|
![]() |
#20071 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam glupi problem već neko vrijeme, i nikako da ga riješim. LG OLED CX i mkv video file s ugrađenim titlom (na Synologyu) Pokrenem video i znam da interno ima titl. Krene video, titla nema. Pogledam u meniju, titlovi uključeni, al TV kao da ne vidi titl. Uzmem random .srt ili .sub file, preimenujem ga kao video file, pokrenem opet i sad u meniju imam za odabrati internal i external titl, i odjednom interni vidi normalno i prikazuje normalno. U čemu je problem, nemam pojma, ali isključivo se događa kad file ima samo jedan interni titl. Kad ih ima više, normalno krene prikazivati onaj koji je prvi na listi ili onaj prema regiji/jeziku. Da je riječ o nekompatibilnosti formata titla unutar mkv containera, ne bi ga prikazao ni nakon što mu uvalim vanjski titl.
![]() |
#20072 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20073 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Zašto jedan Samsung od 1200EUR ne vrijedi a zašto onaj od 2500-3000EUR vrijedi? Što da gledam? Što se sadržaja tiče, od 720p do 4k, svega i svačega bi se gledalo. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.11.2024. u 12:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20074 | |
Premium
|
Citiraj:
85'' do 1200E Samsung ili LG tražiš? ![]() To bi onda trebal biti neki najjeftiniji (po klasi panela) s najvećom dijagonalom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20075 | |
Premium
|
Citiraj:
bitno je kakva je soba zbog osvjetljenja, OLEDi su generalno manje svjetli pa ako se gleda neki HDR ne mogu toliko dobro doci do izrazaja kao neki (mini)LED TVi, plus ako sunce direkt udara na ekran OLED se moze ostetiti... SDR je druga stvar i za to bi vise-manje svi trebali biti dovoljno jaki... isto tako, bitno je dal se gleda ravno ili iz kuta... ako gledas samo 4K onda se ne treba raditi upscale, ako gledas manje rezolucije onda se radi upscale, ne rade svi TVi jednako to... isto tako, dal se gledaju serije/filmovi, dal se misli igrati, dal se gleda sport, sve to utjece na preporuku premda se slazem s prethodnim komentarom, za tu dijagonalu i tu cijenu mislim da ce sve raditi jednako dobro/lose, nesto eventualno moze raditi manje lose nego ostalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20076 |
Premium
|
ima i hajsens 85" za 899€ a yebote patak, na kaj to liči da mi je znat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20077 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#20078 | |
Premium
|
Pošto će bi to biti 4. tv u kući, uzeo bi i Hisense, ali eto, ne mogu, jer TV usluga koju plaćam ne podržava Hisense. Android, WebOS, Tizen i slični. Citiraj:
Npr: https://www.elipso.hr/audio__video/t...E85DU7172UXXH/ https://www.elipso.hr/audio__video/t...UT81003LA.AEU/ Ali zato sam tu, nemam pojma što gledati. Ići možda na 75" za tu lovu, jel se izbor povećava? Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.11.2024. u 12:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20079 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato jer u toj dijagonali za te novce mozes dobit samo "smece" od panela na kojem ce ti sav sadrzaj ispod 4k izgleda grozno. I sa kojem daljine ces gledat TV? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20080 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
TCL 85QM8 ima za oko 1600 EUR trenutno, a 1200 se dobije 75" verzija. Moglo bi se spustit malo za crni petak, tako da se najbolje strpit jos malo pa probat upecat nesto. Ako gledas samo da je sto vece onda uzmes projektor sa Temua, rasiris bijelu plahtu i pustis da ti oci krvare ![]() Pogledaj si reviewove na RTINGS ili HDTVTest na youtubeu pa vidis sta se preporuca. Ako ces ici tako ne jeftinije varijante, mislim da je taj mini LED od TCL-a best buy, Hisense U7N i U8N su tu negdje, ali im je softver dosta krš i zna biti raznih bugova tipa da promjeni svjetlinu sam od sebe i bude ti slika tamna, pa moraš čupat TV iz struje da dođe sebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20081 | ||
Premium
|
Citiraj:
Prije sam gledao 55" s nekih 3m i to mi je odgovaralo. Sada sam se pomaknuo na nekih 5m i kupio tv od 65", gledanje nije problem, ali PS5 mi je predaleko, pogotovo kada igram pucačine. Sada selim u kuću, širina dnevne je nekakvih 6m i sada sam odlučio povećati dimenzije TV-a na barem 75" da bi s guštom mogao biti na PS-u. Citiraj:
Znači ukratko, 1200EUR za 85" je bacanje novaca? A 75"? Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 11.11.2024. u 14:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20082 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20083 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20085 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#20086 |
Premium
|
Ne smijem, sorry, radimo još na tome. Ukratko, trenutno imam jedan specifičan servis, streama mi Netflix, HBO, Amazon i sve s prijevodima... Ali nije za javnost još uvijek dostupan. Nisam, ali sam se opeko na Philipsu 2 puta, pa bi nekako probao ovaj puta ići na nešto drugo a da nije android. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20087 |
Premium
|
Momi zapravo uopće ne treba 85" TV nego isti koristi kao "mamac" u smislu stvaranja hajpa za svoju novu aplikaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20089 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20091 |
49%winner
|
Mislim da nije problem u 1200 eura nego u 75"+ dijagonali koja jos uvijek nekako spada u niche market ![]() 55-65" su danas neki default/sweetspot, a takvih se vec lako nadje, ne?
![]() |
![]() |
#20093 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Ovisi o vrsti panela, jer nisu svi tipovi "sirovih" panela istog formata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20094 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20095 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Od kako imam 65" TV to mi je postalo minimum...imam i projektor i 120" je taman za filmove i serije, tak da u nekoj budućnosti idem sigurno na 4K projektor jer cijena im pada, hvala Kinezi. Budući TV, minimum 75" a s obziorom da su 98" već ispod 2000 eura, budem si razmislio i o tome... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20096 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Već skoro 7 godina imam 65" doma tako da mi je to postalo potpuno normalno. Znam kad budem uzimao novi tv da neće sigurno biti manji od ovog, tj. ciljat ću na 75" pošto imam mjesta iza tv-a i za 100"... U "najgorem" slučaju opet 65" al onda to mora biti Oled, iako više naginjem na 75" mini-led. First world problems ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20097 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Veće je bolje, klinci u sobi imaju 55 miniled koji uglavnom radi dok igraju ps5, čim gledaju yt ili nešto od ip televizije evo ih u dnevnoj gdje je 75-ica. Pitam ih jednom pa šta ne gledate tv u svojoj sobi a oni odmah ispucaju pa ovaj je veći i gledaju me kao da sam postavio neko glupo nepotrebno pitanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20098 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
ali prije godinu i pol za 75" oleda je trebalo oba bubrega prodati... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20099 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Meni osobno nije ni problem veličina, ali mi je 65" na ovoj udaljenosti jednostavno premalo za igrati PS, doslovno imam osjećaj da moram sjesti na početak kauča da bi vidio kada igram. I kada se približim tih 1-1.5m bliže i sjednem doslovno pred TV, onda je to to. Za Netflix i filmove je i 65" sasvim solidno, ali eto, ako već kupujem novo, zašto ne razmisliti o većem. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20100 |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Dnevni boravak mi je u stanu gdje je najdalje gledanje 4 metra. Ja gledam sa trosjeda 2 max 2.5 metra tako da 65 nije minimum nego naprotiv glupost! Da je sadržaj FHD ili 4k onda bi bilo ok, ali SD sadržaji 6x vertikalna visina tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|