Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2024., 09:55   #1021
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Topic nije baš aktivan... ima li vas još koji koristite novije Realme mobače?

Moj Realme 7 Pro je nakon 3.5+ godina pouzdanog rada počeo zafrkavati pa gledam zamjene, nešto tipa R11 Pro - R13 pro (+). Znači srednja klasa, normalna upotrebe bez igranja, ali da bude pouzdan kao i ovaj stari.
MTK chipset bi izbjegao jer dosad skoro svi mobači doma su na neku foru imali čudan rad light senzora i bili su izbirljivi po pitanu spajanja na neke wifi mreže.
Baterija je još u začudno dobrom stanju s obzirom da je nisam mazio, od prvog dana na brzom punjaču 65W.

Zanimljivo je ovo s mojim R7 Pro, snapdragon SOC, sve je super pouzdano radilo, auto podešavanje svjetline ekrana meni ok. Jedino je fingerprint reader u ekranu ponekad malo ćudljiv.
I sad unatrag par mjeseci odjednom je u stanju poluraspada:
- Wifi i bluetooth na random prestanu raditi, nakon reboota sve ok
- svjetlina ekrana povremeno čudno i sporo se podešava, ne pomaže ništa

- kamera povremeno više ne snima video u 4K, javlja neku glupost oko codeca, obrišem cache i data i radi dalje

- hrpa programa koji su dobro radili odjednom crkavaju ili imaju čudnovate probleme
- itd...

Baš čudno se to sve skupa ponaša, ali kako se neke situacije poprave nakon brisanja data/cache ili reinstalacije imam osjećaj kao da se mobaču negdje unutra koruptira flash memorija...
Ili mu je istekao uprogramirani rok trajanja

Sve u svemu, gledano unatrag, vrlo dobar omjer cijene/mogućnosti jer me tada koštao samo 240€
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2024., 11:43   #1022
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Gledam baš te Realmije 12 i 13. Svi imaju slabašne procesore SD 7s gen 2 i SD 6 gen 1.
Možda ipak GT 6T 400€, 7+ gen 3. Ako planiraš dugo koristiti ipak puno jači proc...
locks je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2024., 14:08   #1023
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Teško za taj cjenovni rang da ćeš naći neki SD i 4K jer cijela BBK grupa teži MTK chipsetima. Inače meni su se pokazali skroz ok imam jednog u realmiju 8 i sve radi bez greške.

Jedino ovo kaj ti je kolega rekao Realme GT6 T ili "flagship killer" Realme GT6 za 460€.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2024., 14:34   #1024
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja sam nezahtjevan korisnik. Ne očekujem ništa po cijeni koliko je taj koštao nakon toliko vremena i inflacije
Ali bi ostao na Realmeu jer imam doma više punjača njihovih i od OP 33-65-80W pa to koristim.
Osim ako nisu u međuvremenu sfušali taj realmeUI drastično. Onaj stari je bio skoro pa stock android što mi super.
Nešto prije mojeg 7 Pro uzeo sam ukućanima jedan 6S i 2x R7, sva 3 MTK, na sva 3 čudno/neurotično radi light senzor, ženinoga 6S smo reklamirali jer je krepao proximity senzor. Imamo i neki tablet njihov isto MTK, ali to ne koristim pa ne znam kako je na njemu.
Zbog navedenih sam otpilio Mikrotik kao access point jer su svi imali problema s pucanjem konekcija. Ali to je do tika, s drugim APovima rade uredno. Ali opet, od 4 telefona samo na mtk chipsetu je mikrotik imao problema

Možda su se noviji MTK skockali, ne bi znao.
Ali vidi se kako su razgranali modele, sad su 12, 12+, 12 Pro itd
Ah kvragu, opet me čeka proučavanje YT recenzija

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 06.11.2024. u 20:05.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2024., 18:09   #1025
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Onda imaš Realme 12 pro sa SD 6 gen1 za 280€. Podržava 4k i ima telefoto kameru. To bi trebalo biti više od ok za ne zahtjevnog korisnika.

https://a.aliexpress.com/_Ex2JFJJ

Zadnje izmijenjeno od: Tualatin. 06.11.2024. u 19:24.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na