|
![]() |
#1021 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Topic nije baš aktivan... ima li vas još koji koristite novije Realme mobače? ![]() Moj Realme 7 Pro je nakon 3.5+ godina pouzdanog rada počeo zafrkavati pa gledam zamjene, nešto tipa R11 Pro - R13 pro (+). Znači srednja klasa, normalna upotrebe bez igranja, ali da bude pouzdan kao i ovaj stari. MTK chipset bi izbjegao jer dosad skoro svi mobači doma su na neku foru imali čudan rad light senzora i bili su izbirljivi po pitanu spajanja na neke wifi mreže. Baterija je još u začudno dobrom stanju s obzirom da je nisam mazio, od prvog dana na brzom punjaču 65W. Zanimljivo je ovo s mojim R7 Pro, snapdragon SOC, sve je super pouzdano radilo, auto podešavanje svjetline ekrana meni ok. Jedino je fingerprint reader u ekranu ponekad malo ćudljiv. I sad unatrag par mjeseci odjednom je u stanju poluraspada: - Wifi i bluetooth na random prestanu raditi, nakon reboota sve ok - svjetlina ekrana povremeno čudno i sporo se podešava, ne pomaže ništa - kamera povremeno više ne snima video u 4K, javlja neku glupost oko codeca, obrišem cache i data i radi dalje ![]() - hrpa programa koji su dobro radili odjednom crkavaju ili imaju čudnovate probleme - itd... Baš čudno se to sve skupa ponaša, ali kako se neke situacije poprave nakon brisanja data/cache ili reinstalacije imam osjećaj kao da se mobaču negdje unutra koruptira flash memorija... Ili mu je istekao uprogramirani rok trajanja ![]() Sve u svemu, gledano unatrag, vrlo dobar omjer cijene/mogućnosti jer me tada koštao samo 240€ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Teško za taj cjenovni rang da ćeš naći neki SD i 4K jer cijela BBK grupa teži MTK chipsetima. Inače meni su se pokazali skroz ok imam jednog u realmiju 8 i sve radi bez greške. Jedino ovo kaj ti je kolega rekao Realme GT6 T ili "flagship killer" Realme GT6 za 460€. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja sam nezahtjevan korisnik. Ne očekujem ništa po cijeni koliko je taj koštao nakon toliko vremena i inflacije ![]() Ali bi ostao na Realmeu jer imam doma više punjača njihovih i od OP 33-65-80W pa to koristim. Osim ako nisu u međuvremenu sfušali taj realmeUI drastično. Onaj stari je bio skoro pa stock android što mi super. Nešto prije mojeg 7 Pro uzeo sam ukućanima jedan 6S i 2x R7, sva 3 MTK, na sva 3 čudno/neurotično radi light senzor, ženinoga 6S smo reklamirali jer je krepao proximity senzor. Imamo i neki tablet njihov isto MTK, ali to ne koristim pa ne znam kako je na njemu. Zbog navedenih sam otpilio Mikrotik kao access point jer su svi imali problema s pucanjem konekcija. Ali to je do tika, s drugim APovima rade uredno. Ali opet, od 4 telefona samo na mtk chipsetu je mikrotik imao problema ![]() Možda su se noviji MTK skockali, ne bi znao. Ali vidi se kako su razgranali modele, sad su 12, 12+, 12 Pro itd ![]() Ah kvragu, opet me čeka proučavanje YT recenzija ![]() Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 06.11.2024. u 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Onda imaš Realme 12 pro sa SD 6 gen1 za 280€. Podržava 4k i ima telefoto kameru. To bi trebalo biti više od ok za ne zahtjevnog korisnika. https://a.aliexpress.com/_Ex2JFJJ Zadnje izmijenjeno od: Tualatin. 06.11.2024. u 19:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|