|
![]() |
#5312 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Da bilo je slicno i kod mene kad smo uselili u novogradnju, da se mora previse usporiti kako bi usao u parking pa da te netko ne opali od iza :_D Ali ostalo je na tome vec sedmu godinu, vjerojatno je taj "problem" otisao u zastaru
![]() |
#5313 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Odmah mi na pamet pada zgradurina koja je niknula na Oranicama gdje valjda svake minute netko skreće po 90 na parking i zaustavi cijelu kolonu auta ili obje ako skreće iz suprotne trake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5314 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Kak vam se čini ponuda od 4k + moj materijal za gletanje, farbanje i eventualno osvježavanje postojećih sobnih vrata 4 komada... stan je 58m2, kupaonica 8m2 odnosno tu ide samo strop. Nekako mi to zvuči puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5315 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Ne znam za gletanje i farbanje,to sami odradimo, al jedan pitur uzima za štokove i vrata 120-180 eur po kom,al to je full sredjivanje,kitanje, 2-3 ruke laka itd. Vrata kao nova iza toga,bolja nego sta imas kupit za 250-300 eur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5316 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
Baš sam i ja potrazi za firmom koja bi promijenila prozor i staklenu stijenu. Imao loših iskustava sa jednom firmom u okolici ZG i nakon 6mj jedva vratili kaparu, izgubio vrijeme pa sad ispočetka. Ako još tko ima dobru preporuku, javite! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5317 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Radio mi je Marlex. Cijena prošle godine za stijenu 2x2.26m s roletom je bila 2.481 eura (s tim da sam uzeo u nekoj hrast boji pa je mrvicu skuplja od klasične bijele ili antracit) Ak treba mogu slike nabacit kak izgleda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5318 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5319 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
S time da je to tada bila najniza stopa koju su mogli dati, a da nisi zaposlenik ili VIP klijent. Inace da, unazad 3 godine su kamate sa cca 2,30-2,50% skocile na 4%, pa i preko Zadnje izmijenjeno od: Tulio. 31.10.2024. u 12:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5320 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5321 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5322 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
A šta biš uz kuću trebao imati odvojak 50m da stigneš usporiti da nikome ne smeta?
![]() |
#5323 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Ne nego parkirno mjesto pod kutem od 45° ![]()
![]() |
#5324 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
A teoretski bi parkiranje u takvo mjesto trebalo biti nešto brže. Pretpostavljam da je ipak jedino prikladno rješenje imati prilazne ceste do blokova kuća/zgrada a ne da je svaki objekt na "glavnoj" cesti, ali za takvo nešto bi ipak trebao netko planirati. Nema toga kod nas, bolje uvijek prebaciti odgovornost na pojedinačne vlasnike. A promet bi bio još i brži i sigurniji kada bi prometnice bile održavane ali obično o tome malo tko priča iz nekog meni nepoznatog razloga.
![]() |
#5325 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Kad već lijepim slike, za neke stvari sam i tu pitao pa evo slika prije radova i sad na kraju radova. Trenutno finiširamo sitnice, čekamo još noge za stol, stolice, polako stvari selimo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5327 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam konacno pri kraju.. Kuca cca 120m2 iz 60tih.. Krov i stolarija su napravljni pred par godina. Fasada 10cm stiropor, nova kupaona, kuhinja, plocice i izolacija na dvije terase, novi dimljak, komplet pokreceno i 100 manjih stvari.. U podrumu / suterenu ureden stan od 40tak m2 sa novom kuhinjom i kupaonom, laminat, krecenje, izolacija na vanjskom zidu, zid od staklene cigle na stepenistu, nova vrata, itd.. Ugl. skratio sam si bar 5 godina zivota. Problem za problemom a majstori su najveci. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.11.2024. u 22:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5328 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Bome da. I poznati ak ti radi fuša, a svakom majstoru je kriv uvijek onaj prethodni majstor. Kolko god si prisutan uvijek neki zaheb (npr. Sudoper mi nije zasilikonirao pa voda prođe ispod između radne ploče; knauferi su mi zatvorili kutije za rolete i probušili ih šarafima pa sad čekaj nove plastike da se zamijeni; itd.). Puno takvih sitnica se dogodi, hrpu sam i zaboravio već. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5329 |
Premium
|
Crko auto, bolesna djeca, zavrsio u bolnici, zatvor .. 2 mjeseca kasne. Rade na 5 gradilista od jednom pa pretacu iz supljeg u prazno. Nemam za materijal, pa mu das pa ga nema dva tjedna itd... Ne znas sta je gore. Uzet firmu koja u rekordnom roku isfusa sve zivo pa 100 reklamcija ili nac ovakve ko moje koji znaju radit ali su katastrofa u svemu ostalome. Ja sam zavrsio u podrumu kuhinju i kupaonu, pala brutalna kisa i poplavilo mi podrum kroz nove rupe od odvoda, tus kabine itd.. Srecom pa su bile plocice svugdje jos. 60 velikih kanti od boje vode sam izbacio van na snazi zivaca.. Onda raskopavanje dvorista, nove sklopke .. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.11.2024. u 22:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5330 | |
#erase startup-config
|
Adaptacija kuće/stana
Citiraj:
Dobio sam savjet od nekoliko ljudi da majstorima ništa ali baš ništa ne plaćam unaprijed niti za materijal. Oni ionako imaju otvorene račune kod svojih dobavljača kojima plaćaju s odgodom pa ako im daš keš na ruke prije završetka radova to im dođe kao džeparac koji zapiju, prokockaju… Ja počinjem sa stanom od 60 kvadrata. Kuhinja se seli u dnevnu sobu koja se proširuje na lođu. Novi parketi, nova struja sa S/FTP istrukturnim i single mode optika, nova kupaona, sav novi namještaj, nova stolarija… Zadnje izmijenjeno od: medo. 01.11.2024. u 22:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5331 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Pogledaj fasadu na toj bočnoj fotki gornji kat, valovi duž fasade, u ravnini gornjeg dijela ograde balkona, i jedno metar i kusur iznad ista stvar. Katastrofa je da je općenito u hr nać fasadera koji zna izvuć ravnu fasadu, u 99% slučajeva nemoguća misija. Ovdje kod nas 9 od 10 kuća sa novim fasadama odrađenim unazad 5 godina izgleda užas, valovi, fuge od purpena se vide kroz fasadu jer se ne koristi falcani stiropor, krugovi od zagletavanja neravnina po cijeloj fasadi, fasade od 15m dužnih bez tipli, ne znaju navuć teraplast, itd...
![]() |
![]() |
#5332 |
Premium
|
To je friska boja, neposusena do kraja, vjerojatno su to tragovi od skele gdje se slabije susilo ako mislimo na isto.. Ugl u zivo ja to nista ne vidim sad kad je sve suho do kraja. Nemre to bit savrseno, stara kuca na kojoj nista nije ravno. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 01.11.2024. u 23:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5335 |
#erase startup-config
|
Adaptacija kuće/stana
Dogovoreno unaprijed s arhitektom i stavljeno u projekt. Definirano je +-3% odstupanje zbog razlika u cijeni materijala i plaćanje u etapama kako koji dio stana bude završen. Arhitekt vodi izvedbu i hendla izvođače s kojima ima ugovore i rade za njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5336 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5337 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@medo Di je projekt mreže i ostalih xy komunikacija ? Nemoj da te vidimo za x vremena na mrežama: šta sad da radim, fali mi šteker, mrežni kabel .... ![]() ![]() Sad onako usput možeš uvaliti kabele da ti sve važno drži jedan veći ups pa dalje ..... samo jedan od detalja / štoseva .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5338 |
#erase startup-config
|
Hehe žena je već kolutala očima kada sam u plan stavio 24U komunikacijski ormar u hodnik ![]() Svaka soba će imati bar dvije RJ45, optiku i 802.11ax te bar jednu color coded utičnicu sa centralnog UPSa (osim kupaonice ofkors). PoE ftw Nije ni sada puno drugačije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5339 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Poznati txt ide otprilike ovako: Još ima nade za tebe 😀 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5340 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ima li neka preporuka čiji kombinirani ventil za sudoper/perilicu uzeti? Trenutni je procurio na ventilu za perilcu. Vidim da je u Fero-Termu Schell 28€, ITAP je 18€ (čini mi se da je trenutni po obliku baš taj) i Arco je 18€. U Pevexu vidim Grohe 25€. Jel Schell toliko bolji brand pa je i skuplji ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|