|
![]() |
#1503 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() I ne znam kakva "teorija zavjere" je u pitanju, vec godinama dobivam ovakve stickere po velikim konferencijama: https://imgur.com/a/lGsoGIx
![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Zna li netko zašto se win 11 boota u plavi ekran. Ne BOSD, samo plavi ekran, i naravno ne reagira na ništa. Nakon 10-ak resetova se uspio normalno dignut i za sad radi ali me zanima zna li netko uzrok da izbjegnem takve stvari ubuduće |
![]() |
![]() |
![]() |
#1506 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Zbog ovoga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1508 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li ALT+TAB još nekome spor između aplikacija na dva odvojena desktopa? Ako prebacujem unutar istog desktopa, onda je instant. Ne koristim animacije, transparentnost i slične gluposti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Premium
|
![]() |
#1510 |
EMP moderator
|
FancyZones ga usporava... BTW, upravo sam skužio da su dodali Workspaces, to je baš falilo uz virtualne desktope.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Mislim da samo zatrpavaju ovako spor sustav sa stvarima koji bi trebale biti opcija (tko želi da ih instalira).
![]() |
#1514 |
EMP moderator
|
To je dio PowerToysa, tko hoće, ne mora instalirati, meni je neophodan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Može li se na starije računalo od prije 2012 instalirati Win11? Dakle, pokušao sam. Prilikom bootanja pojavi se u DOSu poruka: UEFI error, try with MBR... nešto takvo. U Rufusu 4.4 sam kreirao Win11 image sa MBR postavkom. Kad se usb bootao, pojavi se instalacija, ali nakon toga crveni ekran sa vertikalnim crtama i ništa dalje. Mogu li što još probati? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
DIY DILETANT
|
Probaj guglati "massgrave". |
![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Registered User
|
To sam kliknuo. Postavio sam da se boota sa MBR. I zaista bootali su se sa usba i tada se pojavio crveni ekran sa okomitim crtama. Ništa nisam dalje mogao.Probati ću sa Rufusom 4.6. Imam li još kakve opcije da se Win11 instalira na tom računalu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1520 |
DIY DILETANT
|
Ma treba stavit W10 LTSC i mirna bosna do 2023. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Windows 24H2 ima hard requirement SSE4.2 i POPCNT instrukciju koji se ne mogu zaobići nikakvim rufusima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1523 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Imao sam tog mališana i vj da je i dan danas dovoljan za surfanje i slično. P je tada bio ono što danas zovu F, ilitiga CPU bez integruše. A gle, pukni si ili npr linux mint XFCE, nemoj cinnamon jer taj zahtjeva više resursa. To ti je naj user friendly linux za windowsaše. Ili win10 IOT ltsc kako je rekao kolega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1526 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Za cinnamon je vise grafa bitna nego CPU. Radeoni opcenito rade fluidno out of the box, za nevidiju treba driver instalirat i sve 5. Nije to Celeron pa da se krmi ko krepana kokos.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Registered User
|
Win 11 se vrte na Ivy bridgu: https://www.youtube.com/watch?v=R7tnME6k-ig Vjerovatno je problem disk. Kod bootanja sa usba nema drivera za disk pa se zato pojavi crveni ekran sa crtama. Ne znam je li uopće SATA ili ona prva verzija. Možda da probam sa nekim stariji driverom instalirati prije instalacije Windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Premium
|
![]() |
#1530 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da daš više detaljnih podataka a ne da čupamo udicom za tune ? ![]() Procesor je i5 3350P > 65W desktop Ivy Bridge. Koja matična ? Na koji / kakav drive instaliraš ? Ako je stara mehanika u pitanju, razmisli o dodatnom trošku za 2.5" SSD > Crucial MX500 kapaciteta po želji. Provjeri SATA kabel sa mobo na disk. Nije nemoguće da W11 i nema u sebi drajver za "stari" SATA kontroler ![]() Digni Live Linux ili Live Win (W10 based) pa provjeri precizno po hardware ID. Eventualno ako ima na supportu od mobo, odgovarati će od W10 x64, treba ti raspakirana varijanta pa je staviš na install stick a pozoveš sa F6 opcijom ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|