|
![]() |
#1951 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Dakle, ovo je čudo. Naručio u nedjelju nekih 7-8 itema direkt u HR mimo mailboxa. Nije mi hitno, razlika u cijeni kakvih 8€ a ovisno o broju paketa slanje na mailbox može biti papreno ![]() Podijelili oni to na tri paketa, od čega je u jednom paketu samo završilo neko sredstvo za čišćenje koje košta nešto malo preko 2€. DANAS (cca 60 sati kasnije) mi je overseas to dostavio ![]()
![]() |
#1954 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#1955 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jok, OE kod mene ne dostavlja baš ništa, sve i dalje ide HP-om.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1957 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
To sam i ja primjetio, i nije mi nikako jasno kako im se isplati to podijeliti na toliki broj paketa, umjesto da konsolidiraju pošiljku. Naručili za ured tipa 15 komada iste stvari, oni to rascjepkali na 5-6 paketa, i sad mi svaki dan stiže po jedan paket. Jedina pozitivna stvara, dostavlja mi Overseas sve. Naručio jučer za nećakinju neke šampone, detektor monoksida, i papirnate ručnike samo da dodem do besplatnog shippinga, ovi opet podjelili u tri pošiljke. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
HP dostavlja u ruralna područja, a OE u gradove. Tako je Amazonu jeftinije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1959 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Meni je prošli paket od amazona, koji je bio na moje opće čuđenje konsolidiran, došao sa HP, i to u razumnom roku, cca 7 dana. Sada Overseas, budemo vidjeli što će biti s dva naredna. S time da nisam baš u gradu, ali nije ni zadnja vuko*ebina.
![]() |
![]() |
#1960 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja naručio 2 gume za biciklu - svaka u svom paketu došla i to u dva puta/dana - niđe veze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1963 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Slažem se. Naručio 10-tak sitnica od Amazona, raspodijelili to u tri paketa. Od jednoga još nemam tracking. Druga dva, jedan isporučuje Hrvatska pošta a drugi Overseas. Ista adresa, sve isto. Po kojoj logici to ide nemam pojma. Najprije bih rekao da je razlog ako ide nešto iz dva različita Amazonova skladišta ili slično. Nagađanje, naravno. Ali definitivno nema veze sa adresama gdje se isporučuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
amazon.de - verifikacija
Pozdrav! Nabavio sam i redeemao amazon gift card na amazon.de. Da bi iskoristio giftcard kod kupnje trazi me verifikaciju. Prvi dio je verifikacija osobne a drugi dio Proof of Address. Osobnu je odmah primilo ali neznam šta da radim sa adresom. Traži me račune režija, bank statements, residency certificate, tax bill records itd. Dokument nemože biti na hrv nego eng, njem i neki drugi europski jezici. Jedino što imam na engleskom je bank statement od Revoluta i to nije prošlo verifikaciju. Pokušao sam još hrv. račun od dinersa i tcoma. Ima li netko ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1969 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Hej ljudi. Nešto mi nije jasno u vezi jamstva, pitanjce: Amazon ima fiksno 2 godine jamstva bez obzira ako artikl tvornički ima recimo 5 godina? Kao npr SSD diskovi ili procesori 3 godine i slično kad bi kupio kod nas u dućanu. Gledam konkretno Corsair RAM, kod nas je 5 godina, da kupim preko amazon.de imam 2 godine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1970 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da, ostalo imas ali direkt Corsair.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1972 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Tako znači. A direkt tamo nakon 2 godine mogu isto preko ovlaštenog servisa u hr ili baš moram slati corsairu i drugim ovisno o brandu? Corsairu ajde mogu, ali što s drugima? Zato pitam ako može ovlašteni. Pa je da. U slučaju da proizvođač kaže lifetime ili tipa 10 godina, a dućani kod nas daju samo 5 npr. Al ovo je nešto drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Kontaktiraš proizvođača ili ispuniš RMA obrazac (ako ga imaju) i on će ti dati upute što dalje.
![]() |
![]() |
#1975 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne mora biti. Neki proizvođači nude worldwide garanciu (npr. Apple) pa je svejedno kamo ga daš na RMA.
![]() |
#1977 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
kako ide povrat kod Amazona, uzeo bi artikal ciji je status: Used: Acceptable Sold by Amazon Retourenkauf e sad, u pitanju je kuciste i vjerujem da bi povrat za to bio više nego samo kuciste, a sa Acceptable vidim da ljudi imaju situaciju da je prakticki kao novo ili da je skoro neuporabljivo. ide li povrat uvijek na racun Amazona?
![]() |
#1978 |
49%winner
|
Ovako je izgledao moj povrat na .it, sve je easy samo je malo procedura. Ali sve ok na kraju... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3645695 Osobno ne bi puno ocekivao od acceptable itema, mozda fali bundle ili sl...
![]() |
![]() |
#1979 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Isto bih izbjegavao Acceptable. Pogledaj malo detalje o kakvim se oštećenjima radi. Ja sam uzeo neke stvari, ali su bile 'Used, Like new'.
![]() |
#1980 |
49%winner
|
"Good" mi je osobno neki minimum kojeg gledam, ali ako je nesto delikatno tipa mob, onda gledam cim bolje. Evo zadnje sam uzeo "used, very good" mob i dosao je bez kabela. Mob je bio mint stanje, jako stari OS update i 1 ciklus punjenja baterije. Baterija je bila na nuli, nije palio bez čoka. Na kraju ispalo sve odlicno, mob i baterija tiptop, samo mi je kabel zbilja trebao i eto nije ga bilo.
![]() |
![]() |
|
|