|
![]() |
#20043 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jučer se igrao neko vrijeme. Ustvari, ispada da trzanje dolazi od ripa filma. Probao sam isti film, 5 različitih izvora. Filmovi od 2GB pa do 50GB. Sad, jel frend pogodio baš izvor koji to nema ili je stvarno do TV-a, ne znam. Jučer pogledao Lion King, 13GB film, bez trzanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20045 |
Premium
|
da, imas taj Mi box, on bi to trebao žvakat bez beda Mi box S CPU: Quad-Core Cortex-A55 GPU: ARM Mali G31 MP2 Ja imam 4 god star TV pa guta sve živo prek Kodija (max kaj sam probao je bio 80GB 4K BluRay Remux CPU: Arm Cortex A73 1800MHz GPU: Mali G52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20047 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
ako imas soundbar/avr spojiti uredaj s kojeg gledas materijal u to tak da on prvo obradi zvuk i proslijedi video na TV... ako nemas soundbar/avr i/ili ako nemas vanjski uredaj i gledas direktno na TVu, onda se trebas poigrati da dobijes transkodiranje pa da se DTS "prebaci" u DD, to sad zavisi koju aplikaciju koristi i njene mogucnosti (namjestiti da DTS nije podrzan ili nesto slicno), mislim da se mozes poigrati sa Plexom... ili sam rucno remuxati, pa transkodirati audio pa muxati... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20048 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20049 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam soundbar ali pretpostavljam da nema DTS podršku ![]() Ako kupim soundbar s DTS podrškom onda bi trebalo raditi? (pretpostavljam najlakše za riješiti problem) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20050 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Ako namjeravas gledat sa ugradjenim player-om na LG C2 onda nula bodova, jer taj TV ne podrzava DTS audio, niti ga propusta (Passthrough) sa vanjskih HDMI ulaza. Ako namjeravas reproducirat sa nekog vanjskog uredjaja, onda taj uredjaj treba bit prvo spojen na novi "DTS soundbar" i sa njega se spajas na TV. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20051 | |
Premium
|
Citiraj:
reci kako ti izgleda cijeli lanac, odnosno koje sve uredaje koristis osim TVa i soundbara i kako su spojeni i da li gledas preko aplikacija iz TVa i kojima i da li USB stick ubacis u TV ili nes drugo, bit ce lakse kada znamo sve ovo... ovak napamet mozes probati staviti Plex client na LG, normalno trebas onda i Plex server namjestiti, on bi trebao transkodirati DTS u DD kada mu se sve namjesti... mozda (manje vjerojatno) ima i neki drugi player koji to moze koji ne treba posebno serversku stranu, ali ne znam za to... ovo kazem cisto da se proba jer je besplatno, osim potrebnog vremena da se postavi Plex ako vec nemas, i sto nema veze dal soundbar podrzava DTS ili ne, Plex na serveru prebaci DTS u DD i takvog ga posalje na TV i onda TV to proslijedi soundbaru... sve ostale opcije znace dodatni ulog vremena/novaca... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20052 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20053 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
lg oled iz 2018 je nativno podrzava dts.
![]() |
#20054 |
Premium
|
Samsung S90D vs LG C4 vs Sony BRAVIA 8: Which is the Best Mid-Range OLED? veli ekipica sa rtingsa da je S90D najjakiji midrejnjđer TV za 2024 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20055 | |
Premium
|
Citiraj:
da, dosta ga guraju, ali medu ovima mislim da je C4 bolji izbor jer znas sto dobivas zbog panel lotterya sa S90D (u testu je QD-OLED koji je bolji ali mozes i piknuti primjerak bez njega), ali zavisi i od use casea jer S90D nema Dolby Vision niti DTS passthrough, a mislim da mu je i upscale losiji od C4... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20056 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Spikeman. 25.10.2024. u 11:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20059 | |
Premium
|
Citiraj:
TV setup je basic. TV - Soundbar (spojen optičkim kablom) - USB Stick (na tv) Koja mi je najbolja varijanta da riješim problem s DTS? Imam 2 boxa koja ne koristim: Mi Box i android box s kodi instaliranim gore ali ne najnovija verzija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20060 | |
Premium
|
Citiraj:
s ovom opremom koju imas, na prvu bih rekao da ustekas box u soundbar i onda soundbar spojis na TV al opet, ne znam koje su mogucnosti boxa i soundbara, npr. da li soundbar ima HDMI ulaz i izlaz pa da moze raditi passthrough ili moze samo dobivati zvuk od TVa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20061 | |
Premium
|
Citiraj:
Soundbar nema HDMI izlaz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20062 |
Premium
|
a onda sa ovom opremom sto imas, uzeo bih box sa Kodiem (ne znam koliko staru verziju imas i da li je potrebna novija) i njega ustekao u TV, a u Kodiu namjestio da transkodira DTS, mislim da u opcijama trebas iskljuciti podrsku za DTS i da ce se onda automatski transkodirati, trebao bi se malo poigrati sa postavkama ali vjerujem da bi trebalo biti moguce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20063 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ma ne bi se uopce zeza na taj nacin, ja bi provuka file kroz neki program s kojim ne diram video, a audio mi prebaci u dd5.1 transkodiranjem dts-a on the fly realno dobijas istu stvar - a prisiljen si radit akrobacije sa setupom
![]() |
#20064 | |
Premium
|
Citiraj:
a spomenuo sam i to u prijasnjem postu, da moze i sam remuxati, transkodirati, pa opet muxati ako je ovo samo taj jedan materijal sa DTSom ili ce biti svake prijestupne, slozio bih se da je mozda bolje tako, ali ako namjerava gledati vise takvih materijala, mislim da je bolje da si jednom slozi i da mu je dugorocno plug'n'play, rezultat bi trebao biti da sve sto je prije radilo da i dalje radi i da DTS bude on-the-fly transkodiran, stick ne bi isao u tv nego u box, par klikova za pokretanje bi odradio preko boxa a ne tva... al opet, ne znam ni koji je box ni mogucnosti, ni dal ima mjesta pored tva staviti box, niti dal mu box onda previse zuji ili svijetli,... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20065 | |
Premium
|
Citiraj:
Pogledao sam, radi se o MIBox4 odnosno MIBox S. Android Box s Kodi nemam trenutno kod sebe i ne mogu testirati. Znači, ako imam video file kodiran s DTS onda stavljam stick na MiBox i pokrećem s VLC playerom i trebalo bi raditi? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20066 | |
Premium
|
Citiraj:
ne znam dal VLC ima te opcije, to bi se trebao poigrati, ako negdje ima postavku za passthrough i/ili transcode, da namjestis da ne podrzava DTS passthrough odnosno da transkodira u DD (tj. E-AC3, AC3 ili sto vec pise)... ako nema taj, mozda ima neki drugi player, ili ne znam dal moze Kodi ili Plex na taj box jer mislim da je s njima sigurnije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20067 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 28.10.2024. u 18:13. |
|
![]() |