Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2024., 20:09   #20041
axo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2017
Meni je trzalo zbog wifija tj na ruteru sam stavio kanal 44 i sve je nestalo.
Lg bio u pitanju.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2024., 06:29   #20042
dukee
Premium
Moj komp

dukee's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
To se lagano vidi sa iperf testom na lokalnoj mrezi. Android bi trebao imat podrzano
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2024., 10:41   #20043
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Jučer se igrao neko vrijeme.

Ustvari, ispada da trzanje dolazi od ripa filma.

Probao sam isti film, 5 različitih izvora.

Filmovi od 2GB pa do 50GB.

Sad, jel frend pogodio baš izvor koji to nema ili je stvarno do TV-a, ne znam.

Jučer pogledao Lion King, 13GB film, bez trzanja.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2024., 06:09   #20044
dukee
Premium
Moj komp

dukee's Avatar

Opet ponavljamo, probaj neki dobar android box.
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2024., 08:09   #20045
Spikeman
Premium

da, imas taj Mi box, on bi to trebao žvakat bez beda

Mi box S
CPU: Quad-Core Cortex-A55
GPU: ARM Mali G31 MP2

Ja imam 4 god star TV pa guta sve živo prek Kodija (max kaj sam probao je bio 80GB 4K BluRay Remux
CPU: Arm Cortex A73 1800MHz
GPU: Mali G52
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2024., 09:18   #20046
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Ekipa, filmove s videoteke koji imaju DTS u nazivu mi ne reproducira zvuk (LG C2 tv).

Ako hoću gledati takve filmove, što mi je činiti?
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2024., 09:38   #20047
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Ekipa, filmove s videoteke koji imaju DTS u nazivu mi ne reproducira zvuk (LG C2 tv).

ako imas soundbar/avr spojiti uredaj s kojeg gledas materijal u to tak da on prvo obradi zvuk i proslijedi video na TV...

ako nemas soundbar/avr i/ili ako nemas vanjski uredaj i gledas direktno na TVu, onda se trebas poigrati da dobijes transkodiranje pa da se DTS "prebaci" u DD, to sad zavisi koju aplikaciju koristi i njene mogucnosti (namjestiti da DTS nije podrzan ili nesto slicno), mislim da se mozes poigrati sa Plexom... ili sam rucno remuxati, pa transkodirati audio pa muxati...
Bratija je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2024., 09:59   #20048
Spikeman
Premium

Citiraj:

Plex, on bu ti sve odradio
Staro 24.10.2024., 10:30   #20049
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
Autor Bratija Pregled postova
ako imas soundbar/avr spojiti uredaj s kojeg gledas materijal u to tak da on prvo obradi zvuk i proslijedi video na TV...

ako nemas soundbar/avr i/ili ako nemas vanjski uredaj i gledas direktno na TVu, onda se trebas poigrati da dobijes transkodiranje pa da se DTS "prebaci" u DD, to sad zavisi koju aplikaciju koristi i njene mogucnosti (namjestiti da DTS nije podrzan ili nesto slicno), mislim da se mozes poigrati sa Plexom... ili sam rucno remuxati, pa transkodirati audio pa muxati...

Imam soundbar ali pretpostavljam da nema DTS podršku

Ako kupim soundbar s DTS podrškom onda bi trebalo raditi? (pretpostavljam najlakše za riješiti problem)
Staro 24.10.2024., 11:44   #20050
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:

Ako kupim soundbar s DTS podrškom onda bi trebalo raditi? (pretpostavljam najlakše za riješiti problem)
Na kojem uredjaju namjeravas reproducirat te filmove?
Ako namjeravas gledat sa ugradjenim player-om na LG C2 onda nula bodova, jer taj TV ne podrzava DTS audio, niti ga propusta (Passthrough) sa vanjskih HDMI ulaza.
Ako namjeravas reproducirat sa nekog vanjskog uredjaja, onda taj uredjaj treba bit prvo spojen na novi "DTS soundbar" i sa njega se spajas na TV.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2024., 12:06   #20051
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:

reci kako ti izgleda cijeli lanac, odnosno koje sve uredaje koristis osim TVa i soundbara i kako su spojeni i da li gledas preko aplikacija iz TVa i kojima i da li USB stick ubacis u TV ili nes drugo, bit ce lakse kada znamo sve ovo...

ovak napamet

mozes probati staviti Plex client na LG, normalno trebas onda i Plex server namjestiti, on bi trebao transkodirati DTS u DD kada mu se sve namjesti... mozda (manje vjerojatno) ima i neki drugi player koji to moze koji ne treba posebno serversku stranu, ali ne znam za to...

ovo kazem cisto da se proba jer je besplatno, osim potrebnog vremena da se postavi Plex ako vec nemas, i sto nema veze dal soundbar podrzava DTS ili ne, Plex na serveru prebaci DTS u DD i takvog ga posalje na TV i onda TV to proslijedi soundbaru...
sve ostale opcije znace dodatni ulog vremena/novaca...
Staro 24.10.2024., 15:42   #20052
betlmaster
Registered User
Moj komp

Citiraj:
reci kako ti izgleda cijeli lanac, odnosno koje sve uredaje koristis osim TVa i soundbara i kako su spojeni i da li gledas preko aplikacija iz TVa i kojima i da li USB stick ubacis u TV ili nes drugo, bit ce lakse kada znamo sve ovo...

ovak napamet

mozes probati staviti Plex client na LG, normalno trebas onda i Plex server namjestiti, on bi trebao transkodirati DTS u DD kada mu se sve namjesti... mozda (manje vjerojatno) ima i neki drugi player koji to moze koji ne treba posebno serversku stranu, ali ne znam za to...

ovo kazem cisto da se proba jer je besplatno, osim potrebnog vremena da se postavi Plex ako vec nemas, i sto nema veze dal soundbar podrzava DTS ili ne, Plex na serveru prebaci DTS u DD i takvog ga posalje na TV i onda TV to proslijedi soundbaru...
Potpisujem ovo. Moj LG OLED iz 2018 šalje na soundbar bez problema. Plex aplikacija na TV-u i Plex server na kompu.
Staro 24.10.2024., 15:59   #20053
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
lg oled iz 2018 je nativno podrzava dts.
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2024., 09:37   #20054
Spikeman
Premium

Samsung S90D vs LG C4 vs Sony BRAVIA 8: Which is the Best Mid-Range OLED?

veli ekipica sa rtingsa da je S90D najjakiji midrejnjđer TV za 2024
Staro 25.10.2024., 10:46   #20055
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
Samsung S90D vs LG C4 vs Sony BRAVIA 8: Which is the Best Mid-Range OLED?

veli ekipica sa rtingsa da je S90D najjakiji midrejnjđer TV za 2024

da, dosta ga guraju, ali medu ovima mislim da je C4 bolji izbor jer znas sto dobivas zbog panel lotterya sa S90D (u testu je QD-OLED koji je bolji ali mozes i piknuti primjerak bez njega), ali zavisi i od use casea jer S90D nema Dolby Vision niti DTS passthrough, a mislim da mu je i upscale losiji od C4...
Staro 25.10.2024., 11:49   #20056
Spikeman
Premium

Citiraj:
da, dosta ga guraju, ali medu ovima mislim da je C4 bolji izbor jer znas sto dobivas zbog panel lotterya sa S90D (u testu je QD-OLED koji je bolji ali mozes i piknuti primjerak bez njega), ali zavisi i od use casea jer S90D nema Dolby Vision niti DTS passthrough, a mislim da mu je i upscale losiji od C4...
onaj Quantum tv lik na YT ga isto gura nenormalno, neznam ni sam koliko je izbacio filmica kako je savrsen i da je 4K upscaling i motion bolji kod njega nego na C4 o bojama da ne pričam... sound je isto vrhunski a u LG-u je smeće, cak su ovi sa rtingsa rekli da baš ima dosta basa i dost impresivan zvuk za jedan TV (od 3 navedena daleko najbolji)... ono u globalu bio bi budala da od ta dva odabereš LG, svršavanje na max na S90D valjda je to svršavanje dobro naplatio

Zadnje izmijenjeno od: Spikeman. 25.10.2024. u 11:58.
Staro 25.10.2024., 16:31   #20057
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
samo hdtv blind test!
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2024., 07:58   #20058
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pocele akcije na LG televizore na Amazonu, ima npr. LG B4 55" za 944eur do HR. C4 55" ide za 200 eura vise
Staro 28.10.2024., 09:52   #20059
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:

ovak napamet

TV setup je basic.

TV - Soundbar (spojen optičkim kablom) - USB Stick (na tv)

Koja mi je najbolja varijanta da riješim problem s DTS?

Imam 2 boxa koja ne koristim: Mi Box i android box s kodi instaliranim gore ali ne najnovija verzija.
Staro 28.10.2024., 10:02   #20060
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
TV setup je basic.

TV - Soundbar (spojen optičkim kablom) - USB Stick (na tv)

Koja mi je najbolja varijanta da riješim problem s DTS?

Imam 2 boxa koja ne koristim: Mi Box i android box s kodi instaliranim gore ali ne najnovija verzija.

s ovom opremom koju imas, na prvu bih rekao da ustekas box u soundbar i onda soundbar spojis na TV

al opet, ne znam koje su mogucnosti boxa i soundbara, npr. da li soundbar ima HDMI ulaz i izlaz pa da moze raditi passthrough ili moze samo dobivati zvuk od TVa...
Staro 28.10.2024., 10:27   #20061
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
s ovom opremom koju imas, na prvu bih rekao da ustekas box u soundbar i onda soundbar spojis na TV

al opet, ne znam koje su mogucnosti boxa i soundbara, npr. da li soundbar ima HDMI ulaz i izlaz pa da moze raditi passthrough ili moze samo dobivati zvuk od TVa...

Soundbar nema HDMI izlaz (da znam stara oprema).
Staro 28.10.2024., 10:51   #20062
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Soundbar nema HDMI izlaz (da znam stara oprema).

a onda sa ovom opremom sto imas, uzeo bih box sa Kodiem (ne znam koliko staru verziju imas i da li je potrebna novija) i njega ustekao u TV, a u Kodiu namjestio da transkodira DTS, mislim da u opcijama trebas iskljuciti podrsku za DTS i da ce se onda automatski transkodirati, trebao bi se malo poigrati sa postavkama ali vjerujem da bi trebalo biti moguce...
Staro 28.10.2024., 11:16   #20063
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ma ne bi se uopce zeza na taj nacin, ja bi provuka file kroz neki program s kojim ne diram video, a audio mi prebaci u dd5.1

transkodiranjem dts-a on the fly realno dobijas istu stvar - a prisiljen si radit akrobacije sa setupom
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2024., 13:40   #20064
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
ma ne bi se uopce zeza na taj nacin, ja bi provuka file kroz neki program s kojim ne diram video, a audio mi prebaci u dd5.1

transkodiranjem dts-a on the fly realno dobijas istu stvar - a prisiljen si radit akrobacije sa setupom

a spomenuo sam i to u prijasnjem postu, da moze i sam remuxati, transkodirati, pa opet muxati
ako je ovo samo taj jedan materijal sa DTSom ili ce biti svake prijestupne, slozio bih se da je mozda bolje tako, ali ako namjerava gledati vise takvih materijala, mislim da je bolje da si jednom slozi i da mu je dugorocno plug'n'play, rezultat bi trebao biti da sve sto je prije radilo da i dalje radi i da DTS bude on-the-fly transkodiran, stick ne bi isao u tv nego u box, par klikova za pokretanje bi odradio preko boxa a ne tva...
al opet, ne znam ni koji je box ni mogucnosti, ni dal ima mjesta pored tva staviti box, niti dal mu box onda previse zuji ili svijetli,...
Staro 28.10.2024., 14:38   #20065
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
a spomenuo sam i to u prijasnjem postu, da moze i sam remuxati, transkodirati, pa opet muxati
ako je ovo samo taj jedan materijal sa DTSom ili ce biti svake prijestupne, slozio bih se da je mozda bolje tako, ali ako namjerava gledati vise takvih materijala, mislim da je bolje da si jednom slozi i da mu je dugorocno plug'n'play, rezultat bi trebao biti da sve sto je prije radilo da i dalje radi i da DTS bude on-the-fly transkodiran, stick ne bi isao u tv nego u box, par klikova za pokretanje bi odradio preko boxa a ne tva...
al opet, ne znam ni koji je box ni mogucnosti, ni dal ima mjesta pored tva staviti box, niti dal mu box onda previse zuji ili svijetli,...

Pogledao sam, radi se o MIBox4 odnosno MIBox S. Android Box s Kodi nemam trenutno kod sebe i ne mogu testirati.

Znači, ako imam video file kodiran s DTS onda stavljam stick na MiBox i pokrećem s VLC playerom i trebalo bi raditi?
Staro 28.10.2024., 15:15   #20066
Bratija
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pogledao sam, radi se o MIBox4 odnosno MIBox S. Android Box s Kodi nemam trenutno kod sebe i ne mogu testirati.

Znači, ako imam video file kodiran s DTS onda stavljam stick na MiBox i pokrećem s VLC playerom i trebalo bi raditi?

ne znam dal VLC ima te opcije, to bi se trebao poigrati, ako negdje ima postavku za passthrough i/ili transcode, da namjestis da ne podrzava DTS passthrough odnosno da transkodira u DD (tj. E-AC3, AC3 ili sto vec pise)...
ako nema taj, mozda ima neki drugi player, ili ne znam dal moze Kodi ili Plex na taj box jer mislim da je s njima sigurnije...
Staro 28.10.2024., 18:07   #20067
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova

Da, ogromna akrobacija se svodi na na jedan klik (kojim se Kodiu kaze da prijemik ne podrzava DTS, pa ga transkodira u PCM) ako se koristi passthrough. Ako se Kodi ostavi po defoltu, sa iskljucenim passthrough, onda ne treba ni taj jedan klik, jer onda Kodi svaki audio transkodira u visekanalni PCM audio

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 28.10.2024. u 18:13.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2024., 11:25   #20068
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Citiraj:
ne znam dal VLC ima te opcije, to bi se trebao poigrati, ako negdje ima postavku za passthrough i/ili transcode, da namjestis da ne podrzava DTS passthrough odnosno da transkodira u DD (tj. E-AC3, AC3 ili sto vec pise)...
ako nema taj, mozda ima neki drugi player, ili ne znam dal moze Kodi ili Plex na taj box jer mislim da je s njima sigurnije...

MiBox s VLC playerom čita DTS i normalno zvuk radi na soundbaru
Staro 10.11.2024., 18:27   #20069
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Molim preporuku za 85" TV do 1200EUR.

Philips, LG ili Samsung, ne android.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2024., 18:35   #20070