Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2024., 01:01   #20011
gothfr34k
Premium

gothfr34k's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
LG B4 77" je bio 1814 EUR ta prime day na amazonu tako da ga mozda jos malo snize za BF pa ti taman upadne u budzet
Strah me Oleda opet, tako da ću nažalost ovaj put propustit, koliko god bili dobri.
gothfr34k je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 07:10   #20012
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor gothfr34k Pregled postova
Strah me Oleda opet, tako da ću nažalost ovaj put propustit, koliko god bili dobri.
Strah čega? Imam 10g staru plazmu bez burnina, kamoli oled c1 kaj imam 3 godine. Pogodio si drek primjerak i to je to, jbg. Jednom na oledu i teško je nazad na drugo...
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 09:47   #20013
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor gothfr34k Pregled postova
Nije mi problem uzet čak ni iz Amazona njemačkog kod kolege pa mi doveze kad ide, ili nekog drugog dućana u DE. Pitanje je da li sam pokriven s garancijom onda?
Kolega vozi kombi ili auto?

Meni je 65" jedva stao u Volvo XC70, tako da....
Staro 18.10.2024., 18:31   #20014
gothfr34k
Premium

gothfr34k's Avatar

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Strah čega? Imam 10g staru plazmu bez burnina, kamoli oled c1 kaj imam 3 godine. Pogodio si drek primjerak i to je to, jbg. Jednom na oledu i teško je nazad na drugo...

Plazma je plazma, ima je i moj punac tip top je. Oled ima puno veće probleme nego plazma sa burninom. Pogotovo pred kraj proizvodnje kada je tehnologija napredovala.

Vidiš sa druge strane na LG tv subreddditu ludi ljudi me uvjeravaju da je moj slučaj normalan. Da šta se imam žalit na oled stariji preko pet godina. I da tako računam i dalje. I da je to normalno, mjenjat ih ko čarape.
Staro 18.10.2024., 18:35   #20015
gothfr34k
Premium

gothfr34k's Avatar

Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Kolega vozi kombi ili auto?

Meni je 65" jedva stao u Volvo XC70, tako da....

A ima karavana pasata ali da imaš pravi nebi stao 75 sig, zaletio sam se. Makar ima jedna ekipa što vozi put hercegovina - njemačka kraj zagreba prolaze sa par kombija dva put mjesečno sve vrste “robe” pa mi mogu usput povest, ali nisu mi sigurni za TV baš pošt0 ne paze na stvari dobro samo nabacaju.
Staro 18.10.2024., 18:36   #20016
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dvije godine imam LG CX, koji je sad već 4 godine star model. Ništa burn in, ništa problemi, TV je savršen.

S druge strane, TV je upaljen 2-3 sata dnevno, i to samo navečer (80% filmovi, 10% xbox i 10% komp).

Ako je tebi TV upaljen cijeli dan i to na TV programu, ne čudi me da se s vremenom zapeče logo televizije ili neki drugi fiksni element.

U 5 godina si napravio sati na njemu koliko normalnom upotrebom ne bi u 7-8.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 18:51   #20017
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nije pet nego 7 godina star tv velika je razlika i mislim da c7 i je ima problema tek su od c8 il 9 uveli detekciju loga i slicno di dimmaju logo i staticne elemente

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 18.10.2024. u 18:57.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2024., 19:16   #20018
gothfr34k
Premium

gothfr34k's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Dvije godine imam LG CX, koji je sad već 4 godine star model. Ništa burn in, ništa problemi, TV je savršen.

S druge strane, TV je upaljen 2-3 sata dnevno, i to samo navečer (80% filmovi, 10% xbox i 10% komp).

Ako je tebi TV upaljen cijeli dan i to na TV programu, ne čudi me da se s vremenom zapeče logo televizije ili neki drugi fiksni element.

U 5 godina si napravio sati na njemu koliko normalnom upotrebom ne bi u 7-8.

Da i moj je prve tri god radio samo navečer dva tri sata ili više ako se binge gledala neka serija. Problem je došao kad je klinac porastao pa crtani ujutro na hrtu, logo HRT mi je upečen doslovno, makar pogleda tri četri crtana i to je to. Drugo je žena zeznula, skinula je neki screen saver gdje vatra gori za Božić, sad je sve razmrljano. Spotify app upali po cjeli dan radi ili radio tune in onaj. I eto.
Staro 19.10.2024., 00:59   #20019
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Klik na nabavu

Imaš previše zahtjeva, najbolje da odeš s osobom u Pevex i kupiš nešto što joj se sviđa i da tamo vidi kakav je daljinski i kakva je jačina zvula. Pametan ali ne prepametan više nema, biraš između webos, tizena i androida. I Hisense VIDAA, ajde. Moj glas ide za android jer je najotvoreniji i najviše se da podesiti. Osobno bih išao na neki TCL, Grundig i eventualno Philips sa androidom jer su u tom cijenovnom rangu a nisu totalni šrot. Grundinzi većinom dolaze s malim daljinskim kojem su brojke na dnu pa će biti potrebno privikavanje (guglaj TS8187R-11)
Evo na kraju kupio Grundig 43GHU7970B. 329 eur. 5 god gare. Moji prvi utisci odlični. Vjerujem da tako kvalitetnu lcd matricu sa toliko svjetline ne bi dobio kod ostatka društva koje si nabrojao, za te novce pogotovo. Ne primjećujem bb niti dse. Displayspecifications kaže da taj model ima va matricu ali ja bi rekao da je unutra ips i to dobar ips. Ekran se dobro nosi sa refleksijama. Sučelje menija je dobro postavljeno, android djeluje dosta brzo i nenametljivo (njegove blagodati tek treba istražiti) tako da ne usporava i ne otežava primarne funkcije tv-a tj praćenje standardnih programa naših tv kuća. Tuner dobar tj našao je programe koje par dvb-t receivera nije moglo uhvatiti na istoj anteni. Daljinac generalno ok,ali minus ide na tipku za pojačavanje /smanjivanje tona koja nije klasična već na potez, sto stvara probleme starijoj osobi. Na kraju ću možda zbog toga morati na tv spojiti dvb-t receiver.

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 19.10.2024. u 01:11.
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2024., 08:20   #20020
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Ajoj, pa nemoj zbog toga na reciever, tek tako ćeš zbuniti stariju osobu. Imaš Grundig daljinaca sa normalnom volume tipkom i 99% njih će raditi na toj telki
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2024., 10:25   #20021
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Da, to sam i mislio drugi grunding daljinac od nekog starog tv-a, ali problem je sto nemam bas starih grundinga.
Malo se privikava na daljinac vidit cemo. Ja za sada televizoru ne mogu naci manu, odličan! Ovakve matrice se nebi posramio duplo skuplji tv
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2024., 23:13   #20022
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Kratko pitanje. U procesu sam preseljenja i gledam novi tv. Ne treba mi, ali zato i pišem ovdje. Bio sam jučer kod frenda, 75" Samsung TV, smart, nije android. Ne znam model, ali ništa specijalno, prije 2 godine koštao 1200EUR.
Ima nekakav ip tv (vuče filmove s torrenta), njemu ip tv radi savršeno, bez jednog drzaja, isti film, isti izvor, 4k format filma. Ima nekakv A1 pokućni internet 80mbit/s, 4k filmovi rade bez jednog drzaja, slika savršena. Dolazim doma kod sebe, Philips TV, 65", 4k, android, nabavim isti iptv kakav i on ima, ja imam 1Gbit/s internet, meni trza slika. Isto tako mi trza preko Kodi-a, svaki film koji sam gledao zadnjih 3-4 mjeseca, nekako trza, vidi se to, pogotovo u 4k filmovima.

Jel moguće da android radi takvu razliku?

Stremio app, ista kao i kod njega. Ja to trzanje vidim, kod njega toga nema.

Gdje je caka?

Ako je do androida, neću ga više ni kupovati.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 19.10.2024. u 23:48.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 07:49   #20023
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Mozda je covjek upalio sve smooth and polish video kvacice u postavkama? Meni na Shieldu i Stremiu nis ne trza, imam ugasene te obrade slike na samom tv-u (webOS) i ne koristim match refresh rate na Shieldu. Mislim, ja generalno ne volim onu soap opera effect "glatkocu" videa, neprirodno mi je to za veciju sadrzaja koji gledam.

Mogu potvrditi da na dva Philips smart tv-a ta interpolacija normalno radi, kad odem u goste kod frendova mogu primjetiti da im je taj feature nafrljen na max
Staro 20.10.2024., 08:21   #20024
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

možda Momm nije objasnio kako treba,
nije stvar u trzanju kod FPS motiona nego u obradi live streama sa neta, možda samsung ima bolji proc u TVu za obradu takvog signala

i na kraju andriod tv kod mene radi sa puno više laga od Smart TVa. a nikakve prednosti ne daje
(iptv i te addone ne koristim)
ali da, ja sam taj smoothness stavio na mild

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 08:28   #20025
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

To mora biti neki momacki stream da ga random tv ne moze prozvakati. Pogotovo ako je ilegalis iptv, cisto sumnjam da tjeraju neki noviji codec tipa AV1...

Mozda uzeti za probu eon tv, pa vidjeti kako radi eurosport u 4k. Ako i to steka, onda bi okrivio tv. Ne android tv
Staro 20.10.2024., 08:31   #20026
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Mozda je covjek upalio sve smooth and polish video kvacice u postavkama? Meni na Shieldu i Stremiu nis ne trza, imam ugasene te obrade slike na samom tv-u (webOS) i ne koristim match refresh rate na Shieldu. Mislim, ja generalno ne volim onu soap opera effect "glatkocu" videa, neprirodno mi je to za veciju sadrzaja koji gledam.

Mogu potvrditi da na dva Philips smart tv-a ta interpolacija normalno radi, kad odem u goste kod frendova mogu primjetiti da im je taj feature nafrljen na max
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
možda Momm nije objasnio kako treba,
nije stvar u trzanju kod FPS motiona nego u obradi live streama sa neta, možda samsung ima bolji proc u TVu za obradu takvog signala

i na kraju andriod tv kod mene radi sa puno više laga od Smart TVa. a nikakve prednosti ne daje
(iptv i te addone ne koristim)
ali da, ja sam taj smoothness stavio na mild
Njegov TV je star 2 godine, moj 3 mjeseca, tako da ne vjerujem da je do proc-a, ako je, moj bi bio u prednosti.

Znači, karikiram, krene film, ide Paramount planina. Kod njega ide bez trzanja, kod mene trza, jednostavno, kao da je manji FPS.

Jel nešto upalio? Ne znam, ne bi rekao, čovjek je stvarno neuk što se IT-a tiče, gadgeta itd.

Ako i je, gdje to upaliti?

U aplikaciji ili na samom tv-u?

Citiraj:
To mora biti neki momacki stream da ga random tv ne moze prozvakati. Pogotovo ako je ilegalis iptv, cisto sumnjam da tjeraju neki noviji codec tipa AV1...

Mozda uzeti za probu eon tv, pa vidjeti kako radi eurosport u 4k. Ako i to steka, onda bi okrivio tv. Ne android tv
Meni je to 3. android Philips tv, svi štekaju isto. Kodi povlači direkt s privat trackera, nisam gledao film koji ne šteka.

Većinom gledam filmove od 4-8GB, neki 4k HDR rip, nešto takvo. Ako idem na film od 20GB, 4k, šteka još više.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 20.10.2024. u 08:39.
Staro 20.10.2024., 08:58   #20027
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Njegov TV je star 2 godine, moj 3 mjeseca, tako da ne vjerujem da je do proc-a, ako je, moj bi bio u prednosti.

Znači, karikiram, krene film, ide Paramount planina. Kod njega ide bez trzanja, kod mene trza, jednostavno, kao da je manji FPS.

Jel nešto upalio? Ne znam, ne bi rekao, čovjek je stvarno neuk što se IT-a tiče, gadgeta itd.

Ako i je, gdje to upaliti?

U aplikaciji ili na samom tv-u

Većinom gledam filmove od 4-8GB, neki 4k HDR rip, nešto takvo. Ako idem na film od 20GB, 4k, šteka još više.
ako je film od 20GB onda je i veći bitrate dakle treba bolji proc da ne trza-zastajkuje.

a kod njega je možda taj smootnes uključen po degoltu iz tvornice iako on ne može utjecati na taj bitrate bottleneck

moj mediaplayer Zappity žvače te velike fileve bez problema iako ne vidim svrhe filma od 40+ GB koji pogledam i obrišem

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 09:03   #20028
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Hmm ne vjerujem da je motion smoothness u pitanju ako se trzanje pojacava s fajlom. A opet, da je do neta, propusnosti ili codeca imao bi buffering ili crni video kod playbacka.

Taj smoothness ili kako se vec zove na philipsu se podesi u postavkama tv-a.

Cudno mi ne i za reci to, ali zvuci kao da tv ne moze prozvakati sadrzaj. Ne zelim ni vjerovati da je u tome problem.

Shield to isto uredno zvace i sve preko wifija. Ma da tako osrednje komponente jos uvijek guraju u telke, ne zelim vjerovati
Staro 20.10.2024., 09:11   #20029
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Hmm ne vjerujem da je motion smoothness u pitanju ako se trzanje pojacava s fajlom. A opet, da je do neta, propusnosti ili codeca imao bi buffering ili crni video kod playbacka.

Taj smoothness ili kako se vec zove na philipsu se podesi u postavkama tv-a.

Cudno mi ne i za reci to, ali zvuci kao da tv ne moze prozvakati sadrzaj. Ne zelim ni vjerovati da je u tome problem.

Shield to isto uredno zvace i sve preko wifija. Ma da tako osrednje komponente jos uvijek guraju u telke, ne zelim vjerovati
Imam osjećaj da je uz ovo gore navedeno, android problem, i sve više razmišljam o tome da ga više ne kupujem.

Koja je prednost Androida za nas koji imamo Netflix i Kodi instaliran?
Staro 20.10.2024., 09:29   #20030
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Evo ja sada probao s IPTV-a par 4K filmova pustiti na mom Philipsu serije 7 i radi kao podmazano, pustio jedno 4-5 filmova, e sad jel i to ide preko torrenta nemam pojma. Koliko ti je brz internet tu nema veze osim ako si ubo kakvu Wi-Fi karticu u tv jel su kartice u tv-u užasno spore i loše i vjerovatno nemaš brzinu iznad 50-60Mbps. Sjećam se da sam i ja imao neke slične smetnje dok sam koristio VLC i app koje ga koriste kao player, prešao na EXO i od onda nemam problema. I ja bi to definitivno isprobao s nekim legalnim 4K streamom, pa ako to radi znači nije do Tv-a.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 09:40   #20031
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Imam osjećaj da je uz ovo gore navedeno, android problem, i sve više razmišljam o tome da ga više ne kupujem.

Koja je prednost Androida za nas koji imamo Netflix i Kodi instaliran?
Da je Android problem nitko ga ne bi kupovao Ako koristiš samo ta dva appa, nemaš baš benefita od Androida. Makar ja nisam baš fan built in Androida već Android boxeva. Anyway, promjenio sam 3-4 telke od dummy tv-a do prepametnog LG-a, ali box je ostao isti i radi ko puška. Meni tako svejedno što tv ima u sebi, bitno samo da ima dobru sliku

A kako ti tv vrti one yt demo filmiće što se vrte po trgovinama?
Staro 20.10.2024., 09:54   #20032
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Kratko pitanje. U procesu sam preseljenja i gledam novi tv. Ne treba mi, ali zato i pišem ovdje. Bio sam jučer kod frenda, 75" Samsung TV, smart, nije android. Ne znam model, ali ništa specijalno, prije 2 godine koštao 1200EUR.
Ima nekakav ip tv (vuče filmove s torrenta), njemu ip tv radi savršeno, bez jednog drzaja, isti film, isti izvor, 4k format filma. Ima nekakv A1 pokućni internet 80mbit/s, 4k filmovi rade bez jednog drzaja, slika savršena. Dolazim doma kod sebe, Philips TV, 65", 4k, android, nabavim isti iptv kakav i on ima, ja imam 1Gbit/s internet, meni trza slika. Isto tako mi trza preko Kodi-a, svaki film koji sam gledao zadnjih 3-4 mjeseca, nekako trza, vidi se to, pogotovo u 4k filmovima.

Jel moguće da android radi takvu razliku?

Stremio app, ista kao i kod njega. Ja to trzanje vidim, kod njega toga nema.

Gdje je caka?

Ako je do androida, neću ga više ni kupovati.

koji player koristis, Stremio defualtni ili neki eksterni?
da probas sa nekim drugim eksternim (VLC, MX,...)?
Bratija je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 10:12   #20033
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Ma nije do playera.

Jednostavno, znam da nije. Probao sam i VLC i sve, Kodi isto trza.

Kada ubacim USB, sve radi savršeno, da li to bio film od 4 ili 44GB radi.

Ove stvari koje vuče s neta, to trza.

HBO, Netflix, radi savršeno.

Kada idem preko Stremio-a ili Kodi-a, i vučem torrent, to trza.

E sad, pada mi na pamet da kada odaberem film koji želim gledati, imam više izvora. Da on nije stavio neki 2-3GB film a ja neki od 8GB, pa možda to radi problem? Imam osjećaj da je ili do androida ili do samog filma (verzija 4k ripa ili nešto).

Kažem, to nije 1. Philips koji mi tako radi, kodi 4k, nikad nisam dobio da radi kako treba. Uvijek vidim to trzanje. Svi android.
Staro 20.10.2024., 10:47   #20034
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Imam 65OLED705 i 55OLED707. Na ni jednom nemam tih problema.
Posalji tocno u PM sto ti trza, pa da probam i ja, da usporedimo.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 11:18   #20035
Spikeman
Premium

Momi kaj ti nije jednostavnije da kupis novi Samsung TV?
zemeš si fino S90D i rijesio si se muka a ne tu radit drame nepotrebne po forumu
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 11:24   #20036
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
Momi kaj ti nije jednostavnije da kupis novi Samsung TV?
zemeš si fino S90D i rijesio si se muka a ne tu radit drame nepotrebne po forumu
Pa da znam da bi to riješilo probleme, kupio bi, zato i pitam.

Mada, ne volim Samsung, 2/2 su mi krepala tjedan dana nakon što je garancija istekla.

EDIT: Probao snimiti, na mobu se to ne vidi.

Najbolje bi objasnio to kao 60hz i prelazak na 144hz monitor. Smoothnes onaj fali.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 20.10.2024. u 12:07.
Staro 20.10.2024., 12:20   #20037
dukee
Premium
Moj komp

dukee's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Probaj isto to sa nekim boljim android boxom, fire 4k ili nvidia shield. Ako nece stekat, onda ti je do lose wifi kartice ili cpu u televizoru.
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 12:46   #20038
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Probaj se spojit s mrežnim kabelom mjesto wifija pa vidi da nije tu problem.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 12:51   #20039
Spikeman
Premium

il je cpu u TV-u smeće il taj frend ima upaljen neki agresivni motion

najjeftinija varijanta ti je za 52€ kupit onaj Mi Box S Gen 2 i isprobaš sve (Kodi, Stremio, iptv votever...) na njemu nebi trebalo niš "štekat"
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2024., 17:00   #20040
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor dukee Pregled postova
Probaj isto to sa nekim boljim android boxom, fire 4k ili nvidia shield. Ako nece stekat, onda ti je do lose wifi kartice ili cpu u televizoru.
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Probaj se spojit s mrežnim kabelom mjesto wifija pa vidi da nije tu problem.
Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
il je cpu u TV-u smeće il taj frend ima upaljen neki agresivni motion

najjeftinija varijanta ti je za 52€ kupit onaj Mi Box S Gen 2 i isprobaš sve (Kodi, Stremio, iptv votever...) na njemu nebi trebalo niš "štekat"
Probam nešto od toga, hvala.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno