|
![]() |
#20011 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20012 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20013 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#20014 | |
Premium
|
Citiraj:
Plazma je plazma, ima je i moj punac tip top je. Oled ima puno veće probleme nego plazma sa burninom. Pogotovo pred kraj proizvodnje kada je tehnologija napredovala. Vidiš sa druge strane na LG tv subreddditu ludi ljudi me uvjeravaju da je moj slučaj normalan. Da šta se imam žalit na oled stariji preko pet godina. I da tako računam i dalje. I da je to normalno, mjenjat ih ko čarape. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20015 | |
Premium
|
Citiraj:
A ima karavana pasata ali da imaš pravi nebi stao 75 sig, zaletio sam se. Makar ima jedna ekipa što vozi put hercegovina - njemačka kraj zagreba prolaze sa par kombija dva put mjesečno sve vrste “robe” pa mi mogu usput povest, ali nisu mi sigurni za TV baš pošt0 ne paze na stvari dobro samo nabacaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20016 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Dvije godine imam LG CX, koji je sad već 4 godine star model. Ništa burn in, ništa problemi, TV je savršen. S druge strane, TV je upaljen 2-3 sata dnevno, i to samo navečer (80% filmovi, 10% xbox i 10% komp). Ako je tebi TV upaljen cijeli dan i to na TV programu, ne čudi me da se s vremenom zapeče logo televizije ili neki drugi fiksni element. U 5 godina si napravio sati na njemu koliko normalnom upotrebom ne bi u 7-8.
![]() |
#20017 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nije pet nego 7 godina star tv ![]() Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 18.10.2024. u 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20018 | |
Premium
|
Citiraj:
Da i moj je prve tri god radio samo navečer dva tri sata ili više ako se binge gledala neka serija. Problem je došao kad je klinac porastao pa crtani ujutro na hrtu, logo HRT mi je upečen doslovno, makar pogleda tri četri crtana i to je to. Drugo je žena zeznula, skinula je neki screen saver gdje vatra gori za Božić, sad je sve razmrljano. Spotify app upali po cjeli dan radi ili radio tune in onaj. I eto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20019 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 19.10.2024. u 01:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20021 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Da, to sam i mislio drugi grunding daljinac od nekog starog tv-a, ali problem je sto nemam bas starih grundinga. Malo se privikava na daljinac vidit cemo. Ja za sada televizoru ne mogu naci manu, odličan! Ovakve matrice se nebi posramio duplo skuplji tv |
![]() |
![]() |
![]() |
#20022 |
Premium
|
Kratko pitanje. U procesu sam preseljenja i gledam novi tv. Ne treba mi, ali zato i pišem ovdje. Bio sam jučer kod frenda, 75" Samsung TV, smart, nije android. Ne znam model, ali ništa specijalno, prije 2 godine koštao 1200EUR. Ima nekakav ip tv (vuče filmove s torrenta), njemu ip tv radi savršeno, bez jednog drzaja, isti film, isti izvor, 4k format filma. Ima nekakv A1 pokućni internet 80mbit/s, 4k filmovi rade bez jednog drzaja, slika savršena. Dolazim doma kod sebe, Philips TV, 65", 4k, android, nabavim isti iptv kakav i on ima, ja imam 1Gbit/s internet, meni trza slika. Isto tako mi trza preko Kodi-a, svaki film koji sam gledao zadnjih 3-4 mjeseca, nekako trza, vidi se to, pogotovo u 4k filmovima. Jel moguće da android radi takvu razliku? Stremio app, ista kao i kod njega. Ja to trzanje vidim, kod njega toga nema. Gdje je caka? Ako je do androida, neću ga više ni kupovati. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 19.10.2024. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20023 |
49%winner
|
Mozda je covjek upalio sve smooth and polish video kvacice u postavkama? Meni na Shieldu i Stremiu nis ne trza, imam ugasene te obrade slike na samom tv-u (webOS) i ne koristim match refresh rate na Shieldu. Mislim, ja generalno ne volim onu soap opera effect "glatkocu" videa, neprirodno mi je to za veciju sadrzaja koji gledam. Mogu potvrditi da na dva Philips smart tv-a ta interpolacija normalno radi, kad odem u goste kod frendova mogu primjetiti da im je taj feature nafrljen na max ![]()
![]() |
![]() |
#20024 |
Premium
|
možda Momm nije objasnio kako treba, nije stvar u trzanju kod FPS motiona nego u obradi live streama sa neta, možda samsung ima bolji proc u TVu za obradu takvog signala i na kraju andriod tv kod mene radi sa puno više laga od Smart TVa. a nikakve prednosti ne daje (iptv i te addone ne koristim) ali da, ja sam taj smoothness stavio na mild ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20025 |
49%winner
|
To mora biti neki momacki stream da ga random tv ne moze prozvakati. Pogotovo ako je ilegalis iptv, cisto sumnjam da tjeraju neki noviji codec tipa AV1... Mozda uzeti za probu eon tv, pa vidjeti kako radi eurosport u 4k. Ako i to steka, onda bi okrivio tv. Ne android tv ![]()
![]() |
![]() |
#20026 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Znači, karikiram, krene film, ide Paramount planina. Kod njega ide bez trzanja, kod mene trza, jednostavno, kao da je manji FPS. Jel nešto upalio? Ne znam, ne bi rekao, čovjek je stvarno neuk što se IT-a tiče, gadgeta itd. Ako i je, gdje to upaliti? U aplikaciji ili na samom tv-u? Citiraj:
Većinom gledam filmove od 4-8GB, neki 4k HDR rip, nešto takvo. Ako idem na film od 20GB, 4k, šteka još više. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 20.10.2024. u 08:39. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20027 | |
Premium
|
Citiraj:
a kod njega je možda taj smootnes uključen po degoltu iz tvornice iako on ne može utjecati na taj bitrate bottleneck moj mediaplayer Zappity žvače te velike fileve bez problema iako ne vidim svrhe filma od 40+ GB koji pogledam i obrišem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20028 |
49%winner
|
Hmm ne vjerujem da je motion smoothness u pitanju ako se trzanje pojacava s fajlom. A opet, da je do neta, propusnosti ili codeca imao bi buffering ili crni video kod playbacka. Taj smoothness ili kako se vec zove na philipsu se podesi u postavkama tv-a. Cudno mi ne i za reci to, ali zvuci kao da tv ne moze prozvakati sadrzaj. Ne zelim ni vjerovati da je u tome problem. Shield to isto uredno zvace i sve preko wifija. Ma da tako osrednje komponente jos uvijek guraju u telke, ne zelim vjerovati
![]() |
![]() |
#20029 | |
Premium
|
Citiraj:
Koja je prednost Androida za nas koji imamo Netflix i Kodi instaliran? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20030 |
Premium
|
Evo ja sada probao s IPTV-a par 4K filmova pustiti na mom Philipsu serije 7 i radi kao podmazano, pustio jedno 4-5 filmova, e sad jel i to ide preko torrenta nemam pojma. Koliko ti je brz internet tu nema veze osim ako si ubo kakvu Wi-Fi karticu u tv jel su kartice u tv-u užasno spore i loše i vjerovatno nemaš brzinu iznad 50-60Mbps. Sjećam se da sam i ja imao neke slične smetnje dok sam koristio VLC i app koje ga koriste kao player, prešao na EXO i od onda nemam problema. I ja bi to definitivno isprobao s nekim legalnim 4K streamom, pa ako to radi znači nije do Tv-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20031 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() ![]() A kako ti tv vrti one yt demo filmiće što se vrte po trgovinama?
![]() |
![]() |
![]() |
#20032 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
koji player koristis, Stremio defualtni ili neki eksterni? da probas sa nekim drugim eksternim (VLC, MX,...)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20033 |
Premium
|
Ma nije do playera. Jednostavno, znam da nije. Probao sam i VLC i sve, Kodi isto trza. Kada ubacim USB, sve radi savršeno, da li to bio film od 4 ili 44GB radi. Ove stvari koje vuče s neta, to trza. HBO, Netflix, radi savršeno. Kada idem preko Stremio-a ili Kodi-a, i vučem torrent, to trza. E sad, pada mi na pamet da kada odaberem film koji želim gledati, imam više izvora. Da on nije stavio neki 2-3GB film a ja neki od 8GB, pa možda to radi problem? Imam osjećaj da je ili do androida ili do samog filma (verzija 4k ripa ili nešto). Kažem, to nije 1. Philips koji mi tako radi, kodi 4k, nikad nisam dobio da radi kako treba. Uvijek vidim to trzanje. Svi android. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20035 |
Premium
|
Momi kaj ti nije jednostavnije da kupis novi Samsung TV? ![]() zemeš si fino S90D i rijesio si se muka a ne tu radit drame nepotrebne po forumu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20036 | |
Premium
|
Citiraj:
Mada, ne volim Samsung, 2/2 su mi krepala tjedan dana nakon što je garancija istekla. EDIT: Probao snimiti, na mobu se to ne vidi. Najbolje bi objasnio to kao 60hz i prelazak na 144hz monitor. Smoothnes onaj fali. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 20.10.2024. u 12:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20039 |
Premium
|
il je cpu u TV-u smeće il taj frend ima upaljen neki agresivni motion najjeftinija varijanta ti je za 52€ kupit onaj Mi Box S Gen 2 i isprobaš sve (Kodi, Stremio, iptv votever...) na njemu nebi trebalo niš "štekat" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20040 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |