Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2024., 00:49   #30961
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Čuo sam da kikiriki podiže potenciju, al' da ručni mjenjač diže inteligenciju još nisam

Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 07:42   #30962
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Jučer pogledali na HBO Tajne Salema.
Klasični vampirski spooktober film.
Vampir je pravi, praktički isti originalni Nosferatu, radnja je sukladna tom tipu filmova, casting čisto u redu.
Ženi i meni bio sasvim zabavan i dovoljno zanimljiv da ga odgledamo do kraja, što je rijetkost zadnje vrijeme.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2024., 07:47   #30963
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat Pregled postova
Jučer pogledali na HBO Tajne Salema.
Klasični vampirski spooktober film.
Vampir je pravi, praktički isti originalni Nosferatu, radnja je sukladna tom tipu filmova, casting čisto u redu.
Ženi i meni bio sasvim zabavan i dovoljno zanimljiv da ga odgledamo do kraja, što je rijetkost zadnje vrijeme.

To sam baš mislio prošli vikend pogledati pa sam pogledao Wicked Little Letters.

Tajne Salema budem ovaj vikend. Čim sam vidio vampiri i to rekoh ide na listu.

Ipak sam pokupovao epizode Zagora gdje se vampir pojavljuje
Staro 10.10.2024., 14:51   #30964
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Hellboy novi ispod prosjeka loše 2/5

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 13:02   #30965
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Deadpool 6/10

Infantilna mozak na pašu zabava za ubiti 2 sata vremena kad nema ništa bolje.
Red akcije, red humora, red referenci na pop kulturu. Sve isto kao i prva dva.
D&W... pogledao ga i ja

Film je ... ima zabavne trenutke, kao dio MCU-a je bzvz
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 22:19   #30966
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
The Substance

Mix raznih utjecaja, cronenberga, the thing, Dorian Gray, onaj neki ruski film s izvanzemaljcem i likom u kojem taj gad živi, itd.
al najbolje kaj sam ove god. gledao, Demi Moore glumi bolje sad nego 90ih kad je bila top zvijezda. Zadnjih 20min. filma čak nepotrebno, pretvara sve u karikaturu i parodiju skoro.
Očito primjer francuskog tog vala bizarnih i luđačkih filmova ala Raw, Martyrs itd.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2024., 22:28   #30967
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Demi Moore je u filmu?

Jel' cemu?
-->

Demi Moore je u filmu?

Jel' cemu?

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 16:20   #30968
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Joker pogledan sinoć pa evo dojmova iz dvije različite perspektive

Cura (psihijatar) - odličan, obrađuje psihu, i jako dobro opisuje mentalni sklop pacijenata s odjela

Ja (kojeg ovo gore uopće ne zanima) - katastrofa, nisam mogao naći poziciju u kojoj bi mi bilo udobno preživjeti film i držati glavu uspravno.

Radnja...nema je
Gluma...osim vrhunskog Phoenixa, Brendan Gleeson iskače, ali on je konstanta gdje god ga se stavi.
Gaga...dobro pjeva i u par trenutaka mi se činilo da gledam nečiji biografski film s njom u glavnoj ulozi.

Kao i u prvom dijelu, da se film ne zove Joker, nego Trpimir, ne bi ga nitko pogledao i mogao bi biti dokumentarni film o random pacijentu s psihijatrije.
Ovako...samo vreća mamilica za ekipu koja voli Batman i DC universe.

Podsjetilo me na American Horror Story: Asylum koji je IZVRSTAN, a tamo su i znali pravilno dozirati muzikalni dio. Ovo je ipak too much.

Ne mogu ovo ni ocjeniti iz svoje perspektive, nisam dugo gluplje potrošio zrak i vrijeme.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 23:26   #30969
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
The Crow (2024)
Remake istoimenog remekdjela iz 1994. godine. Neću pisati išta opširnije jer bi tada iznio popriličan broj uvreda na račun FKA Twigs koje bi bile i anti-woke ali i rasističke, pa ću samo reći da film izbjegnete pod svaku cijenu.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2024., 23:34   #30970
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kakva god FKA Twigs frikuša bila, glazba joj je super.
Staro 13.10.2024., 00:14   #30971
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Ne pratim glazbu dotične pa to ne bih komentirao. Komentirao bi bezveznost i nebitnost u filmu te izgled s kojim se majka priroda ozbiljno našalila.
Staro 13.10.2024., 01:45   #30972
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Citiraj:
Autor Taproot7 Pregled postova
Ne pratim glazbu dotične pa to ne bih komentirao. Komentirao bi bezveznost i nebitnost u filmu te izgled s kojim se majka priroda ozbiljno našalila.

Ponukan ovim komentarom, odlučio sam vidjeti o kome se radi. Za dotičnu gospođu/icu nisam ranije čuo i malko sam se iznenadio kad sam na fotografijama ugledao dijete u tijelu odrasle osobe. Ne znam tko može voljeti to plastično biće. Umjetna je sva i neiskrena a takva joj je i glazba koja me podsjeća na prenemaganje uz raskošnu produkciju. Za tom metodom su posezali brojni samozvani umjetnici kako bi kroz glazbeni izričaj dokazali da imaju emocije.
Splitska Posla je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 07:27   #30973
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nikad čuo za nju ali brijem da ju ne zanimaju kometari
https://www.celebritynetworth.com/ri...igs-net-worth/
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 10:01   #30974
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
O jebote, toliko i ja imam net worth pa ne izgledam ko moron. (valjda)

Mozda da krenem pjevati?
Staro 13.10.2024., 10:27   #30975
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008

The Substance (2024) - u videotekama!
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 11:40   #30976
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pogledao Strange darling na preporuku forumasa. Sasvim pristojan triller, lijepo snimano.
Također, zahvala ekipi koja javlja kad je sta dostupno u videotekama
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 12:49   #30977
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova

The Substance (2024) - u videotekama!
Ova objava je toliko spolier free da se niti pogi ne bi mogao požaliti Jedino što se vidi ta proštepana kičma, tako da to je ipak mali minus.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 12:49   #30978
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
the substance djeluje zanimljivo (moguce da bi i sama demi probala nesto slicno u RL )

od utortka u videotekama bi treba bit dostupna i zadnja instalacija alien serijala
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 13:06   #30979
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Film je definitivno nezaboravan i neloš.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 19:31   #30980
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Dokumentarac na Netflixu - The Deepest Breath - odličan!

Preporuka!
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
potpisujem, pogledao sinoc.

vjerujem da se ponavljam, ali u tom duhu preporucam Last Breath (2019) u videotekama. jedan od najboljih i napetijih dokumentaraca ikada (meni)
The Deepest Breath (2023)

Hvala za preporuku, odličan dokumentarac!
Ne treba ništa guglati, nego samo pogledati.
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 20:08   #30981
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
SPOILER SPOILER SPOILER

Uopće nije spoiler, nego samo upozorenje, kakvo bih sam jako cijenio.

Dakle, substance je uvjerljivo najdegutantniji film kojeg sam u životu pogledao (do sada je to bio Srpski film), s time da sam ispreskakao zadnjih 20 minuta jer to više jednostavno nije bilo normalno. Kako ovaj iscjedak ima ocjenu 7.8 ne znam niti ne želim znati. Novi joker je dogurao do 5.3, a ne vjerujem da je to niti približno loše i odvratno kao substance, tako da je IMDB smiješan ili su korisnici jednostavno idioti.

Htio bih napisati da se film bavi bitnom tematikom stravičnog narcisoidnog poremećaja, ali taj poremećaj je mačji kašalj prema onome koji je bio potreban da se ovo izbaci van. Sve osobe koje su sudjelovale u kreiranju ove katastrofe treba poslati na 12 mjeseci prisilnog društveno korisnog rada.

Prvi dio još kako tako, iako mi je opsesija sisama i guzicama bila pomalo degutantna (što je neobično, jer inače volim i iznimno cijenim oboje) te mi jednostavno nikako bilo jasno zašto bi netko htio ležati tjedan dana na hladnom podu zahoda (umjesto u, ne znam, krevetu?) ali ta debilana je prema onome što je došlo kasnije remek djelo. Također sam se pitao što nekome (tko je dao cca 30 godina sistemu koji ga potom odbacuje) treba da se uništi do kraja samo da bi udovoljio istom tom sistemu. To je tragedija umotana u tragediju.

S čime ovo usporediti? The Thing? The Fly? Se7en? Ovaj potonji mi je pao na pamet zbog toga što mi činilo, kako je film krenuo, da je Rachel Slade (peta žrtva/grijeh) dobila svoj film. Užas.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2024., 22:55   #30982
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Pump up the volume - https://www.imdb.com/title/tt0100436/

6/10

Dobro slozen teenager-ski film. Malo me podjsetilo na Chris in the morning iz Northern Exposure. Samo sto je za klasu losiji. Chris je imao puno vise toga za rec. Film je mogao komotno jos 15ak min duze trajat, ovako kao da je nesto ostalo visit u zraku
pci_e3x je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 02:13   #30983
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Pogledao sam Deadpool & Wolverine. Film je toliko zabavan da sam ga pogledao tijekom dva dana s pauzama. Dakle dva besmrtna lika režu jedan drugoga kao salamu na radost opće publike koja im daje desetke za performans. Kakva su to današnja djeca i imaju li išta u glavi osim sadističkih poriva? Ostali likovi u filmu imaju iste sklonosti prema destrukciji i to je gotovo sve što publika dobiva. Mislim da je iznošenje filma temeljem mišljenja o publici primitivno i nepotpuno, no ovdje je to neizostavno. Bezumnu rulju ne treba podcjenjivati i pitam se u kakvom svijetu živimo i kakav nas tek čeka. Ne tako davno, Carl Sagan piše kako je zabrinjavajuće to da je film Glup i gluplji najpopularniji film u svijetu. Ako je to bilo "zaglupljivanje amerike" što je tek ovo? Zastrašivanje?
Splitska Posla je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 02:41   #30984
stitrek
Banned

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor Splitska Posla Pregled postova
Pogledao sam Deadpool & Wolverine. Film je toliko zabavan da sam ga pogledao tijekom dva dana s pauzama. Dakle dva besmrtna lika režu jedan drugoga kao salamu na radost opće publike koja im daje desetke za performans. Kakva su to današnja djeca i imaju li išta u glavi osim sadističkih poriva? Ostali likovi u filmu imaju iste sklonosti prema destrukciji i to je gotovo sve što publika dobiva. Mislim da je iznošenje filma temeljem mišljenja o publici primitivno i nepotpuno, no ovdje je to neizostavno. Bezumnu rulju ne treba podcjenjivati i pitam se u kakvom svijetu živimo i kakav nas tek čeka. Ne tako davno, Carl Sagan piše kako je zabrinjavajuće to da je film Glup i gluplji najpopularniji film u svijetu. Ako je to bilo "zaglupljivanje amerike" što je tek ovo? Zastrašivanje?
Jesi gledao Idiocracy? Komedija buducnosti
stitrek je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 09:08   #30985
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
V/H/S beyond - čuo sam za ovu antologiju, ali je nikad nisam pogledao jer nisam neki fan tih found footage filmova.. Ovo je super! Scena sa avionom je jedna od top 10 scena horrora ikad, skoro ko final destination scena, skoro. Sad moram i ostale pogledat jer sam ugodno iznenađen pa onda i preporučujem ljubiteljima žanra.
Staro 14.10.2024., 09:14   #30986
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Citiraj:
Ponukan ovim komentarom, odlučio sam vidjeti o kome se radi. Za dotičnu gospođu/icu nisam ranije čuo i malko sam se iznenadio kad sam na fotografijama ugledao dijete u tijelu odrasle osobe. Ne znam tko može voljeti to plastično biće. Umjetna je sva i neiskrena a takva joj je i glazba koja me podsjeća na prenemaganje uz raskošnu produkciju. Za tom metodom su posezali brojni samozvani umjetnici kako bi kroz glazbeni izričaj dokazali da imaju emocije.
Isti dojam sam dobio kroz njezin lik u filmu bez da sam proučavao ovo kao vi, kolega. Slažemo se.

Citiraj:
I tu bih se u potpunosti složio.

Citiraj:
Autor stitrek Pregled postova
Jesi gledao Idiocracy? Komedija buducnosti
To nije komedija, to je dokumentarni film koji već poprima ozbiljne razmjere istinitosti u društvu.

Zadnje izmijenjeno od: Taproot7. 14.10.2024. u 14:28.
Staro 14.10.2024., 10:28   #30987
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
pogledao sinoć The Substance (do kraja ) i kasnije malo otisao na YT da vidim reakcije i recenzije a i koji njen noviji intervju, ono kaj me zapanjilo je da se priča o njenoj najboljoj ulozi karijere (žena ima 61 godinu) i glumila je u 73 filma i da je baš ova uloga njena najbolja

isto tako cuo sam da je na premijeri u Cannesu imala 50-minutni standing ovation nakon filma

Također da 100% dobiva oskara za ovo

film nije lagan za gledat, dapače moraš imat dobar želudac pogledat ovo "djelo" do kraja

e da... Demi dobila 5M$ za ovu ulogu a njena mlađa kolegica Margaret Qualley samo 400k$ i da... tek jucer saznao da je ona kćer od Andie MacDowell
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 11:38   #30988
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor IHrvojeI Pregled postova
V/H/S beyond - čuo sam za ovu antologiju, ali je nikad nisam pogledao jer nisam neki fan tih found footage filmova.. Ovo je super! Scena sa avionom je jedna od top 10 scena horrora ikad, skoro ko final destination scena, skoro. Sad moram i ostale pogledat jer sam ugodno iznenađen pa onda i preporučujem ljubiteljima žanra.
Da,svakako preporuka za ovaj serial,ovo je nesto kao moderni Twlight Zone,price su zbilja domisljate i odlicno odradjene u pogledu efekata
Staro 14.10.2024., 12:52   #30989
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Spikeman Pregled postova
pogledao sinoć The Substance (do kraja ) i kasnije malo otisao na YT da vidim reakcije i recenzije a i koji njen noviji intervju, ono kaj me zapanjilo je da se priča o njenoj najboljoj ulozi karijere (žena ima 61 godinu) i glumila je u 73 filma i da je baš ova uloga njena najbolja

isto tako cuo sam da je na premijeri u Cannesu imala 50-minutni standing ovation nakon filma

Također da 100% dobiva oskara za ovo

film nije lagan za gledat, dapače moraš imat dobar želudac pogledat ovo "djelo" do kraja

e da... Demi dobila 5M$ za ovu ulogu a njena mlađa kolegica Margaret Qualley samo 400k$ i da... tek jucer saznao da je ona kćer od Andie MacDowell
Ne čudi me standing ovation, moderna publika i kritičari vole ovakve kritike modernog društva.
Ono što je zabrinjavajuće je da film mora biti skandalozan i odvratan i pun krvi, da bi prenio nekakvu poruku o egoizmu danas. Kao horor je katastrofalan, želi biti španjolski horor, ali izgleda samo kao jeftina kopija.
Zadnjih 10-15 filmova je apsolutno nepotrebno i višak.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 14.10.2024., 15:09   #30990
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
SPOILER
Prvi dio još kako tako, iako mi je opsesija sisama i guzicama bila pomalo degutantna (što je neobično, jer inače volim i iznimno cijenim oboje) te mi jednostavno nikako bilo jasno zašto bi netko htio ležati tjedan dana na hladnom podu zahoda (umjesto u, ne znam, krevetu?) ali ta debilana je prema onome što je došlo kasnije remek djelo. Također sam se pitao što nekome (tko je dao cca 30 godina sistemu koji ga potom odbacuje) treba da se uništi do kraja samo da bi udovoljio istom tom sistemu. To je tragedija umotana u tragediju.
Sve te opsesije su namjerno isforsirane da bi gledatelju se to zgadilo, to je onda ko neka tehnički jeftina kritika svijeta hollywooda i sličnih pojava koja da se ne lažemo, točno tako i funkcionira kad se sve ogoli (quaid), s time da za razliku od "me too" licemjernih plačimački, ne bi ikoga u toj "industriji" smatrao žrtvom, posebno ne osobe čije uloge filmske vrijede milijune dolara i koje su na sav taj nemoral odavno dobrovoljno pristale (i pritom iza sebe ostavile vjerojatno desetke tisuća potencijalnih "talenata" koji su pokušali isto to postići)

Frendovi su mi imali kritiku filma, da je nelogično u radnji što matrica dobiva iz odnosa jer ispada da nova verzija je pobrala svo vrhnje,
no ja sam mišljenja da nema film toliko simplificiranu crno bijelu podjelu, nego je tu puno neke simbolike čak i možda nekih psiholoških i psihijatrijskih pojava, uglavnom ta matrica može bit i prikaz te neke podsvjesne autodestruktivnosti beskorisne i besciljne osobe (u filmu, bez prijatelja i obitelji), koja se ne može toga riješiti ni odbaciti čak ni pod cijenu kad naočigled vidi koliko je takvo ponašanje i egoističan stil života uništava. Ima i još mogućih teorija što taj pomalo parazitski dualizam bi mogao simbolizirat.
---

Neznam koliko je zahvalno samu sebe proglašavati top ulogom, ipak bi to kritičari i gledatelji morali prosudit i izreći, no slažem se svakako da je ovo bilo glumljeno bolje nego masa njenih filmova iz razd. vrha popularnosti. Zapravo, kad sam malo se prisjetio, nisam gledao nijedan njen film poslije 2000-ih, baš joj se ta slava ugasila, skoro ko Elizabeth :-))

Zadnje izmijenjeno od: Miki9. 14.10.2024. u 15:27.
Miki9 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na