|
![]() |
#19321 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
"Odradio" Rings of Power. Kad kažem, odradio, to stvarno mislim, baš sam se nekakok vukao kroz sezonu, jer nisam mogao ne vidjeti sranja koja rade. Ne smetaju me crni vilenjaci, ne smetaju me kinezi vilenjaci, ne smeta me woke spika ili nešto slično. Ne smeta me ni to što ne postoji pisana pozadina ili priča, da je rađeno kompletno odvojeno, čak mi to i odgovara, poklapa se lagano priča između Silmariliona i Hobbita. Ali priča i gluma... Galadriel, promašena 100%. Numenor, nepotrebno politično sranje nalik na GOT. Celebrimbor, promašen. Njegovo umjeće nije prikazano ni u jednom postotku kakvo ustvari je. Njegova moć ustvari. Bombadil, čemu? Mogu preći prek toga, ajde, dobro se uklopio s Gandalfom. Fight u 7. epizodi, susramlje kod gledanja. Adar - promjena glumca, mrzim to. Elrond - užas. Jedino su mi patuljci dobri i dobro odrađeni. Cijeli feel je nekako na mjestu s patuljcima. Vilenjaci su stvarno nemoćno prikazani a kao "viša bića". Ispadaju slabi i nemoćni. Stvarno dobio dojam da je to rađeno s tak malim budžetom, na kraju sve ono što se pričalo, Amazon, najskuplja serija ikad, doslovno ispada smiješno. Mnogi se ne moraju složiti samnom, ali netko tko je svoje djetinjstvo proveo čitajući, gledajući i maštajući LOTR svijet, ovo je ispod razine prihvatljivosti. Vjerujem da za random gledatelje ovo je onako, dobro, srednje dobro. Za nas fanove, ovo je šteta. Ne znači da neću nastaviti gledati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19322 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Ma serija je sranje za svakoga ko je ikad pogledal/pročital išta od prijašnjeg materijala i komentiral sam to još kad je krenula prva sezona koju sam čak i pogledal do kraja i prestal. Ovu drugu nisam ni namjeraval, jer je koliko se može vidjeti, ispada popriličan gubitak vremena. Nemaju prava na materijal, doslovno izmišljaju stvari koje se ili nisu dogodile ili kompletno mijenjaju one već prije detaljno objašnjene, tak da serija ispada isto ko i ona Halo pizdarija - napravljena od strane onih koji nikad nisu igrali, čitali ili gledali, niti ih briga za točno takvu publiku, a onda kad nije ni kod takve publike prošlo, e ajmo dodatno manipulirati IMDB ocjene i općenito ih pauzirati, jer Amazon je zdrobil milijardu, pa kad već imaju IMDB da se barem pametno iskoristi u svhru promocije loše serije za koju ne vidim kak bude preživjela planiranih pet sezona.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19323 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ne znam, ja sam sve pročita više puta, pogleda također više puta i baš sam se zabavija gledajući seriju. Kao što rekoh, pitka zabavna fantasy priča. ![]()
![]() |
#19324 |
McG
|
OK, ali kad su "objasnili" postanak Mordora lagano sam ih pozdravil kao seriju koja nema veze s LOTR materijalom.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19325 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Inače pogledali skupa ovu Netflixovu o Menendezima za koje do sada nisam nikada čuo (hmm, početkom 90ih kada su bili u điru je kod nas tu bilo puno prečih stvari od događaja iz USofA) i super je serija. Izgleda da su dosta dobro to skinuli, ova dva glumca što glume braću su odlični. Toliko mi se svidjelo da ću tek sada pogledati prvu sezonu te serije Monsters koja je o nekom Dahmeru. Najveća fora mi je kada nemam pojma o stvarnom događaju pa to otkrivam u seriji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19326 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako me sjećanje dobro služi, u uvodu Gospodara prstenova je opisana priča o nastanku prstenova. Međutim, ovdje nisam nigdje vidio priču o 'onom' prstenu koji je jači od svih drugih. Tko je i kada njega iskovao?
![]() |
#19327 | |
Premium
|
Citiraj:
Tek nakon kad su svi prsteni postojali, Sauron uništi Eregion i padnu vilenjaci. Serija to tako ne prikazuje, naravno. U ovoj fazi serije, 2. sezona, One Ring je već trebao postojati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19328 |
McG
|
Šteta da vrte samo njima jasan film, a sav materijal im je dostupan već desetljećima i samo su ga trebali dovesti na male ekrane i imali bi hit seriju. Da kojim čudom rade, kaj ja znam npr. Terminator seriju ( ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#19329 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19330 |
McG
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19331 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Mislim da je problem što nisu otkupili prava na silmarion i hobita, nego samo na LOTR priču. Tako da smiju koristiti sve što se spominje u LOTR, a ostalo moraju izmisliti. Možda je ovaj digo nenormalno cijenu za Silmarilion prava pa su odlučili da je bolje izmišljati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19332 | |
McG
|
Je, komentirali smo kad je krenula serija da su si fino smjestili s tim pravima i sad imaju čušpajz, ali bar su mogli kak spada posložiti te dijelove koji su otprije itekak poznati. Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19333 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19335 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
"Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in one pretty and well preserved piece, but to skid across the line broadside, thoroughly used up, worn out, leaking oil, shouting GERONIMO!" |
![]() |
![]() |
![]() |
#19336 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koliko znam amazon ima pravo samo napraviti seriju o gospodar knjigama, nemaju pravo na događanja prije jer to nisu kupili ili nisu mogli kupiti, i zato su odlucili izmisljati proslost koja je vec izmisljena, umjesto da naparave sequel il nesto i to izmisljaju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19337 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nazovi seriju Joža i 7 prstena i radi od nje što želiš. Nemoj ju nazvati "The Lord of the Rings - Rings of Power" i onda izmišljati priču. Na kraju će Frodo biti Darth Vader. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19338 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Amazon je imao i ima dovoljno para da otkupi prava na sve. Imali su šansu napraviti svoj Game of Thrones, no važnije je bilo ubaciti crne vilenjake, žute vilenjake, orke s osjećajima i djecom i slično, nego li napraviti nešto kako treba.
![]() |
#19339 |
Premium
|
Za nekoga tko nema pojma o knjigama i sve što zna vidio je kroz do sada snimljene filmove, serija funkcionira kao visoko produkcijsko raskošna i oku ugodna, uz povremene smor epizode ali u biti vrlo zanimljiva i gledljiva. Namjerno ju gledam na projektoru, velika slika dodatno podiže doživljaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19340 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19341 | ||
McG
|
Najbolje je kaj ljudi koji nemaju pojma o LOTR materijalu, a gledali su filmove, prate seriju, jer se "jako dobro nadovezuje na sve i odaje detalje pozadinske priče" koja nema veze s vezom. Citiraj:
![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19342 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jeste gotovi s LOTR rantom? ![]() Nisam čitao, ali probao sam gledati više puta i nije mi jasno u čemu je fora i zašto je toliko popularno. Liječi nesanicu samo tako. Evo, sad će još barem tri stranice reakcija na ovo. Streljajte ![]()
![]() |
#19344 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne kužim...već smo masu puta prošli istu priču. Imaš knjigu Imaš film/seriju baziranu po knjizi Scenarist / redatelj / tko već ima slobodu napraviti seriju / film po nekakvoj svojoj viziji i pogledu na knjigu. Ako netko ima drugačiji pogled i shvaćanje knjige i želi dodati nekakav svoj element/elemente koji su trenutno aktualni i popularni (woke itd.), ima apsolutnu umjetničku slobodu da to napravi ako ima financije za to. Netko je to morao odobriti, platiti i plasirati. Znači, netko je rekao da je dovoljno dobro da izađe pred oči ostatku svijeta. Gledaš ili ne gledaš, čemu drame. Nije ni prva ni zadnja knjiga čija je ekranizacija kompletno drugačija od onog kako su je čitatelji sebi prezentirali. Ista drama se vodila oko prve sezone, sad opet. Shvatili smo...
![]() |
#19345 |
McG
|
Kakva drama, pa samo komentiramo da je serija sranje, jer nije bazirana na ničemu osim imenu, te samim time nema veze s vezom. Koji kurac su zdrobili milijardu na sve to kad imaju smeće umjesto hit serije. Mogu oni komotno napraviti seriju o nekom autu i njegovoj povijesti, ali ako ima dva kotača bez krova i vrata, jer su si uzeli umjetničku slobodu, onda je to motocikl, jer nema veze s automobilom. IMHO serija bude otkazana i prije, nego dođu do planirane pete sezone, jer ionak je gledanost ni vrit ni mimo kod kritike i publike, a bome ne budu ni mogli non-stop namještavati IMDB statistiku.
![]() |
![]() |
![]() |
#19346 |
Premium
|
Tako je, komentira se serija, i sasvim ocekivano da ce se komentirat, zamisli svijeta di niko nista ne komentira, cemu forumi ![]() Problem nije ni woke, koliko je fact check prica koja nije fact check, postoje granice ukusa i u "Umjetnickoj slobodi", a uz to meni je serija dosadna jako, amazon kaze da sam je pogledao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19347 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dio sa hodajućim drvećem je gori od ove serije. edit ![]() https://www.youtube.com/watch?v=vmuT8UeTk4s |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19349 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pridruzio bih se kritikama na RoP. Seriju sam gledao iz pozicije nekoga tko je knjige procitao prije 20 g. i poznato mi je samo ugrubo o cemu se radi. Filmove sam naravno pogledao 50ak puta. RoP sam nakon kratkog vremena poceo dozivljavati kao random fantasy pricu koja veze nema s Tolkienom, osim odnosa Celebrimbor-Sauron, koji je uspjesno pokazan u ep.5. Sve drugo je apsolutno losa gluma u jos losijoj prici, s besmislenim efektima. Cijeli setup je koma i izgleda ko Xena, jednostavno vizualno apsolutno neuvjerljivo, immersion nikakav. Ne znam di su pare zavrsile, ali ovo je losije od Wheel of Time, koja je evidentno budget fantasy serija. Serija je takodjer puna losih kopija scena iz filmova, u svakoj epizodi doslovno. Likovi kao da se natjecu tko ce izreci znacajniji komad bezvremene mudrosti, koja na kraju zvuci ko izljev mudrosti kad se ekipa ponapija. Sve u ovoj seriji ostavlja apsolutno neprirodan dojam. Mislim sretan sam kad imam bilo kakav fantasy za pogledati i zbilja sam potrošio vremena na svakakve polu dobre serije, ali ovo je uvreda za inteligenciju. Gesendet von meinem Pixel 8 mit Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|