Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.07.2024., 00:30   #4081
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pridružujem se veslačkoj ekipi, uletio u Waterrower. Danas odrađen 20min trening 5.5km SPM 23.75.
Zahvaljujem se kolegi na YouTube Dark Horse preporuci.
Inace, zvuk vode tokom veslanja je zakon, totalno mi djeluje pozitivno na fokus
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2024., 23:06   #4082
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Ovo je najbliža tema pošto vjerojatno ima dosta korisnika.

Koji proizvođači dodataka prehrani (vitamini i minerali) su pouzdani? Koliko vidim to područje nije regulirano i ima hrpa svakakvih tvrtki, pa me zanima što je ok, što nije.

Kako stoje Natural Elements iz Rijeke? Vidim da su se oni pozicionirali kao neki premium proizvođač.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2024., 01:54   #4083
stitrek
Banned

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ovo je najbliža tema pošto vjerojatno ima dosta korisnika.

Koji proizvođači dodataka prehrani (vitamini i minerali) su pouzdani? Koliko vidim to područje nije regulirano i ima hrpa svakakvih tvrtki, pa me zanima što je ok, što nije.

Kako stoje Natural Elements iz Rijeke? Vidim da su se oni pozicionirali kao neki premium proizvođač.
Preporuka iHerb za vitamine i suplemente, iznad 40$ besplatna poštarina, marke kao Now, Life Extension, Solgar, MRM, Jarrow, Dr. Best...svakako imaju ogroman izbor te za svaki proizvod imaju provjerene ocjene.
stitrek je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2024., 12:27   #4084
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Na $40+ je besplatna poštarina, ali carine redovno takve pošiljke?

Inače, ostavio sam ergometar lagano po strani, krenuo sam lagano s trčanjem. Koljena su mi prilično problematična, pa sam pred par mjeseci krenuo s osnovnim vježbama iz "bulletproof knees" i uložio u Hoka tenisice. Svaka preporuka za sad za tenisice, mislim da mi prilično pomažu kod doskoka i mogu reći da prvi put u životu trčim normalno. Izgleda da sam na ergometru izgradio kardiovaskularni kapacitet, tempo od 7:30min/km (sporo, znam) mi ne predstavlja izazov za disanje ni cirkulaciju. Glavna prepreka su mi noge koje ne podnose najbolje 100kg žive vage na 5km ako pojačam tempo, a ponekad se i bol u koljenima izraženije pojavi kad dignem tempo na 6:30-7 min/km

Cilj mi je istrčati krug oko Jaruna unutar 45 minuta do zime. Pomoglo bi kad bi i bodyweight spustio na 90ak kg, al prehrana mi je i dalje rak rana.
Staro 06.08.2024., 12:48   #4085
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
To je 3 minute po krugu na atletskoj, to je fakat sporo.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2024., 16:46   #4086
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

I meni je smješno kak svi u gymu ne benchaju 100kg na reps, jbg. Ovo je prvi put u životu da sam istrčao 5k, nikad to nisam mogao, 1-2km bez pauze je bilo postignuće, tako da samo pomalo
Staro 06.08.2024., 17:33   #4087
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ma zezam se. Nisam ni ja trkac.

Ako dižeš 100kg više puta onda je logično da nisi za trčanje.
Ne znam koji ti je cilj, ali bicikl ili veslanje imaju više smisla ako si težak.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2024., 00:05   #4088
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
I meni je smješno kak svi u gymu ne benchaju 100kg na reps, jbg. Ovo je prvi put u životu da sam istrčao 5k, nikad to nisam mogao, 1-2km bez pauze je bilo postignuće, tako da samo pomalo
Hoka speedgoat5 i samo žeži i pripazi na prehranu kad te uvati glad pogotovo dan posli trcanja je najgore znam (12km svaki treci)neopterecuj se sa vrimenom to nadođe nakon nekog vremena a i iskreno koga brige da dodes na 6min/km odlicno
Ako mislis nastavit obavezan odmor 24 sata izmedu trcanja.
A zbog koljena savjetujem trail asvalt izbjegavaj

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 07.08.2024. u 00:13.
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2024., 09:54   #4089
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Uzeo sam Clifton x Opening Ceremony, polovne, kao nove na ebayu, dan-noć razlika naspram biločega u čemu sam ikad probao trčat. Preporuka toga da se uloži u dobre tenisice je zapravo bila bit posta. U kombinaciji s vježbama za stabilizaciju koljena radim nešto što nisam mogao ni s 20kg manje i 10 godina mlađi.

6 min/km na 6km kruga oko Jaruna bi bilo teški show, ali ne očekujem takav performans nikad..

Cilj mi je povećati aktivnost i kalorijsku potrošnju kroz tjedan, radi 8h dnevno sjedenja na poslu, vožnje u autu, ležanja na kauču...Trening utezima jednostavno ne može nadoknaditi štetu koju mi to pravi.
Staro 07.08.2024., 15:30   #4090
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
I ja bih zamolio preporuku tenisica za trčanje.
Trčim nekih 3 godine, najmanje jednom tjedno, 10km.

Operirao sam kralježnicu, 110kg, 190cm, 2x tjedno u teretani radim core.

Tržim po asfaltu jer mi je radi kralježnice bolje - neravan teren mi je problem radi kralježnice. Naučio sam trčati na način da minimalno odižem noge od asfalta da ne nabijam leđa.

10km trčim tempom u prosjeku 6:20.
Kada tržim na traci, to je osjetno brže - 5:40.

Sada imam HOKA Carbon X. Prioritet bi bila što bolja amortizacija i da se ne raspadnu brzo zbog težine.
N!NO je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2024., 16:00   #4091
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Jel nebi taj model Hoka-e trebao bit vrh ponude ionako?
Staro 07.08.2024., 20:00   #4092
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Zbog težine hoka speedgoat5, da skupe su ali meni su izdrzale oko godinu dana sad gledam na app broji km 1089km na mojih (106kg )2m toliko su ugodne nakon par trcanja kad usjednu ja bi ih svuda nosija da ih ne korstim na blatu, kisi,pjesku,kamenu najmanje na asvaltu...
A proba sam ostalih dosta marki i brendova meni nema bolje sad sam na hoka zinal i nije to to skim ih skrsim vracam se na speedgoat5 ili cuo sam da su dobre Altra m Lone Peak 7.

Staro 07.08.2024., 20:42   #4093
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Na $40+ je besplatna poštarina, ali carine redovno takve pošiljke?

Inače, ostavio sam ergometar lagano po strani, krenuo sam lagano s trčanjem. Koljena su mi prilično problematična, pa sam pred par mjeseci krenuo s osnovnim vježbama iz "bulletproof knees" i uložio u Hoka tenisice. Svaka preporuka za sad za tenisice, mislim da mi prilično pomažu kod doskoka i mogu reći da prvi put u životu trčim normalno. Izgleda da sam na ergometru izgradio kardiovaskularni kapacitet, tempo od 7:30min/km (sporo, znam) mi ne predstavlja izazov za disanje ni cirkulaciju. Glavna prepreka su mi noge koje ne podnose najbolje 100kg žive vage na 5km ako pojačam tempo, a ponekad se i bol u koljenima izraženije pojavi kad dignem tempo na 6:30-7 min/km

Cilj mi je istrčati krug oko Jaruna unutar 45 minuta do zime. Pomoglo bi kad bi i bodyweight spustio na 90ak kg, al prehrana mi je i dalje rak rana.
Samo oprezno i bez forsiranja. Ja sam krenuo krajem prošle godine s 94-95kg i cca. 5:40 po km. Trčao sam po 5-6 km, ovisno o volji. Jedan dan sam pretjerao, trčao 9 km istim tempom, pa nisam mogao hodati skoro 3 tjedna (osjetio sam kad sam sjebao). Do 6. mjeseca sam došao na 81 kg, 4:55 po km prvih 5 km. Do 11 km je prosjek 5:40. Zbog nesretnih okolnosti sad sam na pauzi i plan je u narednim danima krenuti opet.
Ukratko, pazi zglobove, probaj malo dotjerati prehranu i to je to. Meni bude neugodno kad lokalni penzić istrči dulje od mene. A vjerojatno ima x2 mojih godina.
Staro 07.08.2024., 21:13   #4094
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ukratko, pazi zglobove, probaj malo dotjerati prehranu i to je to.
Hahahahah ja slomija lateralni malleouls aka skocni zglob ,sad sve nanovo od pola osmog bice oteke i to na glupost totalnu al ajde jedanput u zadnjih 10g. mora se desit jos kad ne gledas di stajes

Staro 07.08.2024., 21:24   #4095
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Citiraj:
Jel nebi taj model Hoka-e trebao bit vrh ponude ionako?
Pa recimo bi, osjecam nakon par 300km da im bounce vise nije kao prije. Tezina vjerojatno
Staro 07.08.2024., 21:24   #4096
N!NO
Premium
Moj komp

N!NO's Avatar

Citiraj:
Autor Tajl3r Pregled postova
Zbog težine hoka speedgoat5, da skupe su ali meni su izdrzale oko godinu dana sad gledam na app broji km 1089km na mojih (106kg )2m toliko su ugodne nakon par trcanja kad usjednu ja bi ih svuda nosija da ih ne korstim na blatu, kisi,pjesku,kamenu najmanje na asvaltu...
A proba sam ostalih dosta marki i brendova meni nema bolje sad sam na hoka zinal i nije to to skim ih skrsim vracam se na speedgoat5 ili cuo sam da su dobre Altra m Lone Peak 7.

Da, ali ove su za trail, ja trcim asfalt
Staro 07.08.2024., 21:43   #4097
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Ma mogu i jedno i drugo ,ajde nedi ih u neki ducan ako mozes navuci na nogu sve ce ti biti jasno toliko imaju onog paddinga ugodne su lagane i dugo traju .
Za bolje neznam samo ono sta mi je proslo kroz noge znaci adidas,asics, salomonke ovu su mi taman

Staro 08.08.2024., 13:55   #4098
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Samo oprezno i bez forsiranja. Ja sam krenuo krajem prošle godine s 94-95kg i cca. 5:40 po km. Trčao sam po 5-6 km, ovisno o volji. Jedan dan sam pretjerao, trčao 9 km istim tempom, pa nisam mogao hodati skoro 3 tjedna (osjetio sam kad sam sjebao). Do 6. mjeseca sam došao na 81 kg, 4:55 po km prvih 5 km. Do 11 km je prosjek 5:40. Zbog nesretnih okolnosti sad sam na pauzi i plan je u narednim danima krenuti opet.
Ukratko, pazi zglobove, probaj malo dotjerati prehranu i to je to. Meni bude neugodno kad lokalni penzić istrči dulje od mene. A vjerojatno ima x2 mojih godina.

Koji ti je begraund po pitanju rada na kondiciji i to? Ja da potrčim 6 min/km, to je max 1km i mogu kući. Takav tempo ima kum kad se sprema za sezonu amaterskog nogometa, al on trči više ili manje već 25 godina igrajući nogomet, ja u 30 god svog života nisam imao tren gdje bi odradio 5k u komadu

I da, pređu me SVI penzići kad trčim vani
Staro 08.08.2024., 17:12   #4099
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Iskreno, ništa posebno. U zadnjih par godina pokušavam biti discipliniran i držati kontinuitet jer stalno sjedim i pomaže mi razbistriti glavu, ali nakon par mjeseci mi se rasprši rutina. Otkad sam krenuo pratiti "aktivnost trčanja", uvijek sam se vrtio oko 5/min po km, ali nisam se previše trudio oko udaljenosti jer me uvijek na cesti zaustavio neki frend, pa smo završili u birtiji. Zadnjih godina idem na atletsku stazu jer mi je 500m od stana.
Sve oko kondicije ti je individualno, slušaj tijelo. Ja imam problema s astmom i znalo mi se dogoditi da u ponedjeljak trčim 8km, 5:10/km, a u srijedu ne mogu otrčati 3km jer jedva dolazim do daha. Tako da moram paziti kako krećem, jer ako se odmah "zapušem", taj dan mogu zaboraviti 5km+. Razgibaj se, kreni polako i odredi si tempo koji ti paše. Drži kontinuitet i kroz mjesec dana ćeš se sigurno bolje osjećati. Vjerujem da se ne najedeš 15 min prije trčanja
Staro 10.08.2024., 15:46   #4100
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Da pitam iskusniju ekipu,radim 5x tjedno po programu push-pull-legs i zadnjih mjesec dana sam krenuo raditi mrtva dizanja i sad odradim prvo mrtva kad je pull dan 4 serije po 130 kg nekih 5-6 ponavljanja i nemam snage za daljnji trening,odradim ga nekako labavo naspram prije,znam da je compound vjezba i sve,ali da toliko umori za daljnji trening ?

Sutra dan bi trebao raditi noge i naravno da je donji dio leda ubijen,trebao bi dan pauze barem izmedu leda i nogu ?

Poslano sa mog motorola edge 50 pro koristeći Tapatalk
Staro 10.08.2024., 21:23   #4101
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Radi Pull-Push-Legs-Push-Pull . Tako ćeš imati više razmaka izmedju nogu i deadlifta.
A kad ojacas nećeš toliko gubiti na snazi

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 14:52   #4102
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Imam problema sa vratnom kralježnicom, nemam vrtoglavice nego mi se zna mantati, zavisi od pokreta glave ili npr kako sam spavao, da li bi ja smio u teretanu radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo.
Znam da niste doktori, ali možda ima tko kakvog iskustva.
Hvala
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 18:20   #4103
Ninja_Zg
Premium
Moj komp

Ninja_Zg's Avatar

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor Exe Pregled postova
Imam problema sa vratnom kralježnicom, nemam vrtoglavice nego mi se zna mantati, zavisi od pokreta glave ili npr kako sam spavao, da li bi ja smio u teretanu radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo.
Hvala

Imas samodijagnosticirane probleme s vratnom kraljeznicom ili imas sluzbenu dijagnozu?
Ako mantanje nije povezano s tlakom, trebao bi moci veliku vecinu vjezbi raditi bez problema.

Ove 2 recenice su vrlo problematicne i pokazuju da imas posve krivu percepciju teretane, bit ces frustriran nedostatkom rezultata i odustat ces vrlo brzo.

"radio bi sa laganim utezima.Nije mi cilj se nabildati nego tek toliko da ojačam malo tijelo."

Da bi trening imao ucinka, trebas raditi s opterecenjem koje ti je dovoljno izazovno/tesko kako bi izazvao adaptacije u tijelu, a ne s laganim utezima. U suprotnom ces se malo oznojiti, umoriti i uprljati odjecu, a napredak ce izostati.
Glavna misao vodilja treninga u teretani je da on treba biti tezak i izazovan.

Nitko se nije nabildao slucajno niti lako, ne trebas se toga bojati.
Ljudi se pokusavaju nabildati godinama pa im ne ide.

Ugl. djeluje kao da mislis krenuti u teretanu, tamo brljaviti ofrlje i ocekujes rezultate. To se nece desiti.

Imaj na umu da ces trebati uloziti solidan trud i imati teske treninge s teskim utezima (teskim tebi) da bi dobio rezultat s kojim ces biti zadovoljan.
Ninja_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 20:37   #4104
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
I zaboravio si najvažnije što treba za bildanje... Test+primo+tren 🤣🤣🤣

Poslano sa mog
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2024., 20:58   #4105
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Hvala
Imaš lijepe bazene u VŽ. Odi i plivaj.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2024., 11:51   #4106
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Hvala
toplo preporučam jogu u svakodnevnom životu.
https://www.yoga-in-daily-life.hr/upisi/varazdin

Em ćeš rješti sve probleme s kralježnicom, em ćeš ojačati tijelo tempom koji sigurno neće dovesti do ozljede + utezi služe za ciljane skupine mišića a tvoji problemi zahtjevaju cjelokupno jačanje a ne ciljano

OT:
da li je tko radio utege od boca za vodu od 7l (https://www.konzum.hr/web/products/c...-negazirana-7l)
Razmišljam da ih napunim pijeskom i napravim drške padobranskim užetom i plastičnim cijevima za vodu. 7l pijeska je cca 16kg
Staro 07.10.2024., 09:03   #4107
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koji je trenutno najbolji deal za whey, odnosno jel ima sta bolje/jeftinije od shop.buider-a i njihovog wheya za cca 19€/kg?

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 09:23   #4108
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Koji je trenutno najbolji deal za whey, odnosno jel ima sta bolje/jeftinije od shop.buider-a i njihovog wheya za cca 19€/kg?
ja sam uzadnje kupovao neki Azgardov, 50-ak eura jer ženi ne padne teško na zeludac, a ovo mi se čini najjeftinija opcija, meni je ok, kupovao par puta...whey ko whey, stvar okusa, topljivosti...

https://gymbeam.hr/protein-wpc-80-gymbeam.html

s kodom MULTISPORT15 ispadne 35,66€ za 2,5kg
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 11:10   #4109
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Kada sam ja tražio preporuke za Whey, rekli su mi da se držim Me:First (Polleosport) ili Impact (neki Britanci). Da su ta dva testirana (certificirana) i dobra.

Kao da industrija nije regulirana, da ima svašta, pa da je najpametnije se držati ovih. Kako je stvarno stanje, nemam pojma.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2024., 12:00   #4110
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
odvojite si u glavi whey:
- koncentrat
- izolat
-hidrolizat

sve je whey, ali nije isto.
koncentrat je najjeftiniji i ima najviše "smeća" ... pri čemu ne mislim na junk nego na primjese odnsono najmanje je očišćen. za običnu nadopunu prehrani dovoljan.
ja dok sam trenirao sam uzimao izolat i nekad hidrolizat ako je bila neka extra dobra cijena.
tizhu je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na