|
![]() |
#4202 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ja sam kopiju toga naručio s alije, prije 2-3 godine. Pilio sam sve živo, do korjenja u tlu. Naravno zdimio motor, jer sam ga stvarno zloupotrebljavao. Naručio sam dva rezervna motora, zamijenio i pere dalje. Meni se pokazao odličan.
![]() |
#4204 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
https://www.mall.hr/elektricne-rucne...a-motorna-pila https://www.mall.hr/elektricni-alat-...unjac-4512114- https://www.mall.hr/elektricni-alat-...ab=description Valjda su ove baterije ok. Ili ovo pa "mir". ![]() https://www.trgovina-blazevic.hr/pro...-specification Servisiram jednom godišnje filter goriva, počistim kaj treba i bok. Pošto je grunt velik i ima toga za orezivanje ožda bi i štil bila bolja opcija, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4207 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
Treba mi jednoručna pila, stisneš gumb i radi. Rezao sam staru Dunju, nešto Bukve i neke Hrastove fosne.... Meni iznad očekivanja. Nakon upotrebe očistim pilu i to je to, nema servisa ![]()
![]() |
![]() |
#4208 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
https://www.njuskalo.hr/aku-alati-pu...oglas-40493925 Ne znam kakva je to plastika s kojom je printan, al stvarno djeluje čvrsto i kompaktno
![]() |
#4209 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4210 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4212 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Čekamo EU da se umješa i standardizira konektore baterija za alate. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4215 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#4217 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Meni je taj sa linka napravio adapter za aku škare za rezidbu. Nije to prije imao u ponudi, dakle isključivo za moj slučaj ih je napravio. Vjerujem da radi bilo koje opcije/ brandove. Inače smatram da su baterije najbolji dio Parksidea. Doduše jedna 8Ah mi je odapela, no bar im je servisna podrška odlična. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4218 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Teško da su Parkside baterije najbolji dio, samo su jeftine ![]() Pitanje je kakvu zaštitu imaju ugrađenu u sebi itd. Recimo Einhell punjač neće puniti njihove baterije dok se ne ohlade, dok standardni Parkside hoće, ne znam jedino kakva je situacija sa smart baterijama, jesu li nešto bolje po tom pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4219 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima einhel na parkside adapter na cults3d za print, jedan je 18 eura drugi 2.5. Ja dam isprintao neki besplatni ali nije dobar fit, ne drzi najcvrsce bateriju, ali za neke moje potrebe je super, al cu vjerojatno kupit i ovog za 2.5 eura izglleda mi ko taj s njuske, samo moram konektore iskopat, davno sam ih kupio i izgubio u medjuvremenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4220 |
Ili jesi ili nisi
|
I dalje stojim pri tome. ![]() Od 7 baterija crkla mi je samo jedna. Od dvadesetak alata, crkli su manje više svi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4221 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4222 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ja imam srece, imam sigurno vise od 10 uredjaja i kvar se dogodio samo na jednom i to zbog debelog preforsiranja. moram pokucat u drvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4223 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ne znam je li se što promijenilo, ali Parkside baterije nisu imale overdischarge zaštitu u samoj bateriji. Od alata se očekuje da prestane vući struju kad detektira nizak napon baterije. Overcharge nisam testirao jer mi se nije dalo skupljati zapaljene krhotine 18650 baterija ako nema zaštitu. ![]() Ali mislim da imaju samo +, - i pin za termistor pa onda punjač odlučuje što će sa tom informacijom o temperaturi i naponu. Može prestati puniti, a može ignorirati. Moguće da novije "smart" verzije imaju nešto više zaštite u samoj bateriji. Znam da starije verzije nemaju ni balansiranje ćelija nego je to kasnije dodano i onda su se reklamirale kao takve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4224 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imaju manu, ne smart nego obicne, sta nemaju low voltage power off, ja je ustekam u autic pa je iscide do 6 volti, pa je triba ozivljavat Edit sad vidim da me night preduhitrio ali da Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 02.10.2024. u 18:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4225 | |
Ili jesi ili nisi
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4227 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4228 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni je od 4 smart Parkside 8ah baterija riknulo svih 4 kroz godinu ipo ali su mi ih zamijenili s novima koje su dobre. Zanimljivo da 4ah smart nema problema. Alat je kako-tako. Od 20ak zelenih riknulo je oko 3-4, od cca 8-10 Performance riknulo pola ![]() Einhell je dosta solidan, nedavno uzeo ekscentričnu brusilicu TP-RS 18/32 BL i jako dobro brusi iako imam i Parkside PXES 20Li A1 koja je isto jako dobra i to mi je jedan od najstarijih alata. Sve te alate, nebitno o brandu morate koristiti s obzirom. Jako puno ljudi danas kupuje alate a ne zna ih koristiti kako spada te izgore jer ih preforsiraju. Uz obzirno korištenje će svi ti uređaji biti u redu i potrajati. To je po meni i najbitnije.
![]() |
#4229 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Treba bit donekle oprezan kod svačijih recenzija i opservacija, jer činjenica je da postoje neki ljudi koji imaju usađeni ludistički odnos prema alatima, tj. samo ih prime u ruku i ubrzo putem svoje izuzetne vještine i pažljivosti nešto potrgaju il pokvare na njima, i onda naravno - alat ne valja. Bušilica generalno nije predviđena da se koristi kao čekić za čavle, i slično. Moglo bi se žalit njihove bolje polovice (ako ih imaju). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|