Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.09.2024., 21:05   #1381
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Bilježim se sa štovanjem. Jednom sam imao priliku i pokušao sam nešto slično ali nije uspjelo. A kako mi nije bilo previše stalo išao sam linijom manjeg otpora. Zabilježio sam si ovo za iduću priliku (koja se nada ne bude tako skoro) pošto nikada nisam uspio zapamtiti nazive raznih cpl-ova
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2024., 21:10   #1382
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Fedora me ubila s tim passwordima, kad god upalim browser me pitala pass. Nije da nisam guglao, svaki izlet na fedoru mi je naprasno prekinut 10ak dana kasnije jer sam shvatio da vise guglam nego sto koristim OS.

Steta, bas forsaju tu sigurnost, a opcija autologin je pre-va-ra

Ostanimo samo na tome da kod mene radi i na KDE i na Gnome i Chrome i Firefox bez tipkanja lozinke vec duze. No da se vratimo na temu - Win11 ukljucio pin i prst u uho :P
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2024., 21:24   #1383
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Kad imate Mediatek, prolazi bez disable jer ih Windowsi uopće ne prepoznaju ( tupani iz Redmonda godinama su ubacili ubacili SVE osim Mediateka) Preko naredbe obee prolazi bypassnro ( može i ubaciti drivere ali ne preporučujem jer morate deaktivirati da bi preskočili lokalni account) U pitanju su laptopi bez fizičkog LAN utora radi testa.

Ručna instalacija drivera riješava , ako imate LAN i ona drivere povuče sa update. Nisu ni najnoviji nego optimalni koju Microsoft odobrio (kasnije gube konekciju)

Kad imate Realtek, Qualcomm i Intelove, onda ih prepoznaju kao najaktivnije pa treba preko obee najprije prvo disable wifi/lan pa onda bypasnro. Upravo kako je kolega Binarni iznad opisao.

Mislim ono, sve LAN kartice prepoznaju jer već su spremne u ISO.

Kad bude RC i još ću provjeriti da li izmjenjeno.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2024., 10:39   #1384
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Po x - ti put oni bolje znaju šta tebi treba
Ako se ne može naći odakle se starta taj zahtjev / skripta (pa je eliminirati),
ostaje ti da ipak postaviš neku lozinku (šta bi kao bilo pametno) ili da odradiš 2 koraka (postavi > Reboot > user manager i makneš - Reboot).
Problem je u svakoj friškoj instalaciji.
Sumnjam na Rufus. Jer sam preko njega napravio stick sa preskakanjem potrebe za kreiranjem MS acc.

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Jesi ovo probao?
https://www.elevenforum.com/t/enable...dows-11.10277/

Koja verzija je os-a, home, pro?
Home.

Nisam to probao jer mi nema smisla to radit svaki put kad nekom instaliram Windowse. Pokušavam skužiti ako je do Rufusa ili neki Windows update. Jer je ISO skinut preko media creation toola.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2024., 19:04   #1385
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
https://www.windowscentral.com/softw...rovements-2024

Sad je tu pitanje koji k im je bil da nisu od početka ovak napravili

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 05:18   #1386
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Instalirao sam na jednu staru konfu W11 LTSC Enterprise, pa imam nekih pitanja u vezi toga.
1. ako sam dobro shvatio, W11 po defaultu se ne može instalirati na starije konfe zbog TPM 2.0. Rufusom se to može isključiti, ali tada se ne dobijaju polugodišnje nadogradnje OS-a nego samo sigurnosne zakrpe. Točno?
2. W11 LTSC po defaultu ima isključen TPM 2.0 i sl., i konfe s njime će dobivati veće nadogradnje
3. W11 LTSC Enterprise, čiji ISO sam skinuo s linka postanog ovdje (26100.1.240331-1435.ge_release_Client_Enterprises_OEM_x64FRE), mi javlja da nije aktiviran. Verzija je 24H2 26100.1742. Pokušao sam ključ CG***, ali javlja da nije ispravan. Gdje kupiti ključ za njega?
Staro 30.09.2024., 07:52   #1387
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
3. Nije mi trebao key. Kasnije se aktivira naredbom u PowerShellu, preko HWID.
Proguglaj to dvoje i naći ćeš

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 13:51   #1388
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
1. Točno.
2. LTSC verzije također ne dobijaju "veće" H1/H2 nadogradnje.
3. Ako si ISO skinuo s massgrave sajta, tamo skini i aktivator, promijeni ediciju u IOT i aktiviraj HWID metodom.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 13:53   #1389
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
2. LTSC verzije također ne dobijaju "veće" H1/H2 nadogradnje.
Ček, ček, to vrijedi i za Win10 LTSC?
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 14:03   #1390
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Problem je u svakoj friškoj instalaciji.
Sumnjam na Rufus. Jer sam preko njega napravio stick sa preskakanjem potrebe za kreiranjem MS acc..
Prošli tjedan sam radio instalaciju na 3 različita kompa, napravljeno kroz Rufus, na jednom me nije pitao za lozinku, na drugom dva da.
Jedina bitna razlika je sto je jedan bio Intel, ovajndi nije pitalo, ostala 2 AMD, mada ne vidim nekog smisla. Znaci isti stick.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 14:47   #1391
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Aktivirao sam HWID-om iz Powershella. thx Iv@ne

Očekivao sam da LTSC dobiva velike nadogradnje tako da sam malo razočaran. Zašto ima dugu podršku ako ne možeš instalirati nadogradnje?
Ispada da nema neke velike razlike između njega i obične instalacije frizirane Rufusom. Mislim, razlike ima - ne treba ti MS Account, maknut bloatware,... Ali nije onako radikalna kako sam mislio da će biti. Ako je tako, mogao sam komotno instalirati Ubuntu ili neki drugi Windows Like linux na tu konfu.
A može li se H1/H2 nadogradnja skinuti i 'ručno' instalirati? Ono, skineš *.msi file i dupli klik na njega.
Staro 30.09.2024., 14:58   #1392
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
to je sustav koji je zamišljen da se instalira na sustave koji se ne diraju.
Na njih ide security patching i to je to.
Jako rijetko dobivaju feature updateove, jer to zapravo takvim sustavima ne treba.

To instaliraš na sustav koji želiš da radi i da radi dugo.
Staro 30.09.2024., 16:13   #1393
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Upravo to šta govori Ivo, na nekom komp. stroju feature bakrači nemaju šta raditi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 17:59   #1394
BinaryJesus
Registered User

Datum registracije: Feb 2021
Ako želite windows namjenjen krajnjim korisnicima a koji nudi najveću razinu customizacije onda instalirajte ili Enterprise ili Education edition.
Education dolazi po defaultu s malo više privacy stvari isključenih po defaultu jer je namjenjen obrazovnim institucijama te potencijalno maloljetnim učenicima.

EDIT: Mislim na Windows 11 Education a NE Windows 11 Pro Education

Zadnje izmijenjeno od: BinaryJesus. 30.09.2024. u 18:05.
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2024., 21:04   #1395
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Aktivirao sam HWID-om iz Powershella. thx Iv@ne

Očekivao sam da LTSC dobiva velike nadogradnje tako da sam malo razočaran. Zašto ima dugu podršku ako ne možeš instalirati nadogradnje?
Ispada da nema neke velike razlike između njega i obične instalacije frizirane Rufusom. Mislim, razlike ima - ne treba ti MS Account, maknut bloatware,... Ali nije onako radikalna kako sam mislio da će biti. Ako je tako, mogao sam komotno instalirati Ubuntu ili neki drugi Windows Like linux na tu konfu.
A može li se H1/H2 nadogradnja skinuti i 'ručno' instalirati? Ono, skineš *.msi file i dupli klik na njega.
Zato jer LTSC nije namenjen za piceke.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 04:48   #1396
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Zato jer LTSC nije namenjen za piceke.

Generalizacija.

Koristim ga na svojim picekima već pet godina i nikakvih problema, možda baš iz tog razloga.
Staro 01.10.2024., 05:45   #1397
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Ček, ček, to vrijedi i za Win10 LTSC?
Nebitno jer je W10 dobio sve te veće ajmo reći service pack nadogradnje i sada dobiva samo sigurnosne već mislim 2g. Jedino ako LTSC W10 nije na nekoj starijoj verziji, onda ima razlike...
Ne koristim LTSC pa ne znam točno.

EDIT: Brzinsko googlanje mi kaže da je w10 na 22H2, a LTSC je na 21H2. E sada ti vidi da li ti je to bitno za posao.
Staro 01.10.2024., 13:54   #1398
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
to je sustav koji je zamišljen da se instalira na sustave koji se ne diraju.
Na njih ide security patching i to je to.
Jako rijetko dobivaju feature updateove, jer to zapravo takvim sustavima ne treba.

To instaliraš na sustav koji želiš da radi i da radi dugo.

Da li taj sustav dobar za gaming, iskljucivobgaming i surf i ajmoreci taj securityupdate i bok. Nikakvi featurei nisu zamisljeni za taj pc, samo stabilan gaming, update drivera po potrebi i security updates za npr defender
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 14:19   #1399
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Tl;dr ne vidim zasto ne bi bio dobar.

Meni se gaming server vrtio sasvim normalno na w10 iot ltsc (w11 bi trebao biti isti drek). Privatni komp isto vrtim na iot ltsc vec par godina, ne vidim da mi ista fali na njemu. Updejtova mi najmanje fali. Pogotovo feature updejtova pljuc pljuc pljuc.

Svakako si provjeri da li ti odgovara verzija ako koristis neki specifican software.
Staro 01.10.2024., 18:12   #1400
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ne pratim temu, ali ako nekog zanima kako instalirati Windows 11 bez gnjavljenja sa mrezom, postupak je vrlo jednostavan...

1. Kada dodje do dijela gdje trazi da se spojite na mrezu stisnes Shift-F10 da se otvori command prompt
2. Napisati u cmd promptu 'OOBE\BYPASSNRO' (bez navodnika) i lupit enter
3. Nakon toga se installer restarta u OOBE modu te je moguce odabrati 'I don't have Internet'
4. Nakon toga kliknete na 'Continue with limited setup'

I dalje standard instalacijska procedura...

Ako je netko vec postao ranije, super, na zalost nemam vremena pretrazivati povijest ove teme, a s obzirom da mi je ovo sinoc oduzelo podosta vremena dok sam pronasao, nadam se da ce nekome biti od koristi...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

Zadnje izmijenjeno od: calypso. 01.10.2024. u 18:36.
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 18:30   #1401
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
1. Kada dodje do dijela gdje trazi da se spojite na mrezu stisnes Shift-F10 da se otvori command prompt
2. Napisati u cmd promptu OOBE\BYPASSNRO i lupit enter
3. Nakon toga se installer restarta u OOBE modu te je moguce odabrati 'I don't have Internet'

Ovo bi bilo korisno staviti negdje u sticky.

Imao sam i ja brdo zajebancije s 11 i offline kompovima, pa sam na kraju kemijao svašta da omogućim net samo da taj korak prođem.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2024., 18:35   #1402
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova

Imao sam i ja brdo zajebancije s 11 i offline kompovima, pa sam na kraju kemijao svašta da omogućim net samo da taj korak prođem.
Ja dva laptopa sa ovime instalirao sinoc i danas, tako da provjereno radi...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 01.10.2024., 19:56   #1403
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
vidim da je 24H2 izašo, a meni update ponudio 23H2
Staro 01.10.2024., 20:01   #1404
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova

Ja sam si napisao podsjetnik već prije

https://www.haustor.eu/windows-11-i-instalacija/
Staro 01.10.2024., 20:10   #1405
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ne pratim temu, ali ako nekog zanima kako instalirati Windows 11 bez gnjavljenja sa mrezom, postupak je vrlo jednostavan...

2. Napisati u cmd promptu 'OOBE\BYPASSNRO' (bez navodnika) i lupit enter

Ako je netko vec postao ranije, super, na zalost nemam vremena pretrazivati povijest ove teme, a s obzirom da mi je ovo sinoc oduzelo podosta vremena dok sam pronasao, nadam se da ce nekome biti od koristi...
Problem je što dosta tih workarounda ne radi sa nekim od brojnih iteracija. Makar su takva bila moje generalna iskustva.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2024., 06:21   #1406
BinaryJesus
Registered User

Datum registracije: Feb 2021
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Problem je što dosta tih workarounda ne radi sa nekim od brojnih iteracija. Makar su takva bila moje generalna iskustva.
I taj workouround koji spominje calypso gore radi samo ako Windows Setup ne prepoznaje network adaptere. U slučaju kada Setup prepozna adaptere treba ih prvo sve disejblati:
  1. Shift+F10 da se otvori konzola
  2. Naredba ncpa.cpl pa onda desni klik -> disable na svaki od adaptera
  3. naredba oobe\bypassnro u konzolu
Ovaj postupak s 3 koraka radi oduvijek na svim verzijama windows osim one jedne cloud verzije koja je ionako irelevantna.

Zadnje izmijenjeno od: BinaryJesus. 02.10.2024. u 06:27.
BinaryJesus je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2024., 07:31   #1407
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Jučer sam išao gledati, na kompu u kancelariji imam W11P verziju 23H2 22631.4169
Staro 02.10.2024., 07:59   #1408
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
vidim da je 24H2 izašo, a meni update ponudio 23H2
Kazu da se sa 24H2 automatski pali Bitlocker.
Navodno se ovako iskljucuje:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\BitLocker
Value: PreventDeviceEncryption equal to True (1).

jucca je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2024., 08:42   #1409
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor BinaryJesus Pregled postova
I taj workouround koji spominje calypso gore radi samo ako Windows Setup ne prepoznaje network adaptere. U slučaju kada Setup prepozna adaptere treba ih prvo sve disejblati:
  1. Shift+F10 da se otvori konzola
  2. Naredba ncpa.cpl pa onda desni klik -> disable na svaki od adaptera
  3. naredba oobe\bypassnro u konzolu
Ovaj postupak s 3 koraka radi oduvijek na svim verzijama windows osim one jedne cloud verzije koja je ionako irelevantna.
Meni je prepoznao network adaptere i ponudio wifi mreze da se spojim... Ne treba nista disableati... Win11 23H2 sam instalirao na dve masine tako...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 02.10.2024., 09:46   #1410
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Kazu da se sa 24H2 automatski pali Bitlocker.
Navodno se ovako iskljucuje:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\BitLocker
Value: PreventDeviceEncryption equal to True (1).

Samo u scenariju clean install s MS acc.

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1311
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno