|
![]() |
#1381 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Bilježim se sa štovanjem. Jednom sam imao priliku i pokušao sam nešto slično ali nije uspjelo. A kako mi nije bilo previše stalo išao sam linijom manjeg otpora. Zabilježio sam si ovo za iduću priliku (koja se nada ne bude tako skoro) pošto nikada nisam uspio zapamtiti nazive raznih cpl-ova ![]()
![]() |
#1382 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ostanimo samo na tome da kod mene radi i na KDE i na Gnome i Chrome i Firefox bez tipkanja lozinke vec duze. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Kad imate Mediatek, prolazi bez disable jer ih Windowsi uopće ne prepoznaju ( tupani iz Redmonda godinama su ubacili ubacili SVE osim Mediateka) Preko naredbe obee prolazi bypassnro ( može i ubaciti drivere ali ne preporučujem jer morate deaktivirati da bi preskočili lokalni account) U pitanju su laptopi bez fizičkog LAN utora radi testa. Ručna instalacija drivera riješava , ako imate LAN i ona drivere povuče sa update. Nisu ni najnoviji nego optimalni koju Microsoft odobrio (kasnije gube konekciju) Kad imate Realtek, Qualcomm i Intelove, onda ih prepoznaju kao najaktivnije pa treba preko obee najprije prvo disable wifi/lan pa onda bypasnro. Upravo kako je kolega Binarni iznad opisao. Mislim ono, sve LAN kartice prepoznaju jer već su spremne u ISO. Kad bude RC i još ću provjeriti da li izmjenjeno.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1384 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sumnjam na Rufus. Jer sam preko njega napravio stick sa preskakanjem potrebe za kreiranjem MS acc. Citiraj:
Nisam to probao jer mi nema smisla to radit svaki put kad nekom instaliram Windowse. Pokušavam skužiti ako je do Rufusa ili neki Windows update. Jer je ISO skinut preko media creation toola. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
https://www.windowscentral.com/softw...rovements-2024 Sad je tu pitanje koji k im je bil da nisu od početka ovak napravili
![]() |
#1386 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Instalirao sam na jednu staru konfu W11 LTSC Enterprise, pa imam nekih pitanja u vezi toga. 1. ako sam dobro shvatio, W11 po defaultu se ne može instalirati na starije konfe zbog TPM 2.0. Rufusom se to može isključiti, ali tada se ne dobijaju polugodišnje nadogradnje OS-a nego samo sigurnosne zakrpe. Točno? 2. W11 LTSC po defaultu ima isključen TPM 2.0 i sl., i konfe s njime će dobivati veće nadogradnje 3. W11 LTSC Enterprise, čiji ISO sam skinuo s linka postanog ovdje (26100.1.240331-1435.ge_release_Client_Enterprises_OEM_x64FRE), mi javlja da nije aktiviran. Verzija je 24H2 26100.1742. Pokušao sam ključ CG***, ali javlja da nije ispravan. Gdje kupiti ključ za njega?
![]() |
#1388 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
1. Točno. 2. LTSC verzije također ne dobijaju "veće" H1/H2 nadogradnje. 3. Ako si ISO skinuo s massgrave sajta, tamo skini i aktivator, promijeni ediciju u IOT i aktiviraj HWID metodom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Jedina bitna razlika je sto je jedan bio Intel, ovajndi nije pitalo, ostala 2 AMD, mada ne vidim nekog smisla. Znaci isti stick. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Aktivirao sam HWID-om iz Powershella. thx Iv@ne Očekivao sam da LTSC dobiva velike nadogradnje tako da sam malo razočaran. Zašto ima dugu podršku ako ne možeš instalirati nadogradnje? Ispada da nema neke velike razlike između njega i obične instalacije frizirane Rufusom. Mislim, razlike ima - ne treba ti MS Account, maknut bloatware,... Ali nije onako radikalna kako sam mislio da će biti. Ako je tako, mogao sam komotno instalirati Ubuntu ili neki drugi Windows Like linux na tu konfu. A može li se H1/H2 nadogradnja skinuti i 'ručno' instalirati? Ono, skineš *.msi file i dupli klik na njega.
![]() |
#1392 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
to je sustav koji je zamišljen da se instalira na sustave koji se ne diraju. Na njih ide security patching i to je to. Jako rijetko dobivaju feature updateove, jer to zapravo takvim sustavima ne treba. To instaliraš na sustav koji želiš da radi i da radi dugo.
![]() |
#1393 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Upravo to šta govori Ivo, na nekom komp. stroju feature bakrači nemaju šta raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Ako želite windows namjenjen krajnjim korisnicima a koji nudi najveću razinu customizacije onda instalirajte ili Enterprise ili Education edition. Education dolazi po defaultu s malo više privacy stvari isključenih po defaultu jer je namjenjen obrazovnim institucijama te potencijalno maloljetnim učenicima. EDIT: Mislim na Windows 11 Education a NE Windows 11 Pro Education Zadnje izmijenjeno od: BinaryJesus. 30.09.2024. u 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1396 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Nebitno jer je W10 dobio sve te veće ajmo reći service pack nadogradnje i sada dobiva samo sigurnosne već mislim 2g. Jedino ako LTSC W10 nije na nekoj starijoj verziji, onda ima razlike... Ne koristim LTSC pa ne znam točno. EDIT: Brzinsko googlanje mi kaže da je w10 na 22H2, a LTSC je na 21H2. E sada ti vidi da li ti je to bitno za posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Da li taj sustav dobar za gaming, iskljucivobgaming i surf i ajmoreci taj securityupdate i bok. Nikakvi featurei nisu zamisljeni za taj pc, samo stabilan gaming, update drivera po potrebi i security updates za npr defender |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Tl;dr ne vidim zasto ne bi bio dobar. Meni se gaming server vrtio sasvim normalno na w10 iot ltsc (w11 bi trebao biti isti drek). Privatni komp isto vrtim na iot ltsc vec par godina, ne vidim da mi ista fali na njemu. Updejtova mi najmanje fali. Pogotovo feature updejtova pljuc pljuc pljuc. Svakako si provjeri da li ti odgovara verzija ako koristis neki specifican software.
![]() |
![]() |
#1400 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ne pratim temu, ali ako nekog zanima kako instalirati Windows 11 bez gnjavljenja sa mrezom, postupak je vrlo jednostavan... 1. Kada dodje do dijela gdje trazi da se spojite na mrezu stisnes Shift-F10 da se otvori command prompt 2. Napisati u cmd promptu 'OOBE\BYPASSNRO' (bez navodnika) i lupit enter 3. Nakon toga se installer restarta u OOBE modu te je moguce odabrati 'I don't have Internet' 4. Nakon toga kliknete na 'Continue with limited setup' I dalje standard instalacijska procedura... Ako je netko vec postao ranije, super, na zalost nemam vremena pretrazivati povijest ove teme, a s obzirom da mi je ovo sinoc oduzelo podosta vremena dok sam pronasao, nadam se da ce nekome biti od koristi... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 01.10.2024. u 18:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Imao sam i ja brdo zajebancije s 11 i offline kompovima, pa sam na kraju kemijao svašta da omogućim net samo da taj korak prođem.
![]() |
![]() |
#1402 |
Premium
|
![]() |
#1404 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Ja sam si napisao podsjetnik već prije https://www.haustor.eu/windows-11-i-instalacija/
![]() |
![]() |
#1405 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1406 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: BinaryJesus. 02.10.2024. u 06:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1410 | |
DIY DILETANT
|
Citiraj:
Samo u scenariju clean install s MS acc. http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1311 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|