|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
gmail acc - kako u danasnje vrijeme kreirati doticni?
vec sam se zalio tu ne nekoj temi u vezi toga. znaci nemoze se vise koristiti fiksni tel tokom kreiranja gmail accounta. samo mobitel. - probao sam hrpu onih SMS "free" providera na netu sa hrpu brojeva i nijedan nije prosao - kupio sam 2 tele 2 broja na kiosku. oba reciklirani i nece google na njih poslati - kupio 1 a1 broj na kiosku. opet reciklirani. - probao iz drugih drzava, preko VPN-a, jer na netu su neke drzave kao fol navedene da netreba mobitel za kreiranje. BS. niti teletina niti a1 help desk ne pomazu, samo kazu da odem u poslovnicu pa ce mi zamjeniti br. kad ih pitas jel mi mogu sigurno dati ne-reciklirani, naravno odgovor je da oni to neznaju. zar je zaista u 2024. godini postalo nemoguce napraviti gmail zbog ovakve nebuloze ![]() kolko sam love istreso na kisku mogo sam mozda vec platit onu stranicu sa slanje SMS, al ajd znaj dal bi se i tamo desila ista stvar ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 29.09.2024. u 10:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Pa napravi account s brojem koji koristiš inače i to je to. Možeš napraviti više accounta koji su vezani na isti broj. Možda ti je ovo sve čudno, ali u današnjem svijetu (internet) prevara, MFA je najmanje što se može zahtjevati od iole ozbiljnije kompanije koja brine o sebi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Znam da mozes vise acc na mob. Poanta je da mi treba novi nevezani za ništa. Totalno banalni problem koji ispada nerjesiv zbog providera koji ti ne zele dati ne-reciklirani br. Nekad si bar mogao sa fiksnog tel napravit. Sad to ne postoji. Ludost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Meni je nedavno (lani) trebala malo bolja nego disposable mail adresa, i otvorio sam ju na mailtočkacom. Radilo je to sve OK, nije bilo problema. Onda sam nedavno htio istu adresu ponovno koristiti, ali dotični site je okrenuo ploču: Your IP address suggests you are trying to sign up in a country where mail.com registration is no longer possible. Unfortunately, this means we can’t create an account for you. Ne samo da mi nije dao napraviti novi account već mi više ne dopušta niti logiranje u postojeći. Pokušao sam i fakebook account nedavno napraviti, i iako mi je nakon dosta peripetija dopustilo da napravim novi account, odmah u startu je bio blokiran ![]() Kakav jebeni kaos. Još malo pa korištenje raznih servisa na internetima bude izgledalo kao vožnja futurističkog bicikla u south parku.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
upravo to kako mkey pise. koma totalna. taj mob br mi treba u zasebnom mobu za napravit gmail acc i onda prokleti fačabuk acc. lazni sa nikakvim detaljima o meni. a to mi treba zbog iznajmljivanja i za udrugu iznajmljivaca. znaci ne zelim ni na koji nacin da taj mob br i ti accounti budu vezani sa ovim postojecim sto imam sad, jer fačabuk i ostala sošl netvork s*anja ne podnosim. al eto, ja sam zapeo na najbanalnijem koraku. nekad se kolko se sjecam gmail acc mogao stvoriti sa mobom, fiksnim brojem i sa drugom email adresom. danas vise nista osim mob odnosno sljanje SMS-a. ak ukucate u trazilicu problematiku cak se nudi kao rjesenje iz nekih zemalja da ne treba telefon. datum clanka je tipa prosla ili ova godina. totlani BS. probao sa VPN-om. zasto oni stavljaju te brojeve na black listu i koliko puta se moze napravit acc sa istog to je isto dobro pitanje jer nekako cisto sumnjam da je sa svih tih brojeva 100-e puta netko stvarao adrese. a ako oni (google) stvarno gledaju i imaju uvid u nekakav imenik i ako tamo ne nadu br i automatski ga blokiraju onda je to prebolesno i nakardno IMO. neznam sta napravit i kak stvorit tu hebenu gmail adresu. ne sad samo za ovu namjenu, nego i inace ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napravi alias na glavnom Gmailu i na njega registriraj Facebook. Imam negdje 10-ak HT SIM-ica, ako hoćeš da probamo 1-2 otvoriti...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
necu, ni na koji nacin da su postojeci acc ili mob povezani stime. nikako i nikada. nikakvi aliasi, poveznice... radije cu odustati od svega nego to. hebat ga, tvrdoglav sam po tom pitanju i gotov. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Probaj yahoo mail
![]() |
#10 |
Premium
|
Treba mi i za mob/android/google playstore... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Google acc možeš registrirati na bilo koji mail, ne mora biti baš Googleov.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
A-ha. Nisam skužio.
![]() |
#14 |
Premium
|
Budeš s fakebookom imao problema ako budu iz bilo kojih neizričito specificiranih razloga sumnjali u tvoj identitet. Ti razni postojeći accounti koji po njihovim kriterijima ne izgledaju kao "ime i prezime" su napravljeni davno prije. Možeš ti sada staviti ime i prezime, ali oni svejedno sumnjaju ![]() Da bih na kraju uspio jedan outlook mail konačno otvoriti, morao sam riješiti više desetaka captchi u deset koraka svaka ![]() Ne preporučujem nikome osim mazohistima. Budu botovi puno lakše pristupali internetu nego ljudi, ako već i sada nije tome tako. BTW, ako netko ima neki takav facebook account koji im ne treba, javite ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jesi siguran da ti mobitel zapravo nije blacklistan za stvaranje Google računa? Ja sam upravo preko kompa napravio probni gmail account koristeći HT turistički SIM (ovogodišnji, dvije za 10 eura). Ako ga hoćeš/trebaš, javi. Taj SIM meni ionako ide u smeće za koji mjesec dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Nešto je čudno kod tebe. Za njuškalo stalno imam neke nove brojeve, dakle kupim sim na kiosku. Prošle godine mi je trebao novi Google račun za novu televiziju i otvorio sam ga bez problema, vjerojatno sa tim brojem koji je tada bio aktivan. A kad je bila korona, otvorio sam 5 računa na Googleu jer mi je trebalo za Chrome i spajanje na dotični. Evo franz ti je ponudio račun, a ako hoćeš mogu ti i ja probati otvoriti preko trenutnog dummy broja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
A neznam sta cudno. Win10. Spojen na optiku. Nikakav vpn, nista. Zna i nema sta bit čudno. Probao sam i preko drugih kompova/browsera. Probao prek vpn. Stalno isto. Mozda sam ja bedast, neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ovo postaje presmjesno. znaci kolega gore je bio voljan dat br moba da probam poslat na njega SMS. i opet dobijem ovo: ![]() probao: - win10 + firefox (clean profil, bez ikakvih zastita) - win10 + zadnji chrome (updejtan, nikakvi add-onovi) - ovo kroz virtual masinu (win 10) da nebi bilo da mi je problem u host-u... -spojim se ja na VPN (norveska) u virtual masini i odjednom se tokom stvaranja email-a stvori opcija "use you email adress to create gmail acc", uz onu klasicnu preko moba: ![]() reko, idem probat. roknem unutra mailinator adresu. posalju oni meni kod uredno, a ocekivao sam da ce bacit poruku da nemos na mailinator ![]() ![]() edit: probao i maildrop.cc adresu. ista stvar, prode, posalju ver kod i nakon ukucavanja koda isti error. ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 29.09.2024. u 16:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A gle.... 1. Ako zelis kreirat Gmail Account moras se slagati sa Google uvjerima upotrebe a time i predispozicijama za kreiranje Accounta. To sto si ti tvrdoglav Google ne zanima ni pol posto. Nitko te ne sili da posjedujes Android Smartphone ni da koristis Google usluge. 2. Ako se ne slazes s tim ne uzmes Mail Account preko Google-a nego nekog drugog. Ovakve drame nisam vidio od Santa Barbare ![]() P.S.- možda je moj post grub ali katkad treba pogledat istini u oči. Ja sam pred mjesec dana prebacio sve sa starog na novi Google racun bez problema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
pa ja ni ne zelim zaobici nikakve google kontrole. znaci scenarij, kupio si novi mob u ducanu, stajes na kiosk kupit SIM karticu. spojis to i oces napravit gmail da mozes pokrenut hebeni mob i nemozes. ja jedino sto necu i ne zelim jest upotrijebiti postojece gmail accounte i mobitele za stvorit taj jos jedan acc (ak bi i to uopce proslo lol). mislim ne razumijem, jel samo meni to ne polazi za rukom ![]() sad mi je zanimljivo, zanima me zasto to neide kuzis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Premium
|
Citiraj:
Dakle startao mob sa simicom bez Accounta i isao kreirat novi Account (sa moba) i tad ti javlja gresku? A Simica aktivna i normalno ju mozes koristiti? Jer ako to ne radi onda je novi Google Feature: Citiraj:
Mozda je vrijeme za Iphone...pa makar stariji ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ne. Nisam to rekao. Znaci email pokisavam iskljucivo sa kompa napravit. Na mobu sam probao ali samo prastarim s3 pa zato vjerovatno tamo ni ne moze proci (a 4.04). E sad ak je destinkcija, stvarati sa moba od stvaranja sa kompa, onda je to jos jedan level ludosti imo. Nekak imam osjecaj da ce tu biti jako puno pisanja veoma brzo. Oni su nest promjenili u pristupu il je problem u meni lol. Oblak i te fore lol. Iphone over my dead body. Prije bi se odrekao smartphona i vratio na nokia-u. Edit: sva 3 sima koja sam kupio su aktivni. Napravio jedan poziv tak da nije so toga sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Nebi ni smjelo igrat ulogu ali manja sansa da kenja ako je zbilja Bug sa Google strane...teoretski barem ![]() P.S.- mrzim Apple al bas radi Google pizdarija u zadnje vrijeme pocinjem razmisljat u tom smjeru. Bez Smartphone-a danas se jednostavno jako neugodno zivi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
> Bez Smartphone-a danas se jednostavno jako neugodno zivi. Nemojmo pretjerivati. Ugasi mob na par dana i bude sve OK. Ali ovaj issue postaje sve zanimljiviji. Očito nešto drkaju s geolokacijom i tim brojevima. Koliko je vjerojatno da su svi ti brojevi korišteni za x atkivacija google accounta? U normalnim okolnostima bi se mogao kontaktirati support, ali kod googla to nema nikakvog smisla. Geronimo ti imaš neku "normalnu" IP adresu?
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
WTF? Sada sam otvorio mail adresu mirkofodor290@gmail.com u ukupno 20 sekundi bez ikakvog telefonskog broja ili druge email adrese. firefox private window, create account i to je to, na PCu naravno, bez koristenja VPN-a ili slicnog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Evo ja sada probavam i traži broj telefona. Private window u LibreFoxu. Probao sa i bez u-block origina. Probao i u Thoriumu, derivatu chroma. Ista priča. Rain, je li prepoznao tvoju lokaciju kao da si u HR?
![]() |
#29 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
gmail acc - kako u danasnje vrijeme kreirati doticni?
PC a pogotovo mobitel se mogu fingerprintat samo tako. Sumnjiv si im. Oni ti ne žele reći zašto. Zašto i bi? Da ih uspiješ preveslati? Probaj se regat s drugog PCja s neke druge mreženkoju ne koristiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Google želi da iza svakog računa stoji identificirana osoba i praktički je nemoguće imati anoniman račun više. Ako ne može identificirati iza koga stoji pokušaj kreiranja računa tada to ne dozvoljava više ili blokira postojeće račune. Ja sam prije par godina uspio kreirati račun koristeći android emulator bez dodatne email ili telefonske verifikacije i imao sam lozinku spremljenu u password manageru. Nekoliko mjeseci nisam koristio taj račun i kad sam se pokušao logirati pomoću te lozinke nije mi prolazilo. Nudilo mi je samo opciju dodatne verifikacije pomoću mobilnog telefona. Na kraju sam morao dodati mobilni broj s kojim već imam 4 google računa od prije da bi mogao pristupiti računu. Jednostavno ne toleriraju više anonimnost. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|