|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
TT Soprano
trazim nekakvo kuciste i od svih mi nekako ovo zapelo za oko. http://www.thermaltake.com/xaserCase...no/sws/sws.htm zanimaju me dojmovi onih koji su ga imali ili imaju. kakvi su ventovi koji se dobiju s njim? su jako bucni ili? kakva je izrada kucista... i svi detalji moze i preporuke za druga kucista ali ovo je stvarno zadnja cijena za koju kupujem dakle do 600 kn. budem jedan dan otisao i pogledao ga u zivo da vidim kakvo je. hvala svima na pomoci! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Inače, meni kućište izgleda jako slično antecu 3000 http://www.silentpcreview.com/files/...t_grill_01.jpg samo sa nekim manjim izmijenama by TT ![]() kućište je screwless (5.25 utori, 3.5, pci/agp/pci-e), imaš velika 2 vijka koja olakšavaju skidanje stranice...e sad ti plastični dijelovi tipa ![]() inače, kućište je vrlo čvrsto, imaš plexi window, vrata, jedino je malo zajeb što su diskovi blizu grafi pogotovo ako su neke duže grafe (npr; 7800GT,GTX) od ventova ne očekuj ništa više osim običnog TT-a kojeg odlikuje buka ![]() ![]() ![]() evo nekoliko linkova sa reviewima; http://www.driverheaven.net/reviews/soprano/index.htm http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...ews/ttsoprano/ http://www.cooltechzone.com/Reviews/...00505171281/1/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
IMO ima i boljih kućišta za te (a i manje) para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
pa dobro kad ima kucista koje su bolja za te i manje pare napisi ih par. fora i je u tome da bi nesto kupio al neznam sta. nisam bas previse paznje davao kucistu nikad. ak ima za manje para idealna stvar. prednost kucistima je ako ispred i iza imaju 12cm prostor za ventove da ne moram sam busit i tome slicno. ajd slusam preporuke. imam neko smece od kucista koje mi je stalno otvoreno jel kad ga zatvorim imam rostilj unutra |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Evo par prijedloga: ________________________________ BIG Tower: Chieftec BA-02B-B-B (585 kn) Chieftec CA-01B-B-SL (605 kn) ________________________________ MIDI Tower: Chieftec DX-01B-D-U (440 kn) Chieftec LBX-02B-B-SL (500 kn) Chieftec DX-01BL-D-U (442 kn) ________________________________ Sva kućišta imaš u Ve-milu. Ne znam dal sa svim tim kućištima dolaze i ventilatori, ali ako s nekim ne dolaze, bez problema si kupiš nekolko ventilatora (po svom) izboru, a koji su ujedno bolji/tiši od Thermaltakeovih i opet te ispadne ista ili manja cijena od TT Soprana. Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.03.2006. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
uzmi to ,coool 100% da imam taj cesh ,mislim da sad kupujem to bi uzeo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
®
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Mesh series chieftec kućišta. Inače za soprano same pohvale,čak i ono što onaj gore navodi za nekvalitetnu plastiku nije ni toliki problem,samo trebaš bit malo nježniji.Neznam za njega ali ja nisam ni jedan uspio polomit.Ja nemam plexi stranicu jer više ne palim na betlehem u kućištu,a ni 120mm ventovi nisu nešto prestrašno.Za diskove isto možeš bez problema upikirat da ti ne smetaju grafičkoj jer ima pun kurac 3,5" utora.A da ne spominjem kako je to jedno od,ako ne i najelegantnije kućište koje sam vidio(naravno bez pleksi stranice i u crnoj izvedbi,samo što se tada vidi prašina.) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
taj soprano je takovo govno od kucista da je to prestrasno.... prvo napajanje ces staviti tako da ces se izmuciti ko isus. drugo gornji poklopac za usb i firewire je od plastike od koje se radi pet ambalaza ili ti katastrofa... kuciste je kao screwless ali imho nebi ga NIKAD uzeo. Radje gledaj ili ovo sto je netko naveo BIG Tower: Chieftec BA-02B-B-B (585 kn) Chieftec CA-01B-B-SL (605 kn) ________________________________ MIDI Tower: Chieftec DX-01B-D-U (440 kn) Chieftec LBX-02B-B-SL (500 kn) Chieftec DX-01BL-D-U (442 kn) ________________________________ ili anteca nekoga PUNOO kvalitetnija kucista...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Imao sam Chifteka (Ch-01B-B-SL) nekih mjesec dana i hebeno sam popizdio. To je smece od kucista se vec nakon tjedan dana raspalo. Sada koristim Tt Armor, stiglo je nekidan (skupo do bola ali vrijedi svake pare). Sto se tice soprana frend ga ima i prezadovoljan je. Po meni jedno od ljepsih kucista, kakve je kvalitete nemam pojma ali sigurno bolje od onog gore nabrojenog smeca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
hebote zalim za starim vremenima kad si kupio bilo kakvo kuciste bio si pre zadovoljan!!! sad ak ne odvojis pol place mos se j**** hvala na idejama morat cu jos puno pregledat kucista dok se ne odlucim. slobodno saljite sve prjedloge. nije hitno da moram sutra ic kupi kuciste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Chieftec BA-02B-B-B (585 kn)ž ja sam ga dobio prije deset dana, pa sam presao sa manjeg Chiefteca na veceg. I prezadovoljan sam ima 6 utora za cd/dvd i sl. 2 utora za diskete 8 utora za HD koji se postavljaju screwless, i postavljaju se bocno, tako da ih je full lako ugradit ili izvadit. hladenje je mrak, 2x 120mm na straznjoj strani,jedan ispod, jedan iznad napajanja, 3x 90mm puse na hardove i jos 2x 90mm ti vuce zrak sa maticne i proca, na bocnoj stranici naprijed imas 2x usb, firewire i audio. Ja sam stavio samo 1x120mm da mi vuce sa proca i proc mi je sada 8-10 stupnjeva hladniji nego u starom kucistu. Mjesta ima da boli glava, ja sam prezadovoljan. ako si iz ZG, proseci se do Links-a, tamo ih imaju sve naslagane, ali su nesto skuplji nego u ve-mil, ali mozes u zivo pogledat sva kucista koja imaju. A mislim da je najlakse ako to vidis u zivo, u ve-mil-u nisam bio, jer uzimam komponente preko fredna, pa neznam dali i oni imaju sve to izlozeno u ducanu kao u links-u. A morat ces ionako do linksa zbog coolera, jer je tamo IMHO najbolji izbor coolera. samo jedno upozorenje, kuciste je ogromno, mislim da je visoko negdje 67cm, ako ne grijesim, a po sirini je mislim 21cm, odi na web od chiefteca, pa ces vidjet raspored i izgled.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
zasto ne pogledas antec 3000, dodje nekih 380-400kn. meni je ok! ima naprijed i iza 120mm ventove ( dobis samo 1 s kucistem ), koje stavis na mali broj okretaja ili kupis takve, tako da sve moze biti prozracno i tiho Zadnje izmijenjeno od: bubi123. 10.03.2006. u 14:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
aluminij 1.2mm,2x120mm fans... http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1703012
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Kakva je kvaliteta kucista? Meni treba nekaj velikog i kvalitetnog, sa dobrim hladenjem. ![]() Jel to ovo kuciste? http://www.chieftec.com/images/CA/BA-02B-B-B.jpg Dobro mi izgleda. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Inquisitor DeathWatch
|
yep to je to jedina je razlika u oznaci BA-02BBSL ovo SL znaci da su ona rebra u sredini Srebrne boje, a sta se tice kvalitete. nema nikakvih ostrih rubova za porezat se, Kuciste se ne klima niti mice. A recimo da sam polusjeo na njega, a imam 100kg, i prezivjelo je ![]() ja sam prezadovoljan. kao sto rekoh odi bacit oko u links pa na licu mjesta ga pogledaj. Prije njega sam imao Chiefteca Dragon midi -office series. i zadovoljan sam bio njime, ali je postalo premalo. Kad mi je frend dofurao kuciste doma, prvo sam mislio da sam pretjerao jer je zaista ogromno, ali kad sam poceo slagat stvari unutra i vidio koliko mjesta ima odusevio sam se. Ipak je to serversko kuciste. ali vrijede svake kune, pa da dode i vise love, mislim da nebi razmisljao ni trena. Stavio bi slike kako izgleda slozeno, ali nazalost tek sam u procesu nabave nekog digitalca, vidjet cu kako ispadaju slike sa mobitelom, ima 1.3 megapiksela pa mozda ispadnu dobre. EDIT: u vezi hladenja, ja sam stavio samo jedan vent enermax 120mm ispod napajanja, da vuce zrak sa proca i maticne i vrti se na 1500 okretaja, i temp proca mi je oko 30 stupnjeva, sto je oko 8-10 stupnjeva manje nego u starom kucistu, sada da stavim svih 7 ventova, pretpostavljam da bi temperatura bila ispod 0 stupnjeva. LOL
![]() |
#20 |
Premium
|
vec 2 dana gledam kucista po netu i naisao sam na mozda i zanimljivo kuciste s primamljivom cijenom. Aplus CS-C1026-10 Dark Trooper trazim nesto o njemu al sve sto otvorim je na njemackom. za popiz***. odgovara mi zbog 12cm hladjenja naprjed i iza. neznam jel ga netko ima da napise nesto o njemu???? evo link pa ak netko rastura deutsch nek kaze jel bi se isplatilo ![]() http://www.liquidluxx.de/cms/artikel...on=print&id=31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
Odjebi ta govna brzo.TT ili chieftec! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Inquisitor DeathWatch
|
Citiraj:
Ja spreham deutsch, i uglavnom ga hvale, ali po mojem osobnom misljenju kuciste je maleno, moje staro chieftec kuciste je bilo skoro identicno, jedina je razlika da je otraga bio 90mm vent, tako da ces morat ventove dati na visok broj okretaja, da ti ga hlade, bez obzira sto su 120mm i znaj da ce biti glasni. A nebih ti preporucio da stavis vent da vuce zrak unutra, jer on uglavnom vuce samo prasinu unutra, nego samo stavis ventove koji vade zrak van. Cijelo ga vrijeme usporeduju sa Chieftecom, i skoro bi zakljucio da je to kopija zbog velikog broja Tehnickih rjesenja koja su copy/paste sa chiefteca. a osim toga, neznam di bi ga nabavio kod nas.
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
ne bih se baš složio s ovim. šta je sa jednim antecom il cm-om??? je da su nekima ova antec kućišta gadna al kolko sam ja pročito ekipa s foruma je prilično nahvalila. još i solidno napajanje dolazi uz njih. meni se osobno tt kućišta ne sviđaju baš. nekako mi preplastično djeluju. no to je samo moje mišljenje. šta se chifa tiče, gledaj samo da ne uzimaš ove najmanje modele i office serije jer imaju premalo mjesta. nemoraš se ti zajebat ako ja jesam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
jel ima tko CM centuriona 5? zanimaju me komentari. kakvi su ventovi, prostor...? jos uvjek trazim kantu. sad sam imao 2 ispita pa nisam stigao ic gledat po ducanima, sljedeci tjedan budem valjda, pa zato zelim odmah znat koja kucista gledat. za sad su u igri chiftec,tt,antec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
meni ovo neloše izgleda....... raj za ventilatorljubce............ http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.600.004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
unutarnji dizajn je odličan, dovoljno mista za ugradnju svačega, + bez vijaka montiranje hardova, dvd drajvova, dodatnih kartica..... http://www.nanopoint.co.uk/en/pages/..._objectID=2625 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
vidio ga u dućanu..... malo otvorio opipao materjal...... a sutra dolazi frendu........ pa ću imat posla i sa montažom..... ja sam ionako više volim ubodnom po kanti od kućišta......... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|