|
![]() |
#1051 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2022
|
Hvala ti. Ipak sam na kraju išao na express opciju i već su se javili iz DHL-a da priložim račun itd. Nema labavo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1053 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2022
|
Isprike na kasnijem odgovoru. Ispalo je ukupno 200eur na carinsku vrijednost 400eur. Carinska deklaracija 12.5eur Obračun carine i poreza 12.5eur Carinske pristojbe 56 eur Pdv na PO carinjenja 119 eur. Znači fino deranje kože. Ne ponovilo se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel imao tko neka nedavna iskustva s uvozom u EU, konkretno ulaskom pošiljke preko Poljske. FFS već mi četvrti tjedan stoji paket na carinjenju u Poljskoj. Kao navodno imaju velik broj pošiljki pa su čekanja nešto dulja. No četiri tjedna mi je nekako previše.
![]() |
#1056 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Alo momak, stani u red, moja je od 30.04. u Poljskoj. Ceka carinu. Pomalo. 😂 Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Moderator
|
WTF? Ček malo ozbiljan si ili? Jebote onda fakat najbolje da zaboravim na to pa kad dođe - dođe ![]()
![]() |
#1058 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Sta ste vas dva narucili kad se tolko ceka na carinu? Avion ? ![]()
![]() |
#1059 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
There is some hazardous items in the same container, and it’s was fully inspected by customs now. These hazardous items are waiting for providing necessary docs to be declared, while the owner delay to offer. Ovako spediter kaze. I nista, strpljivo cekat, pa kad dodze. Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Moderator
|
Yup, neki MiG sam uzeo ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1061 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako budeš imao sreće, možda ti dođe za 2 mjeseca iako sve ide u smjeru "ne'š ti to vidjeti sinko". ![]()
![]() |
#1064 |
Premium
|
Da, da. Očekujem da na slijedećim izborima vladajući osnuju 'Ministarstvo smiješnog hoda' samo da bi da reći partnerima: "Evo vam Ministarstvo."
![]() |
#1066 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Ako mi na trackingu stoji ovo znači li to da će me dočekat pismo da im dostavim račun da mogu obračunati PDV i ostale troškove? Ako da htio bi odmah poslat to na mail jer mi se ne da čekat dok mi uopće poziv stigne. OBRADI 23.07.2024 utorak 13:29:39 U obradi, 10004, ZAGREB-CARINA 22.07.2024 ponedjeljak 14:06:32 Pošiljka je otpremljena na Carinu, 10003, ZAGREB |
![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Narucio sam djetetu fejk nogometni dres koji sam platio 20€ i dobio sam od carine pismo da im dostavim račun. Pitanje je sad da li da posaljem racun di se vidi da sam ga platio 20€ ali se ne vidi roba koju sam narucio , hoce mi to proci? Da li je netko imao slicno iskustvo? Sta se desi ako se napravim blesav i u roku od 8 dana ne dostavim traženo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Navodno da carina ne reagira baš povoljno na "krivotvorenu" odjeću, čuo sam da su neki ljudi i kazne dobivali a odjeća zaplijenjena. Možda najpametnije frizirati malo taj račun pa da ispadne da je original.
![]() |
#1069 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
To mi je oduvijek bilo interesantno. Kupac dobije kaznu jer su mu podvalili krivotvorenu robu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Jeftinije je platiti carinu kolika god bila, nego da mu zapljene i onda mu još nalete sa troškovima uništavanja, odvjetnicima, itd Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1072 |
Premium
|
Je li dres fejk ako na njemu ne piše ime branda? Npr. ako klub ima ugovor sa Nikeom, a na dresu ne piše Nike, je li to fejk dres? Neki pravnici misle da nije.
![]() |
#1073 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Što ako sam to dobio kao poklon na nekoj konferenciji? Želim reći da kupac nadrapa i od lopova i države jer nije stručnjak za provjeriti krivotvorinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | ||
PizzoZder
|
Citiraj:
![]() Fino je i sam lik priznao: Citiraj:
![]() Neka ganja nakon toga kineza gdje je kupio da mu refundira kaznu, jednostavno.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
#erase startup-config
|
Carina i problemi sa dotičnom
Ma ja sam upao nevezano za njega ![]() Ajde da idem preprodati krivotvorinu onda kužim ili ako znam da je krivotvorina pa pokušam izmuljati državu/carinu što osobno ne bi radio. Ali ako vani kupim Rolex na njemu ne piše da li je originalan ili nije. Odnosno na svima piše da su originalni :-p |
![]() |
![]() |
![]() |
#1076 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Friziranje, odnosno krivotvorenje računa koji je carinska dokumentacija je apsolutno najgore što se može napraviti u ovom slučaju, štoviše to je kazneno djelo. Jednostavno poslati originalnu dokumentaciju pa što bude, ako naplate carinu dobro je, ako zaplijene predmet, a što se može, opet puno manja šteta od kaznene prijave sa strane države. BTW, takvi fejk dresovi nisu prošli nikakve kontrole i mogu sadržavati toksične boje i ostale materijale, dati to djetetu da nosi nije nikako dobra ideja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nemam muško dijete, ali mi je kum komentirao da su dresovi za njegove u razmjeru od 100-150 eura. Znači neka uzmemo 120 eura prosječno, dakle faktor cijene x6 u odnosu fejk pravi dres . Rolex submariner je oko 10 000 eura. Da ti ga netko ponudi na ulici za 1666 eura, ne bi ti bilo sumnjivo jel ukraden, fejk ili nešto? Ili da ti netko ponudi novi q5 za 15000 eura? Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1078 |
Premium
|
Pišu se kaznene prijave i za puno ozbiljnije stvari pa nikome ništa. Što se tiče kupovine fake dresova, ima toga na štandovima koliko hoćeš. Naime, kada se uvoze na kontejnere onda nije nikakav problem. Ipak je puno bolje i efikasnije ganjati pojedinačne moguće sumnjive slučajeve nego pregledati kontejner. Toliko o kaznenim prijavama "sa strane države". Što se tiče "friziranja" računa ja imam s time jako pozitivna iskustva. Doduše, nisam nikada naručivao ništa što bi se moglo uzeti za "fake", naročito ne robu. Ja bih generalno kazao, s obzirom na cjelokupnu situaciju, da je najpametnije ne slati ništa. Carina bi to po meni trebala vratiti natrag. Nisam imao nikada situaciju da nisam odgovorio na njihova pismena (što je de facto ništa nego zahtjev za podnošenje dokumenata prema kojima bi oni trebali izračunati ucjenu) ali u par navrata jesam odbio platiti carinu (de facto ucjenu) pa su vraćali natrag i to je bilo to. Poslije vidiš s prodavateljem što da ti refundira razliku do shippinga. I da ostaneš bez 20€ vjerojatno bolje tako nego da poslije možda razmišljaš da zašto nisi. Bilo kakva opravdanja tip "nisam znao" zaboravi. To prolazi bez pitanja samo visoko pozicioniranim moćnicima u javnom sektoru.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 26.09.2024. u 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1079 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Isto vrijedi i za bilo koji drugi brendirani predmet, zna se gdje se šta kupuje, tako da se ne možeš vaditi na "nisam znao". Nepoznavanje nečega te ne oslobađa krivice. Ako otvoriš firmu, i netko ti instalira krekiran softver, kriv si i platit ćeš kaznu, taman da ti kao vlasnik ne znaš ni što su Windowsi i za što služe.
![]() |
![]() |
#1080 |
Premium
|
![]() |
|
|