|
![]() |
#6871 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6872 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6873 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle ipak nemam izliku za kupovinu novog laptopa... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6874 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Danas sam si zamjenio na T490 heatsink sa jednog na dva heatpipe-a, 20 plus stupnjeva manja temp. i nema thermal throtlinga uopće više.
![]() |
#6875 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ajd daj više detalja oko toga. Imam laptop s i7 8850H kojeg isto ubija thermal throttling, ali nisam uspio naći nikakvo pametno rješenje. Nije Thinkpad, Dell je u pitanju, ali više manje je svuda ista situacija Kod mene to ovako izgleda. Ovaj jadni heatpipe su stavili da odvodi toplinu od 6-core čudovišta. ![]() Usput, što je trenutno najbolje staviti kao pastu ili pad? Nalazim samo hvalospjeve za Honeywell PTM7950, vele da je bolje od bilo koje paste. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 27.06.2024. u 20:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6876 |
1
|
Citiraj:
Ta cijevčica normalno da ne može hladit i7 osme gen. ![]() Probaj eventualno ovako nešto nabavit. Deblji je heatpipe nije cijevčica mala ko ova tvoja i trebale bi temp. biti nešto bolje. Što se paste tiče ja osobno stavim Kingpin termalnu pastu to je za mene najbolja pasta, samo šteta šta je nema za kupit više u EU pa mi moraju kolege kad idu u ameriku to buksat po torbama ![]() Ja sam isto kao i ti na intel grafici i isto sam uzeo sa dijelom za grafiku jer taj heatsink ima dvije cijevi u mom slučaju u tvom ima samo deblju šta bi ujedno trebalo značiti i bolje hlađenje, pa valja probat. Ja sam na aliju našao svoju za 15 eura pa reko ajd da vidim nisu sad neke ogromne pare. I prije sam radio takve stvari sa heatsinkovima samo ne padne mi na pamet uvijek ![]()
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 27.06.2024. u 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6877 |
The mighty pirate
|
Latitude 5491 https://www.dell.com/support/manuals...91c&lang=en-us Još ima MX130 na integriranog Intela Da, našao sam post od frajera koji je nakačio još 2 heatpipea gore u grunf izvedbi. Veli da je potpuno promijenilo laptop. Stavio sam ga okomito na stalak i spojio na dock, pa na TV. Zasad stoji ovako kak je, ali kad mi dosadi, idem to raskopati i za početak promijeniti pastu, pa ćemo vidjeti dalje.
![]() |
#6878 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6879 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baš sam o tome razmišljao prije koji tjedan, uvaliti heatsink od modela s dodatnom grafičkom jer T480, T580 i sad T14 Gen2 doslovno gore, fan kod običnog gledanja Youtubea urla. Prva sljedeća narudžba od dw4it će uključivati i taj heatsink. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6880 | |
1
|
Citiraj:
Na žalost Dell-ovi tvornički imaju jako loša hlađenja za jače procesore i u tanjim kao tvoj varijantama laptopa i u gaymerskim. Imam ofkors 01YU186 Isti je i za T14 P43S P14S Gen1 tako da na njima se ista stvar može napravit.
P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope... Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.06.2024. u 11:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6881 |
EMP moderator
|
Prozujao mi fan u T14 Gen 2, nema ni dvije godine starosti. Dobar razlog za uzeti dual pipe. U budućnosti valja mijenjati proizvođača, previše kvarova na ovo malo ThinkPada što sam osobno koristio. Ajde da je to IdeaPad ili neka E ili L serija, ali da na T ode tipkovnica, SSD, ekran, fan, baterija,... Što je previše, previše je.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6883 |
EMP moderator
|
Ovo je četvrti Lenovo u kući i sa svakim je nešto bilo, previše da bi bilo slučajno. ![]() L530 - tipkovnica, MBO T480 - SSD, LCD T580 - SSD, tipkovnica, fan, baterija T14 Gen 2 - fan zasad ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6885 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
A za X1 nije čudo da odlaze ventovi. Za ta dva mirko zujavca je čudo da izdrže uopće godinu dana... Nego T14, to je zamjena za nepoderivi T460? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6888 |
EMP moderator
|
Ima li netko problema s wake on keyboard? Situacija je ovakva, laptop je u sleepu i spojen na dock na koji su spojeni još monitor i ostala periferija. Sjednem za stol, stisnem bilo koju tipku na tipkovnici, laptop se budi, monitor ostaje u standbyu sve dok ne mrdnem i miš, onda se monitor probudi i taman pred unos lozinke tipkovnica prestane raditi na nekih pola minute pa sjedim i čekam. Ako stisnem power tipku na docku, sve uredno radi osim što se moram više protegnuti jer zbog kratkih USB type C kabela ne mogu imati dock pod nosom. Ne znam bi li thunderbolt radio s duljim kabelima, ne bacaju mi se novci samo za test. Ne znam je li neki driver u pitanju, hardware, OS ili gremlini.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6889 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Na slikama iznutrica T14 G1 vidim da neki modeli imaju dvije cijevi na hladnjaku (amd model), a neki jednu (intel model). Tu ima neko pravilo ili nema? Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 19.09.2024. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6890 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
Vanjska tipkovnica ako imas dongle od nje onda te to zeza, a ako je bluetooth onda mu treba da ju skuzi. Kod mene isto u oba slučaja ![]()
![]() |
![]() |
#6891 |
EMP moderator
|
Heh, tipkovnica je žična i ima taj problem, a miš 3u1 i nema problema. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6892 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6894 |
#erase startup-config
|
Just for the record: stari T460p radi sa 2x32GB DDR4 RAMa. Jučer mi je došao jedan u ruke pa sam probao. Ramovi rade na 2133MHz. BIOS vidi, OS vidi i adresira. Lenovo kaže da je max 2x16GB ali to očito nije točno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6895 |
49%winner
|
"Lazu" oni i za mnoge druge platforme, tipa 1L tiny kompovi. E sad je li "laz" ili "samo se ogradjujemo od nekih musica", tko ce ga znati. Bitno da radi
![]() |
![]() |
#6897 |
EMP moderator
|
Za zamjenu tipkovnice na T14s se dobro psihički pripremite ili...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6898 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ne otvaram novu temu, jer je pitanje vezano za ThinkPad. Da li netko koristi noviji gan usb c punjač? Da li bi npr. MDY-12-EH 67W Xiaomi punio T14 Gen 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6900 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ako adapter podržava USB-PD do 20V i ima dovoljno watta morao bi raditi. Meni uGreen Nexode 65W GaN puni Lenovo laptop bez problema. Ako laptop traži jači adapter ima tih adaptera od 100W i 200W. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|