|
![]() |
#75571 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Baš me zanima kakvi su na snijegu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75572 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
odlicni, potonu do tvrdog ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#75573 |
#erase startup-config
|
Pogotovo u zavoju sa onim tvrdim širokim šlapama niskog profila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75574 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Taman sam mislio uzeti conti allseason i nasao di cu ih uzeti, ali malo sam se raspitao. Jos po zimi su dosta dobre i imaju dobre statse ali se po ljeti dosta trose. S obzirom na 1.7 tona auto se moze ocekivati da vec u prvoj sezoni padnu za 20-30%. Isto tako s obzirom na tezinu vec nakon 2-3 sezone ce biti za promjenu, tako da mi je to deal breaker. Rijesio bih se problema dvije godisnje izmjene ali imao bih svaku sezonu sve losije gume. Morao bih mijenjati komplet vec za par sezona, tako da sam odustao od toga. Uzet cu zimske Alpine 7 ili Conti TS 870P. Razlika po gumi je 50ak eura (izmedju allseason i zimske), kgj, ali ce mi sigurno izdurati 5 godina koliko cu sigurno imati kola. Ostaju mi super ljetne, uzimam odlicne zimske i to je to....neda mi se mijenjati ali jebiga nema druge... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 16.09.2024. u 10:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75576 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Po testovima conti 870P je top 1. I odmah ispod na drugom mjestu je alpine 7. Koliko sam vidio par eura je razlika. Tako da idem na conti ako je dobavljiva, ako ne bit ce alpine. IMHO koju god uzeo nemozes pogrijesiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#75579 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
https://ugodnegume.com/ Kupio prije par mjeseci tamo. Naručio, došlo doma za 2 dana, dot star 4 tjedna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75580 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
one koje su bolje na mokrom s obzirom da kod nas snijega skoro da i nema, pričekaj ADAC-ov test zimskih guma za dva tjedna ovisi o gumi, dimenziji... proljetos me guma izašla najjeftinije u vulkalu, par godina prije druga guma i dimenzija bila najjeftinija na mall.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#75581 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Mall zna imati povremeno dobre akcije, kao i Bazzar. Kupovao sam bio gume par navrata u Bazzaru, i DOT je bio svjež, a cijene po gumi 30-35 eura jeftinije nego u ostalim dućanima. Ja ove godine moram kupit 4 (slovima četiri seta) seta zimskih guma. BMW je na 16, ostala auta na 17 ili 18. Računam da ode oko 3500 eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75583 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Forumaši, još jednom trebam vašu pomoć, da me uputite da ne pogriješim ![]() Znači biram između novog Dustera i Dustera koji je korišten kao demo vozilo. Oprema u potpunosti ista. Demo vozilo je korišteno za probne vožnje (koje uvijek vozi gazda, ne kupci) i gazde su ga vozili tu i tamo u ova nepuna tri mjeseca, ima 3500km, registraciju još 9 mjeseci i obvezno auto osiguranje. Uz to, jeftiniji se 1000 EUR. Za te novce mogu uzeti kasko i nove zimske gume. Imate li neke argumente zašto da ne kupim ovo vozilo molim vas da mi kažete. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75585 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Koji je smisao probne voznje, ako gazda vozi? :/ Gdje god sam isao na probnu, ja sam vozio. U jednom slucaju me prodavac odveo malo van centra i onda dao da vozim (ponukan losim iskustvima). Hocu samo reci, kada sam radio probne, trajale su dosta kratko cca 20ak minuta i isprobavao sam responzivnost motora i vozio kako inace NE vozim svaki dan. Naravno, nisam divljao, ali bi ga stisnuo na semaforu jer ti puste da probas sve sto te zanima. Nisam gledao je li motor zagrijan itd. Auto nije bio moj. Nisam pametan, vjerujem da je vecina toga koristenje auta u svrhe prodavaca. Ali sigurno je bilo i dosta kratkih probnih. Tko zna i kako su ga vozili, mozda je neka gospodja losije saltala pa je bilo krrr krrr u getribi. Ako oni garantiraju za auto, ako tebi pase cijena i ako je servisa uredno popunjena (inicijalni pregled na 1000km) onda oke. Nego pravo pitanjenje, postajes li ti prvi ili drugi vlasnik? ![]()
![]() |
![]() |
#75586 | |
Premium
|
Da, sve isto, osim boje ![]() Citiraj:
A sigurno postajem drugi vlasnik ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75587 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Tako sam ja uzeo svog Leona, ali bila je malo drugacija situacija, isto test vozilo, starost nepunih godinu dana ali sa malo vise km, 7K na satu. Mogao birati izmedu novoga za 38k ili ovoga. Tog na kraju dobio za 28,5k Moja preporuka, jos se malo popricaj sa njima, spusti im cijenu za jos kakvih 1-2k i uzimaj tog demo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75588 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
vise je stvar do tebe. zelis li ganz novi auto ili polovni. sad ce neki reci da to nije polovno. mozda nije ali bome ni nije novo i po meni je 1k € mali popust. da je nesto veci popust onda bi mozda i razmislio. ako vec kupujem novo onda zelim bit prvi koji ce prdnut u sic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75589 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
@Goranbm Zaboravio napomenuti. Dacia ti dopusta da provozaš salonsko/demo vozilo na sat vremena. Možeš bezicirati vožnju u kojem salonu želiš. Daš im osobnu, potpišeš papire i auto je sat vremena tvoj. Sa mnom se nitko iz salona nije vozio ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 16.09.2024. u 16:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75590 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Kakve su to probne vožnje gdje te drugi vozi? Kad sam kupovao Kugu, prodavač s kojim sam dogovarao kupnju je kad sam dogovorio termin za probnu vožnju i došao kod njega (bilo je 11,30 sati) rekao da mu pokažem vozačku dozvolu (i pitao me imam li kakvu zabranu), potom mi je dao ključ od testnog auta, rekao gdje je auto parkiran na parkiralištu i da se vratim do 15,30 jer im je radno vrijeme do 16,00, niti je netko išao ili bio sa mnom u autu, a još manje da me je vozao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75591 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A šta ja znam kakve su to probne vožnje, haha. Nema to ni meni smisla, ali eto samo sam prenio što mi je čovjek rekao. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75592 |
49%winner
|
Malo mi je bezveze sto ces ti kao drugi vlasnik osjetiti puno veci pad vrijednosti tog auta ako ga ne planiras dugo imati (ovisi kakav ti je plan). Cak i da ga prodas za godinu dana :/ Ne znam, tezak odabir
![]() |
![]() |
#75593 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ja ne bih nikako za više od 15% ispod cijene dao, a kamoli za demo vozilo. U ovom slučaju bih išao na novo vozilo.
![]() |
![]() |
#75594 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bih pokušao izvući više od 1k popusta, ako ti to igra. Meni su u Redanu ovo ljeto nudili auto iz 2023. sa sličnim "popustom". Na kraju sam uzeo u ACCL-u novo-novo s level više opreme. Mislim da je to APP s njihove strane pa tko se zakači. Zadnje izmijenjeno od: stef. 16.09.2024. u 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75595 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Upravo to. Vozio sam Sandera i Dustera tako. Priča gazde mi je malo šuplja. Kao prvo zna se što je probna vožnja. Da meni tako ponudi “probnu vožnju” na način da budem suvozač ne bi kupio auto tamo. Kao drugo kakav je to gazda koji vozi Dustera? Oni voze višu klasu tipa Talisman, Koleos… nije nemoguće jer u Renaultovoj mreži ima svega ali mi je teško povjerovati u njegovu priču. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75596 |
49%winner
|
Sad se sjetio, Suzuki mi je davao 600 eura skonto za jednokratno placanje za nov auto, tako da tih 1000 ne zvuci bas nesto puno popusta za demo.
![]() |
![]() |
#75597 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Samo 1k popusta za demo auto je bzvz. Za svoj zadnji auto, koji je imao 6 mjeseci i 6k km, a vozio ga je vlasnik salona, ja sam dobio 15% skonta.
![]() |
#75600 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Preporuke za limuzinu do 15k eura. Eventualno karavan, ali bih ga zaobišao jer ima tvrd zadnji kraj. SUV spodobe od auta me ne zanimaju i ružne su mi. Veličina. Donja granica Octavia ili veće. Manje nikako.
![]() |
|
|