|
![]() |
#422 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Tnx. Znači eventualno spojiti novi na vanjski ormarić ili platiti nekome splajsanje. Ako netko zna nekoga tko to radi u Rijeci, bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Premium
|
Svakako nije trebalo dugo da se potvrdi kao loše riješenje. Tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja to ne bi dozvolio. Ako kabel ide susjedu, neka se buši kod njega. Neka se snalaze kako znaju i umiju.
![]() |
#426 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Je li netko shvatio kako se dovuče kabel na kraju do stana? Vidim da su na stup pored mene instalirali optiku (Rijeka, centar). Živim u zgradi s nekoliko stanova, na katu. Zar oni zrakom povuku kabel i probuše fasadu da dođu u moj stan? Usput, ima li smisla ugovoriti s Telemachom (vidim da su na popisu podržanih) jer je najveća od navedenih kompanija? Nikad nisam imao Tele2/Telemach, ne znam jesu li profesionalniji ili isti HTu? Pretpostavljam da je u pitanju jednako autističan i racionalan korporativni odnos prema mušterijama kao i svugdje... S druge strane, rado bih podržao manje kompanije, ako imate iskustva s Fibernetom ili sličnima, rado se dam uvjeriti.
In Construction... Zadnje izmijenjeno od: Botlorn. 29.07.2024. u 01:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja sam uzeo Fibernet Uzeo asus RT-AX88U pro i isti dan mi dali podatke za spajanje. Još me zvali da li na routeru ima za teoefon spojiti i ako nema donest će ata uređaj. Uglavnom ja sam zadovoljan s njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#429 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
za 10ak dana istice famoznih 90 dana rok za instalaciju. zvao sam ih pred 15ak dana. nista nisam postigao, moram cekati. jel bilo jos ovakvih slucajeva? mislim koje su sanse da nece prekoraciti 90 dana kad se do sad nisu javili. a kabel je doslovce 10ak m od kuce, zamotan na valjda svakom stupu. glavni kontejner rune 100ak m od kuce (vrtic). nabijem ih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Premium
|
Mislim da i mojih 90 dana istječe ili je već isteklo. Izgleda da ću ih morati malo zagnjaviti zbog toga.
![]() |
#435 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Probao sam požurivati, ali jedino su ponudili povrat novaca. Na kraju je došla ekipa, snimila situaciju i provukla optiku. S time da sam ja bio svjestan da će probit rok, iskoristio indeksaciju cijena, raskinuo ugovornu obvezu sa starim operaterom i nastavio koristiti uslugu bez ugovorne obveze. Pa kad dođu, dođu.
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Premium
|
Logirao sam se na njihov portal i ustanovio da moram isuniti još neke papire. Sva sreća da su me informirali o tome...
![]() |
#437 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
jizus lol. idem vidjet da nije i kod mene to lol edit: sta ti tocno fali tam? meni pise samo pod: "Potpiši sve dokumente bez skeniranja" X i opcija da kliknem potpisi. ne kuzim koji k je to kad znam da sam im vec potpisao sve i poslao. kakvi hostapleri. edit2: kad kliknem na potpisi dobijem poruku: "Dokumenti su već poslani i odobreni od strane administratora. Ne možete mijenjati ili brisati potpis!" neznam koji klinac onda tamo stoji crveni X ![]() i "racun placen" je crveno sa X. al to sam pitao zensku i rekla mi je da placam nakon instalacije. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 23.08.2024. u 19:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Premium
|
Vjerojatno pucanj u prazno ![]() Ukratko, ormarić optike na fasadi a nova fasada u izradi. Ormarić odvojen od fasade, iz istog idu prozirni optički kablovi kroz zid u ont. Zaštićeni koliko mogu biti ali na kraju dana govorimo o tankom prozirnom kabelu pored kojeg će ići žbuka ili što već . Još uvijek je živo odnosno kabel u komadu i internet normalno radi, ali sam vrlo skeptičan da će preživjeti do kraja odnosno završnu fazu. Da bih bio spreman kupio bih odmah backup optičke kablove a ne mogu do ormarića i fali mi elementarnog znanja o istima . Zna li netko koji bi bio(ako postoji defaultni) kabel koji iz ormarića optike ide u ONT? Konektori su mi konkretno nepoznanica. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Ma znan, al eto, nove su tabele, znaci novo širenje po istri jer Barbana i Žminja nema na trenutnoj karti na Rune webu https://www.ruralnetwork.eu/hr/kako-...eno-projektom/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Premium
|
Citiraj:
Nepotrebno sam doduše zakomplicirao pitanje koje je možda trebalo biti: koji je konektor optičkog kabela u Rune ormariću. Kod ONTa mogu vidjeti, u ormariću ne. Ono što vidim na netu su zdravo seljački: kabel sa zelenim-zelenim konektorima i zelenim-plavim (upc apc) . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Premium
|
U RI ne stavlja Rune već netko drugi. Rune je za OP i okolicu. Već se danima navlačimo oko instalacije optike. Više otome ođe http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=956
![]() |
#447 |
Premium
|
To je spremno ali predviđam pucanje postavljenog kabela. Kako ne bih čekao Rune ili nekog trećeg za "obično" spajanje i provlačenje na postavljenu opremu , najjednostavnije riješenje mi je kupiti nove kablove i samo spojiti kad ako puknu. Odnosno bilo bi najjednostavnije da vidim/znam koji je konektor u ormariću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |