|
![]() |
#32 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Mobileshop "EU JAMSTVO" u HR
Pozdrav ekipi, kupio bi dolje linkani tablet (SAMSUNG GALAXY TAB A9 PLUS PLAVI tablet tab a9+, 8gb/128gb) ali me zabrinuo nečiji post gdje kaže da može biti problema sa garancijom odnosno sa servisom ukoliko se za time ukaže potreba. Na stranici stoji oznaka "EU JAMSTVO" pa bi to trebalo značiti da svaki ovlašteni Samsung servis u HR treba prihvatiti možebitnu reklamaciju. Jesam li u pravu? https://www.mobileshop.eu/hr/samsung...m_content=pp_1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Jesi, Samsung ima politiku EU jamstva i svi njihovi proizvodi kupljeni bilo gdje u Europi se mogu i servisirati u bilo kojoj zemlji.
![]() |
#38 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Ima li tko iskustva sa kupovinom u https://www.mobileshop.eu/ ? Radi se o mobitelu koji je izašao za EU tržište, ali nije došao u HR, pa me zanima i kako funcionira u tom slučaju garancija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2024
|
Evo moje iskustvo... Kupio sam Pixel 8 prije devet mjeseci (obje garancije ima još) i počeli su sada problemi s zelenim ekranom, dosta poznat slučaj kod Pixel mobitela. Totalno je nasumično i ne znam hoće li na servisu moći reproducirati to. https://support.google.com/pixelphon...n-screen?hl=en Kontaktirao sam mobile shop, vidio sam da na stranici piše da imaju servise u Hrvatskoj. https://www.mobileshop.eu/hr/jamstvo Njihova podrška mi odgovara kako moram poslat mobitel sa svim dodatcima i kutijom putem GLS-a tamo negdje u Mađarsku pa će oni utvrditi uzrok kvara i hoće li ga popravit, a ako ga ne pošaljem u roku od 14 dana, gubim njihovo i EU jamstvo. (Ne znam kako je to moguće no dobro) Razmišljam još što napraviti, uopće poslati jer znam da minimalno mjesec dana neću imati mobitel, a upitno je hoće li ga htjet popravit budući da je teško reproducirati problem jer je nasumičan. Budem update napravio o situaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Svi uređaji koji nisu došli u HR nemaju HR jamstvo. Ovlašteni servis te može odbiti, i najčešće to rade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mogu potvrditi navedeno na dva osobna primjera: - Nexus 6P kupljen u UK (proizvodjac je inace Huawei), nije imao jamstvo u Hr kada sam trebao popravak, dobio odjeb jer je mob po njihovoj intetnoj provjeri bio namjenjen za francusko trziste. - Samsung Note 9 (model za kanadsko trziste), Samsung Hr me odbio jer oni pruzaju support samo za mobitele kupljene u EU. To me naucilo dvije stvari: - prije kupovine provjerim sa servisom/zastupnikom u Hr pruzaju li podrsku za taj i taj mob kupljen tako i tako - vise ne kupujem mobove sa shaddy stranica koje ih uvoze bog zna odakle i sa kojih trzista. To je malo teze provjeriti, ali se pokusam raspitati
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
|
Saznao sam na temelju IMEI-a da je to mobitel iz Poljske, dakle ja moram slat tam u Mađarsku, a onda oni šalju u Poljsku... Užas. Ali sam dobio još jednu korisnu informaciju kada preko googlove stranice ukucao IMEI, a to je napomena da mobitel ima produženo jamstvo za display zbog mogućih problema s istim. Dakle, Google vjv ima bazu IMEI-a svih problematičnih mobitela proizvedenih dok nisu popravili izvor problema. S druge strane, mobileshop mi mora u ovom slučaju isporučiti popravljen mobitel. (khm, nadam se do kraja ove godine i bez drugih oštećenja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
ali ga nema u nas. Ima ga na mobileshop.eu https://www.mobileshop.eu/hr/samsung...m-m556-zeleni/ Ti hočeš reći da jamstvo ne vrijedi u Hrvatskoj, bez obzira što smo EU? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Registered User
|
Evo update na situaciju za Pixel 8, javili mi iz mobileshopa da servis nije uspio utvrditi nikakav kvar. A ja sam poslao snimku uređaja sa zelenim ekranom nakon factory reseta i uspio navigirat do IMEI-ja skoji se jasno onda vidi. A i piše na google stranici da mobitel upravo zbog tog problema ima produženo jamstvo. Izgleda da bude dosta natezavanja oko ovog. Da na kažem da me slanje kod njih u Mađarsku koštalo 20 eur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Eo update, ako trebate preko njih radit reklamaciju, zaboravite, garancija ništa ne vrijedi. Stupio sam u kontakt s Googlom i opisao cijeli slučaj, tražili su me RMA CaseID, a to mobileshop.eu odbija poslati. Odbijaju mi dati ikakav izvještaj od službenog servisa i tvrde kako je mobitel ispravan. Kako im je "jako žao" jer je serviser to utvrdio. Kad sam ih pitao da mi daju kontakt servisera, odbijaju ga poslati. To su veliki prevaranti, ne kupujte. Kada složim sve, objavit ću sve njihove mailove javno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Registered User
|
Jbg, kupio si mobitel od Slovačkog trgovca, što je problematično samo po sebi, a veći je problem što si kupio Google Pixel koji nije službeno podržan u HR pa nema ni servisa. Možeš ti tu sada kačit dokaze ali to ti neće popravit mob, bolje gledaj gdje da ga servisiraš. Imaš Pixel ovlaštene servise u okolnim zemljama, guglaj adrese pa ga probaj poslati u recimo Sloveniju.
![]() |
#50 |
Registered User
|
Zadnji mail koji sam im poslao bio je taj da mi daju kontakt od servisera mobitela budući da mi ne žele poslati sliku RMA, na to su oni promjenili jezik s Hrvatskog i odgovorili: Hello, We are sorry about the inconvenience. All the documents we have are sent with the device. Kind regards, Mobileshop Team ____________________________________ Koje su to budale, uz to sam dobio od Googla odgovor da oni ne bi smjeli prodavati Pixele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Registered User
|
Čekam sada da mi dođe mobitel pa ću dalje slat direktno Googlu preko države gdje su podržani. Ali evo, ovdje, na bug forumu i forum hr-u sam ostavio svoje iskustvo tako da ljudi znaju da njihovu garanciju pri kupovini nemaju. I na stranici im piše da imaju servisne centre po Hrvatskoj što je također laž. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Registered User
|
NE KUPUJTE U MOBILE SHOPU PREVARILI SU ME, dobio sam mobitel konacno i tvrtka koja ga je popravljala nije od Googla kao što su mi rekli, zapravo Google je potvrdio da to nije njihovo i da sam prevaren."Vuka tel" je njima službeni Google servis... Sve ću javno objavit sutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Xulos :)
|
https://www.mobileshop.eu/hr/jamstvo/ Čim vidim : NAČIN PLAČANJA, odmah znam da je neki krkanluk posrijedi. Btw nije li da shop koji prodaje na našem tržištu podložan HR zakonima ? Uz sve ovo postoji li mogućnost za oštećenog da im nakarika MINGO ?
![]() |
#55 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mobileshop.eu (informacije i iskustva)
Ne prodaju na HR tržištu. Šalju u HR, to je nešto drugo. Kontakt sa HR brojem i mailom je samo kontakt za komunikaciju. Sjedište, webshop, trgovina tj poslovnica virtualna ili prava ne postoji u HR. Nisam 100% siguran ali mislim da u tom slucaju vrijede slovački zakoni i zakoni EU u specificnim situacijama. Slovački zakoni su nekad bili dvostruko rigorozniji od naših pa se može probat poslati dopis njima ako se ima volje i želje. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 18.10.2024. u 13:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Registered User
|
U ovom slučaju trgovac nije prekršio nikakav zakon. On ima problem s mobitelom koji se povremeno manifestira, servis nije utvrdio taj problem. Ista stvar se često događa i po našim servisima i potrebno je nekoliko slanja da bi se netko smilovao i zamjenio proizvod koji realno radi. Jedino ako ovlašten google servis ima naputak da vrši zamjenu uređaja/ekrana u određenoj seriji. Ovdje vidimo da telefon nije išao u ovlašteni servis, a i ne mora, trgovac može ovlastiti bilo koji drugi servis kao što je ovdje slučaj. Treba samo telefon poslati direkt u ovlašteni, ne se preko trgovca natezat, to vrijedi u puno slučajeva, a pogotovo za stvari kupljene u inozemstvu.
![]() |
#58 |
Registered User
|
Kao što sam već naveo, kada unesem IMEI preko Googlove stranice, kaže mi da mi mobitel pripada seriji koja ima problema s ekranima te da mogu dobiti zamjenu kao i to da imam produženo jamstvo. Sve sam to rekao njima. Problem se stalno javlja, privremeni popravak je taj da se pritisne donji dio ekrana i onda nestane, ali se ponovno javi kasnije. Ovdje tvrdim da se radi i o namjernom pokušaju prevare budući da sam im mobitel poslao dok je još imao taj problem, bez da sam primjenio "privremeni popravak" Ovdje ljudi imaju isti problem kao i ja: https://support.google.com/pixelphon...n-screen?hl=en A za yukatel, što su mi mobileshop.eu napisali mailom: "Nama je iznimno žao, no Google oficijalni servis je provjeravao uređaj i nije utvrdio kvar." Yukatel nije Google oficijalni servis! Evo primjera nekoga tko je imao posla sa sličnima: https://support.google.com/pixelphon...-germany?hl=en |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Registered User
|
Znači... mobitel iz Poljske, tvrtka u Slovačkoj, slao sam ga u Mađarsku, a servisiran u Njemačkoj. Da se zna za buduće potencijalne kupce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
49%winner
|
To ti je normalan proces sa Pixelima na trzistima gdje nisu prisutni i sa random shopovima koji ih nude za nizu cijenu. Moj Nexus je onomad kupljen u Njemackoj, poslan na reklamaciju u UK, servisiran u Francuskoj i dosao nazad meni u ruke. Imao sam tada cak opciju servisa u Hr (Agram, servis za Huawei), ali iz nekog razloga su me zavlacili, cak sam im slao mob, da bi me na kraju odj kad je trebalo mijenjati maticnu - vas mob nije za hr trziste. Mogli su to i odmah reci. Jedino eto sto je moj na kraju bio popravljen, makar nemam pojma u kojem servisu.
![]() |
![]() |
|
|