Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.08.2024., 16:27   #1891
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Električni romobili i bicikli

Vezano za onu obitelj iz Novog Sada koji su svi poginuli u požaru tokom noći koji je uzrokovao električni romobil: nisam u tome ali ne primjećujem da se zapaljuju poznate marke romobila… za sada.

Osim Greypa
Staro 24.08.2024., 20:11   #1892
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
@Medo,

nije romobila vec e-bicikl izgorio.

Inace nisam znao za upravo zavrsenu akciju :

1) 23.08.2024 - Rezultati pojačanog nadzora prema vozačima motocikla,mopeda i osobnih prijevoznih sredstava na području Grada Zagreba

2) Ali uobicajne prethodne najave nema !

posebno sto u istom mjesecu :

1) Najava (11.08.2024) - Najava akcije „Pojačani nadzor vozača mopeda, motocikla, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“

2) Rezultati akcije (14.08.2024) - „Nadzor vozača motocikala, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava

Izgleda da su ovu 23.08, sklepali na brzaka, ili su zaboravili staviti najavu na stranice.

Dosadasnja kronologija :

..
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2024., 20:20   #1893
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor mrgud11 Pregled postova
Pozdrav,
kupujem sinu romobil u rangu nekih 600 € pa me zanima koji je bolji izbor

Segway F2 Pro E ili E-GONI S19E Pro.

I ako može prijedlog dobre kacige.

Hvala

Imam istu dilemu, egoni je 470€, f2 proe 600€
Staro 31.08.2024., 11:31   #1894
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Malo duza akcija kontrole: https://zagrebacka-policija.gov.hr/v...-zagreba/98674

Treba kontrolirati, premalo ljudi vidim s kacigama na romobilima a ovi koji voze djecu na na romobilu su mi najjaci.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2024., 11:44   #1895
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Vezano za onu obitelj iz Novog Sada koji su svi poginuli u požaru tokom noći koji je uzrokovao električni romobil: nisam u tome ali ne primjećujem da se zapaljuju poznate marke romobila… za sada.

Osim Greypa
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
@Medo,

nije romobila vec e-bicikl izgorio.

..

isptraga bi trebala bi temeljita i do kraja pa da se navedfe koja marka bicikla i baterije je uzrokovala požar. nije svjejedno

nebi se čudio da je ili neka čajniiz čunga-lunga marka ili neki "uradi sam" projekt.

turisti u 80% slučajva voze električni bajk na godišnji u HR i nisam čitao da je bilo samozapaljenja.
po sloveniji samo viđam električne bicikle i opet, ne čitam da se sami pale...

kod punjena baterija bicikla, baterija je hladna na dodir, punjač vruć

ista stvar kao i kod punjenja baterija akcijske kamere, mobitela, drona - samo se punjač grije

Thule nosač
quazar912 je online   Reply With Quote
Staro 08.09.2024., 11:10   #1896
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Nesto ne stima kronoloski, pa onda pogledom unazad u ove akcije "nadzor vozaca" s naglaskom na osobna vozila.

Prije zakona sam 20 minuta pricao u Heinzlovoj, tako sam i saznao da policija svaku akciju uvijek mora najaviti ranije na stranicama.

Sto je do sada bilo i pravilo, za sva vozila, auti, motocikli, bicikli, romobili, amfibije...

Ova zadnja, forumski spomenuta, za nju i jednu prije nema najave. Sad opet, rupa, rupetina u slijedu. Znaci 06.09.2024- Rezultati akcije

koje uopce na stranicama MUP-a nema poveznice na najavu, da bi (!) drugi dan najavili pocetak nove akcije koja ce se odrzati sutra! - 07.09.2024- Najava akcije 07.09.2024

To je proceduralni cirkus, pa svaka sluzba mora na vrijeme dati naputak svojim djelatnicima kad ce nesto izvrsavati.

Ne samo to, vec nakon zadnje akcije (!) odjednom sumacija nekoliko dana kasnije, da je akcija zapravo trajala 6 dana od zavrsetka one, za koju su napisali da je zavrsena i sumiraju rezultate pocinjenih prekrsaja. Ako se nekome vrti u glavi od slijeda kojeg navodim, pokusajte tek citati po datumima pa da vidite nesklad u prici.

Na jednoj napisu "osobna vozila" a onda u sumaciji rezultata, napisu, policija je primarno isla u kontrolu vozila svih dostavljaca u gradu, a osobna vozila niti jednu kaznu nisu dobila!

Nemam volje sad sve poveznice stavljati, mozete datumski se prosetati po arhivi vijesti.

Ili se percepcijski za javnost i medije zeli dati dojam papirnatih postignuca, ili da ne budem nepristojan, nesto ne stima u validnosti ove kronologije.

Da ne spominjem, da nisam cuo jednu osobu koja je vidjela izvrsenje, jedne jedine akcije. Bas cudno.

Zanimljivo kako se bicikli uopce vise ne spominju, kao da ne postoje u prometu

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
isptraga bi trebala bi temeljita i do kraja pa da se navedfe koja marka bicikla i baterije je uzrokovala požar. nije svjejedno
U moru proizvodnje vijesti kao zabave, a ne informiranja, vjerojatno neces cuti vise o tome, eventualno ako netko bude konzistentan, pa provjeri s policijom.

Kako jezivo znaju izgledati jeftini kineski bat setovi po slikama i videima s weba, kakave Hi-techuan BMS-ove imaju, cudo je da nije i cesce.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 08.09.2024. u 11:18. Razlog: addendum poveznica
Staro 10.09.2024., 14:05   #1897
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Veli mi poznanik koji radi u Ilici, da je sokiran da nije znao, da je nedaleko od njegovog ducana, zgazena strana zena od strane balavca na romobilu:

U bolnici umrla Kineskinja na koju je u centru Zagreba naletio vozač romobila

Velim - prvi glas!

Kad to procitam, sam bi zazivao policiju na ulici! Zbog takvih, mi koji normalno vozimo, moramo spustati glavu. Teska je to besjeda

...
Staro 10.09.2024., 14:27   #1898
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Veli mi poznanik koji radi u Ilici, da je sokiran da nije znao, da je nedaleko od njegovog ducana, zgazena strana zena od strane balavca na romobilu:

Velim - prvi glas!

Kad to procitam, sam bi zazivao policiju na ulici! Zbog takvih, mi koji normalno vozimo, moramo spustati glavu. Teska je to besjeda

...
Je*emti, koliko je taj vozija kad ju je riješio.
I to još na ilici di sva ekipa stalno izlazi na ulicu, stvarno je fakin debil.
Staro 10.09.2024., 14:31   #1899
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Vozim se redovito po Ilici i mislim da je daleko najmanji problem brzina, već ljudski faktor, pa to je nevjerojatno koliko ljudi ne gledaju kud idu, nose slušalice na biciklima, romobilima, pilje u mobitele, naslikavaju se, a sve dok sudjeluju u prometu. Policiju na svakih 100m i samo deri kazne!
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 14:37   #1900
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

da me ubiješ, te mi slušalice nisu jasne.
Staro 10.09.2024., 14:38   #1901
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Voziti pored tracnica je poziv na nesrecu opcenito.

Mogu se spustiti ako nema ikoga iza mene, ili da pristojno zaobidjem vecu kolicinu ljudi, te da se vratim nazad na nogostup. Ali voziti se ispred vozila, ispred tramvaja, to je van pameti.

Sigurno je udario po brzini i po obicaju precjenjivanje sposobnost, naspram vremenu za promptno reagiranje. Ima po Ilici ninji, zabijeni u velike motociklisticke kacige, na jako brzim romobilima, prelete tako brzo - kako vele Dubai dokoni auto kicosi - da pucaju vratovi.

Uglavnom, zagorcavaju zivot normalnim vozacima. Jer i bez nesrece, njihovo ponasanje je provokativno za sve sudionike prometa, za pjesake, te na kraju, policiji, koja ih gleda iz drugih sluzbi 7/24.

dodatak :

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
mislim da je daleko najmanji problem brzina,
Zbog tog stava, vecina prolaznika nas prezire s razlogom.

Nije problem brzina? Pa tko voli da mu iza ledje dok hoda, proleti netko s brzinom preko 30? Jel ti volis da ti na koji centimetar prodje neko tko te prakticno moze dodirnuti?

U tom trenutku, pjesak digne ruku, pomakne iz bilo kojeg razloga, ili se impulzivno okrene, jer ne znam, cuo je telefonu losu vijest i eto povrede ili gore.

Voziti sa romobilom na ruti tramvaja, s ostatkom prometa je van pameti.

Brzina je najveci neprijatelj romobila, neprijatelj reakcije, tko to ne kuzi, upisat ce se u novu vijest crne kronike.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 10.09.2024. u 14:47.
Staro 10.09.2024., 15:00   #1902
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

slažem se, najveći je problem brzina, a ovo ostalo je samo još dodatak na glupost.
Govorim sada čisto iz svog iskustva:
MS Energy e20 ima duple disk kočnice, vau.
Doslovno u životu nisam vidija jadnije kočnice.
Xiaomi Essential Lite sa 25 km/h na 0 km/h ima 2m kraće kočenje od MS Energyja, a ima samo jednu kočnicu.
I taj stroj ide 40 km/h.

Potrošija sam toliko vremena da te kočnice postanu upotrebljive, a mislim da sam zaista jedan od rijetkih koji je to napravija na romobilu.
Staro 10.09.2024., 15:25   #1903
strgani
Premium

strgani's Avatar

Vozio sam nekoliko romobila dosad i e10 i e20 imaju daleko najlošije kočnice od tih koje sam vozio.
Sve s hidraulikom je bolje, a X10 bez hidraulike super koči.
Ako se vozim brže od 25, vozim se po cesti, ako to promet dozvoljava, jer i ja znam bit pješak i bio sam biciklist i znam kako je kad ti dolezi 'nešto' brzo i neočekivano pored tebe, zato se mičem s nogostupa/biciklističke za veće brzine.

Brzina kojom se ljudi voze bila bi najveći problem, ali i dalje puno nego je sad u kombinaciji sa svim što sam naveo. Nisam nigdje rekao da nije problem, ali kad ju ukombiniraš sa slušalicama i nepoznavanjem/nepoštivanjem prometa, znakovlja i neke jednostavne logike...

Imam pod tim 'malim' kotačima preko 15000km sigurno dosad, prestao sam i brojati već...
Kako god, vozim se po cesti često, vozim se UVIJEK s kacigom, kad vidim da smetam prometu - stanem i maknem se.

Ne pada mi na pamet s romobilom koji ide 50+ voziti se po biciklističkoj ili još gore nogostupu.

Za to nek me kazne, radije nego da mi se desi kao što se desilo ovoj na Ilici
Staro 10.09.2024., 16:10   #1904
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
slažem se, najveći je problem brzina, a ovo ostalo je samo još dodatak na glupost.
Brzina je prvi razlog zasto velikih broj pjesaka prezire vozace romobila.

Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Ne pada mi na pamet s romobilom koji ide 50+ voziti se po biciklističkoj ili još gore nogostupu. Za to nek me kazne, radije nego da mi se desi kao što se desilo ovoj na Ilici
Ovdje lezi problem na kojeg sam se ranije referirao, u nacinu na koji ti vidis romobil i namjene koje mu dajes.

Ne pada ti napamet ici na adekvatnu stazu, jer volis brzine na romobilu, zasto sto on moze ici 50 kilometara? Znaci, ti moras voziti brzo, pa se ne mozes prilagoditi drugim sudionicima, na adekvatno predvidjenim i oznacenima trakama, jer te sputavaju u razvijanju max brzina?

Jednom od najnestabilnijih sprava na cesti. I to veli netko tko ne nosi kacigu te ima skinutu blokadu, te s novim super baterijama mogu na dovoljno dugoj stazi dobiti skoro 45 na M365 pro. Ne pada mi napamet s tom brzinom voziti, a kocnice su mi najbolje dostupne za model, s najnovijim keramickim paknama.

Tvoj stav je nesreca koje se jos nije stigla dogoditi.
Staro 10.09.2024., 16:33   #1905
Xiaomi
Premium

Datum registracije: May 2018
Treba uvesti registraciju i osiguranje za romobile. Ove koji su jači od 250w. A takvih je brdo. Opasne igračke, velike mase, koje mogu postići ozbiljne brzine.
Xiaomi je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 17:11   #1906
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
policije nigdje....prije 30-40 godina bilo je šetača po gradu i pisali kazne krivo parkiranima,, gledali su stanje na ulici i tako...sad ih nigdje.
osim kad teeba vrebati iz busije hoću li ja stat nekome na zebri i da me radarom snime kak vozim 70 po ravnoj cesti gdje ima pješački nogostup

jel i tu manjak osoblja pa će nepalci,egipćani, pakistanci trebat uskočit???

j

Thule nosač
quazar912 je online   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 17:15   #1907
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Budimo realni, ni biciklama ni romobilima (i onima sa el. pogonom) nije mjesto na stazama koje su zakonom predviđene za pješake.
Isto tako nije im mjesto ni na prometnicama, pogotovo ne ako nisu atestirani (tj, da tehnički udovoljavaju za prometovanje) i osigurani.

Mislin, doslovno mi se hebe za politiku zelenih i njihove krilatice, ali bez pravila i reda ništa od kulture.

Isto tako, naša policija je doslovno za ništa, počevši od korištenja mobitela, pa do ovog bezakonja sa el. romobilima - oću reći oni ne rade svoj posa, jer da rade svaki dan bi se slivali milioni € od naplaćenih kazni, a onda bi bilo i za njihove mizerne plaće.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2024., 17:43   #1908
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
policije nigdje....prije 30-40 godina bilo je šetača po gradu i pisali kazne krivo parkiranima,, gledali su stanje na ulici i tako...sad ih nigdje.
Probaj u najstrozem Centru ZG-a, parkirati na krivo mjesto, mjesto invalida, ili na zutu traku, za minutu vec redari prometni slikaju i pisu kaznu.

To su uveli otkad je Advent postao rekordan posjetima, pa je kao probni pilot krenulo radi turista, a onda se zadrzalo kao standard kroz citavu godinu. Nekad ih u 21h jos mozes vidjeti da inkasiraju kazne po sajbama. Po tri redara pokrivaju nekoliko ulica. Moze se kad se hoce.

Ali daj vidi policajca na Zelenom, ili od Gunduliceve do Bolonje, kad u gluho doba noci prolaze hiperbolidi i voze debelo ispod 100-tke

Tocno znaju i kad prolaze u koje vrijeme, cim se narodnjacka ekipa vraca nakon fajrunta, ali nista.

Rekao sam ranije, uveo bi u dogovoru s policijom, dva sata obveznog slusanja bontona i pravila ponasanja s romobilima i biciklima, prije kupovine novog. Kod kupovine, u dogovoru sa sustavom, trgovac ti ne bi dao racun/potvrdu/nesto, dok ne dodjes s potvrdom policije, da si zavrsio taj program.

Romobila i svih ostalih vozila, sigurno nece biti manje, pa treba malo sire pristupati edukativno.
Staro 10.09.2024., 21:41   #1909
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:

Velim - prvi glas!

...

A da je umjesto romobila bio tramvaj?
Staro 10.09.2024., 22:02   #1910
imik
Premium

imik's Avatar

Citiraj:

Velim - prvi glas!

...
U članku

Citiraj:
zaustavila te je zatim neoprezno stupila na kolnik a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način.
Citiraj:
Nije koristila obilježeni pješački prijelaz, koji se nalazi u zoni od 50 metara od mjesta na kojem je pokušala prijeći kolnik.
Trebaju jedni i drugi paziti, a i treba prilagoditi brzini ako je gužva.
Isto tako hrpom biciklističkih staza ljudi hodaju, ne miču se, a da ne govorim o roditeljima s djecom koji isto ne paze na njih.
imik je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2024., 18:10   #1911
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Električni romobili i bicikli

Današnji kretenizam: otac i sin zajedno stoje na valjda najmanjem najjeftinije Žaomiju. Mali je toliko mali da jedva digne ruke do guvernala da se drži.

I tako idu oni, oba bez kacige preko zebre i dalje svojim putem.

A ja na biciklu s MIPS kacigom, rukavicama, štitnici za ramena i koljena… izgledam kao da pretjerujem pored njih.
Staro 11.09.2024., 20:17   #1912
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

zabij se u njega pa ćemo viditi tko je pretjera
Staro 23.09.2024., 13:58   #1913
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Ponovo brkaju datume akcije, a jos je bolje kad mediji ponove istu stvar u radijskom citanju i ne obrate paznju na datume:

Nova akcija...
Staro 16.03.2025., 11:13   #1914
strgani
Premium

strgani's Avatar

Dobio sam na recenziju od Enimsporta Egoni S44 električni romobil i pozitivno me iznenadio. Za 2X800W na 48V/15Ah sustavu ima super domet i popriličan "šus". Još ostaje dosta toga testirati, ali prvi dojam je - wow
Staro 07.05.2025., 21:31   #1915
Doktor O
I encompass, and I eclips
Moj komp

Doktor O's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
https://www.intersport.hr/nakamura-c...-bicikl-917363

ima tko za reć nešto o nakamurama? hvala
Staro 07.05.2025., 21:36   #1916
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

peri deri bicikl.
Dobar je.
Staro 31.05.2025., 13:59   #1917
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo mene opet nakon vise od godine od kad sam odustao od romobila.

No sad opet intenzivno razmisljam o istom.

Na 95kg sam.

Sestra ima AOVO EW6 ES80 to je "ok" po idealnoj podlozi. Al ostalo uf.

I malkice je pre slab za moju kubikazu.

Bitno mi je da ima kakav takav range. Jer ako se gledaju specsi to su sve vrijednosti za ove pol moje kilaze.

E sad. Kakvih tipova guma ima?

Jer meni hoce razvaliti koljena ovaj s punim kotacima.

Preporuke?

Kakav je Xioami 5 pro npr?
Staro 31.05.2025., 18:51   #1918
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
Evo mene opet nakon vise od godine od kad sam odustao od romobila.

No sad opet intenzivno razmisljam o istom.

Na 95kg sam.

Sestra ima AOVO EW6 ES80 to je "ok" po idealnoj podlozi. Al ostalo uf.

I malkice je pre slab za moju kubikazu.

Bitno mi je da ima kakav takav range. Jer ako se gledaju specsi to su sve vrijednosti za ove pol moje kilaze.

E sad. Kakvih tipova guma ima?

Jer meni hoce razvaliti koljena ovaj s punim kotacima.

Preporuke?

Kakav je Xioami 5 pro npr?
Znači da si odebeo

Ne znam za taj šaomi, ali ovdje kod mene je frend nabavio sebi i ženi 2 kukirin-a, i kad je ekipa vidjela, sad ih ima 20ak u gradu( frend je 1.85m i 95kg).
Nisu baš neka jeftinjava, ali znam da su (pre)brzi naspram sveg ostalog što se ovdje voza, i da jedini idu vinogradskom ulicom uzbrdo.
Pogledaj si, mislim da imaju sad i naš hr web, šta se nudi, znam da imaju hrpu modela.
Staro 01.06.2025., 08:09   #1919
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Normalno.

Btw meni konkretno treba za rutu od Zapadnog do Tresnjevke ako ne idem autom.

Nis makadam i te spike.
Staro 01.06.2025., 12:51   #1920
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Mi doma imamo ms energy e20, za zenu, ali ja ga isto znam voziti, sa mnom prodje nekih 20km.
Imam 3 kg vise od tebe.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na