|
![]() |
#1893 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Naručio prošli mjesec par stvari, pisalo rok za dostavu 10ak dana poslije....došlo dan prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1894 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Jučer sam s narudžbe otkazao taj item. Odmah se skratio procijenjeni datum isporuke i kasnije tijekom dana došla poruka da je pošiljka krenula. Čudno kako se sve odmah riješilo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Imam Amazon Business account na amazon.de i pokušavam kupiti nešto na firmu kroz Invoice by Amazon (Amazon Business EU Sarl), ali mi na checkoutu naplaćuju hrvatski PDV (25%) - ovdje se već pisalo da bi cijena koja je na checkoutu trebala biti bez PDV-a, odnosno invoice sa "reverse charge" - jel nešto propuštam? Hrvatski VAT ID je uredno verificiran: Zadnje izmijenjeno od: Dule. 08.09.2024. u 02:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja nemam takvih problema. Sve mi računa netto. Probaj ponovno upisati OIB firme u postavkama accounta. Kod kupnje me izluđuje tražilica koja im je katastrofa kakve nema.
![]() |
#1897 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebaš deaktivirati Invoice by Amazon, i onda će ti raditi…. Zaboravio dam šta točno trebaš napraviti, pa kontaktiraj službu za korisnike. Ja sam ih isto kontaktirao, pa su mi objasnili šta i gdje deaktivirati.
![]() |
#1898 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Da, radi kad sam deaktivirao Invoice by Amazon, hvala. Razlog zašto sam uključio Invoice by Amazon je bio što sam mislio da je račun od Amazona sigurniji i kompatibilan sa našim računovodstvom, da mi ne bi svaki supplier slao svoju verziju računa koja neće proći kod računovodstva - jel imao tko problema sa tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To je standardna procedura kada HP primi paket. Prvo ga "posalju" na isporuku i prikazu da nije uspjela dostava. Vjerojatno samo razduze paket sa skladista. Pricekaj jos malo, trebao bi dobiti i link na kojem mozes pratiti isporuku ili preusmjeriti na paketomat (vjerojatno si ga vec dobio). Ugl posta ima te neke sugave statuse dok zbilja ne krene na isporuku. Kad krene prava isporuka, dobit ces mail sa brojem telefona vozaca. Ako si dobio mail o isporuci, ali BEZ broja telefona vozaca, ignoriraj ga, nece biti na isporuci. Amazonov helpdesk ti ovo vjerojatno ne bi rekao ![]()
![]() |
![]() |
#1903 |
Premium
|
Da, ovo im je standardna procedura u zadnjih par mjeseci. S druge strane, paketi ipak stižu nešto prije bez obzira što se dobijaju ovakve poruke...
![]() |
#1904 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Pozz, naručio sam s amazon.de monitor i došao mi je sa stuck pixelom. zanima me kao prvo jel će htjeti napraviti zamjenu zbog tog jednog pixela i kao drugo kako uopće ide postupak vraćanja? jel oni plaćaju poštarninu, jel poštar dolazi na moju adresu pokupiti paket ili kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
za sve zainteresirane moja svježa amazon kupovina: naručio desetak stvari 04.09. poslali u tri različite pošiljke. iznos je bio 150 eura za slanje u mailbox.de ili 191 eura za slanje u hr direkt. naravno: preko hp. danas je stigla zadnja od tri i odmah stisnuo kosolidaciju i nakon 20 minuta su spojili već sve tri i stisnuo sam da šalju u hr - ovaj puta GLS. iznos je 37 eura što je za 4 eura manje od direkt slanja u hr i izbjegavanje hrvatske pošte. eventualno mogu javiti kada paket stigne kod mene - obično bude 4 radna dana. nekada 3. EDIT: 11:52 već je poslano. Zadnje izmijenjeno od: tizhu. 10.09.2024. u 11:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1908 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali, ako ti je iznos narudžbe veći od 49 eura, shipping je besplatan za Hrvatsku iz Amazona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
49%winner
|
I ne bi jos bilo ni poslano iz amazona ![]() Famozni "Order now and we'll notify you via e- mail when we have an estimated delivery date for this item" Pa ti to posalju u 2-3 odvojena paketa, znaci visestruko seksanje s hp-om i isporukom. Pa te hp nazove "dodjite u ured preuzeti paket" iako si platio shipping na adresu. Nadobudni bi uplatili expedited shipping, das 30-40 eura da dobijes taj garantirani rok isporuke - pa paket opet zavrsi u rukama hp-a. Doduse nekad zna paket otici i u ruke ups-a, ne znam o cemu to ovisi, mozda cijeni (?). Potpuno razumijem i podrzavam kolegu. Neke stvari ne mozes kupiti novcem ![]()
![]() |
![]() |
#1910 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
NIsam probao ovaj famozni amazon free shiping do Hrv ali jel vi stavljate adresu posla da vam dostave? Jer onda nema dodjite po paket u poslovnicu. Kod mene na poslu uvijek ima netko i nisam jaako dugo vremena dobio poruku dodjite po paket u poslovnicu
![]() |
![]() |
#1911 |
49%winner
|
Ocito nemas problema s postom na tvojoj lokaciji cim idu odmah kombiji ![]() Problem je kada paket niti ne dodje do tvoje adrese, bio to posao ili kuca. Zovu te, ljubazno pitaju u koji ured da ti prebace paket i ako ti to odgovara napravis tako. Kod mene ocito nema dovoljno dostavljaca pa bi na dostavu morao cekati vise vremena (potvrdile tete na telefonu). Sad, kad zbrojis sva ta cekanja, najbolje znas koliko ti je hitno ili nije ![]()
![]() |
![]() |
#1913 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
ATpost zna završiti i kod Overseasa, baš imao slučaj. Za jedan M2 SSD mi je u startu pisao rok isporuke 2 radna dana, nije bilo baš dva, bilo je 4, ali stiglo je OEX-om u "jutarnjoj" turi koji imaju za ne-Aliexpress pošiljke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 | |
Premium
|
Citiraj:
napuniš košaricu i samo staviš prvo jednu pa drugu adresu i sve će ti biti jasno. za ger mi je bio 150 a za hr 191 euro. meni je računica kristalno jasna. ... a ti slobodno šalji direkt. neću se ja ljutiti. EDIT: naravno da je adresa posla i GLS uvijek ostavi meni ili kolegama. sve čisto i uredno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 | |
Premium
|
Citiraj:
04.09. narudžba ---> 13.09. stiglo u ruke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ipak se čuvajte amazon warehousa naručim razer firefly v2 pro used like new u kutiji razer firefly v2,što mi daje ideju naručit 13900ks i vratit svoj 13600k ili još bolje naručit rtx 4070 ti super da baš ne oderem amazon sa rtx 4090, vratit rtx 3080 i tražit refund,jel netko provjerava što je kutiji kod vraćenih stvari?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 | |
Premium
|
Citiraj:
Provjerava, ali ofrlje. Imam osjećaj da samo skeniraju onaj povratni kod koji staviš u pošiljku. Meni se desilo da su mi od naručenih stvari 3 se razbile u putu, i kreirao sam povrat za sve tri stvari i poslao u istoj pošiljci Poslao ih nazad, sve tri stvari mi je refundiralo. Nakon mjesec dana dobivam obavijest od amazona da 2 od 3 stvari nisu nikada zaprimili i ako ih ne pošaljem da će mi chargati karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1918 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Govori mi na amazonu da pošaljem dhlom nazad kod nas nema dhl-a osim kad dostavlja,dobio neki dhl kod za zaljepit na paket,poštom šaljem?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da, odneses u HP |
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali da... ekipa to očito radi, jer sam već dva puta dobio slabiji model u kutiji od boljega. Vratio, amazon vratio pare i sve5 Vjerojatno amazon ne provjerava svaki povrat, ali sam siguran da imaju sve snimljeno pa lako provjere šta im se vratilo prvi put i šta si im ti vratio drugi put... a ako te ulove, si naje...
![]() |
![]() |
|
|