|
![]() |
#30781 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#30782 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30783 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Dune iz 1984. je meni odlican film. Brian Eno, Toto za muziku, jedna od najboljih ikad. Glumci po mom ukusu za klasu bolji, Sting i Kyle izvrsni. Jednostavno za vrijeme kad sam ga gledao, pocetkom devedesetih top sf film. Ne povlacim paralelu sa knjigama, ali film je bio odlican. Sent from my SM-S926B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#30784 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Uvik je bilo neshvatljivo kako neko cita knjigu i zamisli sebi svoju verziju kako nesto treba bit i onda kad izađe film neeevaljaaa . 1984 verzija je odlicna za 95% ljudi a ovih 5% nek nastavi čitat. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#30786 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Film je shortcut, pasivno gledanje intepretacije onako kako su to redatelj, scenarista, kostimograf, glumci.. zamislili dok su citali knjigu. Ako su je citali. Sto moze a i ne mora biti onako kako je zamislio pisac a niti svaki citatelj. Pa onda u to uleti DEI, woke, politika, pare i od knjiskog predloska ispadne sto vec ispadne. Da pojednostavim za tiktok generaciju, nije isto gledati (PH) video i imati vlastito iskustvo... Upotreba ruke za vrijeme gledanja se ne racuna kao iskustvo tj. je al' doslovce iz prve ruke ![]()
![]() |
![]() |
#30787 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne prate filmovi nužno knjigu. Najpoznatiji primjer...Shining. Imaš par scenarija 1. Čitaš knjigu pa gledaš film - film je razočaranje 2. Gledaš film, pa čitaš knjigu - film je razočaranje 3. Gledaš film bez čitanja knjige - film je remek djelo Na stranu sad to što je u filmu nemoguće stvoriti takvu dubinu likova, ali brdo toga je promijenjeno, a ne bi trebalo biti. Ista priča je sa skoro svim ekranizacijama knjiga. Teško do nemoguće je napraviti idealnu ekranizaciju, a da svi budu zadovoljni.
![]() |
#30788 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ta iz 84.meni je još ko klincu bila srednja žalost i nisam nikada promijenio mišljenje niti sam čitao knjige. Praktički kazališna predstava sa lošom glumom i lošim efektima. Ova nova verzija mi je odlična, baš sa guštom odgledao u kinu i reprizirao doma... čeka se treći dio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30789 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Borderlands je kako bi se reklo toliko los da je i dobar. Triba bit stvarno u dobrom raspolozenju ![]() (igra sam samo prve dvi igre i to drugu nisam zavrsija) Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#30790 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Svojevremeno su išli oni ekranizirani vicevi o Muji i Hasi na TV-u, i meni su bili smiješni eventualno samo oni koje prethodno nisam znao, one koje sam znao su mi bili bezveze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30791 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Prije pola života, čitajući knjige po kojima nisu filmovi snimljeni, uvijek bi me zanimalo kako bi neke izgledale u tom mediju, čak sam se radovao ako bi čuo da se nešto snima. Danas, danas me bazično više i nije briga. Previše se sadržaja producira da bi sve popratio i konzumirao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30792 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ono što me uvijek blago intrigiralo u ta ranija doba, tko je smišljao sve te silne viceve ? Tko je bio source svih tih fora koje su kolale između ljudi, a svaki taj vic je netko prepričavao već ga prethodno čuvši (ili pročitavši?) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30793 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
puno ovisi i o predlosku, nije sve ni za ekranizaciju prenosenje krleze ili pak tolkina na ekran je 'totally different beast'....
![]() |
#30794 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Šipak, od početka do kraja su pokrili sve. Film odličan, knjiga samo ok. Da ostanemo na Stephen Kingu, Green Mile i Carrie su također vjerno i detaljno preneseni, dok je Under the Dome pretvoren u seriju koja bi bila još bolja, da već u startu nije promijenila uloge nekih likova. Tom Članci ekranizacije su isto dosta izmijenjene u odnosu na knjige pa su knjige svejedno dobre. Nema pravila
![]() |
![]() |
#30795 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa i Blade Runner je daleko bolji nego knjiga. Godfather isto tako. Jurassic Park isto tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30796 |
Registered User
|
Tom Članci ahahaha -- Đuresik Park je kuriozitetan jer iirc, još dok je knjiga pisana već su prodana prava na scenarij za film, nekakvi marifetluci su s time bili. Tako da su te neke "knjige", zapravo vehicle za skorašnje ubrzano unovčenje u scenarij. Neke pak druge bona fide knjige ala Lotr čekaju 30,40 godina ekranizaciju. Očito, da, nema pravila. Stevo Kraljević je isto jako specifičan jer su knjige i njihova kvaliteta koncipirani primarno u opisu i interakciji kojekakvih većinom small town likova, što je teško sažet u 2 sata filma, zato bar pola ekranizacija baš suxxa. Neki scenariji njegovi pisani direktno za TV kao Storm Of The Century, ispali su odma dobri, makar prvi put kad sam tu miniseriju gledao kao klinac, posudivši 2 kazete, nije mi bila nešto, da bi poslije kao stariji ju dosta zavolio, baš zato jer sam (sad) obraćao pozornost (dijalozi između likova, atmosfera) na detalje koje klinac ne gleda i ne traži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30797 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Što se tiče dostojnih ekranizacija, po meni je Atlas Shrugged trilogija bila skoro pa OK. Mislim da su bili izrazito limitrani budžetom, ali puno bitnih stvari iz knjige je prezentirano kako spada. Jedino čovjek treba biti malo slijep na nedostatak poliranja ![]()
![]() |
#30798 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
I danas mrzim pjesmicu I'm a little teapot zbog te serije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30802 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30803 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Netko ovdje spomenu Dune miniseriju iz 2000. Nabavim ja to, pogledam prvi, pogledam drugi... Pa to je odlično! Ok, efekti, scenografija, 2000. je to, sve je jasno, ali nema preseravanja, znam točno tko je mužjak a tko ženka i Chani ima što pokazati (odmah je i pokazala). Kao TNG vs SNW? Ili sam ipak pretjerao. Idem sad treći dio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30805 |
Premium
|
![]() |
#30806 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
To je za onih 5% koji citaju ![]() ![]() Zavrsna Sandworms of Dune isto nije bas nesto. kraj podjsjeca na Matrix, treci dio.
![]() |
#30807 |
Registered User
|
Bome ova Alia iz 2003. je bombončić, baš bi popratio seriju samo da vidim kaj mala izvodi. Vidim knjigice se čitaju, još samo da netko instalira Dune 2000, retro bogovi će bit zadovoljni hehe Fun fact, sad me sve to sve podsjetilo da sam ko klinac u školi, mozda 5,6. razred, u naletu nekakve kratkotrajne intenzive inspiracije, počeo pisat vlastitu knjigu na tematiku Dine, no ko i sva druga klinac sranja "velike ideje, realizacija nikakva", nisam dospio dulje od pola stranice... jebiga frende, nisu knjige sastavci iz hrvatskog il zadaćnica |
![]() |
![]() |
![]() |
#30809 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @Lacy: kapa dole! ja sam trenutno na sirenama titana od vonneguta, dina ce iza. ![]() da ne offtopicarim u potpunosti, pogleda longlegs... stajaznam, hajp je bia stvaran, rezultat i ne bas... ima nekih solidnih aspekata kao npr rad kamere, ali sama radnja je malo djetinjasta, dijalozi wannabe lynchovski na trenutke.... nick cage je i dalje bog 'ne-odbijam-nikakav-ali-bas-nikakav-scenarij' svemira, definitivno filmski pandan voljenog punca iz las vegas faze.... sav taj mis-mas je u dovoljnoj mjeri gledljiv.... da je za brzi zaborav - nije, da je za dugo sjecanje - jos manje.... ![]()
![]() |
![]() |
|
|