|
![]() |
#75331 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Ja sam otpilio garanciju i ovlaštene. Bio je rizik koji ne preporučam ali sam imao dojam da će me ovlašteni pokrast i/ili isfušariti. Imam iskusne i provjerene majstore koji znaju znanje. Auto je 18.5 godina, 218.000km i evo me na moru s njim. Primjer: slini nešto na motoru. Ostavim auto kod svog neovlaštenoga u 9:00am da vide što je. U 10:30h me zovu da je propišala vodena pumpa. Rekoh: “bilježi me za veliki servis”. Kaže: “auto je na dizalici, dijelovi su tu, auto je gotov u pola 4 popodne” ![]() Kada bi od ovlaštenog dobio takvu uslugu? Dođem na more i upali mi se servisna lampica. Ode sutra ujutro (subota) u Zadar do ovlaštenog. Tražim da mi očitaju grešku da vidim što je. Naruči me za srijedu! Rekoh: “daj izađi van s dijagnostikom, prikopčaj se i vidi kod greške”. Kaže: “Ne možemo. Elektroničar dolazi tek u srijedu…” OMFG! Našao nekoga lokalnoga s kineskim OBDII. Novi MAP senzor je pravio probleme (kontakt). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75332 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Mene je lik pitao di sam kupio auto, koliko radim godisnje, ja mu velim 10-15 somova. On mi veli da obavezno dodjem onda jedanput godisnje. Ja rekoh, mislio sam takionak doci. Iako sam sa mazdom uredno dosao nakon pola godine samo na izmjenu ulja (jer sam napravio 10 k nisam htio cekati da prodje cijela godina) i to su bez problema odradili. Iako da sam rekao da cu doci na servis (i promijeniti samo ulje) puno vise bi me izaslo. Tko zna sto jos racunaju/utrpaju u servis iako se samo ulje mijenja npr. mozda i dijagnostiku odrade..whatever.... Neznam da li sam ispricao, kakva sam panjina ispao. Pitam lika kako je sa tehnickim servisom u Austriji. Veli mi lik da mu objasnim sto znaci taj tehnicki servis. Ajme meni majko mila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75334 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je suditi po ovome, nova 'in' stvar kod autiju je broj ekrana i njihova veličina. Prestrašno. Ovo je novi VW Passat Pro, ima 220 KS i čak 3 ekrana
![]() |
#75335 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Samo kada je policija vozila Škode mislim da interval nije bio 30.000km a litra ulja u ovlaštenom je bila 200kn ![]() Ali su dozvoljavali da doneseš svoje ulje. Uvjet je bio da ulje ima onu VW normu koju zahtjeva taj motor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75336 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#75337 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Koji bi sad bio best buy do 20tak tisuća eura, par tisuća gore ok. Renault Captur? Gradska vožnja, nisam previše zahtjevan vozač... |
![]() |
![]() |
![]() |
#75339 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Na Cliu mi je bio servis svakih 10 000 km i isto mijenjali ulje. Još tada u ovlaštenom i ja ih pitao zašto? Rekli su jel hoćeš da ti auto dugo dura? Corsa je isto bio servis svakih godinu dana (tako i tako zbog korone nisam radio više od 10k-12k) i mijenjali ulje. Sad kad bu to preuzeo frend znam da bu mijenjal ulje svaki puta jer je tak i na Cliu radio. U ovlašteni sam išao radi garancije a i lizinga.
![]() |
#75340 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75342 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Bi li mi netko mogao iz iskustva reći/dijagnosticirati kvar na autu. Trenutno baca sve moguće greške na ekranu (engine, roll back, abs, ab nešto…) i obično je do sad bacao lažne greške, ali trenutno se događa to da auto “cuka” u prvoj i drugoj ako naglo pustim gas u vožnji ili ako ga stisnem jače. Što bi to moglo biti?
![]() |
#75344 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
![]() A na starim autima? Jer ja mijenjam ulje jednom godišnje a ne napravim ni 1500km (dizel) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75345 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Akumulator, masa motora, alternator. Tim redom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75347 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75348 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75350 |
Mirko, a ne Harry
|
Mogao bi vrlo lako biti akumulator jer ga je žena prije 2 godine skroz ispraznila preko noći tako da je ostavila sva 4 žmigavca i već tad su mi svi govorili da ga mijenjam, ali eto auto je palio normalno tako da sam ga ostavio, ali možda je sad odradio svoje. Baš mi je čudno da to ima veze s akumulatorom, meni je ono ako auto pali znači da je oke, ali ajde, ne razumijem se.
![]() |
#75351 |
Premium
|
Pa provjeri voltmetrom, da li alternator puni, prije paljenja auta provjeri napon akumulatora, kod vreglanja nesmije pasti ispod 10 volti jer hoće neki sustavi "poludjeti" radi prevelikog pada napona. Greške obrišeš, i gledaš koje će se opet pojaviti, i kreneš provjeravati.
![]() |
#75352 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75353 |
Premium
|
Zvuždanje (ležajevi osobine turba) i pištanje zraka radi pukotine na nekoj cijevi između turba i usisne grane, su dosta različiti. Oboje nije dobro. Što je konkretno kod tebe, to ovako nemožemo znati
![]() |
#75354 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače svi problemi su počeli kad mi se jednom prije 2 god pregrijao motor jer je pukao plastični spoj na hladnjaku od kuda je iscurila tekućima u roku keks i motor se pregrijao. iako sam odmah stao čim se upalila crvena lampica, osjetio se miris paljene plastike i motor se dimio. Dok se hladio se čulo namještanje metala o metal, onako oštrki metalni "klang!" zvuk. I kažem, bio je kod majstora, nije našao probleme, auto evo vozi već dvije godine osim što ga ne smijem dizat izna 3000 okretaja... meni se čini da je do puštanja cijevi i kladio bi se na to, pa eto, ako pušta cijev, da li mi je pametno se s time vozit do mehaničara? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75355 |
Premium
|
Ako je samo cijev, možeš. Može samo puknuti skroz ako je gumena u pitanju, i neće više gas prihvaćati. Metalna zna puštati na mjestu gdje prohrđa, ili na intercooleru. Provjeri turbo, dal ima lufta aksijalnog i radijalnog. To možeš i prstom, skineš cijev sa usisne strane turba i probaš micati
![]() |
#75357 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Rasmisli i o drugom misljenju jer nije bas fora da ti meho tvrdi "vidjet cemo sto ce biti" nakon zakuhanog motora i sa fijukavim turbom uz safe mode iznad 3k okr. Moze, vidjet cemo, ali na mehovu odgovornost onda, potpisano i pecatirano stogod da se desi. Ne moras ga to pitati, nitko na to ne pristaje. Ti si na kraju taj koji placa. Stogod da se desi :/ Ako imas mogucnost pitaj za drugo misljenje pa makar kod nekog skupljeg/boljeg. Motor ti je zakuhao, nesto se zadimilo (moguce samo antifriz na vrucem bloku), zna se da je senzor tlaka problem ali se ne vidi greska... Kako je tocno potvrdjeno da je motor ok i da je senzor problem. Da nije problem dijagnostike koju koristi? Je li motor otvaran/pregledavan osim vizualno izvana?
![]() |
![]() |
#75358 | |
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
Pogledat ću, naručio sam se već kod automehaničara. Auto ima problema s elektronikom već jako dugo i znao je i prije bacati te greške random, a najčešće kad padne kiša ili kad ga operem (valjda voda dođe do nekog spoja), ali greške su nestajale same od sebe. Sad baca te greške i cuka kako sam opisao pa rekoh da pitam tu možda netko ima iskustva.
![]() |
![]() |
#75360 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |