|
![]() |
#75301 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam imao 1. gen sa 4c. Prije jedno 5g. sam sreo lika kojemu sam ga prodao i već tada je imao 300k+, a ja sam mu ga prodao sa 130k. Motor totalno nezahtjevan za održavanje tj. bukvalno toči i vozi.
![]() |
#75302 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Suzuki mi je dao cijeli set sto spominjes + tepihe i privjesak za kljuceve (jako bitno) bez da sam ista pitao. Kutije ti znaju biti u kauflandu cesto na popustu, a tamo odmah uzmes i te druge sitnice. Smanjeni rezervni kotac sam uzeo u vulkalu, ide po narudzbi prema modelu auta, 220 eura me izasao za R17: https://www.vulkal.hr/rezervni-kotac Gumene tepihe i kadicu sam uzeo na withcar.hr Dobra kvaliteta, meka guma, trebalo je par tjedana da se izlufta taj miris pudinga od vanilije ![]() Cestitke na prometalici, neka te dobro i dugo sluzi! 👍
![]() |
![]() |
![]() |
#75303 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
I ja sam uzeo Gledring gumene tepihe u Withcaru. Također je trebalo par tjedana da se vanilija izlufta ![]() Ali stvarno…. Moj auto je novi koštao 9500€ pa sam dobio trokut, prvu pomoć, rezervni kotač punih dimenzija… |
![]() |
![]() |
![]() |
#75304 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
To današnji premijumumi mogu sanjati https://www.google.com/amp/s/www.vec...metara-1772963 Ne kužim, jel za Ameriku rade posebno motore, mehaniku, koja je lošije nego u autu za ove krajeve? Ili je to posljedica neodržavanja tamo, tipa nemijenjanja ulja, pa se raspadaju motori tako rano?
![]() |
![]() |
#75305 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Poduzi (i tehnicki vrlo detaljan i objektivan) video ali isplati se pogledati bez obzira koje stajaliste imate o EV i Tesli:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 04.09.2024. u 11:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75306 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Tjedan dana sam ih drzao na terasi, pa otvorim prozore i udje mi u kucu taj miris i mislim si pa jbt koliko jos mozes isparavati. Mislim da bi u s-crossa stao i normalni kotac jer ima dovolino mjesta u opsegu, ali po visini bi gotovo sigurno izgubio mogucnost spustanja podnice na nizu razinu, a to mi je dealbreaker. Morat cu provjeriti stane li unutra jer kad promjenim kotac, bilo bi ga super spremiti u bunker, a ne u krilo ![]() Kotac mi je jednostavno must have. Sa strane mi ostane taj kit za krpanje s kompresorom na struju (!) pa nek se nadje.
![]() |
![]() |
![]() |
#75307 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Fakin cicije. Inače nije tako, nego su dobili nekog novog šefa koji ima psihičkih problema, svi se žale na njega. Ma ništa, uzet ću to uokolo, hvala na prijedlozima.
![]() |
![]() |
#75308 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() trenutni clio je u stanju (polu)raspada, a kako sam vozac iz potrebe, ne iz zadovoljstva (tipicni tocka A -> tocka B scenarij) gledam i dalje auto takve klase pa se ovaj yaris idealno uklapa u scenarij... na 130 tkm je, kupljen kod nas.... vizulano i (nadam se ![]()
![]() |
![]() |
#75309 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Tamo bi bilo preskupo imati benzine visokih oktana i efikasne motore. Oni rade velike kilometre i samo gledaju kako će ih jeftinije napraviti. Zato su tamo do jučer bili motori velike kubikaže s malo konja da rade što više milja između kvarova. U moderno vrijeme je i njih stislo pa zadnjih 20ak godina voze 1.6 i 2.0 japance a i nešto europljana i korejaca pogotovo urbano. Još uvijek voze na 87 oktana a 91 i 93 zovu “premium” ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75310 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
ne postam u ovoj temi jer i nisam nekakkav strucljak, ali potvrdujem za shift na sj. americkom kontinentu, konkretno kanadi i to iz prve ruke... onako otprilike 70% osobnih automobila je japanskog podrijetla samo bi doda da je 2.0 ili nesto visi obujam dominantan, 20% su eurpoljani a 10% ostali... konkretno da nije pickupova, truckova i slicnog koncepta auta, americkih brandova bi bilo zanemarivo malo u svakodnevnom prometu
![]() |
#75311 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
U njih je drukcija oznaka, pon vs ron ugl us 87 je u nas 91 us 91 je u nas 95 us 93 je u nas 98/100 Imaju puno nize eko standarde, i puno manje odrzavaju automobile, ugl nemaju tehnicki ovisno od stejta do stejta |
![]() |
![]() |
![]() |
#75312 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
BTW: bratić u Alberti (Kanada) vozi japanca 2.5L. Kaže da mu je hladno po zimi u slabijim autima ![]() On ima utičnicu u garaži za grijač kartera na autu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75313 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kada ljudima prodaju priču da se ulje djora sa 30k km onda imaš to kaj imaš. Sada da mi netko prodaje auto "održava u ovlaštenom" prvo bi me zanimalo na koliko je mijenjao ulje. Ja sam u ovlaštenom i djoram svake godine ili svakih 15k km. Frend je bio u volvo servisu sa svojim starim ali ispravnim s60 i vidio je par novih volvača sa motorima vani. Pitao je mehu kak to mislim nisu to stari auti niti su ti 2.0 D B T ili koje su im već oznake nekaj loši motori. Veli lik samo intervali su predugački i nije dobro. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75314 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#75315 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Normalno kad taj interval od 30 tisuca ide na ruku leasing kucama (servis u cijeni najma, jel) i firmama (koje ionako uzimaju novu flotu po isteku 5 godina). Za obicne smrtnike je to s druge strane koma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75316 |
#erase startup-config
|
Automobili
Evo u dvorištu mi BMW 5 čađara s rednim šestakom ispod haube. Vozi ga automehaničar. Auto je star 16 godina. Ima 330.000km na satu. Motor za tu kilometražu prede savršeno. Ne bi mu dao te kilometre. Svakih 10-15 soma km ide novo ulje i filteri ovisno kako je pretežno vožen u tom periodu. 10L ulja ide na izmjeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75317 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ovisi o brandu i modelu. Neka vozila imaju motore koji su specifični za US tržišta i slično. Recimo SULEV serije motora za US tržište. Ili recimo preoblemi s razinom sumpora u gorivu i nikasil blokova pa recimo za US tržište su i dalje išli blokovi od sivog lijeva, itd. Ali najveći dio otpada jednostavno na njihov način održavanja ili bolje ne održavanja vozila. Jednostavno voze auto dok ne stane. Kad stane prodaju i uzmu drugi. Posebice vrijedi za Europske brandove jer ih ruke koštaju puno. Tako sam recimo oba svoja auta tamo dobio za džabe jer se trebalo nešto radit na njima. Citiraj:
Također ovisno o ''levelu'' goriva ovisi i udio etanola. Tako recimo njihov regular će imat ujedno i viši udio etalnola nego recimo premium.
![]() |
![]() |
#75318 | ||
Premium
|
Ozbiljno pitanje: dali se moze to govno na modernim autima totalno iskljuciti? Citiraj:
Citiraj:
https://revijahak.hr/2024/09/02/prob...orno-na-krade/
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75319 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75321 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
p.s ugasiš to s kodiranjem i bok. Ovak i onak ništ koristi tehnologija. Citiraj:
p.s ugasiš to s kodiranjem i bok. Ovak i onak ništ koristi tehnologija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75323 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Pa malo taloga ot takvog ulja po cijevima za podmazivanje turba itd
![]() |
![]() |
#75324 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Sitna slova za izmjenu na 30 000 glase "može, ako ste vozili auto u idealnim okretajima po savršeno ravnoj površini, a zrak za usis da je pročišćen HVAC sustavom po standardima za proizvodnju ljekova". Karikiram, ali to je to otprilike. Pročitaš i skužiš da moraš bit malouman za mijenjat ulje na 30k.
![]() |
![]() |
![]() |
#75325 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Turbo turbina mi je počela zviždati na mom Opelu Astra H (2003). Majstor im se vraća tek za tjedan dana i kaže da prema zvuku i snimci mu se čini kako ili cijev do turbine vuče zrak ili je sama turbina na izdisaju. E sad ako je turbina na izdisaju, negdje sam čuo da se može dati na popravak sama turbina, da se ne treba kupovati nova (majstor je rekao da će me koštati cca 800€ što je suludo mnogo za moju staru kramu) Ako je uistinu turbina na izdisaju, zna li tko gdje se u Zg može popraviti sama turbina i koliko ta sreća košta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#75326 | |
Premium
|
Citiraj:
To moras objasniti servisima onda. Moj kolega je htio na Octaviji mijenjat ulje svakih 10/15k pa su ga ovi uvijek uvjeravali (3 servisne kuce ovdje u okolici Minhena) kako nema potrebe da to nije pokriveno tako kroz standardno odrzavanje. Lik od tad sam placa te izmjene i mir. Poanta je da se zeli da tako bude jer tko ce onda kupovat rabljene aute ako nece ni 150k izdrzat. Sisaj ovce dok mozes taktika.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75327 | |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#75328 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Koliko njih je repariralo turbo pa se cijela stvar prije ili poslije razletjela… to se ne radi kod bilo koga. Inače cijev turba je praktički potrošni dio. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75329 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Meni ne daju u službenom servisu Škode mijenjati ulje svakih 15k, tako da sam isto naša tipa koji mi to odradi, ja kupim ulje, on to zamijeni. Stvarno mi idu na živce već lagano, šta sam više u autima, to mi se čini da ću sve više sam raditi na njemu.
![]() |
|
|