Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.04.2003., 14:06   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Kakvi problemi?

Kako ovdje provodim jako puno vremena, mogu odokativno procijeniti kakvi nas "PROBLEMI" muče.

1. Barem je 80% problema vezano uz sitnice koje bi se riješile da ima netko 5 minuta komp ispred sebe a vezane uz ono što ponosni vlasnik sigurno zna ali ne lijen.

2. 10% je vezano uz prčkanje u svakakvim postavkama u BIOS-u ili driverima. Naravno da to ne završava uvijek dobro.

3. 5% je vezano uz nemogućnost dizanja FSB-a na 200 (nismo svi Ozren a znamo kako to završava).

4. 5% je vezano uz neispravnost hardware-a ili software-a.

Već dugo nisam vidio problem koji bi me mogao zainteresirati. Najviše volim one koji spadaju pod nemoguće misije. Momak napravi 2 klika i brže bolje stavi pitanje na forum.

Na to se razvije oštra rasprava u kojoj se OBAVEZNO neko nazove, u najmanju ruku, neznalica. Na drugoj strani topica se već razgovara o uzgoju pilića a problem je riješen na načine:

1. 80% - odnio u servis na popravak.

2. 5% - došao susjed i riješio

3. 5% - možda mi ipak ne treba FSB 200

4. 5% - riješio na forumu.

Od toga je u 80% slučajeva rečeno da taj inkriminirani komad hardware-a ne valja i treba kupiti nešto drugo.

Ponekad se pitam ima li smisla razmišljati o pitanjima i problemima. Nije baš stav za moderatora ali sam iskren i ne mogu si pomoći a čekam da nešto bude gotovo na kompu da mogu dalje.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 15:09   #2
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
DA

Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.04.2003., 16:54   #3
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Talking

da....

svako od nas si vjerojatno postavi koje studiozno pitanje(tek tolko uz hladnu pivicu ) koja je svrha kad se tak i tak navek dogodi ono kaj si gore opisal i napisal,ali polazim od sebe(neznalica i lajbek ) da mi je gust procitat da se nekom pomogne(makar svakom 20) ma bila to i najmanja sitnica,razmijenit saznanja,linkove i koji put se dobro zakvacit i nekom zafrljit kaj ga ide... a boze moj......servisi tak i tak nebuju nikad propali dok je god ekipe koja sa 3-4 procitana posta na PC-EXPERT forumu ide cackat mecku,pa onda joj,pa nis nist napravil,samo se je zdimilo!! e onda su tu stare zverke koje ,kad su dobre volje vade kostanje iz vatre sa svojim znanjem i iskustvom,ili jednostavno ,ak imaju los dan,
, pokopaju jadnicka ( ).
mogu samo reci u svoje ime,:vredi probati pomoci ,jer ko te bude pohvalil ili zvredjal ak nikom ne pokazes kaj znas ili neznas!! (al sam ga nasitno i nakrupno nadrobil )(sad bu greg napal,a? ) pozdrav!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 19:36   #4
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Koliko ti je vremena trebalo da napraviš tu opsežnu studiju ili si to negdje pokupio ?
Staro 01.04.2003., 20:13   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
glavni problem jer sto netko nesto pita, osoba A mu odgovori, osoba B da drugo vidjenje stvari i one osaba A i osoba B se pokolju () i to zavrsi tako da oni primaju AB na kirurgiji dok onaj tko je postavio pitanje popizdi i ode u servis.....
a sve uzalud jer je u pravu bila osoba C (JA!!! ) koja je uvjek u pravu
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 22:26   #6
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by greg SE
ah....a ko bi drugi????? nešto smo samouvjereni...to je kompliment jer se čovjek sa tvojim znanjem može ponositi....znaš čak više nego moja baka....

Zadnje izmijenjeno od: BSA<AK-47>. 01.04.2003. u 23:07.
BSA<AK-47> je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 22:52   #7
matijas
Premium

matijas's Avatar

Ja na to gledam ovako: svaki covjek kad dodje na forum i posta svoj prvi post krece od nule i ne prati ga nikakva reputacija. Kako s vremenom pise sve vise postova svrstava se u jednu od tri grupe:

1. ne zna o cemu prica i lupa gluposti -> kad citam thread i naletim na njega uredno ga preskocim

2. ljudi koji postaju pametno napisane postove, nemaju kojekakve ispade, te znaju da ako ne znas o cemu pricas je bolje sutjeti -> mozda i ne znaju sve o svemu, ali kad nesto kazu vrlo vjerojatno je to tako i uvijek citam postove jer se moze nesto nauciti

3. gurui, ono sto kazu je skoro 100% tako kako pise -> ukratko: kada oni pricaju ja sutim, respect...

Sistem me do sad nije iznevjerio, dosta ljudi sam osobno upoznao, neke znam od ranije i uvijek se ovo gore jos vise potvrdilo...
Staro 01.04.2003., 22:52   #8
SKI
Member

SKI's Avatar

Cink!!! Cink!!! Prva runda počinje.
SKI je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 23:01   #9
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by matijas
Ja na to gledam ovako: svaki covjek kad dodje na forum i posta svoj prvi post krece od nule i ne prati ga nikakva reputacija. Kako s vremenom pise sve vise postova svrstava se u jednu od tri grupe:

1. ne zna o cemu prica i lupa gluposti -> kad citam thread i naletim na njega uredno ga preskocim

2. ljudi koji postaju pametno napisane postove, nemaju kojekakve ispade, te znaju da ako ne znas o cemu pricas je bolje sutjeti -> mozda i ne znaju sve o svemu, ali kad nesto kazu vrlo vjerojatno je to tako i uvijek citam postove jer se moze nesto nauciti

3. gurui, ono sto kazu je skoro 100% tako kako pise -> ukratko: kada oni pricaju ja sutim, respect...

Sistem me do sad nije iznevjerio, dosta ljudi sam osobno upoznao, neke znam od ranije i uvijek se ovo gore jos vise potvrdilo...
slažem se ...al ne u potpunosti jer i ,kak bi ti reko, "gurui" znaju često puta lupat kojekakve gluposti a i oni koji neznaju o čem pričaju i lupaju gluposti koji put znaju reč nešto pametno....znaš onu : ČOVJEK UČI DO JE ŽIV...ČESTO NA SVOJIM GREŠKAMA.....

osmi toga malo zabave i šale nikad ne škodi....
Staro 01.04.2003., 23:15   #10
gorilla
Registered User

gorilla's Avatar

Citiraj:
glavni problem jer sto netko nesto pita, osoba A mu odgovori, osoba B da drugo vidjenje stvari i one osaba A i osoba B se pokolju () i to zavrsi tako da oni primaju AB na kirurgiji dok onaj tko je postavio pitanje popizdi i ode u servis.....

napokon vam je greg sve objasnio,i sad je dosta gluposti....da se ne razljuti.....tko će ga onda zaustaviti ,da nas sve ne poubija zato jer mislimo drugačije.... a to se na ovom forumu nesmije.(barem dok on to ne dozvoli!!!! )

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.04.2003., 23:16   #11
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
filozofi

zašto vi filozofirate ovdje ?
kakva neučinkovitost !
dok ste ovdje filozofirali o tome kakvi su problemi, mogli ste riješiti 20-ak istih !
ma zezam se... sve je to u redu

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2003., 09:48   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by matijas

zivo me zanima u koju skupinu ja spadam
Staro 02.04.2003., 10:26   #13
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Citiraj:
zivo me zanima u koju skupinu ja spadam
4. Guru koji večinu vremena lupa gluposti
Staro 02.04.2003., 10:45   #14
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske

nemoj tako ,majstore! cisto mi uljepsa dan kad otvorim forum i procitam kak greg nekog kasapi .

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2003., 12:04   #15
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Paske
toooo
posebna kategorija samo za mene......sad sam happy ko nova godina u toples baru
Staro 02.04.2003., 12:25   #16
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Greg - guru. NAIVAC!

Greg pojma nema ali ima druge prednosti.

1. Uvodi red na forumu.
2. Drži broj članova na nivou za ugodnu konverzaciju.
3. Vrijeđa jadnika kojemu crknu 2 diska i tome je jadniku jedina briga da to spriječi. Vrlo brzo dođe do rezultata i svi su sretni.
4. Članovi vode računa o čemu laprdaju jer im u protivnom greg zabije zube u vrat. Jadnik iz točke 3. isprobao.
5. Drži cijene na tržnici na pristojnom nivou iako nikada ništa nije kupio niti prodao.
6. Nagovara ljude da kupuju jeftino smeće. Inače bi svi slušali RAK-a i imali ABIT i nitko ne bi imao problema i forum bi bio prazan.
7. Nadgleda pravila nagradnih igara.

Sve u svemu BOB ROCK PcEksperta. Pa se ti zakači s njim.

P.S. Privatna iskustva govore da mu iza 2 sata istupi oštrica. Zato sve vrati ujutro, kada se nakon 2 sata sna, povrati u normalu.
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 12:27   #17
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by CyberLord
Koliko ti je vremena trebalo da napraviš tu opsežnu studiju ili si to negdje pokupio ?
Oko par godina povlačenja po raznim internet komunikacijama. DOVOLJNO?

Zlobniče!
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 12:55   #18
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Greg - guru. NAIVAC!

Greg pojma nema ali ima druge prednosti.

1. Uvodi red na forumu.

Da - svi se posvađaju oko ili s njim ... hmmmm
2. Drži broj članova na nivou za ugodnu konverzaciju.
Da, većina novih otiđe, a mi stariji smo već navikli ...i onako slušamo samo sebe i pljujemo druge

3. Vrijeđa jadnika kojemu crknu 2 diska i tome je jadniku jedina briga da to spriječi. Vrlo brzo dođe do rezultata i svi su sretni.

Da, jadnik ili otiđe s foruma ili kupi novi HDD, pa baljezga kako je to sredio pomoću foruma, samo da ga svi ostave na miru...

4. Članovi vode računa o čemu laprdaju jer im u protivnom greg zabije zube u vrat. Jadnik iz točke 3. isprobao.
Si puknul ... pa nema pametne rasprave, a bogami niti probelma više od mjesec dana ...

5. Drži cijene na tržnici na pristojnom nivou iako nikada ništa nije kupio niti prodao.
Ispravka netočnog navoda, kupio od mene 2 ploče, a možda i treću. Ja spuhal par kuna, ali barem nemoram idiotima objašnjavat kaj je to sck.A
6. Nagovara ljude da kupuju jeftino smeće. Inače bi svi slušali RAK-a i imali ABIT i nitko ne bi imao problema i forum bi bio prazan.
Dreams are my reality ...
7. Nadgleda pravila nagradnih igara.
Kad isto kao i mi nema pametnijeg posla ...

Sve u svemu BOB ROCK PcEksperta. Pa se ti zakači s njim.
[/COLOR] True, true ....

P.S. Privatna iskustva govore da mu iza 2 sata istupi oštrica. Zato sve vrati ujutro, kada se nakon 2 sata sna, povrati u normalu.
Staro 02.04.2003., 13:44   #19
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

rak :
greg zna svasta al ima nezgodnu naviku da svoje znanje naplacuje jer treba od necega zivjeti.ono sto dijeli za djabe su samo mrvice
i nemoj mi pricati o abitu dok sam ljudt na njega.......
sto se tice kupovine na trznici - nisam ja kriv sto su povoljnije stvari na newsima a i nitko neprodaje nista bas kad meni treba ili kad imam novaca.......a i nemoze s epuno toga preprodati sto se ovdje kupi uz vecu cijenu......
btw, jel treba kome faks???kupio sam neki za 50 kn, dajem ga za 150
Staro 02.04.2003., 15:15   #20
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
rak :
greg zna svasta al ima nezgodnu naviku da svoje znanje naplacuje jer treba od necega zivjeti.ono sto dijeli za djabe su samo mrvice
i nemoj mi pricati o abitu dok sam ljudt na njega.......
sto se tice kupovine na trznici - nisam ja kriv sto su povoljnije stvari na newsima a i nitko neprodaje nista bas kad meni treba ili kad imam novaca.......a i nemoze s epuno toga preprodati sto se ovdje kupi uz vecu cijenu......
btw, jel treba kome faks???kupio sam neki za 50 kn, dajem ga za 150
Ne krivi Abita za tvoje neznanje. Postaj na Probleme pa da vidimo. Bio bi i red da ti otvoriš neku temu pa da napravimo redaljku na tvojoj ploči.

I ja ostavljam mrvice od svog znanja. Ne misliš li da pričam ono što se u nekoj knjizi ne može nači za par minutica. Samo je treba imati.
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 15:26   #21
msvrtan
..

Citiraj:
rak :
kome to naplacujes? kaj ima neko tko zna manje od tebe pa je voljan platiti? ili si samo dovoljno agresivan pa ljudi pomisle da ti fakat nes i znas...

posto te ne znam osobno necu komentirati...nisam rekao da nikada nikome nisi pomogao ali da si mnoge otjerao jesi...ili na njuzima tip postavi pitanje zakaj u ponudu ljudi stavljaju potraznju i obrnuto pa ga ti poljujes da je i on stavio pitanje u krivu grupu...mislim da stavio je pitanje u krivu grupu tematksi ali di je trebao upozoriti bedake na idiotizme koji rade..mozda u grupi hr.pazise.greg.ce.uskoro.doci ??
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2003., 15:33   #22
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
kome to naplacujes? kaj ima neko tko zna manje od tebe pa je voljan platiti? ili si samo dovoljno agresivan pa ljudi pomisle da ti fakat nes i znas...
I prvo i drugo. Razmisli. Hoćeš li se nametnuti bez agresivnosti?
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 15:56   #23
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan

posto te ne znam osobno necu komentirati...nisam rekao da nikada nikome nisi pomogao ali da si mnoge otjerao jesi...ili na njuzima tip postavi pitanje zakaj u ponudu ljudi stavljaju potraznju i obrnuto pa ga ti poljujes da je i on stavio pitanje u krivu grupu...mislim da stavio je pitanje u krivu grupu tematksi ali di je trebao upozoriti bedake na idiotizme koji rade..mozda u grupi hr.pazise.greg.ce.uskoro.doci ??
ma kog sam otjerao???one koji se registriraju samo da bi jednom nesto pitali i nikad vise nedodju???nelupetaj
sto se tice newsa takva upozorenja ko sto je tip napisao nikad nisu pomagala - a i istina je da je sam napravio istu pogresku tj bio OT.....to sto nema gdje drugdje prigovoriti nisam mu ja kriv, nek trazi osnivanje nove grupe
i da, nebi vjerovao koliko ljudi nezna ni na net pa nije tesko prodavati znanje.......
Citiraj:
Originally posted by Rak

Ne krivi Abita za tvoje neznanje. Postaj na Probleme pa da vidimo. Bio bi i red da ti otvoriš neku temu pa da napravimo redaljku na tvojoj ploči.
abit je kriv - nije bilo svrhe postavljanja pitanja na forumu jer je rijec o gresci u abitovom biosu na svim kt7 plocama (dakle kt7/kt7a/kt7a raid, mozda ima jos koja)....novi bios nije nikad napisan a bez njega stvar nesljaka i gotovo.dosta ljudi je vec pisalo abitu ali im nitko nije odgovorio dali planiraju ispraviti stvar
Staro 02.04.2003., 17:37   #24
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

ja bi samo rekao da sam ja počeo dolaziti na ovaj forum, jer sam imao osjećaj da sam odavno prerastao hr.comp.hardware newsgrupu.

upoznao sam ozrena ozrena prije nekih 2.5 godine i htio sam se i ponuditi PCE timu. ne znam da li je tada PCE bio dignut već ili nije (mislim da nije), no koliko god sam entuzijastičan prema hardsoftu, nisam to učinio jer sam bio siguran da ne bi imao dovoljno vremena da kvalitetno doprinesem (posao u iskonu, fax, cisco akademija i cura....).

nemojte se samo svaditi tu. ako na ovaj način ispucavate frustracije, zapitajte se malo čeg vam fali u životu.

ozbiljno, ja se ne sjećam jesam li se ikada iživcirao na neku temu ovdje. ako imam osjećaj da nisam adekvatna osoba za odgovoriti ili mi se jednostavno ne da, idem dalje. pa cilj nam je da nešto naučimo i da zajedno nekaj napravimo.

ne zaboravite da i oni koji postavljaju glupa pitanja i koji nemaju tzv. "kulturu na forumima", pa i ne znaju neka nepisana pravila kako se threada, replyja i koji ne znaju šta znače riječi poput 'OT', 'ASAP', 'P:', 'K:', da smo i mi nekad bili takvi i da će im trebati neko vrijeme da se ufuraju.

tim istima (rookijima, početnicima) bi također poručio da je ovo jedan forum na kojem obitavaju (po mojoj procjeni i mišljenju) iskusniji i kvalitetniji ljudi nego drugdje (zato sam tu) i da se postave u skladu s time. Isto kao kaj ne možete dati generalu lopatu da kopa rovove, tako ne možete pitati PCEa kako se formatira disketa ili neki drugi biser.

<font size="+1"><b>Predlažem FAQ stranicu na PC Ekspertu</b></font><br>kojoj sam i voljan sam doprinjeti.
Staro 02.04.2003., 18:00   #25
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by medo

tim istima (rookijima, početnicima) bi također poručio da je ovo jedan forum na kojem obitavaju (po mojoj procjeni i mišljenju) iskusniji i kvalitetniji ljudi nego drugdje (zato sam tu) i da se postave u skladu s time. Isto kao kaj ne možete dati generalu lopatu da kopa rovove, tako ne možete pitati PCEa kako se formatira disketa ili neki drugi biser.

<font size="+1"><b>Predlažem FAQ stranicu na PC Ekspertu</b></font><br>kojoj sam i voljan sam doprinjeti.
A njima je tolika nauka. Zašto da ne pitaju? Neka pitaju i dobiju odgovor. On nečega se treba krenuti. Ovdje obitavaju iskusniji i kvalitetniji ljudi ali i oni su trebali negdje naučiti formatirati disketu a niti ti niti ja ne znamo sve.

FAQ: Ideja je luda za onoga tko će raditi takvo što. Trebalo bi krenuti od nule i to bi dovelo do salve smijeha a nije isključeno i javno vrijeđanje. Ne bi bilo prvi puta. Sigurno bi se netko našao tko smatra da je nešto drugačije od onoga kako si napisao. Sretno ti bilo.
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 18:01   #26
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
abit je kriv - nije bilo svrhe postavljanja pitanja na forumu jer je rijec o gresci u abitovom biosu na svim kt7 plocama (dakle kt7/kt7a/kt7a raid, mozda ima jos koja)....novi bios nije nikad napisan a bez njega stvar nesljaka i gotovo.dosta ljudi je vec pisalo abitu ali im nitko nije odgovorio dali planiraju ispraviti stvar
A ako je RAK našao odgovor?
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 21:30   #27
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
A ako je RAK našao odgovor?
onda ga pljuni na sunce.......
ali samo ako nije ono sto okolo ljudi predlazu "pali gasi dok se neboota i onda ga nemoj restartat ni pod zivu glavu"
Staro 02.04.2003., 22:39   #28
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Nisi postavio pitanje i lijepo upoznao široko pučanstvo u čemu je problem. Dakle...
Elegantan kao leopard

Staro 02.04.2003., 23:41   #29
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Nisi postavio pitanje i lijepo upoznao široko pučanstvo u čemu je problem. Dakle...
za tvoju informaciju jesam jos prosli tjedan... vjerovatno u utorak....
mislim da thredu o Tvoutu na mx440.....
Staro 02.04.2003., 23:45   #30
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
citam ove postove, i razmisljam. i sve gluplje ideje mi padaju na pamet jedina pouka koju sam izvukel je da svrtan mrzi grega
ili ocito ne kuzi cijelu njegovu pesimisticnu filozofiju...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno