Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.08.2024., 17:48   #241
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
a dio s kriptom i prebacivanjem para na svoj račun, u slučaju otvaranja firme vani? to nitko ne kontrolira?
Sumnjam da ne kontrolira. Prije mjesec danas su me zvali s porezne da pravdam uplate na privatnom tekućem računu jer sam prebacivao sredstva s računa obrta. Računi unutar iste banke. Poslao sam izvode oba računa i sve je bilo ok jer je sve transparentno. Ali njima je red flag jer se vodi kao vanjski promet. Nitko mi nije dao konkretnu info, ni Porezna, ni banka, ni računovodstvo na koji način da prebacim sredstva, a da se ne vidi kao vanjski promet.
Staro 26.08.2024., 17:52   #242
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Imam paušalni obrt i zaposlio bih nezaposlenog čovjeka koji nije na birou. Zna li netko kako je to najlakše za odraditi?

Ja sam zaposlen u drugoj firmi, a on se vratio iz Italije (nije iz komune ) prije x godina i nije se nikad nigdje prijavio. U vrijeme pandemije mu je i osobna istekla, tek nedavno je napravio novu
Moj savjet je da odeš do porezne i lokalne ispostave HZZO/HZMO-a. Tamo ćeš dobiti najtočnije informacije.
EDIT:
Možda bi bilo dobro da je na birou radi eventualnih poticaja i sl.

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Sumnjam da ne kontrolira. Prije mjesec danas su me zvali s porezne da pravdam uplate na privatnom tekućem računu jer sam prebacivao sredstva s računa obrta. Računi unutar iste banke. Poslao sam izvode oba računa i sve je bilo ok jer je sve transparentno. Ali njima je red flag jer se vodi kao vanjski promet. Nitko mi nije dao konkretnu info, ni Porezna, ni banka, ni računovodstvo na koji način da prebacim sredstva, a da se ne vidi kao vanjski promet.
Čudno, ali ništa ne čudi. Ja sam od Zabe dobio neku random reviziju da im pošaljem hrpu stvari. I to već kad je obrt bio zatvoren. Sav promet je bio isključivo preko računa. Nisam bio prešao ni onaj drugi prag za paušalce. Ne znam jel na isti način kontroliraju i firme HDZ rodijaka koji okreću milijune s firmom od 2 čovjeka.

Zadnje izmijenjeno od: stef. 26.08.2024. u 18:13.
stef je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2024., 20:08   #243
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Ne znam jel na isti način kontroliraju i firme HDZ rodijaka koji okreću milijune s firmom od 2 čovjeka.
Je, ista metoda, samo što u tom slučaju imaju povez preko očiju, ušiju i usta te šaku kikirija u žepu na košulji.

Što se tiče navedene točke 7 i troškova, treba računati i na "obaveznu" gospodarsku komoru a lako moguće i HRT. Spomenička renta vas vjerojatno ipak ne bude kačila

Mene zanima jedna stvar vezano za nadrkane troškova struje za poslovne subjekte: ukoliko prijaviš svoju adresu kao središte firme, onda bi struja trebala ići po redovnoj tarifi?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2024., 21:29   #244
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova

Mene zanima jedna stvar vezano za nadrkane troškova struje za poslovne subjekte: ukoliko prijaviš svoju adresu kao središte firme, onda bi struja trebala ići po redovnoj tarifi?
Da, sve ovisi jel nekretnina uknjižena kao poslovni prostor ili stan

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 05:39   #245
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Svake godine kad predajem posd obrazac već šablonski šaljem dopis gdje mi je privatni tekući i privatni žiro isključivo za privatne potrebe i nemaju nikakve veze sa obrtom i navedem koji mi je žiro račun isključivo za obrt i ne diraju me godinama. To sam počeo raditi kad sam otvorio obrt i dobio dopis da sam potencijalno ušao u sustav pdva gdje su oni samo na svoju ruku uračunali privatni tekući i poslovni žiro i kao bilo je preko tadašnjih 300 000 kn a u biti zbrojili su mi sve uplate sa poslovnog na privatni za privatnu potrošnju. Od tada bubnem dopis i nikad više ništa nisu pitali. Uglavnom kad prebacujem lovu sa posl na privatni napišem "Prijenos sredstava na privatni račun".
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 08:46   #246
Colop
Premium

Čudno mi je to, bio sam obrt u sustavu PDV-a, žiro i tekući u istoj banci, imao sam razno raznih transakcija (pozajmica sa privatnog na poslovni, pa povrat pozajmica, pa isplate,itd) i nikad mi se to nije desilo.
Staro 27.08.2024., 10:15   #247
simpleplan
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Zato ne otvaraš d.o.o. u zapadnoj europi, nego u baltičkim zemljama, Slovačkoj, Dubai, imaš izbora.

Mislim da su sve baltička (Litva, Latvija, Estonija) hit.
Ne znam samo što je sa Irskom.

Mitska Estonija ima 20 posto poreza, dok mi imamo 10 posto poreza na dobit. Kod nas se onda dodatno placa 12 posto poreza na kapitalnu dobit kako bi raspolagao tom lovom. Znaci na 100 eura, ostaje ti cistih 79.2.

Da ne pricam koliko je kompliciranije vodit papirologiju odavde, jer nasu poreznu izbjec legalno neces ako mislis tu zivit.
simpleplan je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 10:27   #248
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Čudno mi je to, bio sam obrt u sustavu PDV-a, žiro i tekući u istoj banci, imao sam razno raznih transakcija (pozajmica sa privatnog na poslovni, pa povrat pozajmica, pa isplate,itd) i nikad mi se to nije desilo.
Zato što si u sustavu pdv-a pa te nemaju šta dirati. Oni ganjaju one koji nisu pa ih zivkaju da se opravdaju zašto i kako.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 13:40   #249
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
A zavisi valjda o šefu ispostave... moje pilaju za svaku uplatu na sve račune koje imaju da pravdaju što je to... Zato svima govorim da ako im neko nešto mora uplatit ne vezano za obrt nek pišu u opis pozajmica ili povrat pozajmice jer im inače to ubroje po izlikom da ne znaju oni što je i koje i da što se tiće njih to će bit tretirano ko dohodak... Zadarska ispostava
Staro 27.08.2024., 17:26   #250
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Otvaranje firme ili obrta

S obzirom na to da obrtnik nema plaću nego se računa godišnji dohodak, isplata sa žiro računa se može opravdati kao “osobne potrebe” ako je baš potrebno iako nisam čuo baš često da poreznu zanima kako koristiš svoja sredstva s obzirom da obrt i vlasnik imaju isti oib. Poreznu zanima godisnja prijava prometa po obrtu i razlika izmeđju ulaza i izlaza iz obrta (promet) i opravdanog (R1 računi) i neopravdanog trošenja sredstava (trošak novaca bez računa na obrt) i na to izracuna porez.
Sto se pozajmice tice, takodjer je pozeljno da se upise u opis placanja i registrira kod racunovodje

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 28.08.2024. u 12:21.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 18:11   #251
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Pozdrav ljudi,

trebao bih savjet ljudi koji imaju vlastitu tvrtku (d.o.o.).

Planiramo nas trojica prijatelja otvoriti IT tvrtku gdje bismo uzimali razne projekte razvoja i održavanja softwarea.

Htjeli bismo se, prije nego uđemo u cijeli taj proces, pripremiti kako spada (znam da je to teško s našom birokracijom).

Pa eto, par pitanja:
  1. Otvoriti tvrtku s potrebnih minimalnih 2654e ili više, i zašto?
  2. Kako ravnomjerno podijeliti vlasništvo u firmi?
  3. Trebamo li fizički ured kao poslovni prostor, ili je moguće nečiju adresu navesti kao sjedište tvrtke?
  4. Kako odabrati dobrog računovođu?
  5. Možemo li / smijemo li koristiti privatne laptope u poslovne svrhe?
  6. Pretpostavljam da moramo službeno imati sve licence za sve plaćene programe koje koristimo u poslovne svrhe?
  7. Koji sve troškovi postoje, osim plaća, troškova računovođe, najma prostora, i poreza na dobit na kraju godine?
  8. Kako točno izračunati cijenu usluge, npr iznajmljivanja developera po satu za klijenta?
  9. Savjeti, ideje?

Odgovoreno ti je na većinu, ja bih samo dodao da nema nikakvog smisla povećavati kapital iznad 2654. Adresa firme može biti bilo što, ali je moguće da će porezna uprava prilikom prijave firme tražiti i ugovor o najmu između privatne osobe i firme. Problem sa dobrim računovođama je što se drže pravila ko pijan plota pa je onda skoro pa nemoguće raditi, moraš nać ne dobrog računovodđu nego sposobnog računovođu, koji zna gdje živi .
Ne znam tko te može spriječit da koristiš bilo što privatno u poslovne svrhe, obrnuto je druga priča lol. Za programe nemam pojma, jel to netko danas kontrolira? Znam firme koje zadnjih 15 godina koriste piratski office 2007 lol.
Pošto ste trojica računaj da je prag za ulazak u sustav pdv-a 40.000 EUR što je niska razina prihoda za troje udarnika . Morat ćete u PDV, no nije ni to kraj svijeta.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 18:42   #252
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Svake godine kad predajem posd obrazac već šablonski šaljem dopis gdje mi je privatni tekući i privatni žiro isključivo za privatne potrebe i nemaju nikakve veze sa obrtom i navedem koji mi je žiro račun isključivo za obrt i ne diraju me godinama. To sam počeo raditi kad sam otvorio obrt i dobio dopis da sam potencijalno ušao u sustav pdva gdje su oni samo na svoju ruku uračunali privatni tekući i poslovni žiro i kao bilo je preko tadašnjih 300 000 kn a u biti zbrojili su mi sve uplate sa poslovnog na privatni za privatnu potrošnju. Od tada bubnem dopis i nikad više ništa nisu pitali. Uglavnom kad prebacujem lovu sa posl na privatni napišem "Prijenos sredstava na privatni račun".
Ja od 2019. prebacujem uz napomenu "Uplata vlasniku" i nikad me nisu ništa pitali. Ove godine sam svejedno morao pravdati uplate na privatnom računu. Poslao sve izvode i rekli da je ok. Pitao sam za iduću godinu, rekli su mi da će biti ista procedura.

Usput zanima me koristi li netko DNT Erste banke? Imao sam jučer ujutro prvu uplatu, ali još nije ništa vidljivo na računu. U banci mi je rečeno da bi do kraja dana (jučer) trebalo biti vidljivo na računu. Jesam li nešto zeznuo ili je to standardna procedura?
Staro 27.08.2024., 19:04   #253
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Adresa firme može biti bilo što, ali je moguće da će porezna uprava prilikom prijave firme tražiti i ugovor o najmu između privatne osobe i firme.
Na da je moguće nego je ziher

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2024., 19:49   #254
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Pošto ste trojica računaj da je prag za ulazak u sustav pdv-a 40.000 EUR što je niska razina prihoda za troje udarnika . Morat ćete u PDV, no nije ni to kraj svijeta.
Ne mijenja nešto značajno, al od iduće godine će ulaz u pdv biti 50 000 eura.
Na temu knjigovođa i ostalog, iz osobnog iskustva kada se pojavi neka veća količina love na računu, investiraj u poreznog savjetnika da vidiš kako legalno smanjiti poreznu osnovicu za oporezivanje.
Porezni savjetnici su puno fleksibilniji u razmišljanju od knjigovođa

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Staro 28.08.2024., 10:19   #255
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Veći početni kapital će nam vjerojatno biti potreban ako ne budemo imali dovoljno posla u prvom mjesecu za isplate plaća i troškova?
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 10:33   #256
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
To možete posudbu napraviti nakon što osnujete tvrtku s početnim kapitalom.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2024., 10:37   #257
strgani
Premium

strgani's Avatar

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
To možete posudbu napraviti nakon što osnujete tvrtku s početnim kapitalom.
A koja mi je razlika onda, osim što imam više posla ako kasnije radim posudbu?
Staro 28.08.2024., 10:47   #258
Colop
Premium

Citiraj:
Veći početni kapital će nam vjerojatno biti potreban ako ne budemo imali dovoljno posla u prvom mjesecu za isplate plaća i troškova?
Citiraj:

Novce koje uplaćuješ kao temeljni kapital ti mozes slobodno koristiti, dakle, ne moraš ti u svakom trenutku imati 2640 eura ili koliko je već temeljni kapital na svom žiru.

ŠTo se tiče pozajmica, pozajmice se ne daju povećanje temeljnog kapitala, nego jednostavnom pozajmicom vlasnika.
Znači napišeš ugovor kao fizička osoba sa svojim trgovačkim društvom, i posudiš svom društvu xxxxx eura, ali to ne mijenja temeljni kapital, nego ide na konto pozajmica.

Kad društvo bude dobro poslovalo, te pozajmice vratis sebi.
Staro 28.08.2024., 11:25   #259
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Citiraj:
Citiraj:
Novce koje uplaćuješ kao temeljni kapital ti mozes slobodno koristiti, dakle, ne moraš ti u svakom trenutku imati 2640 eura ili koliko je već temeljni kapital na svom žiru.

ŠTo se tiče pozajmica, pozajmice se ne daju povećanje temeljnog kapitala, nego jednostavnom pozajmicom vlasnika.
Znači napišeš ugovor kao fizička osoba sa svojim trgovačkim društvom, i posudiš svom društvu xxxxx eura, ali to ne mijenja temeljni kapital, nego ide na konto pozajmica.

Kad društvo bude dobro poslovalo, te pozajmice vratis sebi.
Temeljni kapital ne možeš vratiti sebi. Pozajmicu možeš kada budeš stabilizirao poslovanje tvrtke, i kao dodani plus imaš kamatu. Kamatu možeš shvatiti kao isplatu dobiti s manjim porezom.
Staro 28.08.2024., 12:00   #260
strgani
Premium

strgani's Avatar

Citiraj:
Temeljni kapital ne možeš vratiti sebi. Pozajmicu možeš kada budeš stabilizirao poslovanje tvrtke, i kao dodani plus imaš kamatu. Kamatu možeš shvatiti kao isplatu dobiti s manjim porezom.
Znači ako nam je početni plan bio staviti kao početni kapital svatko 10.000e, bolje je staviti minimum, ostalo na pozajmicu, a kad se stabilizira poslovanje firme, vratimo si keš kao povrat pozajmice + neka kamata.

Ta kamata bude neka predviđena zakonom ili?
Staro 28.08.2024., 12:18   #261
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Citiraj:
Ta kamata bude neka predviđena zakonom ili?
https://www.rrif.hr/kamatna_stopa_na...a-2332-vijest/
Mijenja se svake godine. Trebaš točno tu staviti.
Staro 28.08.2024., 14:09   #262
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
TK možeš propičkat čim ti banka otvori poslovni račun na kaj god hoćeš

Pozajmnice su pak dosta raširen način presipanja iz šupljeg u prazno i puno se više kontroliraju.

Moj je savjet svima koji otvaraju doo da ipak ulože malo vremena na bar osnovni izračun početka rada i tekućeg poslovanja.

Neki dan se jedan lik preseravao kako je pročitao pol neta na temu pa popizdio kad je čuo da doo mora imat i platit direktora...
I da mu se pokaže gdje to piše
I da zakaj nemre direktor imat minimalac ko šljaker
I da jebemtidržavu takvu

Bar 60% je takvih.

Bolje je dogovoriti termin sa knjigovođom koji zna posao, platit mu sat-dva savjetovanja, stavit sve na papir pa razmislit.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 28.08.2024., 17:56   #263
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Ako se drži kamate za koju sam poslao link, nema problema s pozajmicama, a bolje mu je jer jeftinije izvuče pare van.

Što se tiče direktora u d.o.o. ne mora biti zaposlen ako je već negdje drugdje zaposlen. Ako nije, onda mora biti zaposlen u toj firmi i ima propisana minimalna plaća. Neke branše kao građevina imaju i gore propise oko toga.
Staro 28.08.2024., 18:22   #264
Jelc
Super Moderators

Građevina sad ima i sindikat
Med sestre isto.

Staro 28.08.2024., 18:41   #265
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Citiraj:
https://www.rrif.hr/kamatna_stopa_na...a-2332-vijest/
Mijenja se svake godine. Trebaš točno tu staviti.

Zašto buniš čovjeka? On kao vlasnik može svojoj tvrtki dati pozajmicu sa 0% kamata. Ovo što si linkao je najmanja propisana kamatna stopa, znači ispod toga ne ide, ukoliko kamata postoji. Čak i povezana firma firmi može dati pozajmicu sa 0% kamata ukoliko jedna od njih nije u povlaštenom poreznom položaju.
Vlasnici u 99% slučajeva i daju svojim firmama beskamatne pozajmice jer si inače samo stvaraju probleme sa porezom na dohodak od kapitala itd.
Znači dečki će svaki sa svog tekućeg poslat firmi neku cifru, napisat u opis pozajmica vlasnika po ugovoru i bok. Jednog lijepog dana kad poslovanje krene, vraća se isti iznos na račune i to je to. Jasno, kad se bude radio godišnji račun, knjigovođa će uz PD staviti ugovore o pozajmici i izvode, da porezna ne ispituje zašto je promet po žiro računu x+y a prijavljen prihod je x.
Pozajmice firmi nisu nikakav problem, pozajmice od firme su problem

Što se tiče direktora, najbolje je da on već negdje radi tako da mu ne morate vi isplaćivati doprinose, svaki euro je bitan
Staro 28.08.2024., 19:56   #266
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Naravno da mogu beskamatno posuditi, ali ako je 260eur godišnje kamate (8000 x 3,25%) problem, bolje da ne otvaraju d.o.o.
Staro 29.08.2024., 08:13   #267
strgani
Premium

strgani's Avatar

Pa svatko tko kreće u otvaranje tvrtke ide u to iz jednog ili dva razloga, da sam odlučuje što će raditi, i da više neta iz bruta izvuče.

Dobio sam savjete da se prijaviš na minimalnu moguću plaću, a onda pozajmicama iz firme izvlačiš novac (to još moram ispitati kako).
Kako se još može iz firme iz istog iznosa novaca s računa firme dobiti više love kod isplate fizičkoj osobi?
Staro 29.08.2024., 08:17   #268
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Dobio sam savjete da se prijaviš na minimalnu moguću plaću, a onda pozajmicama iz firme izvlačiš novac (to još moram ispitati kako).
Pazi od koga primas savjete.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2024., 08:25   #269
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ovo sa poslovnim i privatnim racunom stvarno izgleda ovisi o ispostavi, ja sam sve pare koje sam trosio sa obrta prebacivao na privatni racun pa onda dalje i do sad nisu jos nikad nista pitali.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2024., 09:28   #270
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Citiraj:
Bome si dobio katastrofalan savjet

Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Ovo sa poslovnim i privatnim racunom stvarno izgleda ovisi o ispostavi, ja sam sve pare koje sam trosio sa obrta prebacivao na privatni racun pa onda dalje i do sad nisu jos nikad nista pitali.
Ne zanimaju njih pare koje odlaze sa računa obrta, nego pare koje dolaze na račun obrta. A i obrt je sasvim drukčija stvar od tvrtke.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na