|
21.08.2024., 04:16 | #1 |
Premium
Datum registracije: May 2023
|
video nadzor
postavljam pitanje obzirom da nemam iskustva sa kamerama, nikakvog. tako da molim imajte razumjevanja. trebao bih preporuku za video nadzor cetiri ureda ukupne povrsine 110m2, deset kamera dobre kvalitete sa minimalno sedam dana cuvanja podataka, pozeljno i do trideset. uz to mi treba preporuka i za cetiri do pet wlan access pointa koji mogu podrzati 40-70 uredaja spojeno istovremeno, laptopi i mobiteli. spomenuti setup treba raditi duze vrijeme uz sto manje zajebancije. bitno je i da postoji mogucnost pregleda svih kamera iz centralnog sustava. prostor ima provucene mrezne kablove tako da poe igra ulogu. prvo sto mi je palo na pamet je uzeti hikvision i nas za storage, a mikrotike za access pointe. zanima me tematika, ucenje, postavljanje ali ovo nije jedan od projekata u kojem imamo vremena i prostora za igranje, stvari trebaju radit uz sto manje problema. mogu dati drugoj osobi da slaze ali pokusavam se informirat da vidim u kojem smjeru ici, jer mi je spomenuto da ubiquiti radi dobro u slucaju kad bi se uzelo sve njihovo. bitna mi je sigurnost, postoji mogucnost postavljanja nadzora iza vpn servera koji ce se vrtit u firmi. glavni ruter nece biti u bridge modu. kineske kamere, flashanje i slicno ne dolazi u obzir. hvala. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 21.08.2024. u 07:38. |
21.08.2024., 06:52 | #2 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
mikrotik za wifi nije bas sretna okolnost. ja bi ti preporucio sve od ubiquiti. imas sad njihov router koji ima u sebi kontroler za ap, switch... protect za kamere, storage po 0-2TB nvme. kad sve zbrojis i oduzmes dode ti skoro na isto u odnosu na hik + drugi ap.. ako hoces javi se privatno pa ti mogu napravit nacrt ako imas tlocrt prostora. i naravno ak petljas s kamerama nemoj zaboravit da moras imat papire na video nadzor, imenovati osobu.. |
|
|
Oglas
|
|
21.08.2024., 07:37 | #3 |
Premium
Datum registracije: May 2023
|
samo da se zahvalim na brzom odgovoru jer mi svaki dan igra ulogu obzirom da nemamo bas puno vremena. saljem privatnu poruku kroz koji sat. svaka informacija dobrodosla. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 21.08.2024. u 07:43. |
22.08.2024., 09:53 | #4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
+ako će se koristiti kao dokaz na sudu videonadzor mora biti postavljen od strane tvrtke sa licencom MUP-a +GDPR gdje ti zaposlenici moraju dati suglasnost da ih se snima dok rade +još par stvari koje sam zaboravio, a radi kojih smo mi odustali od stavljanja videonadzora unutar ureda. Mi imamo HIKVision za videonadzor + Ubiquiti za AP i funkcionira besprijekorno. Jedino nisam siguran da bi Ubiquiti riješenje bile jeftinije od recimo HIKvisiona. https://www.instar-informatika.hr/ub...02022/product/ Za ove novce dobiješ od HIK-a 8 mp kameru sa Accusensom. Još jedna stvar, možda nebitna u čitavoj priči ali kvaliteta izrade Ubiquiti kamera mi je nakon Hikvision kamera bila na razini dječije igračke. https://www.instar-informatika.hr/ub.../product/#opis Nisam znao da su se i oni dali u posao sa alarmima. |
|
22.08.2024., 15:52 | #5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Probao sam privatno (dakle ništa ozbiljno i ne za firmu) od TP Linka, Tapo kamere. Jako dobro rade po danu i mraku. Motion tracking, spremanje lokalno (kartica) ili udaljeno (cloud ili NAS), pristup preko aplikacije, mogućnost setiranja rasporeda snimanja (npr. snimaj samo petkom od 14h do 18h). Dosta dobar set feature-a za relativno malo uloženo novaca. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|