|
![]() |
#75001 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Talisman može imati zakretanje zadnjih kotača (4control). Jako korisno za manevriranja po parkingu a i stabilniji je pri većim brzinama. Niti jedan Talisman nema memoriju položaja siceva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75002 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
NHF ali samo lud čoek može gledati opel i renfault pored toyote. Karavan hibrid je ono kaj ti treba. ![]() I afaik ti motori rade simultano jer da ne rade ne bi imala 0-100 za 11sec. ![]() U ostalom ima tu par ljudi s tim automobilom na forumu pa eto nek ti pomogu. ![]() ![]() Citiraj:
Da, bio bi super amarok, hilux, ranger, l200/fastback...kako god..ali cijene su full visoke za taj tip vozila i ne opravadavaju moju "potrebu" i želju. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 18.08.2024. u 17:57. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75003 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#75005 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Evo da vas pitam, novi dan novi problem ![]() Mercedes A 170 CDI, automatski mjenjač. Trebalo bi servisirati mjenjač, nešto mi "štuca" kad je u brzini. Da li imate preporuku nekog servisa (servisera) koji bi to znao riješiti u Zagrebu?
![]() |
#75006 |
#erase startup-config
|
Imam par kolega koji su stalno na obilaznici ili na autoputu/otvorenoj prema vikendici. Gotovo nikakve koristi nemaju od hibrida. Drugi kolega izađe iz ulice u gužvu i tako metar po metar do posla. Njemu je plugin hibrid s adaptivnim tempomatom najbolja stvar nakon izuma vatre. Nije sve za svakoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75007 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75008 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Bio sam malo razocaran zadnjim i40 (tamo negdje 2018te) jer je imao premalo mjesta za noge iza vozaca/suvozaca. Iza samog sebe nisam mogao sjediti udobno (187cm), znaci koljena su mi udarala u sjedalo. Tocno sam te godine gledao aute i htio nesto tipa i30. Pa se izbedirao kad sam sjeo u njega i sjeo pored u i40 kojeg su tada gasili, ali imali su nekog lagera. Ista stvar... Trazio sam auto u kojem mogu stati 4 odrasle osobe. Fun fact, danas sjednem u novi i30 i iza mene ima sasvim dovoljno mjesta za mene. Kona ima jos vise mjesta. A to su auti kraci od i40 ![]() Oke, za dvoje djece ce biti taman, al samo kazem
![]() |
![]() |
#75010 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
To je verzija motora sa lancem. Najbolje bi bilo da je godina proizvodnje 2013. ili noviji. Tada su iz fabrike motori izlazili sa poslednjom verzijom lanca i lancanika na kojima su rijeseni problemi. Ako je proizveden ranije pogledaj da li je radjena zamjena i sa kojom.verzijom novog seta lanca i lancanika. Bio je i opoziv za turbo. Mislim do 2012. da su bili opozivani na doradu, a poslije 2012. su izlazili sa rjesenim problemom na turbini. Problem je bio u aktuatoru turba. Ti motori ako nisi pazeni znaju poceti trositi ulje u vecim kolicinama. U kuci ga imamo u Fabiji i OK je motor za nju, voznju po gradu, fino ide i na otvorenom putu.
![]() |
#75011 |
Pod naletima kopita zla
|
Odlično hvala ti. Gledam jednog iz 2015. https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-y...oglas-44357117 |
![]() |
![]() |
![]() |
#75012 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Poslusaj prilikom hladnog starta da li lanca lupa prvih par sekundi. Prije kupovine ga probaj sa 4 domacina unutra, da ne bi dozivio razocarenje poslije dizela.
![]() |
#75013 |
Premium
|
Ode ioniq 5 u dijelove...potpuno električni auto, sumnjam da će se ovo isplatiti, ako se uopće da, popraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#75014 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
EV-u smeta hladnoća, ali i toplina https://revijahak.hr/2024/08/19/koli...-nije-ni-malo/
![]() |
#75015 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Znam da benz/tubro bezn nisu ni do koljena turbo dizelu ali realno taj auto će prevoziti MAX mene, ženu, dijete i psa. 99% vremena ja sam + alat ili pas. Octavija ostaje za sva putivanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75016 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Ali kako je novi auto kupljen, ovaj ce biti u funkciji jos koji mjesec pa ide ca, pa nas nije niti briga. Provjeri i mjenjac, nas zapinje na saltanju iz prve u drugi, sinkron je u banani. Drugo u ovih 14 god nemas sta, promjenio jednu bobinu u garanciji, jednu van nje, i neko crijevo goriva na railu od cca 300ak kn. Mimo potrosnog materijala nikad nista. Jako zahvalan i dosadan auto, ali s tim motorom za jako nezahtijevnog vozaca. Racunaj da je 1200ccm i 105ks jako malo, jer ipak je auto dosta visok i ima i koje kg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75017 |
PRO
|
![]() |
#75018 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#75020 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Nema tu nikakve odgovornosti izvođača radova na obnovi zgrade jer ograda ne smeta vozilima koji izlaze na Ilicu (OK, ima ogledalo samo je pitanje kuda ono gleda i što se na njemu vidi jer sam nekidan prošao onuda i bilo je pomaknuto da ne vidiš kaj dolazi dok gotovo ne proviriš na tračnice). Drugo, kako se nije zapalio,... kako? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75021 |
#erase startup-config
|
Automobili
Vjerojatno nema odgovornost pred zakonom zbog ograde ali da je opasna jer smanjuje vidljivost definitivno. Ograda je mogla biti poluprozirna ali ne, bitna je reklama. Koga briga ako netko pogine zbog toga :-/ A vozač tramvaja da ima malo pameti ne bi se brzo vozio kroz to raskrižje. Čini mi se da je imao malo dulji zaustavni put… Osim toga ono ogledalo se malo teže vidi iz vozačevog sica pogotovo po mraku a još iz sve to i po kiši… |
![]() |
![]() |
![]() |
#75022 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#75023 |
PRO
|
svi voze aute i imaju iskustva sa mehaničarima? Preporuke mehaničara itd? ili želiš reći da PCEksperti ne voze aute? ![]() Šta nitko nema preporuku mehaničara u Zagrebu? Vama se auti ne kvare? ![]()
![]() |
#75024 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Ali mi je rekao da su mu prenjeli da su najgori sa kojima se susreću, barem što se tiče hibrida, tak da sam na kraju i odustao od spomenutog auta... Mislim meni su generalno ti hibridi glupost, ova full EV sranja poput tesle neću uopće niti komentirati kamoli nazivati autom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75025 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75026 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali, kad se malo bolje pogleda, Ioniq je razlupan nasred prednje strane, znači da je on naletio na tramvaj, a ne obrnuto ![]() A nije se zapalio jer je kiša padala, tko je još vatru vidio po kiši ![]() Isto tako moguće da je vozač hyundaia, presamovjeren u struju (koja poteže ko luda), mislio da će stići, ali da mu je kiša na cesti poremetila planove |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75027 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Nije da pitaš za iskustva s 1.6 TDI... Imaš Mercedes specijalista Gluića u Klinča Selima, best guess...
![]() |
![]() |
#75029 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
@strgani, hoćeš reći da je vozač Ioniqa pokušao biti brži od tramvaja pa je auto frontalno pogodio tramvaj u bočnu stranu? Teško. Po slici je najviše dobio prednji desni kraj Ioniqa što znači da je vozač Ioniqa došao do pješačkog, vjerojatno i stao jer ne vidi što mu dolazi s lijeva i potom krenuo i počeo skretati lijevo tako da mu je prednji desni dio auta izvirio na tračnice i tu ga je pobrao tramvaj,... na svoje oči sam do sada baš na Ilici tri puta bio očevidac prometnih sa identičnim oštećenjima do kojih je došlo u srazu tramvaja i auta, dva puta je bio splet okolnosti, veća brzina tramvaja, kriva procjena brzine tramvaja od strane vozača auta (ili ga uopće nije vidio jer mora pogledati i desno što mu dolazi iz smjera istoka) no u trećem je vozač tramvaja krećući sa stajališta tramvaja na Ilici namjerno udario ženu u RAV4 jer eto on ima prednost, ali nebitno, svaki put je mjesto prvog kontakta bio prednji desni dio auta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75030 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
@Ivo_Strojnica: Predpostavljam da se radi o autotronic mjenjacu? Ne bih da dizem paniku, ali mi smo svoju B klasu koja je tresla na odredjenoj brzini, pa je dijagnosticiran problem sa mjenjacem, na kraju prodali jer nitko od servisa nije uspio rjesiti kvar. Ovlasteni je htio mijenjati kompletan mjenjac za cifru vecu od vrijednosti auta, a ostali servisi su mi uzeli preko 1500€ u procesu rjesavanja problema i nisu nista rjesili. I da, sve to u regiji Stuttgart, tamo gdje je Mercedes "kod kuce" ![]() Opcenito znam da serviseri izbjegavaju te A i B klase radi kompliciranosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|