|
![]() |
#1 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
6800xt iskustva
Evo, ja planiram kad izađe oblivon kupiti novu grafičku. Još ne planiram prelaziti na 64bita, pa sam organičen samo na agp izbor kartica. Upravo sam počel sa civilnom, tako da ne mislim kupiti neku skupu karticu jer ne budem imal puno vremena za igranje. Najvjerojatnije si bum uzel 6800xt, imal sam prije 6800le @ 16/6 i bio sam prezadovoljan. Na žalost ati mi ne nudi neki dobar izbor x1600 je 128bit, i prespora je. Nema nikakvih novosti vezanih uz x1700 agp. Tak da budem najvjerojatine uzel 6800xt koja ima SM 3.0 i 256bit sabirnicu. Mislim da je to best buy. Eh sad, vidim u trgovinama xt kartice od asusa i leadteka. Asus ima extreme oznaku što bi trebalo kupca navesti da je žešća od leadtekice. Ima li kakve razlike možda u brzini memorije? Cijenom su tu negdje, asus je malo skuplji. Kakav bundle ima asus, za leadtek predpostavljam da je standard splinter/prince. Kakva su iskustva sa odključavanjem?
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..meni sutra stize,javljam rezultate ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sa 16/6 na 8/4??? LOL
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
music freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
music freak
|
...je li ima tko bios od ove 6800le s kojim su stalno otkljucani pipelinovi,tako da nemoram to softwarski raditi,naravno ako je uspijem otkljucati !!!
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
music freak
|
Citiraj:
...daj !!! ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
evo stavil sam tu pa skidajte, samo prvo provjerite koje su frikvencije mem. i gbu. http://free-zg.t-com.hr/keepersofspace/asus.zip
![]() |
#15 |
music freak
|
..vjerujem da ce ovo mnoge zanimati koji imaju 6800le/xt kartice,znaci ipak postoji bios s koji je moguce pipelinove drzati stalno otkljucane (ukoliko su ispravni) bez softwera ,daj mi reci ovaj bios je za asus ili leadtek i je li ga ti imas trenutno na ovoj leadtek kartici iz siga ?
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 09.03.2006. u 17:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
music freak
|
Citiraj:
...kako da ga napravim iz riva tunera,ajd pomozi,otkljucavanje 6800xt sto je jucer stigla je proslo uspjesno samo na 16/6 se vidu sitni bugovi na slici u 3dmarku 05,a na 12/6 radi savrseno,je*iga nisam bio full srece ali sam i ovako zadovoljan,sad bi htio modificirati bios na 12/6 da nemoram preko riva tunera ovo raditi,ajd ljudi valjda netko zna kako modificirati bios da se otkljucaju cjevovodi i vertexi na 12/6...
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
music freak
|
...probao sam ali ista stvar,ali kad stavim na 12/6 onda je sve u redu,mislim mogu i na 16/6 ostaviti nisu veliki artifekti ali nije neka razlika u performansama,to mogu nadoknaditi naknadnim clockanjem,ali mi trebaju ove upute za modificiranje biosa...
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
music freak
|
...ajd probam pa javim,thanks !!!
![]() |
#22 |
music freak
|
...evo probao i stvar dela,znaci pomocu riva tunera mozete napraviti modificirani bios koji vam po defaultu otkljucava cjevovode i vertexe,bez obzira je li to 12x1- 6v,16x1-6v ili bilo koja druga kombinacija tako da vam riva tuner vise ne treba nakon flasha,meni sad stoji 12x1 6v sa ovim biosom i sve radi perfektno,sad ce bacam na clockanje,ako koga zanima procedura slobodno nek se javi... ![]()
![]() |
#23 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel to samo za 6800XT ili i druge NV kartice? Vrijedi li i na PCI-E-u?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
music freak
|
domy os: Jel to samo za 6800XT ili i druge NV kartice? Vrijedi li i na PCI-E-u? ....to je za 6800le,6800nu i sve ostale koje koriste nv40 chip i ima se sto za otkljucati,znaci vjerovatno samo agp verzije facelessone : ajd daj meni procveduru pa da se igram malo ************************************************************************************************************* ..pratio sam ono na linku sto mi je clan "aero" pm-a (zahvaljujem),znaci kad se instalira riva tuner otkljucas sve sto se da otkljucati a da je ispravno i onda ujdes u direktorij od riva tunera i nadjes folder "nvidia" pod tim folderom nadjes folder "nv40biosshwunitselimntor2,prethodno napravis kopiju biosa svoje grafe i kliknes na ovaj file sto je u "nv40biosshwunitselimntor2 folderu,tad ce te program pitati putanju gdje ti se nalazi tvoj bios od grafe i klines next i onda imas dvije opcije,mozes otkljucati sve ili samo ono sto ti je sad trenutno otkljucano sa riva tunerom,kliknes next i tvoj bios ce nakon toga biti modificiran,tad ga flasnes u dosu pomocu nvflash-a (koristio verziju 5.XX) sa naredbom nv flash -4-5-6 imebiosa.rom i to je to... ![]() ************************************************************************************************************* NAPOMENA : program ce napraviti dva file od bios-a,jedan sa extenzijom "rom",a drugi fajl s extenzijom "old",koristiti samo ovaj prvi fajl "rom" ................kasnije frekvencije i voltazu biosa mozete dodatno dizati pomocu NiBiTor-a
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 11.03.2006. u 03:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|