|
![]() |
#74941 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ako gledaš buduće klasike na YouTubeu onda znaš da to kaj je redovito servisiran nikaj ne znači. Lik uvaža aute iz Švicarske koji imaju servisne knjižice ispunjene od ovlaštenog servisa pa pola toga nije zamijenjeno kaj je napisano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74942 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#74943 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74945 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74946 |
#erase startup-config
|
To bi i mene zanimalo. Ima na Jubito. Često testiraju koliko dobro snime tablice od auta posebno po mraku. Čuo sam da se provaljuje u aute jer kradu te kamere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74947 |
Vocna iglica u mudante
|
ima smisla nažalost haha ova se čini ok a ima hrpu opcija https://www.smartus.hr/70mai-a810-4k-dash-cam-3050.html edit: https://raptor.hr/proizvod/auto-alar...ora-smart-pro/ ugradi se ovo dodatno, pa upališ lopovu auto na daljinski da se odma odveze ako ti kamera pošalje poruku za vibracije na autu kad smo kod krađe auta, evo gdje se pristupa jednom modelu od koliko 50k€ https://jtd-performance.com/en/produ...-armor-giulia/ Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 15.08.2024. u 10:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74949 |
Vocna iglica u mudante
|
kolegi je jednom neki lik ušao u auto dok je ovaj otišao u pekaru po burek.. na suvozačevom sjedalu je u šoku ostao kolegin prijatelj koji se vozao jedno vrijeme s tim likom po gradu pa ga je ovaj onda pustio van.. šta reći ![]() policija je kasnije uredno našla auto bez oštećenja i lika |
![]() |
![]() |
![]() |
#74950 |
The mighty pirate
|
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 15.08.2024. u 11:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74951 |
Vocna iglica u mudante
|
tako da, sa svih strana da snima i bočno, ne samo naprijed i nazad.. https://www.garmin.com/hr-HR/p/73142...NDLE-MINI2-CPC ima odmah i obd2 napajanje, nije loše |
![]() |
![]() |
![]() |
#74952 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Frend ima Garmin Dash Cam 57 i video je super, gps je fora. On ju samo hvali. Drugi frend ima mini, isto je zadovoljan. Prednost mai kamere je što se može integrirati sa stražnjom kamerom out of the box. Ne mora se kemijati i spajati video preko aplikacije kao na garminu.
![]() |
#74953 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Koja je fora sa tim nobim crnim velikim kamerama koje se masovno postavljaju ovih dana, umjesto manjih? Isto snimaju brzinu i, to je to? Ili snimaju mobitel u rukama, pojas? Koja je razlika? Podržavam postavljanje tih kamera, jer se svakodnevno desavaju uzasi na cesti, ne prođe dan, a da neko ne pogine na cesti. Jedan frend kaze, ne samo da snimaju brzinu, pojaseve, mobitele, nego cak i koke pises poruke i sta pise u poruci - tako da moramo pripaziti u buducnosti kada ce se ljubavnicama tipkati. Jedanput kad sam vozio s aplikacijom RadarBot, u Sloveniji ili Austriji, ne sjecam se di - došla je obavijest za kameru koja sbima pojas i koristenje mobitela u voznji na autocesti, to stvarno sljaka i funkcionira bez problema?
![]() |
#74954 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Navodno da može sve to jelte pojas i koritenje mobitela uz naravno brzinu kretanja. Ima ih po Zagorju dosta i tamo fakat SVI uspore jer očito rade. Mobitel u pravilu ne koristim osim kad jednostavno moram, a vezanje mi je refleks ko disanje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74955 |
#erase startup-config
|
Ne smiješ koristiti mobitel ali po infotainmentu smiješ dr…t koliko hoćeš :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#74956 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Može, istina je to. No trigerrira ju brzina, tek onda vidi mobitel i pojas, bez prekoračenje brzine možeš koliko hoćeš tipkati na mobitel i voziti se bez pojasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74957 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74958 |
49%winner
|
Otkad imam taj novi auto sa ekranom, stalno neki k ti pokusava privuci paznju, ili vizualno ili zvucno. Fali mi ona jednostavnost voznje pezoa, jbt stisnem broj 4 na radiju da upalim radio pulu i samo gas. Ovo danas je smijeh koliko se aktivni sustavi u autu bore za tvoju pozornost, smara. Tek 15 dana se vozimo ![]() Ekran niti ne diram, ne mogu ja to u voznji, nisam naviknut i bok. Po noci mi je najgore, iako je dark mode gore i brightness na nuli, taj ekran je koma koliko osvjetli kabinu. Power off i bok. Necu ja jos pospremiti drzac mobitela za navigaciju, jebes AA i sve te djidje... Old school ftw
![]() |
![]() |
#74959 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Upravo zato ja još vozim svoju staru Bembaru (E39 530i) i doslovno guštam svaki put kad sjednem u njega ![]() Doduše imam par "modernih" điđa miđa poput reverse kamere i 2-din 8" Android radia i osim toga ništa drugo mi ne treba... Novi auti mi doslovno idu na živce sa tom glupom politikom nepotrebnog kompliciranja stvari i forsiranjem ama baš svega u ekran ![]() Touch kontrole neću ni spominjati, ko je to izmislio u autu treba ga sa šlapom po glavi dobro izlemati ![]() Old school ftw ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74960 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Cry me a river ![]() Ja imam relativno novi auto s kojekakvim gadgetima, i guštam u svakom od njih. Tako da, svakome nešto, i to je sasvim ok ![]()
![]() |
#74961 |
49%winner
|
Deset dana sam samo citao manual i upoznavao dusu i karakter softvera. Naravno da sam neuk otisao na put na autoput i pogadjao koji pak sad vrag zuji/tuli/vibrira. I jos je bila noc. Odnio vrag salu, uzeo manual triput deblji nego od proslog auta i odradio lektiru. Plus jos jedan manual samo za multimediju lol. Nisam ovoliko citao od srednje skole ![]()
![]() |
![]() |
#74962 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74963 |
49%winner
|
Čru. Jedan dan sam pogasio sve moguce notifikacije i beepove jer bi beepnuo kod nailaska na neka raskrizja, a nisam mogao skuziti koja je to opcija. Na autoputu te vrlo revno podsjeca na "merging point on your left/right". Koga boli briga, nit imam upaljenu built-in navigaciju niti planiram izaci s autoputa. Ugasio sam neke opcije, ali jedini nacin da to testiram je da se provozam na autoputu. Ubit cu ga ako nisam ugasio pravu kvacicu. 9" u novom modelu je prilicno snappy, ne bih se zalio. Meni je to skroz ok. Kolega kaze da radi bolje nego na njegovoj 3 god staroj Corolli. Wireless AA radi super, jako rijetko se reconnecta u voznji, a i to traje 5 sec pa nije neki bed. Pixel 7. Ono sto mogu vrlo iskreno reci - Suzuki ima vrlo tih speed limit warning (ona EU regulativa nakon 1.7). Jako sam zadovoljan da nije glasan i iritantan. Uopce ga ne dozivljavam, nisam poludio. I offset se moze podesiti na +5km/h, ajde bar nesto. Ne znam imaju li drugi tu opciju. Postoji i opcija privremenog gasenja upozorenja do sljedeceg paljenja auta sto ce biti super za npr duza putovanja. Sto ne mogu reci za Renaulta i, koliko vidim, Kiu (a mozda i Hyundai). Renault ima bas iritantan zvuk, ove druge nisam cuo, samo citao.
![]() |
![]() |
#74964 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#74965 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Te Toyote imaju zastarjeli infotainment tako da baš nisu materijal za uspoređivanje sa ostalima.
![]() |
#74966 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Prijelaz s 80ih u 90te (85.-95. cca) je bilo magično doba za Mercedes. Nakon spajanja s Chryslerom '98. su dosta kvalitativno pali, počeli se gurati u niže segmente (A klasa) itd. Npr. W210, iako predivan auto, je hrđao brže od Opela Vectre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74967 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#74968 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne smiju... Ovaj SEC ima haubu nepogodnu za nalet na pješaka, bočnicu prenisku za nalet na njega i štatijaznam. Da sjedneš u tog SECa, možeš rukom kroz prozor asfalt dirat, pola tijela ti viri kroz prozor. Da sjedneš u novog S coupea, vrata su toliko visoko da ti jedva čuperak viri kroz prozor. Nema izbacivanja lakta kroz prozor. Auti radi toga izgledaju kao skučena debela prasad ![]()
![]() |
#74969 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Obožavam Mercedese iz tog perioda...ne kao statusni simbol vec razina kvalitete izrade koja je bila hebena...560 SEC je skoro pa perfekcionizam. Jedini koji ga nadmašuju su Hammer i 500 E. I iako nova C i E klasa imaju "ugodan" i kolko tolko smislen ambijent u ovo moderno doba tableta - jednostavno to vise nije to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74970 |
Guest
|
ne znam dali žele ili ne žele... ali mislim da im novi modeli imaju ovakav ili sličan dizajn, prodaja bi im bila veća ali da ovaj SEC je odličan |
![]() |
![]() |
|
|