Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.07.2024., 11:00   #9871
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Potrebno mi je rijesenje kako snimiti razgovore na HyperOSu. Preporuka aplikacije ili je negdje sakrivena opcija unutar samih postavki mobitela
Rijec je o 14 Ultra (1.0.5.0.UNAEUXM)
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2024., 12:21   #9872
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor p3c3k Pregled postova
Potrebno mi je rijesenje kako snimiti razgovore na HyperOSu. Preporuka aplikacije ili je negdje sakrivena opcija unutar samih postavki mobitela
Rijec je o 14 Ultra (1.0.5.0.UNAEUXM)
Neces to riješiti s stock global ili eea rom-om.

Stavi si EliteLite rom tamo imaš po defaultu.

Sent from my 23078PND5G using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2024., 12:22   #9873
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
CubeACR je aplikacija koju placam vec dvije godine, 10 eur godisnje, to ke od nekih ukrajinskih developera, zna se desiti da od 10 razgovora iz nekog razloga, meni nepoznatog, 2 ne snimi... Ne znam zasto, ne znaju ni u supportu, koji su inace odlicni i pomazu kada god zapne, zasto ima samo 4 of 5 stars u google playu, ne znam, zasluzuje ipak nesto vise, premda nije savrsena, a drugu bolju nisam nasao
Staro 13.07.2024., 00:59   #9874
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Može pitanje, zašto imate potrebu snimati razgovore? Ako to ne najavite drugoj strani i pitate ih za dopuštenje, to je kazneno djelo.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2024., 01:42   #9875
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Može pitanje, zašto imate potrebu snimati razgovore? Ako to ne najavite drugoj strani i pitate ih za dopuštenje, to je kazneno djelo.
Iako ih ja ne snimam, vidim 2 moguća objašnjenja: prvo, kad zoveš SZK, ionako si obavješten da razgovor može biti sniman, odnosno snima se (svi se snimaju) pa ako i ti snimaš, nije nelegalno. Naprotiv, možeš to kasnije iskoristiti ako baš bude nešto kontra dogovora.

A drugo, da možeš preslušati što si se dogovorio s nekim.. umjesto da zapisuješ svaki dogovor na papir, ovako imaš podsjetnik.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2024., 06:28   #9876
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Naprotiv, možeš to kasnije iskoristiti ako baš bude nešto kontra dogovora.
Nemaš šta iskoristiti niti trebaš jer se dogovor i sklapanje usluge ne radi telefonom niti može.
Tko je kome šta rekao i obećao u razgovoru je nebitno i nema nikakvu pravnu težinu.
Bilo kakav ugovor moraš dobiti na trajnom mediju, bilo na e-mail ili adresu, i nakon što sve pročitaš potpisuješ.

Preko telefona se realno ništa bitno ne dogovara baš zato što trebaš imati napismeno, ali svatko ima svoje razloge zašto snima...
Staro 13.07.2024., 06:49   #9877
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Nemaš šta iskoristiti niti trebaš jer se dogovor i sklapanje usluge ne radi telefonom niti može.

Tko je kome šta rekao i obećao u razgovoru je nebitno i nema nikakvu pravnu težinu.

Bilo kakav ugovor moraš dobiti na trajnom mediju, bilo na e-mail ili adresu, i nakon što sve pročitaš potpisuješ.

Preko telefona se realno ništa bitno ne dogovara baš zato što trebaš imati napismeno, ali svatko ima svoje razloge zašto snima...
E pa u slucaju operatera nije tako kada produljujes ugovor i mijenjas nesto.
BlackDwarf je online   Reply With Quote
Staro 13.07.2024., 21:02   #9878
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Meni je jedanput neki lik prijetio preko telefona, od tada, vec godinama unazad, svaki telefonski razgovor mi se snima, automatizmom
Staro 13.07.2024., 22:13   #9879
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Meni je jedanput neki lik prijetio preko telefona, od tada, vec godinama unazad, svaki telefonski razgovor mi se snima, automatizmom

Sto zakonski ne smijes i kao takvo nemozes koristiti na sudu osim ako osoba s kojom telefoniras zna da se snima.
Staro 14.07.2024., 07:37   #9880
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Sto zakonski ne smijes i kao takvo nemozes koristiti na sudu osim ako osoba s kojom telefoniras zna da se snima.

klasik HR rupa u zakonu. pa ko pametan bi prijetio ako zna da se snima.
caka je da ga dobiješ na čistinu pa onda izrokaš

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2024., 07:49   #9881
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:

suludo, bolesno i bedasto kao puno toga u ovoj prciji.
glavno da tkoma i ostali mogu da snimaju kolko ih volja, ne pitaju me jel smiju, nego samo napomenu da to rade, pa se ti hebi .

jel postoji ikakva besplatna ap za to na kraju il ne? sjecam se zadnji put kad sam oko toga kopao pred puno g da je bio problem. cak mi se cini da je trebalo i root-an mob. mislim totalna nebuloza da to mob nema po default-u .

recimo kod tkoma-e, booking.com-a i airbnb-a bi koristio to. snimaju oni mene, pa bi snimo i ja njih. vec me nekoliko puta spasilo to snimanje jer zabiljezim si tocan datum/sat razgovora pa kasnije kad pogaze svoju rijec posaljem info koji razgovor da preslusaju i gle cuda uvjek je upalilo .

edit:
fala Nikox

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 14.07.2024. u 09:01.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2024., 08:55   #9882
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
suludo, bolesno i bedasto kao puno toga u ovoj prciji.
glavno da tkoma i ostali mogu da snimaju kolko ih volja, ne pitaju me jel smiju, nego samo napomenu da to rade, pa se ti hebi .

jel postoji ikakva besplatna ap za to na kraju il ne? sjecam se zadnji put kad sam oko toga kopao pred puno g da je bio problem. cak mi se cini da je trebalo i root-an mob. mislim totalna nebuloza da to mob nema po default-u .

recimo kod tkoma-e, booking.com-a i airbnb-a bi koristio to. snimaju oni mene, pa bi snimo i ja njih. vec me nekoliko puta spasilo to snimanje jer zabiljezim si tocan datum/sat razgovora pa kasnije kad pogaze svoju rijec posaljem info koji razgovor da preslusaju i gle cuda uvjek je upalilo .
Evo ovaj je ok snimač poziva
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2024., 18:56   #9883
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Iako ih ja ne snimam, vidim 2 moguća objašnjenja: prvo, kad zoveš SZK, ionako si obavješten da razgovor može biti sniman, odnosno snima se (svi se snimaju) pa ako i ti snimaš, nije nelegalno. Naprotiv, možeš to kasnije iskoristiti ako baš bude nešto kontra dogovora.

A drugo, da možeš preslušati što si se dogovorio s nekim.. umjesto da zapisuješ svaki dogovor na papir, ovako imaš podsjetnik.
Oni su tebe obavijestili da oni snimaju razgovor, ti si u tom slučaju isto tako dužan obavijestiti njih i da ti snimaš razgovor. Inače je snimanje s tvoje strane ilegalno.
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Sve pet, ali ovdje ima jedan problem. Čak i ako ti netko opet prijeti preko telefona i ti ga ideš tužit ili kazneno goniti, te priložiš snimku poziva, ti si taj kojeg će kazneno goniti, a ne on.

Kazneni zakon, članak 143., stavak 1.: "Tko neovlašteno zvučno snimi nejavno izgovorene riječi drugoga ili tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje nejavno izgovorene riječi drugoga koje mu nisu namijenjene, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine."
Citiraj:
Ne samo to nego ga se čak zbog toga može i kazneno goniti.
Upravo tako. Jednostavno nema smisla snimati razgovore jer ih ne možeš iskoristiti baš za ništa osim za svoju osobnu uporabu.

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 16.07.2024. u 19:04.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2024., 19:04   #9884
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Citiraj:
Oni su tebe obavijestili da oni snimaju razgovor, ti si u tom slučaju isto tako dužan obavijestiti njih i da ti snimaš razgovor. Inače je snimanje s tvoje strane ilegalno.
Tebe obavještava govorni automat. S obzirom da automat ne zna da li sam ja isto govorni automat koji je nazvao ili nisam, igraju na pretpostavku da sam čovjek i da sam upoznat s time da se snima, a ne robot.

S druge strane, isto tako ti možeš reći tom njihovom govornom automatu koji tebe obavještava da se razgovor snima - da ga i ti snimaš. Da li je i u tom slučaju ilegalno snimati s tvoje strane? Rekao bih da nije, dok god se na tvojoj snimci čuje da si ti najavio snimanje.

Istina je negdje u sredini, ni jedna ni druga strana ne bi imala koristi na sudu, ali ne bi bila ni kazneno gonjena.
Staro 17.07.2024., 11:07   #9885
Darko150
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Tko neovlašteno zvučno snimi nejavno izgovorene riječi drugoga ili tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje nejavno izgovorene riječi drugoga koje mu nisu namijenjene, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine."

Obratite pozornost na:... koje mu nisu namijenjene...
Dakle, ako mi netko prijeti imam ga pravo snimiti i koristiti na sudu.
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 12:17   #9886
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Malo si pobrkao lončiće, to se odnosi na slušanje razgovora između druge dvije strane. Npr. pričaju 2 policajca, a ti ih neovlašteno slušaš (nemoguće jer koriste TETRA sistem, ali primjera radi). U tom slučaju prisluškuješ izgovorene riječi drugoga koje nisu TEBI namjenjene.
Staro 22.07.2024., 19:28   #9887
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Xiaomi 12 pro

Ima kakvog smisla da mi performace mode bude non stop uključen? U obicnom svakodnevnom radu? Dobivam sta s time na performansama ili samo nepotrebno zagrijavam hardver i trosim i unistavam bateriju?
Staro 22.07.2024., 20:55   #9888
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Isključi to. To je samo za benchmark...Diže jezgre na max, jede bateriju bezveze.
locks je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2024., 14:03   #9889
kamacnik1
Registered User

Datum registracije: Sep 2020
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G , 8GB/256 GB za 280 eura , dobra kupovina ili ?
kamacnik1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2024., 14:18   #9890
locks
Premium
Moj komp

Slabašan proc i virtual proximity, meh 😏

Za 299€ kupiš Nord 3....
Staro 15.08.2024., 14:35   #9891
kamacnik1
Registered User

Zato i pitam

Pretpostavljam u granici tih 300 eura taj Nord 3 best buy ?
Staro 15.08.2024., 14:40   #9892
locks
Premium
Moj komp

Ako gledaš novo iz trgovine vjerojatno da....Unutra je flagship procesor pa si miran godinama. Jedino fali malo više memorije. Da je bar 256 GB, ali taj je 359€...
Staro 15.08.2024., 14:43   #9893
kamacnik1
Registered User

To mi nije problem
Imam fon 4 godine star , isto 128 GB , free pola od toga , tako da sa te strane nemam brige
Staro 15.08.2024., 14:45   #9894
glpcha
Registered User

Datum registracije: Feb 2017
Gdje je nord 3 299 eur?

Edit: pretpostavljam na mobileshop.eu?

Sent from my MI 9 using Tapatalk
glpcha je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2024., 15:09   #9895
locks
Premium
Moj komp

Da, EU garancija...
Staro 15.08.2024., 15:24   #9896
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Ja koristim note 13 pro kao službeni i taj "slab procesor" ne primjećujem.
Baterija mi traje po 3 dana, ekran je dobar, aplikacije otvara tako da nema stekanja..
Ima izlaz za slušalice...
I dobije se 66w punjač u kutiji i maskica.
Da nemam 13t pro kao privatni, koristio bi njega.

Ne zagovaram xiaomi ali nije to loš uređaj.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2024., 17:49   #9897
locks
Premium
Moj komp

Ne kažem da je loš nego sam samo naveo dvije stvari koje meni smetaju. Za 20€ više dobije bolji uređaj s puno jačim procesorom, to je ipak bitno kod korištenja na duže staze.
Ako je nezahtjevan po pitanju hardvera i taj Redmi je ok....
Staro 20.08.2024., 15:00   #9898
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Osim mobileshop.eu, ima li još negdje povoljno Poco F6 (a da nije sa nabava.net, naravno )
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2024., 23:36   #9899
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Jel ima ko za prodat Mi 11 Ultra? ili zna di se mogu kupiti zapakirani EU primjerci
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2024., 23:41   #9900
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
Ja koristim note 13 pro kao službeni i taj "slab procesor" ne primjećujem.
Baterija mi traje po 3 dana, ekran je dobar, aplikacije otvara tako da nema stekanja..
Ima izlaz za slušalice...
I dobije se 66w punjač u kutiji i maskica.
Da nemam 13t pro kao privatni, koristio bi njega.

Ne zagovaram xiaomi ali nije to loš uređaj.
Ja osobno imam 13 Pro (4g verziju) i da ti budem iskren, bio sam zadovoljniji s 9 Pro.
U tolikoj mjeri mi smeta ta razlika da ću ga naj vjerovatnije dat ženi i kupiti nešto drugo.. (vjerovatno od Xiaomija) XD

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na