|
![]() |
#1231 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A jebo.... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisam uočio nikakve probleme, M365 radi dobro cijeli dan.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Windows 10 vs. Windows 11: Gaming Benchmarks, 7700X, 7800X3D, 12700K, 14700K https://youtu.be/abXKDUESFKs?si=33k_OuI57zmC8vG5
![]() |
#1236 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Premium
|
Ne tolko. MS iz verzije u verziju dodavanjem svog opcionalnog "snjofam te njezno" sranja usporava OS kaj se ne vidi samo u testovima vec i fluidnosti rada OS-a. 10-tka i Fedora/Wayland/Gnome kombinacija rade podjednako , 11-ca imam osjecaj kao da ima uvijek mali lag i da je teza na resursima...da drukcije njima raspolaze. I nisam jedini koji tak misli... Microsoft Is KILLING Windows | ft. Steve @GamersNexus Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 04.08.2024. u 07:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
450 procesa u pozadini mora imati svoj efekt. Imaju vjerojatno 450 managera od koji svaki mora imati svoj projekat i svoj proces a uz to međusobno ne komuniciraju te ih realna tehnološka stvarnost ne zanima.
![]() |
#1240 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Premium
|
Kakve veze ima zauzece CPU/RAM koje OS koristi sa tim kako hendla procese i cemu daje prioritet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Premium
|
Želim kazati da su lagani za hardver ne kako hendlaju procese. Nemam pojma kako hendalju procese. Također Stveo je u svom testu jasno rekao da problem može biti na više strana, ne nužno do windowsa., naravno može biti i do samih windowsa i procesa koji više opterećuju računalo. Sobzirom da je razlika vidljiva na X3D procesoru koji ima puno gaming keša tko zna kaj je problem...laički gledano nekako sumnjam da na takav CPU mogu utjecati dodatni špijunski procesi za razliku od windowsa 10. IMO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Treba pokrenut inicijativu za beatifikaciju Linusa Torvalsa, kad već nije englez da može dobit vitešku titulu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Premium
|
Windows 11 nisu lagani za hardver ![]() Imamo toliko bolji hardver da su programeri jednostavno prestali pisati dobar i optimiziran software. Imamo konstantnu utrku između novijeg i bržeg hardvera i sve lošijeg i slabo optimiziranog software, i ne bi rekao da je to dobra stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Premium
|
Citiraj:
I to vec duze nazalost. I nema softwera koji nije posteden. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 | |
Premium
|
Citiraj:
Prihvatljivo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Premium
|
Kad smo vec na temi...nije direktno Win11 ali je MS Softwer... Citiraj:
Imam osjecaj da otkad se masivno IT koncetrirao na "Inclusion i ostala sranja" se pad kvalitete softwera samo povecao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Tu ne pricam o tome da postoje znacajke koje *vama* ne trebaju, nego kako zamisljate razvojni proces gdje se n, n>=1 osoba sjednu i kazu "hej, idemo napisati softver koji je toliko los da iritiramo Duleta, Tomeka, Maria i Mladena? Loseg softvera je bilo i za vrijeme DOS-a, pa sad...
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Premium
|
Citiraj:
Basic instalacija Windows 11 Pro sa driverima i steamom + Red Alert 2. Sucelje nije responzivno kao Win 10 a bogami ni heavy linux distre. Izmedu Win11 i Win10 primjetio sam cesto da igre ne rade tako fluidno...nije sve samo u brojkama. Na primarnom stroju mi nije tolko izrazeno kolko na sluzbenom HP-u iz siga koji je dobio upgrade na Win11. @Bubba > da bilo je ali sam pod dojmom da kako prolazi vrijeme je toga sve vise. Mislim nekad se barem pazilo kolko memorije ce ti app gutat jer nije bilo toliko resursa na raspolaganju. Da se razumijemo ne pricamo o Heavy-Duty aplikacijama koje gutaju sve sto im das vec o aplikacijama koje responzivnije rade na Win10 nego Win11 (ako usporedujemo samo Windows dio). Danas ti jedan web browser pozdere sve resurse na normalnom office racunalu bez obzira o kojem OS-u se radilo, cisto primjera radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 | |
Premium
|
Citiraj:
Otvaranje velikih datoteka je sporije (za recimo 20MB file na Windows 10 mašini treba ispod 1 sec, na Windows 11 nekih 3 sec). Paste velike količine teksta je sporije. Windows 11 Notepad ima spor UI (UWP ili XAML islands ili koji već "moderan" framework koriste danas). Notepad UI je sporiji, vidim ovo na dijelić sekunde kad ga otvorim: ![]() Slična je situacija sa Paintom, Windows Explorerom, i ostatkom Windows 11 UI-a. Ne sjećam se da se ovo događalo sa prijašnjim verzijama Windowsa. Kužim da neki ljudi nisu osjetljivi i neće ovo primjetiti, jer hej sad imamo tabove u Notepadu, ali meni smeta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Premium
|
Meni sve radi savršeno, samo sam se dodirnuo da je kao novi trend trpanje u osnovni proizvod hrpa dodataka. To se događa odavno, naveo sam primjer. Kaj se windowsa i igara tiče sve mi radi savršeno pogotovo od kako sam se odrekao ray tracinga. Sve je savršeno stabilno i brzo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Ono kaj ja smatram pogoršanjem je kada MS izmišlja toplu vodu, primjerice zamjenom taskbara sa XAML verzijom umjesto DUI, tj korištenje WinRT XAML kontrola u OS-u gdje preferiram brzinu i pouzdanost vs. izgleda i animacija. Task manager koji isto koristi XAML Islands koji zbog većeg korištenja resursa i dodavanja novih komponenti povećava kompleksnost u alatu koji po meni bi trebal raditi i u situaciji da se OS kompletno usere. Isti razlog je i sporiji file explorer, gde su implementirali tabove i novi onaj gore Fluent UI koji izgleda super ali se ćešće skrši ili ne loada uopće pa moraš restartati explorer.exe Dark pattern gde nemaš neki laki način da ugasiš upsellove i razno razne CTR zamke koje MS implementira u OS. Ima načina da se ugasi, tj ima službenih načina gdje se ne koriste ove razno razne skripte s interneta (kaj mi je prilično paradoksalno da privacy oriented ekipa koristi 3rd party skripte bez provjere kaj skripta radi, no to je druga tema) ali po meni ne bi trebalo biti tak teško i komplicirano. Mislim, šteta kaj takve stvari pogoršavaju iskustvo (i to je ono kaj smatram enshitificationom u ovom slučaju) jer Win11 je u osnovi fakat miljama bolji od Windows 10 u skoro svim segmentima, i smatram da većina ljudi pretjeruje i problemima i brigama koje imaju, točnije fokusiraju se na ne-probleme. Samo kaj to nije default state koji koristi većina Windows usera.
![]() |
![]() |
|
|