|
![]() |
#74701 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Imaš vjerojatno neki mali plinski amortizer (manja verzija onoga koji ti drži pokoplac prtljažnika u zraku kad ga otvoriš) koji je popustio. Pogledaj ispod sjedala dal se vidi
![]() |
![]() |
#74702 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Mislim da nije baš tako. Vozio sam puno Golfova sedm’ca i niti jedan 1.6 TDI nije imao 6 brzina bilo da je Bluemotion, R-Line… možda neke posebne (naručene) verzije ili nešto uvozno. Bluemotion samo znači da ima produljenu 4 i 5 brzinu ako se ne varam kao i kod Pola. Audiji sa 1.6 TDI motorima su imali 6 brzina ali na autoputu je pri onim brzinama bio 100tinjak rpm manje nego Golf VII sa 5 brzina. Samo češće šaltaš ali na debelim Q2 i Q3 je to dobro došlo jer lakše ubrzavaju u gradskim gužvama. Taj motor ima premalo momenta da bi duga krajnja brzina imala smisla. Citiraj:
Moji starci su davno održavali Renault 4 u deželi. Isto iskustvo. Sjedili smo na galeriji i gledali kako nam rade auto. Bijeli ručnik na pokretni stol. Meho skine šaraf s auta, obriše ga krpom i stavi na ručnik. I tako sve dijelove. Mislili smo da sanjamo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74703 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#74704 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Odem tamo u Opel servis, kazem stvar je takva i takva i da sa plocicama ne mogu bas nazad do Zagreba. Subota je bila, sve im dizalice pune i kazu da pricekam cca. 2 sata dok se nesto ne oslobodi. Cuo moj razgovor gazda, ode u radionicu i za 3 minute dodje do mene i kaze da ce odmah preuzeti auto kako bi se mogao normalno vratiti u RH. I jos me sve skupa kostalo puno manje nego u nasem ovlastenom servisu. Respect. A kad ste kod Tomica prica mog sogora koju je ispricao nekoliko puta, pa onda vjerujem da je istina i da ne izmislja. Ima BMW E90 i dok je auto bio nov ode on u servis jer je auto treskao na volanu i balans to nije rijesavao. Navodno su gume bile tvornicki lose i u servisu su ih zamjenili ![]() Ali najbolji dio - njegov auto ima sire gume i kotace iza nego naprijed. I kaze kada je dosao preuzeti auto vidi da su likovi stavili zadnje kotace naprijed, a prednje iza. E sad -- da li je istina ili ne, ne mogu tvrditi, ali kako je to ispricao par puta onda nekako vjerujem da ne mulja. Ako su to fakat napravili onda su stvarno veci panjevi.
![]() |
![]() |
#74705 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#74706 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#74707 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
U Molydon više ne idem ni pišat otkada su mi na starom autu nalili ulje za kočnice do čepa. Malo tko zna napraviti špur kako treba. Osobno u ZGu idem kod Bračuna ali mi je i Koloper bio OK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74708 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
@De5tr0yer moj tip odmora ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74709 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
![]() |
#74710 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74711 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Postoji "BlueMotion" i "BlueMotion Technology" i nije vezano uz paket opreme. Većina ih je ova druga verzija i oni imaju mjenjač s 5 brzina, a prva verzija ima mjenjač sa 6 brzina i drugačiji izgled prednje maske, za mrvicu bolju aerodinamiku.
![]() |
#74712 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Naši u firmi su bili 1.6 TDI bluemotion i 6 brzina svi Kupljeni novi u HR Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#74714 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja imam sa 5. ![]() ![]() Nego, ovo je fina ponuda https://www.toyota.hr/buy-and-offers.../corolla-sedan Nova kola za 20-22k eura. 1.5 benz 125hp, manualac. Mislim da je potrošnja oko 6 litra. Skroz ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74715 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To je 3c motor koji moj stari ima u Yariss Cross Hybridu. Nit ima momenta i bučan je. U kombinaciji sa CVT-om je koma. Da moram birati između 3c i 4c motora, uvijek bi odabrao 4c.
![]() |
#74716 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
A to sa 3c motorima? U tom cijenovnom razredu i veličine auta nema drugog motora u ponudi kod nikog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74718 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() EDIT: Eh, ipak je malo više od tone. Zadnje izmijenjeno od: stef. 31.07.2024. u 12:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74719 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Mislim da je ipak u pitanju rucni mjenjač... EDIT: atmosferac je motor, nema turba. Inace, imao sam Corollu hibrida, doduše u full opremi. Jako zahvalan auto. Zadnje izmijenjeno od: sokre10. 31.07.2024. u 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74720 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Da, ručni je u Coroli. Uglavnom, izgleda kao dobra ponuda za novi ... cjenovna "konkurencija" je Dacia i Hyundai Bayon? Oboje s 3-cil turbacima od 100ks. Vidim da hatch verziju nude isključivo kao hibrid za 8k više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74723 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#74725 |
#erase startup-config
|
Automobili
Pa kada ste flotni kupac. Sigurno ih niste pojedinačno naručivali ![]() Ne kažem da nema ali je rijetkost i IMHO nije neki benefit na tom motoru. ima i Dača sa puknutim blokovima tih plinaša na dosta manje od 100.000km kao i ranih problema s aktuatorom wastegatea na turbu koji RenFault ne riješava… |
![]() |
![]() |
![]() |
#74726 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() https://www.njuskalo.hr/novi-auti/ci...oglas-43789293
![]() |
![]() |
#74727 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() https://www.njuskalo.hr/novi-auti/ci...oglas-43789293 Frend s posla uzeo Clia N1 na neke peripetije, možda se može ![]()
![]() |
![]() |
#74728 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Poslano sa mog |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74729 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() plus pdv gore... EDIT: imam obrt koji nije u sustavu pdv-a, vec sam se raspitivao pred par godina. kod mene nebi islo ![]() P.S. vec sam mislio da bi mi možda bilo bolje imat jdoo u sustavu pdv-a, iako ne radim 40k godisnje, samo iz razloga da mogu uzimat sve na R1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74730 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Tu se mišljenja razilaze - neki bi htjeli da imaju pdv, a drugi ne bi ušli u njega ni za živu glavu. Onima koji kupuju puno materijala za svoj rad (keramičari, krovari,...), jdoo odgovara.
![]() |
|
|