|
![]() |
#14431 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Trenutna brzina izmjerena prek terminala mi je 0,59/0,54 Mbps, speedtest u web pregledniku se nemre ni pokrenuti jer nemre naći dostupan server,... koji vrag se večeras događa s netom (lokacija N.Zagreb-Trnsko, A1 prek kabla)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14432 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
pitanje za korisnike koji su nedavno produzili ugovor... razbacuju li se s ponudama koje se ne mogu odbiti kao npr PS5 koji su nudili proslu zimu po super cijeni? ![]() istjece mi ugovor za tv + internet iduci mjesec pa me zanima sto se moze ocekivati ovaj put |
![]() |
![]() |
![]() |
#14434 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() |
#14435 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Imam bug na svom receiveru, A1 built in lista svih programa ne sadrzava HRT 2 UHD. Kad napravim novu listu onda ga mogu dodat u tu novu. Btw kako gledat zemaljske programe preko A1 receivera? Usteka antenu u port, skenirao za nove programe, naslo ih 87 al ne vidim ih nigdi u listi niti ako idem novu list radit. Jel treba prebacit receiver u neki drugi mod? Kaon kstb4020 Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#14436 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14437 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ček sada ako uključim HDR na A1 STB on će uvijek pržiti HDR? Sviđa mi se default opcija da HDR je uključen samo kad se prikazuje HDR sadržaj, ali mi se čini da ili ne šljaka ili olimpijada nije puštena u HDR(a zakleo bih se da je). Crni Kaon? Box i LG C9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14438 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
fritz 6660 2.5gbit port u bridge
Negdje krajem godine postavih pitanje ali valjda se još nitko nije susreo s tim pa nisam niti dobio nikakav odgovot.... pa da postavim ponovno....možda ima netko riješenje ili je probao Da li je netko na 2gbs coaxu i Fritzu u bridge modu na 2.5gbit portu s obzirom da fritz moze pustiti bridge samo na 4 1gbs porta, a ne i na 2.5gbs wan portu.... ili se varam? Da li ste isli na DMZ ili nekaj drugo... NAravno mikrotik je iza svega i treba mi javni IP. THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#14439 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može Fritz svašta mada ima i glupih detalja koje ne može u GUI konfigu .... Može Bridge mode na 2.5gbit portu ali ne znaju / neće zbog toga šta ispadne da je samo taj portu Bridge a 4x GB Lan + WiFi im ostane u Router modu ...... to im iz x razloga ne paše pa su počeli "sakrivati" 2.5 GB port. Koja im je zadnja varijanta ne znam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14440 | |
Premium
|
Citiraj:
meni trenutno radi na taj "glupi način" gdje mi je jedan 1gbit port u bridge...a ostali u route modu.... mikrotik je spojen na taj bridge i sve fura OK Fritz ima dvije vanjske IP adrese...ali to je već neka druga priča.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14441 |
Moderator
|
Pa upravo u tom i je problem (dvije vanjske IP adrese) jer je samo taj 2.5 GB port u Bridge ... E sad, jeli do znanja konfiga od strane A1 ili je do Fritz (AVM) - a ne bih znao ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14442 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14443 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Jel netko možda imao problem da ne može pristupiti routeru na 192.168.0.1? Dodatno na ovo, 3 računala spojena kabelom na router direktno, svi mogu na net ali nitko ne vidi ove druge,ne prolazi ni ping medu njima... Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#14444 | |||
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Uskoro bi trebao ici u produljenje ugovora za fiksni A1 net (via coax). Trenutno (Turbo NET 1Gbps) sve radi bez problema s Technicolor CGA4236AON u bridge modeu iza koga je cjelokupni LAN/WAN/VPN/ i ostala cuda, sve preko mog routera. Je li Fritz obavezan za 2Gbps ili moze ostati ovaj Technicolor? Bridge mode mi je dealbreaker… mora biti. Mora raditi kak spada ili nista. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14445 |
Registered User
|
Fritz je obavezan za 2 Gb net, jer Tehnicolor nema 2,5 Gb LAN port (barem ovaj koji A1 daje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14446 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ides na tu opciju svakako javi kako je proslo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14447 |
Registered User
|
Nakon što sam imao problema sa Fritzom ( https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=312963 ) 20 dana, danas mi došao račun za prošli mjesec gdje mi nisu naplatili ni net, ni TV za cijeli mjesec. Naplaćen samo CAM modul. Treba ih nekada i pohvaliti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14448 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pozdrav ekipa Nadam se da mi netko može dati nekakav savjet kako da riješim problem. Naime pri prođuženju ugovora zamjenili su mi stari ubee router s novim technicolor docsis 3.1 i više nikako ne mogu aktivirati port forwarding. Pri upisu potrebnik parametara u izborniku routera, više ne mogu uopće pristtupiti log inu nego mi izbacuje invalid password, nakon hard reseta ponovo mogu ući u izbornik ali postavke se ne sačuvaju, također ako pričekam neko vrijeme ponovo mogu ući u izbornik ali ni onda postavke nisu sačuvane. Služba za korisnike nije dala neko riješenje koje bi pomoglo. Da li je potrebno tražiti novi router iako ja mislim da je samo neka postavka krivo namještena. Na ubee-u mi je portforwarding radio godinama i jedina promjena je bila promjena routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14449 |
Moderator
|
Već rečeno xyz puta, prvo traži da te maknu sa CGNAT - a i to potvrdi da imaš javnu ip adresu na wan strani routera. Onda ide igrokaz sa podešavanjem PF u routeru i kako ga odrađuje pojedini model. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14450 |
Premium
|
CGNAT je maknut još davno i potvrdili su mi da je tako ostalo i dalje, javna ip adresa je ista kao i wan. U ethernet properties sve na naštimano kako treba. Jedina razlika koju vidim je da u postavkama novog rutera nema opcija za staviti external ip adresa gdje bi trebalo staviti 0.0.0.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14452 |
Premium
|
Evo slike, nema tu neke velike mudrosti, kad sam na prošlom routeru radio port forwarding bio sam gotov za 5 minuta. ![]() Kad tu kliknem save, nemogu se više ulogirati 15-tak minuta u postavke portforwarda ili moram napraviti hard reset routera. Ignore sto u prvoj postavci lan i wan porte range nije isti, na brzinu sam bacio screenshot, inače stavim da je isto |
![]() |
![]() |
![]() |
#14453 |
Moderator
|
Ovo šta si nepotrebno zacrnio treba biti lokalna ip adresa kompa ili player - a, kojem treba manualno postaviti tu ip adresu (napomena: treba biti slobodna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14454 |
Premium
|
Info za tu adresu dobijem kada u command prompt upišem ipconfig /all, to stoji pod ipv4 address. Naravno namjestim i u network connections - internet protocol version 4 (tcp)- properties - upišem sve kako treba. I na kraju ove postavke u routeru gdje taj završni korak ne prolazi od trenutka kad je zamjenjen router, |
![]() |
![]() |
![]() |
#14455 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal ikome Koan pravi probleme na hdmi portovima tv-a ili pojacala? Već mi se 3x unazad 3 godine koliko sam kod a1 (kabelska) desava da uređaj nakon nekog vremena (par mjeseci) na hdmi portovima pravi smetnju u vidu pucketanja ... nesto poput izboja elektriciteta. Npr situacija koju sam neki dan primjetio ... Koan je spojen na pojacalo, igra se PS5 koja je spojena na pojacalo, pucketa iz zvucnika. Odspojim koana, zvuk je ok. 3x sam mjenjao uređaj i svakom zamjenom ti bi problemi nestali, al nakon par mjeseci bi se opet pojavili. Ne znam dal je to sve slučajnost i dal je možda povezano s onim silnim olujama koje su se izdešavale, al eto, u ovom ovom zadnjem naletu su mi čak krepala 2 hdmi porta na tv-u. Sad mi stoji ugašen, a prebacio sam se na njihovu app
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 14.08.2024. u 15:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14456 |
Premium
|
Mali update Zatražio sam promjenu routera i sada nakon zamjene port forwarding radi besprijekorno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14457 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
A1 ex Bnet u Osijeku ne radi u mrežnom načinu TV usluga od poslijepodneva. Korisnička služba je nedostupna, kad se ulogiram na A1 i odem na uslugu digitalni tehničar javlja grešku. ![]() Na njihovom Fejsu se prave blesavi. ![]()
![]() |
#14458 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2024
|
Isto je i kod mene... jučer A1 Xplore TV počela bacati grešku 0xFF01F000 na nekim programima, pa je kasnije sinoć radilo normalno da bi nakon 1h opet prestalo. Jutros ne mogu otvoriti aplikaciju ni na TV-u ni na mobu. Digitalni tehničar potvrđuje kvar, SZK nedostupan.
![]() |
#14459 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
imaju globalan kvar sa ott uslugom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14460 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo isto i u ZG, baš jučer tokom dana mi se to počelo pojavljivati, reset STB-a ne pomaže, čim se učita baci grešku da je u izvanmrežnom načinu rada... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|