|
![]() |
#4681 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne kuzim zakaj bi metnuli 16C ak je klima ispravna i adekvatna za prostor, kaj su većina turista takvi? Mi držimo na 23C klimu doma, za spavanje 22C i taman nam je. EDIT: Evo klima ugrađena za radnu sobu, Fujitsu ASYG09KPCA, fakat zadovoljni u svim aspektima
![]() |
#4682 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Tkave klime imaju drugu cijev/vezu iz unutarnje jedinice na van koja uvlaci zrak iz vana (po zelji/potrebi) i.e. buse se dvije rupe u zidu.
![]() |
#4683 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@Mario, Jer su tutleki koji nemaju pojma kak klima funkc kao većina ljudi nažalost. A jedan dio njih nije briga, nek dela. Poslje kukaju i zovu me za dodatne pokrivače a vani 50c lol Fala za info Lewis |
![]() |
![]() |
![]() |
#4684 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jučer mi je bio klimaš jer je kondenzat curio po zidu. Nakon rastavljanja, našao je čep od blata u cijevi koja spaja unutarnju jedinicu i cijev za kondenzat koja ide iz nje kroz zid van. Laganih 40 EUR ceha. Kaže da ima posla k'o u priči i da ni kloniran ne bi stigao sve odraditi. Neki se više ni ne javljaju na telefon kada ih zoveš jer su pretrpani poslom. Rekao mi je da klimu nije dobro držati na Low ili Quiet jer vrti sporo pa se lako mogu negdje zapeti lopatica ventilatora i eto s*anja. Kaže da ju je najbolje držati na Auto jer u početku malo buči, a onda sam regulira vrtnju u ovisnosti o temperaturi prostora.
![]() |
#4685 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#4686 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
https://youtu.be/egcue9bO42c?si=TPX2UFSVlGVrtCvt evo rođak objasnija ,sad koliko ima benefita cu vidit na brojilu ali bitnije je da neshebu nesto ,npr dosada nisam ima problema doslovno cujem klimu kako cvili na 16° i citam jel to moguci problem kaze internet zna povuci vlagu preko zidova ako je velika razlika temperature itd.. inace bi me bolija tuki ovako ce sjebat i ajde se ti sa njima nesto natezi i dogovaraj i objasnjavaj beknit neznaju niti jedan jezik osim svog. Ljudi u apt do njih kaze covik iz ZG jeli moguce da se onako cuje klima ja pardon stacete rjesit cemo drze na 16 on se krsti kaze nije to dobro... I jos da napisem kako sam pisao ode vec ranije povezivanje gree app i mob. nikako se povezat dok nisam smanjio u ruteru (Arcadyan Magneta home box) security sa max na medium. Sent from my SM-S918B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 17.07.2024. u 14:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4687 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Došao je u 9:30, montirao klimu i u 13:30 otišao doma na pivicu. I servisira samo klime koje je postavio. ![]() Paušalac je i uzima si sam posao koliko hoće. 5 klima tjedno, subota i nedjelja ne radi. Kad odbije materijal, gorivo, poplaća si doprinose ostane mu oko 150€ dnevno.
![]() |
![]() |
#4688 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4689 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Zlatno pravilo apartmana, ako se nisi spreman sa nečim pozdravit, ne ostavljaj u apartmanu. Tako i klima. Ne plaća on struju, moš mislit kako doma tako drži klimu...
![]() |
![]() |
![]() |
#4690 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ima ko iskustva sa hisense klimama? Konkretno, gledam ovu od 3.5kW po dosta povoljnoj cijeni od 400 eur: https://www.klimakoncept.hr/hr/klima...inica/2962/222 Uzea bi 2 za vikendicu, za svaki kat po jednu. Dnevni i kuhinja u jednoj prostoriji, mali wc i dvi sobe po 9 kvadrata svaka. 40 kvadrata tlocrtno svaki kat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4692 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Nije mi jasno zašto vi koji imate klime u apartmanima za iznajmljivanje ne narihtate klimu na npr. 24°C, zatim otvorite daljinski i na kontakte za regulaciju naljepite izolir traku... Tako turist može samo upaliti i ugasiti klimu, sve drugo ne može... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4693 | |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
NHF.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4694 | |
Premium
|
Citiraj:
jer bi to bila zesca ludost. ne smeta meni da on pali klimu. platio je to, al ovo izdrkavanje na 16-18c je ludost. ne smeta mi ni zbog racuna, jer platio je stay, neg satire opremu, koja kod mene kosta ko suvo zlato. nadalje ne vole svi tako nisku temp koju spominjes. ja sebi klimu drzim 26-28c. 24 mi je nezamislivo i znacilo bi da je svako toliko palim i gasim ako nemogu namjetat temp, znaci jos gore sam napravio jer stalno palit gasit - no bueno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4695 | |
Dobro je sve.
|
Citiraj:
nhf ali cini mi se da ne citas jer niko ne spominje koliko radi nego da se ista unistava bez razloga . Neuke osobe su one koje koriste klime na 16° a to pitaj bilo koju strucnu osobu u toj branši jel to zdravo. A u mene da je i 400 po danu nedam da neko ruši nesto bez razloga. PS Ja sam svoj problem rjesio jucer nakon dva dana i dva upozorenja nisu reagirali pa su isti dobili lovu nazad i "nogu u guzicu". Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4696 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jednostavno je, kako god okrenes moras skinut gace pred gostom inace bude "boooo, AC is bad, AC no go below 24, boooo" 1-star review. Ipak je on taj koji placa. Sad mi je vec 4-5 gostiju proslo kroz apartman i nijedan, bas nijedan, ne kuzi kako funkcionira propuh. I objasnis im i zamolis ih da pripaze, kurcina. Stokovi od vrata su se valjda pomaknuli od lupanja. Kat iznad mi voda u casi zavibrira kad lupe vrata njima dole ![]() S druge strane, vise uopce ne gledam kako koriste klimu ili jesu li prozori zatvoreni. Pa makar planeta pukla napola.
![]() |
![]() |
#4697 |
Expert from the shadow
|
Nisi shvatio sto zelim reci. Znaci pravila za koristenje klime, doplate, naknade za ukljucivanje klime bez znanja vlasnika i ostale pizdarije me jako zivciraju. A amortizacija klime se ukljuci u cijenu najma, vrlo jednostavno.. A ne da mi vlasnik apartmana salje ljutite poruke kad zaboravim ugasit klimu kad odem na veceru i ulazit u apartman da podigne temperaturu hladnjaka. Ne hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4698 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Treba onda ugradit one hotelske kad se otvore vrata od balkona/terase klima stane ![]()
![]() |
#4699 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Tako je, ako vas muci, shelly door window kad je neki otvoren 5 min nek iskljuci il smanji klimu i to je to, ako turist sta pita pravis se lud i kazes da je tako zgrada napracljena green energy eu fondovi i da ti tu nemos nista. Moji su inace svi ok ima sam samo jednog koji je drza na 22, a neka je ako mu paše sta cu mu ja haha, Door window isto nisam stavlja, kazem im da ima komaraca i osa pa svi sami zatvaraju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4700 | ||
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Hvala na odgovoru, zaletit cu se danas do klimakoncepta malo vidit sta kazu. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4702 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
A kao vlasnik apartmana, koji se isključivo na klime grije, svjestan sam potrošnje. Isto kao što sam svjestan da na gore opisani način klima može samo požar izazvat kad se zapali vanjska jedinica. Isto tako ako se pokvari, vidi kako ćeš je zamjenit usred sezone. Jer zašto da radi na minimumu i da te dočeka osvježen apartman, s čime nemam problema, kad je mogu pokvarit na gore opisani način, jer iza mene nitko više neće nogom stupit u taj apartman, gazda nema daljnje rezervacije i sl. Ali ekipa uredno radi ovo gore opisano. Predložio bi ekipi koja se nikad nije turizmom bavila da se ne oglašavaju po tom pitanju. Kretena kakvih ima i kako se ljudi ko stoka ponašaju kad su turisti, vi si ih ne možete ni zamislit. Samo jedna slika, nije moj apartman, stara od frenda je čistila. Luksuzni, ali baš luksuzni apartmani na Krku. Tjedan dana su smeće ubacivali u veš mašinu. I držali je zatvorenom. Pa si zamislite smrad kad su otvorili mašinu...
![]() |
![]() |
![]() |
#4703 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Može preporuka? Trebam 5kW i da se ne smrzava zimi. Imam sad Hitachi 35 i ode u defrost zimi često pa bih nju skinuo i odnio bih je na kat da hladi ljeti i nikad više ne bi grijala. Uzeo bih umjesto Hitachija za prizemlje Micu,Daikin ili Gree i mora imat WIFI. Pare nisu problem. Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4704 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Za ove sto otvaraju prozore i drze na 16, samo laganini zatvoriti prozor i kad se vrate, sa bocom necega dozujati u app na casicu razgovora,u jaketi naravno. Ostati tamo dok zubi ne otpadnu. Jebalimaterretardiranu. Nemam app ni goste. Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4705 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ugradi se klima koja ima WiFi i aplikaciju s blokadom funkcija, blokira promjenu temperature i moda rada i amen pa neka stišću po daljinskom koliko hoće. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4706 | |
Expert from the shadow
|
Citiraj:
Uglavnom, najjednostavnije rješenje koje sam vidio je kartica, s kojom se prilikom izlaska iz apartmana prekida strujni krug i gasi sve sto je na to spojeno... Ne sjecam se da li je bilo kao privjesak na kljucu ili se s njom i apartman otkljucavao. Imas i opciju da iznajmljujes na airbnb-u, pa mozes filtrirat goste i sam, jer iznajmljivaci ocjenjuju goste, a gosti iznajmljivace i svi sretni i zadovoljni.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4707 | |
Dobro je sve.
|
Citiraj:
@Paxton Kuzim ja tebe ali ti ne kuzis da ako iznajmis nisi ga kupio i nije tvoje ,vjerojatno govoris iz nekog loseg iskustva pa prepostavljas jer meni nepada napamet nekom ulazit u apt. vidim sve na appu i termostatu . Imaju doslovno tri stavke nema pusenja unutra,ako nesto razbijete samo prijavite i budite obzirni prema ostalim . Jbg Mislim da samo debelo oftopic pa necu vise svako ima svoje misljenje. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4708 | |
Registered User
Datum registracije: May 2022
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Markecn. 18.07.2024. u 21:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4709 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ne treba mi radi gostiju, nego starih roditelja koji obožavaju prčkati po daljinskom, i onda me zovu i bune se da klima grije umjesto hladi, a oni stavili drugi mod ![]() Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4710 |
Premium
|
Neznam za ovu noviji ali sf model je upravo to, SF. Nemoze bolje valjda. I sami serviseri to hvale u nebo. Ja imam 2 kom u apartmanu. Ko je ima cuvajte ju ko suvo zlato i nedajte je. Backup klima mi je hr35. Nemam iskustva jer nisam nikad u apartmanu, al mi se cini ok za tu cijenu. Ima samo jedan model jeftiniji od hr, al to mi je receno da izbjegavam jer to uopce nije micek neg nest prepakirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|