|
![]() |
#74402 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
https://www.businessinsider.com/ev-c...-to-gas-2024-6 Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74403 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Evo, taman me taj dan popodne dočekala pošta i ceduljica za ugovor, tako da je to to. Jebiga, 9k€ visi u zraku za taj povrat, a ovisi o poštarima i ono, da li ćeš dobit papir poštom ili ne. Fucking 21. stoljeće ![]() Citiraj:
Situacija sa punjačima je daleko od idealne, Tesla superchargera ima na prste jedne ruke u RH, navodno ih cockblocka HEP sa dozvolama. Ovo sa svim ostalima punjačima je teški pain in the ass. Za svaki trebaš app, account, depozit sa kreditne, odvratno su to napravili. Ja iskreno ne znam kako bi se neki hrvatski average boomer snašao u tome, naravno da će reć "jebo to, dok ima dizla ja samo to točim" Osobno, ja sam oduševljen Teslom, redefiniran mi je pojam auta i preporučio bih je svakome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74404 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Lifetime auta od strane proizvođaća je cca 200 000km, zato je ulje u mjenjaču lifetime, i lanci su isto podastrani kao lifetime po toj osnovi, remenje na 210 000km, valjda kao 2nd lifecycle auta ![]() Zašto su servisni intervali na 30k km, pa da mijenjaš na 10-15k km, zagadio bi otpadnim uljem 2-2.5x više, da ne pričamo koliko bi se manje skupih rezervnih dijelova prodalo kada bi se ulje mijenjalo na 10k, pa turbine ne bi trebale reparaciju nikad ![]()
![]() |
![]() |
#74405 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Neki dan sam bio s mehom na cugi, bio na VW radionici u Njemačkoj, i dobili su uputstva na DSG-u mijenjati ulje na MAX 60k, čak zagovaraju i prije da se to radi, neki to rade svakih 30-40k. Direktno od VW-a je dobio te info. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74406 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
to BMW govori za ZF mjenjaće, a i ima naljepnica gdje piše da je to Life time ulje Dok, ZF preporuča zamijenu ulja Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74407 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Mommistake nazovi sada telefonom 5 ovlastenih servisa (razlicitih brendova) i zamoli ih da ti zakazu termin za servis automatskog mjenjaca (izmjenu ulja i filtera). Poslije obavljenih poziva napisi ovde kako su razgovori protekli.
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 16.07.2024. u 09:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74409 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74410 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nedavno je EU donijela neki propis da od nekog datuma više neće biti potrebe za milijun aplikacija i kartica za punjače nego će morati biti omogućeno plaćati bilo kojom karticom.
![]() |
#74411 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() DSG bez zamjene ulja krene dolaziti u kuki već na 100k ovisno o načinu vožnje, pa su odlučili umjesto zamjene mjenjača (jer ga oni ne servisiraju nego zamjena svega) o svom trošku ipak mijenjat ulje.
![]() |
![]() |
#74412 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Jedan poziv, riješeno bilo za 3 min, servis gotov isti dan. Isto tako žena vodi vozni park od firme, neki dan su vozili 3-4 auta na zamjenu na 60k u Zubak, nikakvih problema. Citiraj:
Što se tiče relacije Njemačka - Balkan i servisnog intervala, ja sam svoga vozio na 80k jer mi vrag nije dao mira (rečeno mi je bilo u Njemačkoj da je napravljen servis DSG-a na 60k). Ali sam nekako primjetio da mjenjač drugačije radi i nekako čudno šalta, pa sam zvao, dobio termin, na 80k. Kad sam došao po auto nakon servisa, kaže meho da je to ulje od prvog dana unutra 100%, nije ništa promjenjeno. Isto su se kleli da su pumpu vode zamjenili, kad ono, godina proizvodnje ista kao i auto. ![]() Sve više čujem da dolazi groblje auti u RH koji su još pod garancijom i u ovlaštenim servisima servisirani vani. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 16.07.2024. u 09:58. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74413 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
EV clinic lijepo je to slikama, opisom potkrijepio
![]() |
![]() |
#74414 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Znači DSG mijenjač ulje bi trebalo mijenjati na 60.000 km cca? Pitam, jer ženin Tiguan ima nekih 56 000 km, pa da i to riješimo u ovoj godini. Taman gledam, TIGUAN 2.0 TDI DSG 110 kW / MG. 2019 278,88 € Nije ni skupo, znam da je meni na ZF mijenjaču oko 1000 eura izmjena ulja. Citiraj:
Imaš na mobile.de kategoriju for export only, i tu bude svega. Zvuči mi ko SF da će netko u ovlaštenom servisu zajebavati se radi par litara ulja i dijelova, i pisati da je promijenjeno, a nije. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 16.07.2024. u 10:14. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74416 |
Brat od Đon Vejna
|
Ne bih im vjerovao nijednu riječ, ni slovo ![]() Planiram kupit ukleti b47 i ZF 8HP, odmah računam na zamjenu ulja u mjenjaču i seta lanca, ne znam čime bi me prodavaoc uvjerio da je to odrađeno.
![]() |
#74418 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
uh pogledaj si borka (budući klasici yt) koji uvozi aute iz švicarske, pa kad ga raskopa i vidi da ništa nije dirano 10g a auto bio 7x u ovlaštenom i uredno u knjižici piše da je odrađeno ![]()
![]() |
#74419 |
Brat od Đon Vejna
|
Imaš kanal Budući klasici na YT, čovjek uvozi raritete, većinom iz Švicarske...redovito su u servisnoj knjižici odštampani radovi ovlaštenih servisa, pa kad se skine karter mjenjača, vidi se da fali po 30-50% ulja, karter getribe ima datum proizvodnje auta, filteri kabine, goriva i sl. nisu zamjenjeni godinama, a uredno su naplaćeni... @mamutarka - jel moguće ![]()
![]() |
#74421 |
Premium
|
Moram priznati da mi nije jasno kako bi novi auto radio nakon 5-6-7 godina sa prvim uljem. I kako se nebi skuzilo da ne mijenjaju ulje, ajde jos neki filter ali ulje, pogotovo na novim masinama koje su ful osjetljive na ulje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#74422 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#74423 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() |
#74424 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
O ulju u mjenjacu je rijec, ulje u motoru mjenjanju iako i to na 30k sto je previse al ajde, tak je propisano, jel, taman da motor izdrzi do 200k pa ga bacit ili generalka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74425 | ||
Premium
|
Citiraj:
N47 je bio ukleti, na B47 je riješen dio problema. Što se tiče ZF-a, BMW kaže lifetime ulje, ZF kaže 80.000,00 km?. https://www.hidromehanika.hr/service...e-diagnostics/ Ovo ti je ovlašteni ZF servis kod nas. Citiraj:
Što nije bio polu vic polu istina da talijani, pogotovo sa juga ne mijenjaju ulje u motoru, nego samo nasipaju kada zafali? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74426 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Frend je nedavno u Tomiću platio za 320d 1k€ zamjenu ulja u ZF mjenjaču. Neće sami to raditi, nego ako dođeš i pitaš za to onda ti naprave ponudu. Ne znam kolko hidromehanika (ovlašteni za ZF) naplaćuje to |
![]() |
![]() |
![]() |
#74427 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da je bilo 800+PDV dakle, same shit. hidromehanika daje 12 mjeseci garancije na radove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74428 |
Bazinga
|
![]() |
#74430 |
Brat od Đon Vejna
|
Ako dođe do toga (daj Bože BTC probije ATH opet), radim to sam ili s mojim mehom, nitko drugi na mome autu neće dizat haubu ![]() Tako da ide maximalni popust preko tokića i minimalni trošak ruku, javim vam nekad za 3-6 mjeseci koliko je ispalo ![]()
![]() |
|
|