|
![]() |
#11852 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11853 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Jeste osjetljivi. Ima lijevo otvoreni prostor, desno staklenu stijenu, a napisao je da ne želi zvučnike na stalcima. Znači praktično jedina opcija je da utipla zvučnike u strop i nekako ih usmjeri. Što opet povlači kabliranje (minimalno struja ukoliko si wireless zvučnici, ako nisu onda struja i audio). Ne trolam čovjeka nego mu kažem da je iz mog iskustva 5.1 precjenjen, te ga "ohrabrujem" ![]() Svakako ukoliko je zagrizao za 5.1, razumijem, i ja sam grebao godinama dok nisam nabavio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11854 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
3.1 bi trebao biti neki standard za filmove, bit ce mu bolja solucija zbog centralnog kanala. Ako mu ne treba 5.1 cijelo vrijeme, mozda da ode na neki od onih (cini mi se) JBL soundbarova s odvojivim satelitima na baterije, pa ih stavis na stolice ili stalke oko kauca dok gledas film i kasnije ih spojis nazad na soundbar. Za gledanje filmova i ako se ne zelis hebati sa zicama ne vidim prakticniju opciju. Ili butkicker + bilo kakav par zvucnika/soundbar. Kolega Lacy ce reci vise o tome, on voli gadgete ispod guze :P
![]() |
![]() |
#11855 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Butkicker reproducira niske frekvencije koje se ni ne mogu cuti a sub ih ne moze reproducirati. Ili ako moze, to su opet vibracije koje zavrse u podu pa dok dodju do korisnika...Ovako su ispod pa se osjete bez da sub mora bit preglasan. Mislim da nije potreban sredisnji zvucnik ako su L/D kvalitetni. A za sredisnji, kao i za 5.1/7.1 ili koliko vec, treba imati decoder... Vecinu vremena slusam glazbu a filmove/serije sve rjedje. Jednostavno ne nalazim nista sto mi se gleda. Tako da mi je i sustav slozen za stereo (ajd dobro, imam i sub). Imao sam nekad davno 5.1 i fora je al' uzalud sve ako je film za q. Osim podguznog gadgeta, slozio sam i ambilight. To je super fora, pogotovo za koncerte.
![]() |
![]() |
#11856 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
meni je srednji bio 'otkrice', a imam entry level razinu opreme....nakon pola godine micanja/namjestanja po sobi i navikavanja, 3.1 je zbilja velik step-up u odnosu na soundbar. spacing jasno nije na razini 5.1 i visih, ali jasnoca dijaloga i prezentacija glazbe i efekata je skroz dobra. za glazbu je obrnuta prica, ali ne mozes sve za toliki novac ig ![]()
![]() |
#11857 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Popust u nbz
Mozda nije po pravilima, pa nek mod briše ako smeta... uzeo bih nešto u NovimBojamaZvuka, i već prošao kroz webshop, i reko mozda ima nekih kodova, googlam-ništa i onda vidim na fb imali kao rođendanskih -19% na sve, do 29.05.2024. I sad mi pamet neda dat 900€, kad znam da može ići za 170€ manje. Zna li netko imaju li oni neki standardni popust, koji se "zna", ili nešto slično. Ili da se idem napit sad od tuge? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11858 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
na black friday će imat i po 30 posto... samo ... daleko je .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11859 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() Da su bar pustili neku kvačicu u postavkama "enable audio sensing only when source is paused"...
![]() |
![]() |
![]() |
#11860 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() sve lijepo kratko traje! nisam te baš razumio oko tog prebacivanja al ponavljam "sve lijepo kratko traje" dobro dok još ne unište užitak (kao google maps koji sad ima druge boje i totalnimije kaos gledat takav skin) edit - ja bi radije da uvedu promjenu boje LEDice kad je upaljen (streema) i kad je ugašen |
![]() |
![]() |
![]() |
#11861 |
49%winner
|
Koristim dva inputa i jedan output na wiimu - wifi (mrezno streamanje) i line in za tv, a izlaz je na jedne zvucnike, jasno. Taj audio sensing je fora stvar kada slusam internet radio ili bilo sto preko mreze, onog trena kada upalim tv i pokrenem nesto sa zvukom wiim bi prebacio input na line in od tv-a... I obratno, ako odlucim opet upaliti radio. Ne trebas se driblati s inputima na daljinskom. Magic! I to su u proslom updejtu dosta poboljsali i ubrzali. Sada su ga malo unazadili. Budem se regao tamo i pisao im. Ali siguran sam da vecina koja koriste audio sensing ne vide ovu promjenu prakticnom. Ledicu sam ipak morao ugasiti jer je postala magnet za todlera ![]()
![]() |
![]() |
#11862 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ima tko kakva iskustva sa chi-fi? Naime, još uvijek tražim nešto adekvatno za 3. sistem u dječjoj sobi. Bio sam siguran da ću uzeti wiim amp, no osim što pola funkcije ne trebam, nema izlaz za slušalice, a zaista bi volio to. To je ustvari jedino što nedostaje. Ovaj višak stvari mogu zanemariti. Ono što mi treba je idealno jedna kutija koja ima pojačalo za zvučnike, izlaz za slušalice, DAC i streamer( da se mogu spojiti na NAS i puštati sa njega) Malo sam gledao što nude kinezi, no nisam ni kod njih našao nešto takvo. Najbliže što sam našao je Loxjie A30, no njemu fali mogućnost spajanja na NAS. Ima tko kakvu ideju ili prijedlog? Cjenovno bi se zadržao u krugu wiim ampa, oko 360 eura, no što manje to bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11863 | |
Premium
|
Citiraj:
Pricekaj novi WIIM Amp - ima sve sto zelis za istu cijenu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11865 |
Premium
|
Ultra ima: https://www.youtube.com/watch?v=t6F0S_F96qg Ili to ili uzmes neki rabljeni A/B class pojacalo/reciever koji ima sve sto zelis + Wiim Mini / Pro (samo ak trebas chromecast) kao streamer. Marantz i Yamaha imaju interesantne proizvodi sa streaming funkcijama koje su vecinom sasvim pristojne. Al ako zelis nekaj kompaktno u toj kategoriji sa svim tim featurima - Wiim Amp je za tu cijenu pun pogodak (nebih ga dizao u nebesa za kriticko slusanje ali je za 90% populacije dovoljno dobar). P.S:- s obzirom da ne vrti Android nego Linux - pricekaj malo na testove i vidi jel su sve aplikacije koje zelis dostupne. Teoretski bi trebalo biti sve moguce gore puknut al nemam pojma kaj su gore implementirali. Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 13.06.2024. u 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11866 |
Premium
|
Da, Ultra ima, no nema speaker amp, što znači da opet moram dodatnu škatulu imati. Nadao sam se da mogu sve u jednom.. kao nekadašnje linije što smo imali ![]() Na kraju mi Loxjie 30 + wiim mini izgleda kao najbolja kombinacija ( iako bi volio i ethernet konektor imati za svaki slučaj), unatoč tome što bvze imam DAC viška. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11867 | |
Premium
|
Citiraj:
A crap sad tek vidim znaci trebas oba uredaja. A gle iskreno - nebi isao onda na chifi osim ako je zbog dimenzija. Rabljena Yamaha/Marantz po kvaliteti zvuka rasture vecinu tih chifi uredaja (osim onih skupljih). Nije da su losi , ponuda je oko 200-300 Eura sasvim OK al ja sam za 350 svoj Marantz PM6007 platio. Prije toga sam imao Wiim Amp. Razlika je u zvuku itekako primjetna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11869 |
Premium
|
Samo sam te čekao ![]() ![]() Ma mala ima 6 godina , pa si mislim da je to možda malo prekomplicirano za nju.. ja bi najradije neki daljinac i liniju kao nekad. Ali sve si mislim da će ići CCA na Loxjie, pa nek se uči ![]() Sent from my M2011K2G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#11870 |
49%winner
|
Drago mi je da jos nalaze primjenu. I dalje stoji, ako ih se pozelis rijesiti, tu sam ![]() Moja zena recimo prihvaca samo castanje. Jos nije prihvatila Wiim app, kaze trebam tamo previse kliktati da bi nesto nasla i prodje me volja. I u pravu je, donekle... Zato je spasava Wiim daljinski sa 4 preset tipke, pa sam joj namjestio radio stanice i neke deezer playliste na jedan klik. Ako mala koristi mob i imas servise koje mozes castati (deezer i sl., yt music...), imho to je jos uvijek najlaksi nacin.
![]() |
![]() |
#11871 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Da ne kvotam svakog gore posebno, mislim da će biti onda 3.1 Računam da bi trebalo biti dovoljno za filmove (Netflix, torrenti), a i za muziku koju planiram eventualno slušati. Sad bi trebalo naći kakav povoljan receiver (sa svim modernim Bluetooth i WiFi điđama) plus zadovoljavajući i isto povoljan set zvučnika, a da nisu grdi. Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#11872 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Što se tiče zvučnika mogu preporučiti Monitor Audio Silver 100 7G akon ulaze u budžet. Uzeo rabljene na njuškalu, prezadovoljan. Iako ih hvale kao zvučnike s jednim od boljih baseva, nikako bez sub-a. Rabljeni se mogu naći na njuškalu, ali centralni nikako, a centralni 1kom dođe kao rabljeni 2kom na njuškalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11873 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ja uzeo Fyne audio 301 (front) + 300 (centar) iz neke hifi trgovine u Berlinu. došli za 3 dana, platio oko 300€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11874 |
Pink Floyd fan
|
Dobio na email. Prvo sam mislio da je neki tube amplifier a ono... ![]() https://drop.com/buy/douk-audio-vu9-...urce=linkshare
![]() |
#11875 | |
Premium
|
Citiraj:
Neat. Al ne za te pare. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11876 |
Pink Floyd fan
|
Ma što će ti to?! Samo bljeska bezveze. Pravi audijofil sluša glazbu u mraku. Čak je i displej na hi fi opremi ugašen jer utječe na zvuk ![]() Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk
![]() |
#11877 |
Premium
|
Ma naravno titranje dioda se cuje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11878 |
#erase startup-config
|
Hi-Fi
Ovako nešto? ![]() https://www.hifiengine.com/manual_li...se-a2000.shtml Cool faktor u prigušenom svjetlu je garantiran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11879 | |
Premium
|
Citiraj:
To ja navodno jedan od boljih Class-AA pojacala vec sam ga gledao...al imam dojam da bi to malo previse svjetla bilo ![]() https://www.technics.com/de/produkte.../su-r1000.html https://www.technics.com/de/produkte...rie/se-r1.html Morao bih ih vidjeti uzivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11880 |
#erase startup-config
|
Hi-Fi
To novo mi je digitalija i klinički bijelo-plavkasto svjetlo. Možda živim u nekom drugom vremenu ali te crne polu-vintage analogne komponente s toplim žuto-narančastim svjetlom na kazaljkama su mi… mmm :-) Ono što sam poslao ima moj rođo s pripadajućim kontrolnim pojačalom. Predivno izgleda na vitrini od punog drveta (višnja/trešnja, ne sjećam se točno) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|