|
![]() |
#74161 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Koja je budala slagala onu cestu kod westgatea? Evo mene zanima di ti ljudi žive da im čestitam. Em oni šahtovi, em oni odvodi vode, em općenito kvaliteta ceste....
![]() |
#74162 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Tu cestu je uništio kamionski promet pa je zato potonula nekako čudno,a rješenje je ne nova cesta nego znak da je cesta oštećena i ograničenje 50. Na toj cesti kad se voziš iza nekog zgleda ko da mu je puknuo amortizer |
![]() |
![]() |
![]() |
#74164 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
10 minuta sam guglao "haeru" forum i svašta mi je izbacivalo dok mi nije kliknulo ![]()
![]() |
![]() |
#74165 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Nije uopce poanta u postivanju znakova, vec u debilima koji ih stavljaju jer ih stavljaju po random principu... Dokazano je vec bezbroj puta da kad se vozi po postojecim glupavim ogranicenjima, nastaju ogromne kolone... Eno, nedavno je bio prilog od RTLa kada su po staroj karlovackoj vozili po ogranicenjima... Katastrofa kolonu je lik napravio, morao je par puta stajati sa strane da propusti ostale vozace, preticali su ga non stop, trubili mu stalno i slicno... Da je vozio 10-15km/h iznad ogranicenja, nikom nista...
![]() |
![]() |
#74166 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Taj jedan lik je problem jer se vozi po ogranicenju a svi drugi su jadne zrtve tog jednog pa su ga vidis cuda morali jadni preticati ![]() ![]() P.S Pritom ne mislim sad na ove turiste koji se tamo di je 80 voze recimo 50, cisto da ne bi bilo zabune. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74167 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa nije čovjek koji vozi po ograničenju napravio kolonu, nego ovi svi naguženi od iza koji ne poštuju ograničenja Ionako još uvijek imaš toleranciju na mjerenje brzine +10km/h, pa ne moraš voziti 45, gdje je 50 ograničenje. Van naselja do 10km/h nema kazne, znači +20 od ograničenja nisi u prekršaju.
![]() |
#74168 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Zašto? Zato što (po tvojoj logici) je uredu ići preticati nekoga tko vozi 100 sa 105, i tako se vući npr. 5km, samo zato "jer si ti u pravu". I da se razumijemo - ograničenje tko želi neka poštuje, ali ako obilaziš - stisni gas i obiđi što prije, te se vrati u desnu traku. Isto tako - 130 je ograničenje na većini km naše autoceste, ali se može voziti 150 (čak i 155, što mi je potvrdio i policajac iz presretača koji me zaustavio jer sam išao 170 jer je izjavio: "Da si išao 155 ne bi te dirali") A koliko sam puta nakon toga prošao kraj policije i presretača sa 150-155 i nije bilo nikakvog zaustavljanja. Lijepo - kad obilaziš, daj gas, i vrati se na desnu traku, praktički isto kao na lokalnoj cesti. A o izlijetanju na lijevu traku sa 100 ili 110 bez žmigavca i kontrole u retrovizoru dolazi li tko - e to je još jedna priča za sebe. Što se tiče ograničenja na izlazima - trebalo bi zasebno gledati izlaze s autoceste i čvorišta, jer nisu iste stvari. Ne vidim razloga zašto na izlazima/ulazima na autocesti stavljati ograničenja na 100kmh, sasvim nepotrebno. Onaj tko se ne zna uključiti na autocestu, neka vozi lokalnim cestama i riješeno. Na čvorišta se mogu staviti ali ništa manje od 100kmh, sasvim dovoljno i sigurno za spajanje . Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 08.07.2024. u 14:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74169 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo s dvije trake na AC zna cesto zeznuti ljude jer vuku usporedbe s 2+ trake u gradu i postivanjem brzine. U gradu su sve trake vozne, mozes i obilaziti s desne strane, nema razlika, nema kazni. Na AC nemas sta pametno raditi u lijevoj traci osim obilaziti, a kada obilazis napravis to u najkracem i najsigurnijem potezu. Ako vozis 135, neces obilaziti nekog tko vozi 130 sa istom tom brzinom. Kao sto ni na obicnoj cesti neces traktor koji ide 40 na sat preticati sa 50km/h jer je toliko i ogranicenje. Jbga, stisnes gas da se sto prije vratis u desnu i nastavis voziti 50. Ili 135 ako si na AC. Ili ja ne kuzim.
![]() |
![]() |
#74170 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prije par godina su novinari napravili test i vozili riječkom zaobilaznicom u obje trake poštujući znakove. Za ono što se dogodilo kaos se slaba riječ. U sub išao u ZG. Još uvijek mi nije jasno zašto je na prilazu KA stavljena kontrola brzine i to spušteno na 100 km/h. Od Bosiljeva vozim 130, a onda tamo moram smanjiti na 100! WTF!?
![]() |
#74172 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() AC, desna traka ako je slobodna, miči se. Bez obzira imao 100, 130 ili 180, desna traka. Ako su 3, bježi što više desno itd. Kada čitam ovo gore "kakvo micanje" stvarno se zapitam je li šala. Ne razumijem mindset gdje se problem maknuti na desnu traku ako je netko brži? Koliko truda/napora/energije je potrebno za tako nešto? Desni žmigavac, makneš se, ako već forsiraš lijevu traku, vrati se u lijevu, gotovo. Ako imam brzinu 150km/h, dolazi netko ako treba i s 200, zašto se ne bi maknuo čovjeku? Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 08.07.2024. u 15:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74173 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Guess ![]() btw, evo jednog naslova koji bi se komotno mogao proglasiti vicem godine Do 2025. trebalo bi sagraditi punionice na glavnih cestama na svakih 60km
![]() |
#74174 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#74175 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Ovisi o situaciji, ako pretičem kolonu kamiona s dozvoljenih 130 a netko naleti iza mene s 200 nema šanse da se maknem dok ih ne pređem. Zbog čega bi kočio i čekao iza kamiona dok netko krši zakon. Naravno, zašto bi vozio lijevom trakom ako je desna slobodna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74176 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mene recimo dosta hebe zena, ne zakoni i znakovi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#74178 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Što bi značilo 155 km/h gdje je ograničenje 130 km/h. Ali pošto svi (normalni) auti lažu koliko brzo voziš za 3-4 km/h, to ti je onda skoro 160 km/h. Radi jednostavnosti ja svima kažem kao i kolega ovdje na forumu, izvan naselja ograničenje + 20 km/h i miran si. U naselju nisam siguran kako računaju, da li je samo 10% ili samo 10 km/h. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74179 | |||
Premium
|
Citiraj:
A autoput necu ni spominjat... Tamo su se doslovno zaigrali sa tim ogranicenjima... Ajd tunel pa ogranicenje 100 pa ured, ajd neki ozbiljni zavoj (pogotovo oni iznad Zadra) pa u redu... Al kog djavla imas stavljat 100 ogranicenje na ravnici gdje nema niceg i nikog? Citiraj:
1. Ostani ziv kako znas i umijes 2. Pokusaj ne ubit ili ozlijedit nekoga, osim ako se kosi sa 1. aksiomom 3. Postuj pravilo veceg i jaceg Onda dalje mozemo pricati o prometnim pravilima i tko je bio u pravu da ne bi na kraju bilo ko u pjesmi od Kuzme i Shaka Zulu... Posta je heroj, posta je mit na EKG-u crta, zaculo se pit ima je prednost, bija je u pravu sada na Lovrincu odozdo gleda travu Pa ako se ti zelis bakcat sa idiotima koji dolijecu sa 180 i glumit da si u pravu, jbg, ne postujes prvo 3. aksiom, a onda niti 1. aksiom... Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#74180 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#74181 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nekad mi onda to padne napamet, pa poludim u roku 5 minuta takvog kotrljanja..
![]() |
![]() |
#74182 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...00-ks-15459226 Objavljeno: 10. svibanj 2024. 13:04 Hrvatski inženjer i poduzetnik otkrio je da V16 neće imati nikakav turbo što je značajan odmak od Chirona i Veyrona, kao i EB110 https://www.novilist.hr/ostalo/auto-...u-v-formaciji/ 01. ožujak 2024 17:24 Rimčev Bugatti za nove hibridne modele razvio novi motor sa 16 cilindara u V formaciji https://www.jutarnji.hr/autoklub/gar...illon-15479421 Monstrum koji nudi raskoš u obujmu i cilindrima: Zašto je Rimac povjerio Cosworthu izradu V16 za Tourbillon U Cosworthovoj režiji izveden je atmosferski V16 motor obujma čak 8,3 litre koji se vrti 9000 okretaja u minuti Objavljeno: 08. srpanj 2024. 00:15 1. Nije ga on razvio 2. Radi ga ne buggati ne rajmak job nego cosworth 3. Ima četiri turba ![]() Rajmak himna |
![]() |
![]() |
![]() |
#74183 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo 130 i preticanje kolone kamiona, jer netko iza mene krši zakon, meni za rubriku "vjerovali ili ne". Zato se stvaraju kolone ZG-KA, jer svi na lijevu i maži 120km/h. Nedugo sam u SLO vidio ženu u šezdesetim godinama koja dobrih 5 min nije primjetila Hitnu s rotacijama i sirenama na guzici. Ona u lijevu traku, 120km/h i ne vidi živog boga. 5 min tako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74184 | |
Premium
|
Citiraj:
Iskreno, ne vidim smisao ovih nasih autoputeva kada se uopce ne koriste... U Italiji odes na autoput, em je uzak, em nemos nikud od silnih kamiona... Nama su realno trebale brze ceste, a ne skupi autoputevi, ali... politika... zna se... itd itd...
![]() |
![]() |
#74185 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#74186 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Moja se buni na 180. ![]() ![]() Desna je vozna, lijeva je preticajna. To bi trebalo biti jasno. Danas mi je m3 doletio dok sam se vozio 150 i maknuo sam mju se u desnu jer nisam ja tu da njega blokiram. On ako se želi voziti 200 nek se vozi. To je stvar policije, a ne mene . ![]() Citiraj:
Bilo bi skroz ok. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74187 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Znači oni koji se pridržavaju ograničenja su budale koje se trebaju prilagođavati divljacima na cesti, sorry neće ići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74188 | |
Premium
|
Citiraj:
2. Pokusaj ne ubit ili ozlijedit nekoga, osim ako se kosi sa #1 3. Postuj pravilo veceg i jaceg A onda se mozes bavit pitanjima ogranicenja, pravilima desnih, lijevih skretaca, semaforima i slicno... Najbitnije je ostat ziv, a ne bit u pravu... To vrijedi i za pjesake i za bicikliste i za romobiliste i sve ostale sudionike u prometu... I zapamti - bolje ispast budala, nego iz aviona... ![]()
![]() |
![]() |
#74189 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ak mislite voziti u bilo kojoj traci osim krajnje desne duže od 20 sekundi, ni ne započinjite pretjecanje. U Njemačkoj, kao uzoru našeg sveopćeg zakonodavstva i prometnih pravila, je neopravdana vožnja van krajnje desne trake kažnjiva s 80€ i kaznenim bodovima.
![]() |
![]() |
#74190 | |
Premium
|
Citiraj:
Btw. 145km/h na AC je dozvoljeno u granicima zakona, tako da, ne treba banalizirati, ne voze se svi 200, ne vozi se ni 1% 200. Ali 150, sasvim normalna brzina. I kod nas je tako, samo se ne provodi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|