Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.07.2024., 10:09   #74161
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Koja je budala slagala onu cestu kod westgatea?
Evo mene zanima di ti ljudi žive da im čestitam.
Em oni šahtovi, em oni odvodi vode, em općenito kvaliteta ceste....
Staro 08.07.2024., 10:25   #74162
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Koja je budala slagala onu cestu kod westgatea?
Evo mene zanima di ti ljudi žive da im čestitam.
Em oni šahtovi, em oni odvodi vode, em općenito kvaliteta ceste....
Tu cestu je uništio kamionski promet pa je zato potonula nekako čudno,a rješenje je ne nova cesta nego znak da je cesta oštećena i ograničenje 50. Na toj cesti kad se voziš iza nekog zgleda ko da mu je puknuo amortizer
Router je online   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 10:48   #74163
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jutros opet veselje oblizaznica i bolonja skroz od tunela do črnkasa. Veselelje!
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 10:54   #74164
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Na forum haeru imaš temu o uvozu automobila.
Odi tamo i budeš vidio jednog koji ima u hrvatskoj firmu i bavi se sa time (fabricio1)

Ekipa ga hvali, drugi je LaLala123 i on je u Njemačkoj i zna isto tako pomagat ljudima

10 minuta sam guglao "haeru" forum i svašta mi je izbacivalo dok mi nije kliknulo
Staro 08.07.2024., 13:02   #74165
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Tako sam i ja dugo razmišljao ali…

Treba uzeti u obzir stanje na toj cesti 24x7 svih 365 dana u godini. Što kada se uhvati mraz na cesti? Ili ljepljivo lišće? Ili kada zbog traktora/kamiona/koječega povremeno bude zemlje i/ili blata na cesti? Tada više ne možeš 70-80 po tim zavojima nego 40 koliko je ograničenje ako ne i manje.

Na Savskoj je ograničenje 40km/h zbog zebri. Koliko puta sam doživio da netko naglo koči sa 70-80km/h ispred dječjih kolica ili starije osobe… jer ekipa misli da su ograničenja postavljali idioti. Ili uopće ne stanu jer su se toliko zaletjeli da niti ne vide ljude na pješačkom.

To što nama nije odmah očito zašto je tako ne znači uvijek da je bezveze. Ima i toga ali nije uvijek.

I da, nemaju svi moderne aute a i mnogi koji ih imaju voze na ćelavim (i jeftinim) gumama.
A onako, a sto bi falilo uvesti dinamicke displaye koji ce pokazivati ogranicenje ovisno o vremenskim prilikama... Jer niti ogranicenje 40 te nece spasiti ako je mraz na cesti...

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Hahaha, da, dobra fora. Najbolje da onda i ispred skola/vrtica dignemo na jedno 60 pa eto da nema guzve. Stvarno svega se moze covjek nacitati ovdje.
Nije problemu u postivanju znakova ogranicenje nego u znakovima
Epic. Mogli bismo onda maknuti znakove, kao na njemackom autobanhu pa da u gradu nema ogranicenja cisto da nema guzve.
Sto ti budalastine tu pises? Ispred skola i vrtica se ionako stavljaju one lezece policijske stanice pa hoces neces moras vozit 20 na sat jer ces si auto inace polomit... Iako, bilo bi puno svrsishodnije iskopati rupu ostrih rubova od 10cm pa da vidis kako ce svi ko po jajima tamo vozit...

Nije uopce poanta u postivanju znakova, vec u debilima koji ih stavljaju jer ih stavljaju po random principu... Dokazano je vec bezbroj puta da kad se vozi po postojecim glupavim ogranicenjima, nastaju ogromne kolone... Eno, nedavno je bio prilog od RTLa kada su po staroj karlovackoj vozili po ogranicenjima... Katastrofa kolonu je lik napravio, morao je par puta stajati sa strane da propusti ostale vozace, preticali su ga non stop, trubili mu stalno i slicno... Da je vozio 10-15km/h iznad ogranicenja, nikom nista...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 13:19   #74166
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
....

Sto ti budalastine tu pises? Ispred skola i vrtica se ionako stavljaju one lezece policijske stanice pa hoces neces moras vozit 20 na sat jer ces si auto inace polomit... Iako, bilo bi puno svrsishodnije iskopati rupu ostrih rubova od 10cm pa da vidis kako ce svi ko po jajima tamo vozit...

Nije uopce poanta u postivanju znakova, vec u debilima koji ih stavljaju jer ih stavljaju po random principu... Dokazano je vec bezbroj puta da kad se vozi po postojecim glupavim ogranicenjima, nastaju ogromne kolone... Eno, nedavno je bio prilog od RTLa kada su po staroj karlovackoj vozili po ogranicenjima... Katastrofa kolonu je lik napravio, morao je par puta stajati sa strane da propusti ostale vozace, preticali su ga non stop, trubili mu stalno i slicno... Da je vozio 10-15km/h iznad ogranicenja, nikom nista...
Ne pisem nego se referenciram na tvoje pizdarije koje si natrkeljo a koje nemaju veze s mozgom. Svi su krivi osim ekipe koja se takionak ne vozi po ogranicenju, pa cemo zato dignuti ogranicenja, jeej. Super logika
Taj jedan lik je problem jer se vozi po ogranicenju a svi drugi su jadne zrtve tog jednog pa su ga vidis cuda morali jadni preticati

P.S Pritom ne mislim sad na ove turiste koji se tamo di je 80 voze recimo 50, cisto da ne bi bilo zabune.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 13:41   #74167
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa nije čovjek koji vozi po ograničenju napravio kolonu, nego ovi svi naguženi od iza koji ne poštuju ograničenja

Ionako još uvijek imaš toleranciju na mjerenje brzine +10km/h, pa ne moraš voziti 45, gdje je 50 ograničenje. Van naselja do 10km/h nema kazne, znači +20 od ograničenja nisi u prekršaju.
Staro 08.07.2024., 14:04   #74168
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Kakvo micanje iz preticajne trake ako netko juri preko 150?

Ogranicenje je 130, ak ja preticem 135 koga briga?
Pogle kak u civiliziranim zemljama to funkcionira, ak je ograničenje 100 ajde max 105 da preteknes i odmah se vraćaš u najdesniju traku moguće.

Naravno, ak se kamion tegli 80 onda ne pretices sa 90 nego max dozvoljeno.
Zato baš takvi kao ti stvaraju kolone i nepotrebne zastoje.
Zašto?
Zato što (po tvojoj logici) je uredu ići preticati nekoga tko vozi 100 sa 105, i tako se vući npr. 5km, samo zato "jer si ti u pravu".

I da se razumijemo - ograničenje tko želi neka poštuje, ali ako obilaziš - stisni gas i obiđi što prije, te se vrati u desnu traku.

Isto tako - 130 je ograničenje na većini km naše autoceste, ali se može voziti 150 (čak i 155, što mi je potvrdio i policajac iz presretača koji me zaustavio jer sam išao 170 jer je izjavio: "Da si išao 155 ne bi te dirali")
A koliko sam puta nakon toga prošao kraj policije i presretača sa 150-155 i nije bilo nikakvog zaustavljanja.
Lijepo - kad obilaziš, daj gas, i vrati se na desnu traku, praktički isto kao na lokalnoj cesti.

A o izlijetanju na lijevu traku sa 100 ili 110 bez žmigavca i kontrole u retrovizoru dolazi li tko - e to je još jedna priča za sebe.

Što se tiče ograničenja na izlazima - trebalo bi zasebno gledati izlaze s autoceste i čvorišta, jer nisu iste stvari.

Ne vidim razloga zašto na izlazima/ulazima na autocesti stavljati ograničenja na 100kmh, sasvim nepotrebno. Onaj tko se ne zna uključiti na autocestu, neka vozi lokalnim cestama i riješeno.
Na čvorišta se mogu staviti ali ništa manje od 100kmh, sasvim dovoljno i sigurno za spajanje .

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 08.07.2024. u 14:10.
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 14:32   #74169
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovo s dvije trake na AC zna cesto zeznuti ljude jer vuku usporedbe s 2+ trake u gradu i postivanjem brzine. U gradu su sve trake vozne, mozes i obilaziti s desne strane, nema razlika, nema kazni.

Na AC nemas sta pametno raditi u lijevoj traci osim obilaziti, a kada obilazis napravis to u najkracem i najsigurnijem potezu. Ako vozis 135, neces obilaziti nekog tko vozi 130 sa istom tom brzinom. Kao sto ni na obicnoj cesti neces traktor koji ide 40 na sat preticati sa 50km/h jer je toliko i ogranicenje. Jbga, stisnes gas da se sto prije vratis u desnu i nastavis voziti 50. Ili 135 ako si na AC. Ili ja ne kuzim.
Staro 08.07.2024., 14:43   #74170
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prije par godina su novinari napravili test i vozili riječkom zaobilaznicom u obje trake poštujući znakove. Za ono što se dogodilo kaos se slaba riječ.
U sub išao u ZG. Još uvijek mi nije jasno zašto je na prilazu KA stavljena kontrola brzine i to spušteno na 100 km/h. Od Bosiljeva vozim 130, a onda tamo moram smanjiti na 100! WTF!?
Staro 08.07.2024., 14:47   #74171
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

šta se dogodilo?
reci nam.

ostali nisu vozili po propisima pa se desila harmonika i zastoj?
Jesu li - trubili!???
Staro 08.07.2024., 14:54   #74172
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ovo s dvije trake na AC zna cesto zeznuti ljude jer vuku usporedbe s 2+ trake u gradu i postivanjem brzine. U gradu su sve trake vozne, mozes i obilaziti s desne strane, nema razlika, nema kazni.

Na AC nemas sta pametno raditi u lijevoj traci osim obilaziti, a kada obilazis napravis to u najkracem i najsigurnijem potezu. Ako vozis 135, neces obilaziti nekog tko vozi 130 sa istom tom brzinom. Kao sto ni na obicnoj cesti neces traktor koji ide 40 na sat preticati sa 50km/h jer je toliko i ogranicenje. Jbga, stisnes gas da se sto prije vratis u desnu i nastavis voziti 50. Ili 135 ako si na AC. Ili ja ne kuzim.
Nema šta zeznuti ljude jer onda ne znaju/ne poštuju zakone. Zanimljivo je koliko ljudi ne zna da micanje u krajnju desnu traku nije neko nepisano pravilo/dobra volja, to je Zakon.

AC, desna traka ako je slobodna, miči se. Bez obzira imao 100, 130 ili 180, desna traka.

Ako su 3, bježi što više desno itd.

Kada čitam ovo gore "kakvo micanje" stvarno se zapitam je li šala.

Ne razumijem mindset gdje se problem maknuti na desnu traku ako je netko brži? Koliko truda/napora/energije je potrebno za tako nešto? Desni žmigavac, makneš se, ako već forsiraš lijevu traku, vrati se u lijevu, gotovo. Ako imam brzinu 150km/h, dolazi netko ako treba i s 200, zašto se ne bi maknuo čovjeku?

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 08.07.2024. u 15:01.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 14:57   #74173
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Guess Mislim da su im vozači spominjali širu i užu rodbinu u zadnjih 10 generacija.

btw, evo jednog naslova koji bi se komotno mogao proglasiti vicem godine
Do 2025. trebalo bi sagraditi punionice na glavnih cestama na svakih 60km
Staro 08.07.2024., 14:58   #74174
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nema šta zeznuti ljude jer onda ne znaju/ne poštuju zakone.

AC, desna traka ako je slobodna, miči se. Bez obzira imao 100, 130 ili 180, desna traka.

Ne razumijem mindset gdje se problem maknuti na desnu traku ako je netko brži? Koliko truda/napora/energije je potrebno za tako nešto? Desni žmigavac, makneš se, ako već forsiraš lijevu traku, vrati se u lijevu, gotovo. Ako imam brzinu 150km/h, dolazi netko ako treba i s 200, zašto se ne bi maknuo čovjeku?
Jer ćeš ti njemu pokazati da si ti bolja osoba i educirati ga!
Staro 08.07.2024., 15:09   #74175
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Nema šta zeznuti ljude jer onda ne znaju/ne poštuju zakone.

Ovisi o situaciji, ako pretičem kolonu kamiona s dozvoljenih 130 a netko naleti iza mene s 200 nema šanse da se maknem dok ih ne pređem. Zbog čega bi kočio i čekao iza kamiona dok netko krši zakon. Naravno, zašto bi vozio lijevom trakom ako je desna slobodna.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 15:13   #74176
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Koliko truda/napora/energije je potrebno za tako nešto? Desni žmigavac, makneš se, ako već forsiraš lijevu traku, vrati se u lijevu, gotovo. Ako imam brzinu 150km/h, dolazi netko ako treba i s 200, zašto se ne bi maknuo čovjeku?
Mene nekad zena pita zasto toliko cesto mijenjam traku kad idemo Karlovac -Zg. Da je njoj to horor i rizicno i strah je tih kamiona... Kazem joj "jer vozim hebenih 130-135 po znakovima inace bi mi srala zasto prebrzo vozim". I onda vozim takav slalom, predjem x kamiona sa 140-150 pa se vratim u desnu kad mi se netko zalijepi, cekam cekam cekam da se izreda njih xy koji idu brze od mene, pa opet nazad u lijevu preci jos x kamiona i tako cijelo vrijeme. Meni je to stresnije nego voziti malo iznad ogranicenja i pratiti ekipu u lijevoj tih xy km.

Mene recimo dosta hebe zena, ne zakoni i znakovi
Staro 08.07.2024., 15:17   #74177
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Žena ti je u pravu, da voziš 100 km/h koliko voze i kamioni ispred tebe, od KA do ZG bi došao možda 15-ak minuta kasnije, a ne bi morao stalno mijenjati trake
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 15:39   #74178
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Isto tako - 130 je ograničenje na većini km naše autoceste, ali se može voziti 150 (čak i 155, što mi je potvrdio i policajac iz presretača koji me zaustavio jer sam išao 170 jer je izjavio: "Da si išao 155 ne bi te dirali")
A koliko sam puta nakon toga prošao kraj policije i presretača sa 150-155 i nije bilo nikakvog zaustavljanja.
Izvan naselja se računa: Brzina x 0,9 - 10
Što bi značilo 155 km/h gdje je ograničenje 130 km/h. Ali pošto svi (normalni) auti lažu koliko brzo voziš za 3-4 km/h, to ti je onda skoro 160 km/h. Radi jednostavnosti ja svima kažem kao i kolega ovdje na forumu, izvan naselja ograničenje + 20 km/h i miran si.

U naselju nisam siguran kako računaju, da li je samo 10% ili samo 10 km/h.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 15:55   #74179
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Ne pisem nego se referenciram na tvoje pizdarije koje si natrkeljo a koje nemaju veze s mozgom. Svi su krivi osim ekipe koja se takionak ne vozi po ogranicenju, pa cemo zato dignuti ogranicenja, jeej. Super logika
Taj jedan lik je problem jer se vozi po ogranicenju a svi drugi su jadne zrtve tog jednog pa su ga vidis cuda morali jadni preticati
Pa cijelo vrijeme pricam o tome da su ogranicenja slagali majmuni bez da su se ikada provozali tom cestom... Da su ogranicenja 10km/h visa nego sto pise, ne bi bilo nikakvih problema... Ne pricam o gradskim cestama, pricam o otvorenoj cesti... Pogotovo se vidi razlika u oznakama u Karlovackoj zupaniji i Primorsko-Goranskoj... U PG zupaniji doslovno moras vozit kako pise jer ces odletit inace u 3pm... U Karlovackoj su pikali te znakove bezveze, pogotovo potez od Zagreba do Karlovca, to je bas besmisleno sve...

A autoput necu ni spominjat... Tamo su se doslovno zaigrali sa tim ogranicenjima... Ajd tunel pa ogranicenje 100 pa ured, ajd neki ozbiljni zavoj (pogotovo oni iznad Zadra) pa u redu... Al kog djavla imas stavljat 100 ogranicenje na ravnici gdje nema niceg i nikog?

Citiraj:
Autor gil Pregled postova
Ovisi o situaciji, ako pretičem kolonu kamiona s dozvoljenih 130 a netko naleti iza mene s 200 nema šanse da se maknem dok ih ne pređem. Zbog čega bi kočio i čekao iza kamiona dok netko krši zakon. Naravno, zašto bi vozio lijevom trakom ako je desna slobodna.
Jbg, postoje 3 prometna aksioma...

1. Ostani ziv kako znas i umijes
2. Pokusaj ne ubit ili ozlijedit nekoga, osim ako se kosi sa 1. aksiomom
3. Postuj pravilo veceg i jaceg

Onda dalje mozemo pricati o prometnim pravilima i tko je bio u pravu da ne bi na kraju bilo ko u pjesmi od Kuzme i Shaka Zulu...

Posta je heroj, posta je mit
na EKG-u crta, zaculo se pit
ima je prednost, bija je u pravu
sada na Lovrincu odozdo gleda travu

Pa ako se ti zelis bakcat sa idiotima koji dolijecu sa 180 i glumit da si u pravu, jbg, ne postujes prvo 3. aksiom, a onda niti 1. aksiom...

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Žena ti je u pravu, da voziš 100 km/h koliko voze i kamioni ispred tebe, od KA do ZG bi došao možda 15-ak minuta kasnije, a ne bi morao stalno mijenjati trake
Mozda bi moro mijenjat zenu?

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 08.07.2024., 15:56   #74180
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Izvan naselja se računa: Brzina x 0,9 - 10
Što bi značilo 155 km/h gdje je ograničenje 130 km/h. Ali pošto svi (normalni) auti lažu koliko brzo voziš za 3-4 km/h, to ti je onda skoro 160 km/h. Radi jednostavnosti ja svima kažem kao i kolega ovdje na forumu, izvan naselja ograničenje + 20 km/h i miran si.

U naselju nisam siguran kako računaju, da li je samo 10% ili samo 10 km/h.
Ispod 100km/h se racuna 10km/h... Iznad 100km/h se racuna 10%... Barem koliko se sjecam... I jos dodas 10km/h povrh toga jer ti mogu pisat samo opomenu ako nisi prethodno kaznjavan, a za to im se neda zafrkavat...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 08.07.2024., 16:13   #74181
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Meni je to stresnije nego voziti malo iznad ogranicenja i pratiti ekipu u lijevoj tih xy km.
Znatno stresnije po meni, jako brzo me kod povećane gužve na autoputu umori prilagođavanje svačijoj brzini, jedan vozi 118km/h, pređeš njega ide kamion s 90km/h, ispred kamiona netko vozi 105km/h...apsolutno neprestano korigiranje brzine, čekanje da se u lijevoj traci pojavi mjesto za preticanje..U isto vrijeme u lijevoj traci ekipa udara 130-140km/h i svima ok, radije se vozim u takvoj povorci.

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Nekad mi onda to padne napamet, pa poludim u roku 5 minuta takvog kotrljanja..
Staro 08.07.2024., 17:35   #74182
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...00-ks-15459226

Objavljeno: 10. svibanj 2024. 13:04

Hrvatski inženjer i poduzetnik otkrio je da V16 neće imati nikakav turbo što je značajan odmak od Chirona i Veyrona, kao i EB110

https://www.novilist.hr/ostalo/auto-...u-v-formaciji/
01. ožujak 2024 17:24
Rimčev Bugatti za nove hibridne modele razvio novi motor sa 16 cilindara u V formaciji

https://www.jutarnji.hr/autoklub/gar...illon-15479421
Monstrum koji nudi raskoš u obujmu i cilindrima: Zašto je Rimac povjerio Cosworthu izradu V16 za Tourbillon

U Cosworthovoj režiji izveden je atmosferski V16 motor obujma čak 8,3 litre koji se vrti 9000 okretaja u minuti

Objavljeno: 08. srpanj 2024. 00:15

1. Nije ga on razvio
2. Radi ga ne buggati ne rajmak job nego cosworth
3. Ima četiri turba

Rajmak himna
Staro 08.07.2024., 17:37   #74183
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Mene nekad zena pita zasto toliko cesto mijenjam traku kad idemo Karlovac -Zg. Da je njoj to horor i rizicno i strah je tih kamiona... Kazem joj "jer vozim hebenih 130-135 po znakovima inace bi mi srala zasto prebrzo vozim". I onda vozim takav slalom, predjem x kamiona sa 140-150 pa se vratim u desnu kad mi se netko zalijepi, cekam cekam cekam da se izreda njih xy koji idu brze od mene, pa opet nazad u lijevu preci jos x kamiona i tako cijelo vrijeme. Meni je to stresnije nego voziti malo iznad ogranicenja i pratiti ekipu u lijevoj tih xy km.

Ja sam na 150-160km/h na tempomatu 90% vremena, nikad problema. Ako ide netko s više od mene, mičem se, bio jedan ili 11 kamiona desno, maknem se, usporim ako treba, idemo dalje.

Ovo 130 i preticanje kolone kamiona, jer netko iza mene krši zakon, meni za rubriku "vjerovali ili ne".

Zato se stvaraju kolone ZG-KA, jer svi na lijevu i maži 120km/h.

Nedugo sam u SLO vidio ženu u šezdesetim godinama koja dobrih 5 min nije primjetila Hitnu s rotacijama i sirenama na guzici. Ona u lijevu traku, 120km/h i ne vidi živog boga. 5 min tako.
Staro 08.07.2024., 17:39   #74184
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Ja sam na 150-160km/h na tempomatu 90% vremena, nikad problema. Ako ide netko s više od mene, mičem se, bio jedan ili 11 kamiona desno, maknem se, usporim ako treba, idemo dalje.

Ovo 130 i preticanje kolone kamiona, meni za rubriku vjerovali ili ne.

Zato se stvaraju kolone ZG-KA, jer svi na lijevu i maži 120km/h.
Doslovno to... Tako i ja, vecinu vremena 150 na tempomatu... Ionako su kakve takve guzvice tamo do Bosiljeva... Ako ides za Rijeku tokom godine, srest ces mozda jos 10-15 entuzijasta ko ti... Ako pak ides za Dalmaciju, bude ih bilo malo vise...

Iskreno, ne vidim smisao ovih nasih autoputeva kada se uopce ne koriste... U Italiji odes na autoput, em je uzak, em nemos nikud od silnih kamiona... Nama su realno trebale brze ceste, a ne skupi autoputevi, ali... politika... zna se... itd itd...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 08.07.2024., 17:44   #74185
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
...
IMHO ne bi bilo loše da forum ima opciju direktnog spajanja na Jiru i Confluence.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 17:45   #74186
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:

Moja se buni na 180. Na 150 joj je ok iako zna nekada i tu zakokodakati ali to samo ne čuješ i ok je.

Desna je vozna, lijeva je preticajna. To bi trebalo biti jasno. Danas mi je m3 doletio dok sam se vozio 150 i maknuo sam mju se u desnu jer nisam ja tu da njega blokiram. On ako se želi voziti 200 nek se vozi. To je stvar policije, a ne mene .

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
IMHO ne bi bilo loše da forum ima opciju direktnog spajanja na Jiru i Confluence.

Bilo bi skroz ok.
Staro 08.07.2024., 18:57   #74187
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Znači oni koji se pridržavaju ograničenja su budale koje se trebaju prilagođavati divljacima na cesti, sorry neće ići.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 19:33   #74188
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Znači oni koji se pridržavaju ograničenja su budale koje se trebaju prilagođavati divljacima na cesti, sorry neće ići.
1. Ostani ziv kako znas i umijes
2. Pokusaj ne ubit ili ozlijedit nekoga, osim ako se kosi sa #1
3. Postuj pravilo veceg i jaceg

A onda se mozes bavit pitanjima ogranicenja, pravilima desnih, lijevih skretaca, semaforima i slicno... Najbitnije je ostat ziv, a ne bit u pravu... To vrijedi i za pjesake i za bicikliste i za romobiliste i sve ostale sudionike u prometu...

I zapamti - bolje ispast budala, nego iz aviona...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 08.07.2024., 19:37   #74189
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Pridržavajte se pravila u prometu, obavite pretjecanje u razumnom roku.

Ak mislite voziti u bilo kojoj traci osim krajnje desne duže od 20 sekundi, ni ne započinjite pretjecanje.

U Njemačkoj, kao uzoru našeg sveopćeg zakonodavstva i prometnih pravila, je neopravdana vožnja van krajnje desne trake kažnjiva s 80€ i kaznenim bodovima.
Staro 08.07.2024., 19:44   #74190
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Jedno je pretjecati kamion-dva s 130. Drugo je svjesno vidjeti u retrovizoru auto na guzici a ti i dalje mažeš 130 2-3 minute po lijevoj traci.

Btw. 145km/h na AC je dozvoljeno u granicima zakona, tako da, ne treba banalizirati, ne voze se svi 200, ne vozi se ni 1% 200.

Ali 150, sasvim normalna brzina.

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
U Njemačkoj, kao uzoru našeg sveopćeg zakonodavstva i prometnih pravila, je neopravdana vožnja van krajnje desne trake kažnjiva s 80€ i kaznenim bodovima.
I kod nas je tako, samo se ne provodi.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno