|
![]() |
#74131 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pametan covjek ![]() ![]() Kako se sluzbeno zovu oni aluminijski ili od cega su vec prednji branici/odbojnici? Ali i straznji isto, to je aluminij ili krom? Neki pick upovi ih imaju, a neki ne, to spada pod nekakvu dodatnu opremu isto? Neki dan na cesti se iza autobusa vozio ford ranger, busu je bio skoro na pola visine, koja mrcina od auta ![]() ![]() Zamisli sada jedan takav auto, 4x4, vitlo naprijed, kamera 360*, automatik ![]()
![]() |
#74132 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Možda nije popularno mišljenje ali - ja sam za. Previše je kretena po cestama koji ispucavaju svoj ego na cesti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74133 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
po tim EU propisima tvoj auto se mora smotat da bude totalna šteta a pješak mora bit prektični neozljeđen. EU i zakoni franc/njemačke koalicije vodi evropu u ponor bez dna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74135 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
u jednu ruku je bio sarkazam u drugu ruku da EU izmišlja toplu vodu sa raznim GPRD i inim dokoličarskim izmišljotinama a na cestama nikad više poginulih |
![]() |
![]() |
![]() |
#74136 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam neki lagani feeling da će sada polovnjaci bez tih pi*darija prodavati k'o alva. A siguran sam da će se po oglasnicima naći oglasi tipa: 'Gasim upozorenja na autima' Prva stvar koju sam isključio na novom autu je bilo upozorenje za umor, a druga lane assist.
![]() |
#74137 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Jučer idem doma s mora... Ljudi se voze kao idioti, bez ikakvog ritma i osjećaja za prostor i situaciju u kojoj se nalaze. Od Posedarja do Otočca grozna gužva. Komentiram ženi usred vožnje da se desila neka pizdarija, međutim ništa... Ljudi se zalijeću pa naglo koče, izletavanja iz desne trake u lijevu pa obilaženje kampera sa 110 km/h, instant gužva. Tuneli su posebna priča. Međutim najgore od svega, ograničenja brzine. Na puno mjesta je brzina "fiksnim" znakom, dakle ne semafor ograničena na 80 km/h što je notorna glupost. Uglavnom je to prije nekog nadvožnjaka gdje se parkiraju plavci pa pod paskom naše sigurnosti pune državni proračun. U Sloveniji se svi drže ograničenja kao pijan plota, ali čim se makneš iz naselja, ograničenje je 90 km/h (cesta da se jedva krajcaju dva auta), a kod nas na j****** autoputu 80 km/h. Na kraju ti je bolje po staroj po ograničenju i prst u uho... Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#74140 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Misliš na bull bar. Inače Ranger je mala beba, niš posebno. To je mizeran auto u odnosu na F150 ili ne daj bože F250, F350. ![]() A najjači su ovi naši kad uzmu Ranger Raptor pa se ponašaju i zabriju da imaju F150 Raptora. ![]() Pick-up je fora za prevozit građevinski materijal i opremu kojoj ne smetaju oborine. Citiraj:
![]() ______________ E da, pišem autocesta jer jednostavno ne mogu napisat autoput. Uvijek se sjetim profe iz cestogradnje koji je započeo semestar i rekao da tkogod na usmenom kaže autoput ima instant pad. Objašnjenje - u RH kategorizacija cesta slijedi Put - Cesta - Autocesta. Pa onda ne može bit Autoput tj to je svojevrsni oksimoron ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 07.07.2024. u 10:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#74141 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Samo za crna kutija će sve bilježiti, pa će se izvlačiti podaci i nesrećama
![]() |
![]() |
#74142 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas u šetnji prošao pored F-150, doduše, ne u ovako cheap/civilnoj varijanti. Imao je valjda svaku kromiranu šipku na sebi koju jedan takav auto može imati. Impresivno ![]() https://hips.hearstapps.com/hmg-prod...1593102886.jpg
![]() |
![]() |
#74143 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74144 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Uhh ne idem često tamo ali sam doživio svašta. Uz sve navedeno puno puta se dogodilo da se netko namjerno ubacivao desno ispred svih a i par puta bi neki zbunjeni stranac u zadnji tren cimnuo auto... na tom čvoru sam ekstra oprezan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74145 | |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
U prvoj fazi da samo informacija i upozorenje, ali je dugorocni plan postaviti limitator koji se oslanja na ISA sustav. Meni nije jasno kako planiraju napraviti da auto zbilja zna koje je ogranicenje obzirom na to da u vecini EU zemlja, kao i kod nas, ogranicenje vrijedi do iduceg krizanja.
![]() |
![]() |
#74146 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ja tvrdim da svi koji idu iz Samobora i ne voze se po lijevoj da su to idioti. U desnoj nemaš kaj raditi. To je za vas da se ubacite i BOK! Da se svi fino vozimo tamo 80 u lijevoj, nikakvih problema ne bi bilo ali ha čujte... Ali kako su naguzili meni tako se i ja pravim grbav pa odem desnom do vrha kolone i ubacim se ili odem "kao za krapinu" pa ispada da dolazim s istoka pa me puste. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74147 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74148 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Ekipa, pitao sam par stranica unazad za preporuku za novi auto i mislim da je 90% odluka pala na Octaviju, eventualno Superb ako ne bi previše skuplja bila. Zanima me kakva je sad situacija s uvozom, isplati li se angažirati ove neke koji se reklamiraju da uvoze automobile svojim kamionom? Bude li sa svim davanjima jeftinija cijena nego da se kupuje kod nas i ako da, koliko je to u prosjeku, 1000€, 2000€? Rade li ti koji se bave uvozom provjeru kilometara, može li se to uopće npr u Njemačkoj napraviti na npr. tehničkom ili negdje? Imate li nekoga za preporuku za uvoz?
![]() |
#74149 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74150 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Dakle, nije problem u postivanju znakova ogranicenja, vec je problem u samim znakovima koji su se nasli na prometnicama po nekom random principu i u 90% slucajeva su potpuno besmisleni...
![]() |
![]() |
#74151 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
https://prnt.sc/9r2DJ27yH-Xb U petak ujutro stradao motorist, "oduzeta prednost" kod skretanja. Ugl vozac je iz gornjeg smjera skretao lijevo dolje u mjesto. Od dole je doletia motorist, znak je 40 zbog krizanja. Preglednost vidite na slici,jos slikano iz "krive" trake gdje je i bolja preglednost bikoz gugl maps. Kolikom brzinom je dopilotao motorist (oduzeta dozvola,12 bodova,neregistriran motor) a) 50khm b)150kmh+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#74152 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ha gle - jedinu kaznu koju sam pokupio za prebrzu voznju bilo je kad sam na otvorenoj cesti vozio 70 a ogranicenje bilo 50. 2 godine nakon toga na istoj trasi su digli ogranicenje na 70...ironija jelte ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74153 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Je uobicajeno da ista dionica ima razlicita ogranicenja brzine ovisno kojim smjerom vozis? Ujutro kad idem na posao mogu ici 70, a kad se vracam istim putem s posla onda je 60. Ili toga ima samo kod nas ![]()
![]() |
![]() |
#74154 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Citiraj:
Ako je ograničenje 40 km/h - 50 km/h, ljudi voze u prosjeku raspona 70-90. Ako je ograničenje 70 km/h, ljudi voze u prosjeku raspona 60-70. Čudo koliko taj tanjur za kotlovinu s brojkom na sebi ima psihološki efekt na vozača. Autoceste odavno su laprdali da minimalna brzina osobnih vozila nebi smjela biti ispod 110, a ograničenje za sva 150...ali jbg. Nisu nam ni ceste neka sreća za sve iznad 130, tako da ograničenje ima i smisla na kraju dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74155 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Odi tamo i budeš vidio jednog koji ima u hrvatskoj firmu i bavi se sa time (fabricio1) Ekipa ga hvali, drugi je LaLala123 i on je u Njemačkoj i zna isto tako pomagat ljudima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74156 | |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Jučer išao sa ženom i malom na kratki izlet i prolazili pored West Gatea. Ograničenje 40 prema WG onom cesticom prije kružnih tokova i hop, rotacija Golfu koji je bio kakvih 200-300 m ispred mene. Valjda je 100 vozio. U suprotnom smjeru prema Zagrebu je 60 ili 70, nakon kružnih tokova. Ajde, lik je vozio debelo iznad ograničenja, ali di je ta policija ujutro i popodne dok se razni krkani ubacuju u križanje po rinzolu, prolaze kroz crveno itd... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#74157 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Tako sam i ja dugo razmišljao ali… Treba uzeti u obzir stanje na toj cesti 24x7 svih 365 dana u godini. Što kada se uhvati mraz na cesti? Ili ljepljivo lišće? Ili kada zbog traktora/kamiona/koječega povremeno bude zemlje i/ili blata na cesti? Tada više ne možeš 70-80 po tim zavojima nego 40 koliko je ograničenje ako ne i manje. Na Savskoj je ograničenje 40km/h zbog zebri. Koliko puta sam doživio da netko naglo koči sa 70-80km/h ispred dječjih kolica ili starije osobe… jer ekipa misli da su ograničenja postavljali idioti. Ili uopće ne stanu jer su se toliko zaletjeli da niti ne vide ljude na pješačkom. To što nama nije odmah očito zašto je tako ne znači uvijek da je bezveze. Ima i toga ali nije uvijek. I da, nemaju svi moderne aute a i mnogi koji ih imaju voze na ćelavim (i jeftinim) gumama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74158 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nije problemu u postivanju znakova ogranicenje nego u znakovima ![]() ![]() ![]() ![]() Epic. Mogli bismo onda maknuti znakove, kao na njemackom autobanhu pa da u gradu nema ogranicenja cisto da nema guzve. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74160 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ispravak. Vani imaju modele opreme koji obuhvaćaju stvari koje su kod nas doplata. A svatko zna da je dodatna oprema pogotovo kod njemaca pod suho zlato. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|