|
![]() |
#1471 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ekipa, imam sifon (odvod na podu) u jednom spremištu kroz kojeg mi, kad padne puno kiše u kratkom vremenu, izbije prljava voda u spremište. Nemam shematiku spajanja odvoda, a sifon mi taj ne treba. Kako mi je najjednostavnije zatvoriti sifon da mi ne izbija voda u spremište više? Zadnje izmijenjeno od: strgani. 11.06.2024. u 09:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Najjednostavnije na izvoru odakle dopire voda, ako se tako nešto može otkriti gdje je. Ako zatvoriš sifon, cijev je i dalje tu, skuplja u sebe prljavštinu, to može kasnije smrznuti, pukne cijev i imaš još veći problem.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nađi nekoga da ti pročisti tu cijev koja se spaja na sifon. Vjerojatno je negdje začepljena ili puna smeća pa voda ne može otjecati nego ti se vraća u spremište. Ne bi bilo loše snimiti je endoskopskom kamerom da se vidi u kakvom je stanju ta cijev.
![]() |
#1474 |
EMP moderator
|
Problem je vjerojatno neki šaht koji se ne stigne dovoljno brzo isprazniti pa voda krene u drugom smjeru.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Premium
|
Gdje kupiti turbo vijak 300mm ili dulji, da se ne mora čekati narudžba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#1477 |
Premium
|
Trebam 4 komada samo ![]() Ali hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Radim aneks starije kuće pri čemu će dosadašnji vanjski zid postati unutarnji. Majstor savjetuje da se taj zid ne obrađuje izravno, nego se ostavi dilatacija pa stavi knauf, argumentom da bi izravna obrada tog, dotad vanjskog, zida s vremenom mogla dovesti do mrljanja. Je li ta situacija realna, se može nekim jednostavnijim/jeftinijim pristupom taj zid obraditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Na koji način pričvrstit kompakt HPL ploču na postolje za stol? Radim kuhinju i ostalo mi je 2 metra ploče te ću ju stavit kao stol na tereasu. Sad tražim nekakvo postolje za stol no nemrem dokučit na koji način zašarafit ploču. Ploča je 12 mm debljine. Ili za te ploče idu nekakvi nosači? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#1483 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
prekrasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1484 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#1485 |
Premium
|
Šteta stari (i skupi) ariš koristiti za vaze. Kod nas ga se plaća suhim zlatom jer Konzervatori uvjetuju da stolarija na starim zgradama mora biti od ariša.
![]() |
#1486 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1487 |
Premium
|
Kako se zove alat koji služi za zavidavanje matica u rupama, a izgleda kao šarafciger na kojeg je navaren nastavak gedore?
![]() |
#1488 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
https://www.sumoopskrba.hr/02-odvijaci-782/52/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Premium
|
Ne baš. Sličan je kao ova na prve dvije slike, ali nije isti. Oni na koje mislim imaju dršku kao šarafciger, pa puni tanki okrugli profil ('štanga') i onda nastavak za matice određenog dijametra. Bukvalno kao šarafciger koji na dnu ima nastavak od gedore. Ovdje je pak šuplja cijev od drške do dna. Trebaju mi za nove retrovizore motora. Cijeli 'sistem se sastoji od retrovizora i distancera koji imaju navoje i gore i dole. Stari retrovizor se odvrne, na njegovo mjesto stavi distancer. Na njega se stavi novi retrovizor koji se za distancer pričvrsti tako da se u njegov šuplji nosač stavi matica i zašarafi za gornji navoj distancera.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 05.07.2024. u 08:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
EMP moderator
|
Nasadni odvijač 1/4", imaš takve i aku, ali su uglavnom slabiji udarni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Jel zna netko možda..... Dali se ovaj dio može skinuti i staviti na drugo crijevo (a da ne curi) ? Ukratko... Punac je kod montaže nešto rezuckao na tome kraju i sada lagano curi na odvodu... (jbg. stari ljudi, svašta možeš očekivati) S obzirom da je ugradbena perilica, da ne vučem sve van, mislio sam samo ovaj dio zamijeniti. Ako ne ide, jbg, ide perilica van i novo crijevo |
![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
sanitar silikon + izolir traka |
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Trebam savjet ekipe koja se bavi stolarijom. Pogledat skicu i sliku na dnu prvo za lakse razumijevanje. Odnia sam na vikendicu krevet na kat iz stana koji je raden po mjeri, tezak, kvalitetan, laminirane stijenke, 2cm i 3.5cm one deblje od skala, uzglavlja i jos par dijelova. Trebam ga prekrojit, odnosno snizit gornji kat za 25-30 cm jer je pretjerano visok i ne stane zbog kosine krova. Gornji krevet je naslonjen sa gornje strane na ajmo rec uzglavlje od 3.5cm sirine (broj 5 na skici), te zavidan u bocnu stranicu (Na skici 11+2+1 koje cine bocnu cijelu stranicu koja je nosivi dio za gornji krevet, ali u 1 direkt je zavidan) i u skale koje su na donjoj strani. Bocna stranica koja ide uz zid je 2 cm, spojena od 3 komada (11+2+1), konacne dimenzije cca2x2m. Donji krevet je zabusen u 11, gornji u 1, a 11+2+1 su spojene drvenim pinovima i metalnim spojnicama s leđa na vise mjesta. Ja cu tu srednju koja je bocnica donjeg kreveta(Na skici 2) skratiti za 25-30cm, te skratit uzglavlje (na skici 5) isto toliko te zavidati nize na skalama nego je sada te otpilat visak skala. Te dvije bocne stranice (2+1) onda opet spajam kao i prije, te spustam gornji krevet koji se opet naslanja na uzglavlje(5) i zavidava u te bocne stranice(2+1, ali je u 1 zavidan direkt) i skale koje su na donjoj strani. E sad ako ste dosli do tu, kako su trenutno 2+1 spojene je da su laminirane po rubovima, izbusene rupe za drvene pinove, te sa straznje strane uhvacene nekakvim metalnim spojnicama na vise mjesta koje se buse u 1 i 2. Ako ja skratim 2 i ne bude vise imala laminiranu tu 2cm siroku stranicu, ima li smisla stavljat drvene pinove unutra ili ce oni samo zdrobit ivericu/osb ili sta je vec unutar laminata. Je li potrebno to gdje je skraceno laminirat prije toga, ili ce pinovi odradit svoje skupa sa metalnim spojnicama sa straznje strane? Skica koju sam napravia kad sam rastavlja: https://i.imgur.com/GmSS3lB.jpg Slika kako je trenutno krevet, stoji previsoko i kad se doda madrac je neupotrebljiv gornji kat: https://i.imgur.com/a7b9OSz.jpg Hvala svima koji uspiju procitat s razumijevanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#1499 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Prekrio bih terasu umjetnom travom, je radio netko nesto slicno? U principu se dvojim da li ici na "tepih" varijantu ili deck gdje je trava na plastickoj konstrukciji i spajas kocke 30x30cm. Gore bi imao komplet stolice/stol pa ne bih da se to sve uvija i izvija. Mislim da drenaza ne bi trebala biti problem jer terasa ima lijep pad. Nekako mi ta tepih varijanta izgleda pouzdanije na duze staze. Ne znam nikoga da je to radio ili ima, pa
![]() |
![]() |
|
|