|
![]() |
#74072 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74073 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
e tu se vidi ko je muškarac od zanata ![]() treba znat riješit problem za 10€ lako ga riješiti za 500€ ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#74074 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#74075 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni je na prijasnjim dizlo kolima, dijagnostika bacala neke greske na diznama, iako nikakvih problema ni paljenja lampica nisam imao. Pitala me ekipa u servisu kako auto vozim, ja reko da stoji vecinu vremena na parkingu, a to malo sto se vozim je vecina bila po gradu. Rekli su da je vrlo lako moguce da je to razlog, jer su se te greske na dijagostici pocele pokazivati taman kad sam prestao sa autom ici na posao. I tako je to svake godine bilo, naprave dijagnostiku vide gresku i obrisu. Meni u voznji je bilo cijelo vrijeme ok... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74076 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Imaš unutarnje retrovizore s LCD-om, ali koliko je to dobro nemam pojma. https://www.aliexpress.us/item/32568...Cquery_from%3A https://www.aliexpress.us/item/32568...Cquery_from%3A Ak neš retrovizor, imaš slično i sa sjenilima za sunce: https://www.aliexpress.us/item/32568...Cquery_from%3A EDIT: Sad kad sam prešao na slijedeću stranicu teme vidim da su ti i drugi već spomenuli unutarnji retrovizor s LCD-om pa iako kasnim, nek ostanu barem linkovi na par primjera retrovizora ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 04.07.2024. u 17:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74077 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=Krn77TRbKgw |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74078 | |
15/JG52
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74081 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
I osjetim u vožnji, trese se na momente, baš se izluđuje. Kada sam bio na diagnosici ništa se nije vidjelo iako je i mehaničar osjetio kada ga je vozio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74082 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Ekipa, gledam mijenjati auto (Peugeot 508 SW) pa gledam nešto novo (nikakav Mercedes, Audi, BMW i slično) do nekih 15000€. Da nije malen, poželjno karavan, ali ne mora biti, da nije skup za održavanje. Za sad sam gledao kao prvi izbor Octavije do 100000km i daju se naći između 2016.-2018. godine. Neki pod izbori su mi i40, Mondeo (iako za njega moram provjeriti kakav je za održavanje, jesu dijelovi skupi itd.) i zadnji izbor Fiat Tipo (ali za njega bi morao baš provjeriti prvo s ljudima koji su ga vozili kakav im je dojam). Auto će služiti za gradsku vožnju i 1-2 puta godišnje na more. Imam dvoje male djece i zbog toga treba biti veći auto i poželjno karavan. Imate li još kakvu preporuku što da gledam?
![]() |
#74084 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja kad sam prosle godine uzima golfa iz njemacke, na mobile de je bilo more golf i passat karavana po cak povoljnijim cijenama nego hatchback/sedan verzija, pa mozda nesto od to dvoje. Konkretno sam gleda 2015. i mladje, 1.4tsi dsg do oko 100k km. Dizela ima jos i vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74085 |
Premium
|
Octavia Eventualno Superb Kakav Tipo crni ![]()
![]() |
#74086 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Svida mi se osobno Octavija ali kad covjek ostari osjetljiviji je na udobnost i tu su francuzi najcesce udobniji. Nepoudazniji katkad ali udobniji "skoro" uvijek...Skode osim Superba L&K su meni osobno pretvrdi automobili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74087 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Što se tiče voznih sposobnosti, mislim da je Mondeo najbolji od navedenih. Problem je što se model u potpunosti ukida.
![]() |
#74088 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ako se trebaš drljati po gradu, i ideš maksimalno dva puta negdje dalje s autom, ne vidim razloga zašto išto drugo osim Fiata (mada ne vidim po čemu je Škoda bolja od njega, a dosta je skuplja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#74089 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Uzel sam s Aliexpressa neku kameru, manje više su sve ista stvar, rezolucija je osrednja ali bar se po mraku vidi relativno dobro
![]() |
![]() |
#74090 | |
Premium
|
Citiraj:
Uglavnom onda jedino ovo sto je vec netko sugerirao, neka firma koja se bas bavim diznama. Sad sam malo bacio oko ima dosta tih firmi oko Zagreba. Prvo neka naprave dijagsnotiku i s tim ides u ovlasteni. Iako bi to trebalo ici pod garanciju. Pa da to probas izganjati. Osim ako bas nije negdje napisano izricito da to ne spada u garanciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74091 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Tipo je dobar auto, jednostavan i jeftin za održavanje, 1.6jtd je najbolji izbor, puno bolji motor od 1.6 TDI. Podvozje je na bazi 500tke, samo je iznutra sve plastično, sve obloge. I jedino mi onaj s izbočenim 7" tabletom na sredini izgleda dobro. Oni s manjim ne, instrument tabla im je drugačija na sredini.
![]() |
#74092 |
Premium
|
Meni je nepojmljivo da se zove isto kao original koji je bio čisti hatchback. A i s Cromom su napravili isto.
![]() |
#74093 |
Mirko, a ne Harry
|
Na Superb sam zaboravio jer mi je to nekako isto kao i Octavia, ali i o tome razmišljam. Edit: zapravo vidim da su Superb dosta skuplje od Octavije.
Hala Madrid! Zadnje izmijenjeno od: Mirkopoter. 05.07.2024. u 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74094 | |
Premium
|
Citiraj:
Croma 2 u bitim je nan tragu stare, veliki auto s pet vrata, samo novija je uzela tad moderne elemente povišeni/karavan. Samo Croma 2 je Opel po svemu, osim diel motorima, Croma 1 je bila prava talijanska krstarica
![]() |
![]() |
#74095 |
Premium
|
Sjećam se kada me kolega s faxa vozio u svom Tipu DGT pa smo skupa blejali u digitalnu tablu gdje je mjerač okretaja bio u obliku stupaca koji su se palili i gasili. Po noći je to bio light show. Verzija Sedicivalvole (16 ventila) je bila bila sportska verzija Tipa, konkurencija raznim GTI/GSi modelima.
![]() |
#74098 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#74099 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Neki dan kada sam isao na put, neki baustelski krkan u kombijj je prema Ucki vozio sredinom ceste, ja sam bio prvi auto iza njega, znaci posto je bio cep, lik si je dao pravo da se uvijek moze prebaciti u lijevu ili desnu traku, tako sta ce voziti po sredini, odnosno pola na lijevoj, pola na desnoj traci... Trubio sam mu 3-4 min u komadu, a on meni palac kroz prozor, govorim dragoj "sta stvarno takvi ljudi postoje?" - kaze ona, nije to nista sta sam ja sve vidila kakvi ljudi postoje Dobro da imam u autu uvijek pepper spray spreman za akciju i "ne daj Boze" scenarije... Vozim lokalno, oko 35 000 km godisnje Kada si nabavim Ford Ranger Raptor ili Toyotu Hilux s odbojnikom metalnim naprijed i nazad, onda cu se ja nabijati takvima u guzicu ![]() Prije sam vozio starog megana 2 sedan varijantu, kakvu god guzicu ruznu nazad imao i to straznje staklo, on je bio pregledniji nego ova kia ceed trenutna Neki dan mi je cijeli straznji dio ostao "visiti" u zraku u nekakvom masliniku na Cresu ![]() Stavio lanac na lijevi prednji kotac, na desni nisam mogao, jer je i na taj kraj visio auto, tj. bila sva tezina i nabio gas do kraja, vrtio dok se nije u potpunosti ukopao, zahvatio teren i izletio van iz rupe Tu naravno, senzori ne mogu nista pomoci, ove varijante sa mijenjanjem retrovizrova mi se ne svidaju, a ne kuzim kako si obicnu kameru spojio na multimediju u autu koja je original? Znaci da ima nekih slobodnih ulaza za to? Cini mi se da cu najvjerovatnije naruciti s nekakvim preklopnim lcd-om i reci mehi da ga nekako fixira na suvozacevu stranu Mislim da smo bas ovdje pisali prosle godine o tome, lakse mi je zimi voziti nego ljeti, zbog manje guzve, nervoznih ljudi po cesti i tenkova poput x5, x7, razno raznih suv-ova itd. a da ne pricam kada iz nekog B/C kompakta sjednem u neki B gradski autic tipa pežo 206, imam filing da pri brzini od 50 km/h i sudaru, ne bi ostao ziv Prometna kultura ljudi u prometu je, nazalost, ispod nule, psuje se, gazi po gasu, svi negdje svugdje nesto ganjaju, kao muhe bez glave, bez razumijevanja prema drugim sudionicima u prometu Kazem ti, jedini lijek je jedna mrcina 4x4 pick up i problem rijesen ![]()
ševa! ![]() Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 05.07.2024. u 20:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74100 |
Premium
|
Ne da nema kulture, nego i znanja za vožnju. Redovno primitiFci u premijumima po ravnom na guzici, po zavojima ful kočenje, zaostajanjen, pa ispočetka. Preko 50% ljudi pojma o samo vožnji nema, niti ne znaju za što služi volan, gas i kočnica.
![]() |
|
|