Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.06.2024., 13:51   #4591
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Malo sam bacio oko na specifikacije da vidim što kažu proizvođači, za ovu tvoju stariju najbolje što sam našao je nominalna potrošnja od 1.16kW. Za ovu novu Toshibu, naši detaljne tehničke skrivaju kao zmija noge, ali na danskoj stranici sam našao nominalnu potrošnju od 0.9kW. Doduše, tvoja stara je nominalno 3.6kW, Shorai je 3.5kW pa je dio razlike i iz toga. Brojke su u modu hlađenja.

Znači, nešto efikasnije sigurno je. Sad, naravno da proizvođači to natežu maksimalno koliko im ide u korist i pitanje je jel to skroz realno.

No, ono što je najveća razlika je ustvari osjećaj ugode. Kad ova klasična klima radi i dosegne temperaturu, ona najčešće smanji brzinu ventilatora, ali kompresor i dalje radi punom snagom. Pa kroz klimu prolazi malo zraka, kompresor radi punom snagom tako da je zrak jako hladan. Inverter smanji brzinu ventilatora, ali i snagu kompresora tako da zrak koji izlazi iz klime nije izrazito hladan. I dalje je dovoljno hladan da održava prostoriju na temperaturi, ali ne toliko da osjećaš jako veliku razliku.

E sad, pitanje je dal ti je veća ugoda sa potencijalnim povratom investicije u 5+ godina ono što želiš. Čisto sumnjam da bi se otplatila prije toga, da je razlika u potrošnji tolika. I novija klima će ipak vjerojatno biti tiša, ako slušaš doma kako radi negdje.
Hvala ti na opširnom odgovoru 😊🍻, tak sam i ja negdje razmišljao. Stvarno fino hladi, orginal plin je još unutra 😊 nema što Japanac napravi to radi i radi.OT(također Panasonic plazma ulazi u 16god korištenja, slika odlična 😁 makar kupujem oled već 5god, kad plazma radi isto nikako da uzmem &#129315 45€ imam račun za struju na 180m2 s tim da dolje nema potrebe za klimom jer je kuća dolje suteren pa je tamo 5-10c hladnije. Ma dok radi ova klima očito nema potrebe.. nije mi glasna 🙂
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 09:33   #4592
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Jesu li klime zimi išta jeftinije?
Staro 02.07.2024., 11:34   #4593
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
evo u kauflandu hisense 12ica za 333€
mislim da jeftinije od tog nejde
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 11:38   #4594
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Trebam klimu koju mogu kontrolirat online, da ju mogu palit/gasit na daljinu.
Koliko vidim, to bi mogle Samsungove sa SmartThings opcijom, pa me zanima kakva su vam iskustva sa Samsung klimama?
Ima li tko preporuku za neku drugu marku koja to može?

Također me zanima da li postoji termostat za klimu koji se može postaviti npr. na drgi kraj sobe i da on određuje rad klime na način da ju gasi kad je klima ohladila na njegovu traženu temepraturu? Ono ko standardni termostat za centralno grijanje ali samo za klima uređaj?
Staro 02.07.2024., 11:53   #4595
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Pa to ti može svaka kima s wifi-jem.
Za samsung ne znam, al daikinova app je vrhunska s odličnim konceptom dodavanja članova u "kućanstvo" na upravljanje sustavom. U zadnjih 5 godina koliko ju koristim ne pamtim da je bilo nekih ozbiljnijih problema.
App se redovito update-a, a preko nje i oprema
Postoje izmjesteni termostati, al to i košta pogotovo kod renomiranih, neke marke i modeli ih imaju u daljincu (što je točniji prikaz temp) pa možda odmah da ciljaš na njih.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 11:58   #4596
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Pa to ti može svaka kima s wifi-jem.
Za samsung ne znam, al daikinova app je vrhunska s odličnim konceptom dodavanja članova u "kućanstvo" na upravljanje sustavom. U zadnjih 5 godina koliko ju koristim ne pamtim da je bilo nekih ozbiljnijih problema.
App se redovito update-a, a preko nje i oprema
Postoje izmjesteni termostati, al to i košta, neke marke ih imaju u daljincu

Osim onog sranja nedavno kada se nitko nije mogao logirati u app
Ali da, ok je aplikacija

Mitsu ima užasnu aplikaciju, ako ti nešto znači.

Starci su mi uzeli gree klimu na selu, nisam je još isproabao app.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 12:00   #4597
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
"Termostat" ti moze biti daljinski od klime (ovisi o modelu dal ce podrzavati tu opciju, ali vidjao sam to na dosta jeftinih klima - Gree, Midea, Hyundai...). Kada nadjes model koji te zadovoljava vidi u manualu od klime/daljinskog da li ima neku tipku ili opciju tipa "I feel", najcesce bude nacrtan covjeculjak. Tada daljinski uzmes sa sobom na kauc ili stavis gdje zelis i klima onda slusa temperaturu koju mjeri daljinski umjesto da radi po svom senzoru na unutarnjoj jedinici.

Ne mora znaciti da ce se klima gasiti kada dostigne temp. Vecina ce vjerojatno nastaviti puhati i cirkulirati zrak. Mozda bude radila na minimalnoj snazi. Ovisi i da li se grijes ili hladis. Kod grijanja ce se prije ugasiti da ne puse jer onda imas osjecaj hladnoce. Al to jako ovisi od modela do modela i nema pravila.

Za wifi stoji ovo sto Ziky kaze. Neki imaju bolji app, neki losiji. Svaka klima ima svoj app. Samsung se samo reklamira da podrzava smart things jer je to njihov poznati ekosustav za pametne uredjaje (perilice, frizidere, telke, klime itd). Tipa google home.
Staro 02.07.2024., 15:08   #4598
pero_dinamit
Registered User

pero_dinamit's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova
Trebam klimu koju mogu kontrolirat online, da ju mogu palit/gasit na daljinu.
Koliko vidim, to bi mogle Samsungove sa SmartThings opcijom, pa me zanima kakva su vam iskustva sa Samsung klimama?
Ima li tko preporuku za neku drugu marku koja to može?

Također me zanima da li postoji termostat za klimu koji se može postaviti npr. na drgi kraj sobe i da on određuje rad klime na način da ju gasi kad je klima ohladila na njegovu traženu temepraturu? Ono ko standardni termostat za centralno grijanje ali samo za klima uređaj?
Ja imam neki infrared (IR) daljinski koji je spojen na wifi i preko moba palim/gasim klimu jer za moju Toshibu dodatni wifi modul košta preko 100ak evrića, a ovo sam platio manje od 10. Bitno je samo da je u "vidu" sa klimom kao i daljinac i toeto.

Uzeo na aliexpressu - ovakav sličan.
pero_dinamit je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 15:21   #4599
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Hvala na info

Daikin mi je malo skup. Prije sam imao Panasonica, neki osnovni model s mrvu boljim filterom od najjeftinijeg i bila mi je odlična a koštala je svega 500€, 3,5kW. Trebam takvo nešto - što jeftinije ali da ima ok filter koji se lako čisti te da se može povezati na internet. Nikakvo dodavanje korisnika i pizdarije, samo osnovna mogućnost paljenja i gašenja na daljinu.

Naginjem i dalje Panasoniku zbog dobrog iskustva i možda Samsungu jer eto i s njihovim uređajima sam skroz zadovoljan.
Neka preporuka?
Citiraj:
Autor pero_dinamit Pregled postova
Ja imam neki infrared (IR) daljinski koji je spojen na wifi i preko moba palim/gasim klimu jer za moju Toshibu dodatni wifi modul košta preko 100ak evrića, a ovo sam platio manje od 10. Bitno je samo da je u "vidu" sa klimom kao i daljinac i toeto.

Uzeo na aliexpressu - ovakav sličan.
To odašilje signal na slijepo? Ja bi nešto da znam 100% dal klima radi ili ne, ovo mi se može desiti da pošaljem signal i da ga on ne proslijedi ili sl. Ne verujem nečem takvom zasebnom, želim da je dio klime
Staro 02.07.2024., 15:39   #4600
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

IR blasteri rade sasvim ok, jednom kada ga podesis i ne zaklonis ga slucajno knjigom na polici, onda bi trebao biti na miru. Koristio sam godinama Broadlink mini IR za dummy klimu, tv i zvucnu karticu i nije me izdao. Meni je uglavnom sluzio tome da upalim klimu prije dolaska kuci s posla. Nista prepametno.

Broadlink app ti potvrdi da je radnja koju si izvrsio odradjena na samom IR blasteru i tu sva komunikacija staje - iskljucivo je jednosmjerna prema klimi. Nema povratne veze ako je netko ugasio ili dirao klimu doma, ti na daljinu nemas pojma sto se doma dogadja.

Wifi na klimi danas nije vise tako skup dodatak i svakako je bolje slozen tako da kad vec kupujes novo idi u tom smjeru. Nece skoditi i da ga ne koristis za godinu dana.
Staro 02.07.2024., 15:58   #4601
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
evo u kauflandu hisense 12ica za 333€
mislim da jeftinije od tog nejde
Jel u nekom katalogu ili? Jer ne vidim ovako na prvi pogled, a prelistao sam više njih
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 18:49   #4602
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Jel u nekom katalogu ili? Jer ne vidim ovako na prvi pogled, a prelistao sam više njih
vec me netko isto to.pitao na PM, pa cu samo c/p odgovor

"to je bilo jos u proslom katalogu , ali je nije bilo kad je katalog poceo. https://eu.kimbicdns.com/hr/data/1/25560/13.webp
ja sam u sad u petak slucajno vidio u trgovini i uzeo dvije za klincima u sobu. jucer sam bio u kauflandu slobostina i vidio tamo na paleti dvije ili tri, cijena je bila isto 333€
model je CA35YR03G/CA35YR03W"
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 19:15   #4603
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
a koštala je svega 500€, 3,5kW. Trebam takvo nešto - što jeftinije
E ja sam Elux frizider platio 650 eura prije 4.5 godina, crka dobio povrat novca, isti electrolux - no forst, twin cooling, chrome sad kosta 1200 eura.... nezz jesi primjetio ali sve je poskupilo malo

Mislim da ti je gree najbolji izbor, a mos i azuri ako se ne mislis greejat imaju aplikaciju, imaju i neki modeli follow me.

A ako je samo za hladjene i midea je skorz ok
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2024., 19:41   #4604
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2024., 00:02   #4605
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Osim onog sranja nedavno kada se nitko nije mogao logirati u app
Ali da, ok je aplikacija

Mitsu ima užasnu aplikaciju, ako ti nešto znači.

Starci su mi uzeli gree klimu na selu, nisam je još isproabao app.
Sritno ti sa gree ja je vise nikako nemogu povezat u app koji je smece i najrade bi je izcupa iz zida nek je nova i kostala 800€

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2024., 00:19   #4606
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Hisense klima uređaj Easy Smart CA50XS1AG/CA50XS1AWID: EK000435053
Ja imam ovu i na najtisi nacin (za djecu) nije bas tiha. Pa pripazite. Ventilator kad je na 1 crticu je dosta glasna. Meni u dnevnom ne smeta,al sad soibe/spavanje...
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2024., 01:41   #4607
Revolver3844
Premium

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
vec me netko isto to.pitao na PM, pa cu samo c/p odgovor

"to je bilo jos u proslom katalogu , ali je nije bilo kad je katalog poceo. https://eu.kimbicdns.com/hr/data/1/25560/13.webp
ja sam u sad u petak slucajno vidio u trgovini i uzeo dvije za klincima u sobu. jucer sam bio u kauflandu slobostina i vidio tamo na paleti dvije ili tri, cijena je bila isto 333€
Koliko kvadrata ova klima može hladit?
Bar 50 može ili
Revolver3844 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2024., 08:46   #4608
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Hvala na info

Daikin mi je malo skup. Prije sam imao Panasonica, neki osnovni model s mrvu boljim filterom od najjeftinijeg i bila mi je odlična a koštala je svega 500€, 3,5kW. Trebam takvo nešto - što jeftinije ali da ima ok filter koji se lako čisti te da se može povezati na internet. Nikakvo dodavanje korisnika i pizdarije, samo osnovna mogućnost paljenja i gašenja na daljinu.

Naginjem i dalje Panasoniku zbog dobrog iskustva i možda Samsungu jer eto i s njihovim uređajima sam skroz zadovoljan.
Neka preporuka?

To odašilje signal na slijepo? Ja bi nešto da znam 100% dal klima radi ili ne, ovo mi se može desiti da pošaljem signal i da ga on ne proslijedi ili sl. Ne verujem nečem takvom zasebnom, želim da je dio klime
Takvih klima više nema, 500e su sad jeftnije klime a Panasonic i Samsung spadaju pod skuplje i kvalitetnije. Uz to na tim "jačim" brendovima većinom wifi modul nije u cijeni nego ga je potrebno dodatno dokupiti. Pogledaj si malo cijene na nekoj stranici, npr. klimakoncept da dobiješ ideju o cijenama.

Za tebe je možda najbolja kakva Midea koja ima ugrađen wifi i u najjeftinijim varijantama
tiki66 je online   Reply With Quote
Staro 04.07.2024., 14:38   #4609
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Hisense klima uređaj Easy Smart CA50XS1AG/CA50XS1AWID: EK000435053
Ja imam ovu i na najtisi nacin (za djecu) nije bas tiha. Pa pripazite. Ventilator kad je na 1 crticu je dosta glasna. Meni u dnevnom ne smeta,al sad soibe/spavanje...
Tu klimu sam i ja pratio i tražio preporukepo forumima,mislim da ju član guls ima,i baš odustao radi buke i da to sam jedino na stranom forumu pronašao

Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
Staro 04.07.2024., 15:25   #4610
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
cijena je bila isto 333€
Citiraj:
Autor Revolver3844 Pregled postova
Koliko kvadrata ova klima može hladit?
Bar 50 može ili
Moze bez problema. U Economy modu klima stavi temp na 24c, ventilator je na najmanjoj brzini i gotovo necujan, cujes ga ako stanes na 2m od klime ali ono... zbilja jedva. Kod nas ohladi 2 sobe od ulice koje su popodne pod suncem drito od 13h pa nadalje, ohladi i dnevnu sobu te kuhinju koja je u spoju sa dnevnom a bogme i u ljetnoj kuhinji koja je pretvorena u radnu sobu gdje je master komp itd... moram ugasiti samostojeci ventilator jer u jednom trenutku kako se hladni zrak spusta dolje ( prostorija je nizja od kuce ) tako mi pocne sa tog ventilatora piriti prehladno.

Doduse unutarnja jedinica je smjestena u hodniku koji ide po pola kuce te iz tog hodnika ljevo su 2 sobe od ulice a desno dnevna i kuhinja te jos jedna prostorija koja je nizja, nekih 85 kvadrata to sve ima s time da je kupatilo na kraju hodnika zatvoreno. Onaj dan kada je bilo 36c u Slavoniji kada se upali klima treba nekih sat vremena i temp u sobama je 23/24 a kod mene dolje 24/25.

Ja sam je platio 365€ u Kingtrade, besplatna dostava. Instalacija je 5,6m dugacka, ovlasteni montazer uzeo 220€. Kada radi u Economy modu jedva da nesto kapa iz crijeva vani a kad zelim bas naglo da rashladi recimo prvih 15/20min pa je pustim u normalnom modu onda kapa onako normalno i ventilator na unutarnjoj jedinici je dosta cujan no opet, nasa je u hodniku pa se to u sobama ne cuje bas sad toliko da bi smetalo no to je 15/20min i uvjek prebacimo u Economy mod jer nema potrebe da je unutra 20c pa kad izadjes van, orusis se

Staro 07.07.2024., 14:51   #4611
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ima li tko iskustva sa Hitachi klimama?
Gledam si možda uzet nešto jeftino samo za spavaću sobu, a ova zadovoljava uvjete, barem na papiru: https://www.klimakoncept.hr/hr/hitac...inica/3642/205

Bitno mi je samo da je tiha kad se ide spavat i da je vanjska jedinica također tiha jer će mi biti odmah do prozora...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 22:17   #4612
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ima li tko iskustva sa Hitachi klimama?
Gledam si možda uzet nešto jeftino samo za spavaću sobu, a ova zadovoljava uvjete, barem na papiru: https://www.klimakoncept.hr/hr/hitac...inica/3642/205

Bitno mi je samo da je tiha kad se ide spavat i da je vanjska jedinica također tiha jer će mi biti odmah do prozora...
A ovo
https://www.klimakoncept.hr/hr/midea...ustav/3609/221
Razina zvučnog tlaka u.j. (dB(A)): 38/33/20
Ima one sitne rupice kroz koje lagano hladi.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2024., 23:09   #4613
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
A ovo
https://www.klimakoncept.hr/hr/midea...ustav/3609/221
Razina zvučnog tlaka u.j. (dB(A)): 38/33/20
Ima one sitne rupice kroz koje lagano hladi.
3.5kW za sobu od ~15m2 ?
Vidim imaju i 2.7kW model, taj bi bio primjereniji. Također je i malo tiši od 3.5kW modela.
Međutim, uspoređujući karakteristike, Hitachijeva vanjska jedinica je punih 9dB tiša od Midee. (Hitachi specs)
Unutarnja nekih 0.5-1dB.
Također su Japanci, nekako sam mirniji znajući to
Staro 09.07.2024., 00:11   #4614
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

To je samo unutarnja za multisplit
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2024., 00:16   #4615
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
To je samo unutarnja za multisplit
Ja se još pitao zašto je tolika razlika u cijeni
Staro 11.07.2024., 07:19   #4616
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
kad niste u stanu

jel samo dignete temp klime ili?
poznanik mi je savjetovao staviti na dry mode, da klima onda manje trosi?
Staro 11.07.2024., 08:11   #4617
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Dobra klima

Ja je ni ne gasin, temp uvijek 26 i fan na auto ili quiet, nocu na 27 i quiet fan. Po jedan prozor na kip u sobi i dnevnom.

Split, orijentacija stana zapad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: prileee. 11.07.2024. u 10:06.
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2024., 09:01   #4618
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Nama je podesena na 25 cijeli dan, auto fan 90% vremena. Po noci klimu u uredu spustim na 24 i otvorim vrata neka hladi hodnik i spavacu sobu. Ta klima radi 24/7 jer u toj sobi je masa hardvera i brzo se zagrije (i volim hladnije dok radim). Ostale gasim po noci. Preko dana bude oko 25 u vecini stana, do jutra se digne na oko 26.

Jutros u 7 sati sam naivno proluftao dnevni - skocila temp sa 25 na 27 u roku 15min fml

Dry mode sam jednom probao, ali ne vidim neki benefit jer klima dok hladi ujedno i odvlazuje pa mi je uvijek oko 50-60% vlaga
Staro 11.07.2024., 09:40   #4619
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

Datum registracije: Jan 2013
Pozdrav, trebao bi neku manju prijenosnu klimu za jednu prostoriju (sobu) pa me zanima dali je neko koristio ovako nešto i dali to valjda čemu?

https://www.links.hr/hr/prijenosni-k...jeli-030301105
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2024., 09:43   #4620
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
dal će ohladit malo - hoće, dal će ohladit ko prava klima - neće

samo se pripremi na boeing cijelo vrijeme kraj sebe

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme