|
![]() |
#4591 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4593 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
evo u kauflandu hisense 12ica za 333€ mislim da jeftinije od tog nejde |
![]() |
![]() |
![]() |
#4594 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Trebam klimu koju mogu kontrolirat online, da ju mogu palit/gasit na daljinu. Koliko vidim, to bi mogle Samsungove sa SmartThings opcijom, pa me zanima kakva su vam iskustva sa Samsung klimama? Ima li tko preporuku za neku drugu marku koja to može? Također me zanima da li postoji termostat za klimu koji se može postaviti npr. na drgi kraj sobe i da on određuje rad klime na način da ju gasi kad je klima ohladila na njegovu traženu temepraturu? Ono ko standardni termostat za centralno grijanje ali samo za klima uređaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4595 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pa to ti može svaka kima s wifi-jem. Za samsung ne znam, al daikinova app je vrhunska s odličnim konceptom dodavanja članova u "kućanstvo" na upravljanje sustavom. U zadnjih 5 godina koliko ju koristim ne pamtim da je bilo nekih ozbiljnijih problema. App se redovito update-a, a preko nje i oprema Postoje izmjesteni termostati, al to i košta pogotovo kod renomiranih, neke marke i modeli ih imaju u daljincu (što je točniji prikaz temp) pa možda odmah da ciljaš na njih.
![]() |
#4596 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Osim onog sranja nedavno kada se nitko nije mogao logirati u app ![]() Ali da, ok je aplikacija Mitsu ima užasnu aplikaciju, ako ti nešto znači. Starci su mi uzeli gree klimu na selu, nisam je još isproabao app. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
"Termostat" ti moze biti daljinski od klime (ovisi o modelu dal ce podrzavati tu opciju, ali vidjao sam to na dosta jeftinih klima - Gree, Midea, Hyundai...). Kada nadjes model koji te zadovoljava vidi u manualu od klime/daljinskog da li ima neku tipku ili opciju tipa "I feel", najcesce bude nacrtan covjeculjak. Tada daljinski uzmes sa sobom na kauc ili stavis gdje zelis i klima onda slusa temperaturu koju mjeri daljinski umjesto da radi po svom senzoru na unutarnjoj jedinici. Ne mora znaciti da ce se klima gasiti kada dostigne temp. Vecina ce vjerojatno nastaviti puhati i cirkulirati zrak. Mozda bude radila na minimalnoj snazi. Ovisi i da li se grijes ili hladis. Kod grijanja ce se prije ugasiti da ne puse jer onda imas osjecaj hladnoce. Al to jako ovisi od modela do modela i nema pravila. Za wifi stoji ovo sto Ziky kaze. Neki imaju bolji app, neki losiji. Svaka klima ima svoj app. Samsung se samo reklamira da podrzava smart things jer je to njihov poznati ekosustav za pametne uredjaje (perilice, frizidere, telke, klime itd). Tipa google home.
![]() |
![]() |
#4598 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Uzeo na aliexpressu - ovakav sličan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Hvala na info Daikin mi je malo skup. Prije sam imao Panasonica, neki osnovni model s mrvu boljim filterom od najjeftinijeg i bila mi je odlična a koštala je svega 500€, 3,5kW. Trebam takvo nešto - što jeftinije ali da ima ok filter koji se lako čisti te da se može povezati na internet. Nikakvo dodavanje korisnika i pizdarije, samo osnovna mogućnost paljenja i gašenja na daljinu. Naginjem i dalje Panasoniku zbog dobrog iskustva i možda Samsungu jer eto i s njihovim uređajima sam skroz zadovoljan. Neka preporuka? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4600 |
49%winner
|
IR blasteri rade sasvim ok, jednom kada ga podesis i ne zaklonis ga slucajno knjigom na polici, onda bi trebao biti na miru. Koristio sam godinama Broadlink mini IR za dummy klimu, tv i zvucnu karticu i nije me izdao. Meni je uglavnom sluzio tome da upalim klimu prije dolaska kuci s posla. Nista prepametno. Broadlink app ti potvrdi da je radnja koju si izvrsio odradjena na samom IR blasteru i tu sva komunikacija staje - iskljucivo je jednosmjerna prema klimi. Nema povratne veze ako je netko ugasio ili dirao klimu doma, ti na daljinu nemas pojma sto se doma dogadja. Wifi na klimi danas nije vise tako skup dodatak i svakako je bolje slozen tako da kad vec kupujes novo idi u tom smjeru. Nece skoditi i da ga ne koristis za godinu dana.
![]() |
![]() |
#4602 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
"to je bilo jos u proslom katalogu , ali je nije bilo kad je katalog poceo. https://eu.kimbicdns.com/hr/data/1/25560/13.webp ja sam u sad u petak slucajno vidio u trgovini i uzeo dvije za klincima u sobu. jucer sam bio u kauflandu slobostina i vidio tamo na paleti dvije ili tri, cijena je bila isto 333€ model je CA35YR03G/CA35YR03W" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4603 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
E ja sam Elux frizider platio 650 eura prije 4.5 godina, crka dobio povrat novca, isti electrolux - no forst, twin cooling, chrome sad kosta 1200 eura.... nezz jesi primjetio ali sve je poskupilo malo Mislim da ti je gree najbolji izbor, a mos i azuri ako se ne mislis greejat imaju aplikaciju, imaju i neki modeli follow me. A ako je samo za hladjene i midea je skorz ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#4604 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#4605 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4606 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Hisense klima uređaj Easy Smart CA50XS1AG/CA50XS1AWID: EK000435053 Ja imam ovu i na najtisi nacin (za djecu) nije bas tiha. Pa pripazite. Ventilator kad je na 1 crticu je dosta glasna. Meni u dnevnom ne smeta,al sad soibe/spavanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4607 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Citiraj:
Bar 50 može ili |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | |
tiki
|
Citiraj:
Za tebe je možda najbolja kakva Midea koja ima ugrađen wifi i u najjeftinijim varijantama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4609 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#4610 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Moze bez problema. U Economy modu klima stavi temp na 24c, ventilator je na najmanjoj brzini i gotovo necujan, cujes ga ako stanes na 2m od klime ali ono... zbilja jedva. Kod nas ohladi 2 sobe od ulice koje su popodne pod suncem drito od 13h pa nadalje, ohladi i dnevnu sobu te kuhinju koja je u spoju sa dnevnom a bogme i u ljetnoj kuhinji koja je pretvorena u radnu sobu gdje je master komp itd... moram ugasiti samostojeci ventilator jer u jednom trenutku kako se hladni zrak spusta dolje ( prostorija je nizja od kuce ) tako mi pocne sa tog ventilatora piriti prehladno. Doduse unutarnja jedinica je smjestena u hodniku koji ide po pola kuce te iz tog hodnika ljevo su 2 sobe od ulice a desno dnevna i kuhinja te jos jedna prostorija koja je nizja, nekih 85 kvadrata to sve ima s time da je kupatilo na kraju hodnika zatvoreno. Onaj dan kada je bilo 36c u Slavoniji kada se upali klima treba nekih sat vremena i temp u sobama je 23/24 a kod mene dolje 24/25. Ja sam je platio 365€ u Kingtrade, besplatna dostava. Instalacija je 5,6m dugacka, ovlasteni montazer uzeo 220€. Kada radi u Economy modu jedva da nesto kapa iz crijeva vani a kad zelim bas naglo da rashladi recimo prvih 15/20min pa je pustim u normalnom modu onda kapa onako normalno i ventilator na unutarnjoj jedinici je dosta cujan no opet, nasa je u hodniku pa se to u sobama ne cuje bas sad toliko da bi smetalo no to je 15/20min i uvjek prebacimo u Economy mod jer nema potrebe da je unutra 20c pa kad izadjes van, orusis se ![]() ![]()
![]() |
#4611 |
Buying Bitcoin
|
Ima li tko iskustva sa Hitachi klimama? Gledam si možda uzet nešto jeftino samo za spavaću sobu, a ova zadovoljava uvjete, barem na papiru: https://www.klimakoncept.hr/hr/hitac...inica/3642/205 Bitno mi je samo da je tiha kad se ide spavat i da je vanjska jedinica također tiha jer će mi biti odmah do prozora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4612 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
https://www.klimakoncept.hr/hr/midea...ustav/3609/221 Razina zvučnog tlaka u.j. (dB(A)): 38/33/20 Ima one sitne rupice kroz koje lagano hladi.
![]() |
![]() |
#4613 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Vidim imaju i 2.7kW model, taj bi bio primjereniji. Također je i malo tiši od 3.5kW modela. Međutim, uspoređujući karakteristike, Hitachijeva vanjska jedinica je punih 9dB tiša od Midee. (Hitachi specs) Unutarnja nekih 0.5-1dB. Također su Japanci, nekako sam mirniji znajući to ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4617 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Dobra klima
Ja je ni ne gasin, temp uvijek 26 i fan na auto ili quiet, nocu na 27 i quiet fan. Po jedan prozor na kip u sobi i dnevnom. Split, orijentacija stana zapad. Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: prileee. 11.07.2024. u 10:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4618 |
49%winner
|
Nama je podesena na 25 cijeli dan, auto fan 90% vremena. Po noci klimu u uredu spustim na 24 i otvorim vrata neka hladi hodnik i spavacu sobu. Ta klima radi 24/7 jer u toj sobi je masa hardvera i brzo se zagrije (i volim hladnije dok radim). Ostale gasim po noci. Preko dana bude oko 25 u vecini stana, do jutra se digne na oko 26. Jutros u 7 sati sam naivno proluftao dnevni - skocila temp sa 25 na 27 u roku 15min ![]() Dry mode sam jednom probao, ali ne vidim neki benefit jer klima dok hladi ujedno i odvlazuje pa mi je uvijek oko 50-60% vlaga
![]() |
![]() |
#4619 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Pozdrav, trebao bi neku manju prijenosnu klimu za jednu prostoriju (sobu) pa me zanima dali je neko koristio ovako nešto i dali to valjda čemu? https://www.links.hr/hr/prijenosni-k...jeli-030301105 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|