|
![]() |
#6272 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Taman mi je istekla garancija pred 6mj, pa reko da probam i ja promijeniti pastu. Skinuo tvorničku, stavio MX4, padovi ostali stari. Prvo stara pasta, onda MX4, oboje sa UV i 10 minuta furmarka 1(nije čudo, jer nije bilo loše ni prije, ali ja sam zadovoljan): ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6273 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Super, ja isto stavio MX4, i gledao sam malo padove, i nisu losi, tako da sam ih pustio, ali niti nemam nove, tako da ih za sada, nebi mjenjao. Iako ne igram na kompu, ali se zna desiti da isprobam koju igru, ovo sam trebao rijesiti i prije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6276 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6277 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6278 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Jesi ti osim u razvoju zaostao i u vremenu?? 4070 super ti je na Amazonu 600e nova sa free dostavom, a kod nas oko 670e vulgaris 4070 ti je ispod 600e, odakle si ti ispao sa 1000+e |
![]() |
![]() |
![]() |
#6281 | |
Just4Fun
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ja sam prije mjesec dana uspio uloviti MSI gaming Z trio 3080 12GB LHR za 460€ sa još pola godine garancije... A pazi cijene tog modela: https://www.hgspot.hr/graficka-karti...r-12-gb-gddr6x pfffffffff
![]() |
![]() |
#6283 |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
Pozdrav. Imam 3080 gigabyte gaming OC 10g. Problem , temperatura na memoriji ide do 110 stupnjeva te hot spot također. Čitao sam još prije da te grafičke imaju problem sa hlađenjem memorije (loši "thermal pad"). Da li ima tko da je imao isti problem? Znam da bi trebao zamijeniti sve thermal padove ali nisam nikad otvarao grafičke. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#6285 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Tvornicki su mm tanji stavljeni, navodno. Poslao Gigabyteu, zamjenili mi besplatno u garanciji. Preko 30C su mi pale bile temperature. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6287 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
decki moze savjet/misljenje. uzeo Palit GeForce RTX 3060 ti Dual OC polovnu tu od forumasa. grafa sve ok dela, ali mi se cini da je to spremno za repaste. temp: ![]() ![]() ![]() ventovi pod loadom su valjda stalno 80-100% da bi drzali to u nekoj granici normale. brat mi ima 3060 tku (non ti) i vidim tamo isto budu ovakve temp pod load-om, al fanovi 50-70%. savjet, misljenje...? kolko zaje je to repaste-at i sta je sve potrebno? pasta + padovi? gdje trazit padove? thx. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 14.03.2025. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6288 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Definitivno će promjena paste pomoći, doduše nisi se baš usrećio sa modelom kartice, te Palit Dual su valjda najgori mogući model (uz Gainward Ghost, ali to je isti vrag) Sa padovima se ja nebih zamarao, osim ako je iscurila sva mast iz njih ![]() S obzirom da je to bazični model, par šarafa i grafa je brzo u dijelovima tak da mislim da nema puno posla
![]() |
#6289 |
Premium
|
Fala maxonja. Nisam znal da su palitke sad tak lose ![]() Ma, sve je to sad isti k meni se cini, ak oces na neke top modele kao nitro, red devil onda moras tolko vise dat da si se priblizil sljedećem modelu grafe. Bar je tak kod amd-a kojeg kolko toliko pratim. Koju pastu? Imam artic mx6 i noctua nt-h1 doma. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#6290 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
A to je najosnovniji kuler, slabašan i galsan. Stavi bilo koju pastu, vjeruj mi sve su bolje od te tvorničke koja se razgradi sama od sebe nakon 1 godine. Ja sam svoju repasteao i ko nova je...tj vj i bolja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6292 |
bu
|
Griju se nešto više, da Kao što ti je kolega rekao, i noctua i MX6 će biti ok, koju god da staviš I nije baš tako velika u razlika u cijeni rabljenih između modela, ovisi kako naletiš, ako je ova bila <200 eura onda ok ![]()
![]() |
#6294 |
bu
|
Kako nemoguće? ![]() Za 280 eura na njuškalu imaš RTX3070 i to dobre modele, sad baš bacio oko... Zadnje što sam bio kupovao prije nekog vremena je bila MSI Gaming X 3060 Ti za 220 eura
![]() |
#6295 |
Premium
|
odlicna cijena. strah me na njuski ista vise gledat ako nije moj grad, a jako rijetko je. jednostavno leglo muljaze. al evo vidim sad jednu 3070 u ri, al kasno mi sad. covjeku sam obecao i pristao mi poslat prije placanja. nisam znao za problem sa temp, al nije valjda ni on. e sad... drugi problem. bratic ima 550w psu i nece ga mjenjat (sisa focus gold) tak da neznam dal bi to drzalo 3070tku. pretpostavljam da da, al znamo sta je pretpostavka lol. igra na 1080p i ima i5-8600k. edit: jel ovaj bezvezni plasticni backplate ima neku funkciju osim da stiti od kratkog spoja? ocu reci jel moguce ak ga maknem da dobijem jos koji stupanj ako budem re-paste-ao? neznam dal on ukruti karticu. https://www.youtube.com/watch?v=CIxp0WxK6fo edit2: a vidim sad da drzi i prednji dio plasticetine. ignore edit3: sammy kolko vidim ![]() Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 14.03.2025. u 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6296 |
bu
|
Vjerujem da bi sisa 550W bez problema držala 3070 i i5 8600K ![]() Kao što sam ti rekao, promjena paste će sigurno pomoći, ali pitanje koliko jer na tim modelima je hlađenje teška banana i kako god okreneš temp će biti oko 70° ili više uz izrazito deranje ventilatora ![]() Jel barem nema hynix memoriju na sebi? Jer ako ima onda se to ne kupuje https://linustechtips.com/topic/1433...talk-about-it/
![]() |
#6299 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6300 |
Premium
|
ripejstano. ovo sto vidim za sada, temp su pale u ogromnoj razini, a fanovi se sporije vrte ![]() pasta je bila nepostojana kolko ja kuzim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() def treba ripejstat. ovo mi je first time na GPU afaik ![]() rezultati: ![]() jel se isplati zezat sa UV na 3060ti da to jos ode dole? ak koristim ab custom curve, sto preferiram, moram ukljucit override zero fan speed with hardware curve da bi 0 fan mode radio, medutim primjetio sam da i onda nekad ne funkcionira neg ode valjda na tvornicki default (cca 1300rpm) pa udem u ab, opet on/off i apply i ode u 0 mode. jel se moze tu sta napravit? edit: imate na njusci jednu 3070tku inno3d u Rijeci za 280e (ide za 250). identican slucaj kao ovo gore. temp idu na 100% fans na 92C+ GPU i preko 100C na hotspot. gori slucaj od ove moje. to mora da throttle-a ko ludo i gubi perf. Ocito na tim grafama treba racunat na ripejst odma po kupovini. drago mi je da sam naucio to sad. moram provjerit i bratovu 3060tku. ![]() Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 15.03.2025. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|