Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.06.2024., 09:40   #1
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 1,036
Mikrotik - Error 404 na hotspotu

Imam instalaciju sa CCR1036 routerom na kojem se pored ostalog vrti i hotspot za WiFi, odnosno više hotspota. Firware je 7.15, ali problem je bio i sa par ranijih verzija.
Kad se router upali sve radi divno i krasno, kad se učita adresa hotspota dobije se login.html stranica koja je ubačena u files sekciju Mikrotika. Međutim nakon nekog random vremena (par dana obično) to prestane raditi, kad se učita hotspot dobije se stranica sa Error404. Ako rebootam CCRa opet radi par dana pa daje error.

Probao sam sa netcatom direktno zahvatiti stranicu da eliminiram razne browsere. Kad HTTPom dohvatim "/" dobijem odgovor da je nađena, ali redirektana na "/login", to je default Mikrotik ponašanje, zatim dohvatim "/login" i dobijem Error404. To već nije default ponašanje, Mikrotik bi trebao ovisno o tome je li korisnik autenticiran kod dohvata "/login" poslužiti "/login.html" stranicu iz odgovarajućeg hotspot foldera pridruženog u hotspot server profile. Ovdje kao da je ne može naći.

Ima li tko ideju zašto nakon nekog vremena Mikrotik više ne može doći do login.html stranice nego javlja Error404. I zašto error nestane na neko vrijeme kad se router reboota.
BTW, dumpao sam .backup file i učitao ga na drugi identičan router i opet je kroz koji dan došlo do Error404.
Idući korak mi je formatiranje flasha kroz konzolu i netinstall da eliminiram možda neke file system probleme koje ne vidim kroz Winbox, ali prije toga me zanima ima li tko iskustva sa ovakvim ponašanjem routera.
Inače imam još nekoliko tih CCRova sa istom konfom na više lokacija i nijedan ne radi problem osim ovoga (i njegovog backupa).

hotspot.info je adresa koja je statički linkana u Mikrotikovom DNSu, ali nema nikakve razlike ni kad se direktno koristi IP.






Zadnje izmijenjeno od: Night. 10.06.2024. u 09:46.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2024., 11:45   #2
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 4,558
ruši ga na 6.49.15
kud ces na 7.15
ili se javi na support i objasni im, očito je bug
pa ce popravit kroz updejt
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.06.2024., 14:12   #3
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 1,036
Spuštanje na šesticu je riješilo problem, iako ne znam zašto, sedmica je odavno stabilna i vrtim je na bar 10 drugih CCRova bez problema sa istom konfom kao na ovom.
Zasad sumnjam na to što je router prvo imao šesticu koja je upgradeana na sedmicu pa je možda ostalo nekih stvari koje se ne vide kroz WinBox. Plan mi je kad se dokopam routera probati napraviti format flash memorije i instal sedmice direktno kroz Netinstall tako da nema ostataka šestice.
Night je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori



Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na