|
![]() |
#151 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Zasto je bitno, sto nisu i jedan i drugi e2e enkriptirani? I whatsapp dapace podrzava isti protokol, mogli bi biti i interoperabilni da se signal odluci. Koga briga jel fotka ide preko wahatsappa ili signala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
A to se tocno gdje spominje u ovom citavom kontekstu?
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
"PRAVO I PRAVDA Presuda njemačkog suda zadnji je čavao u lijes zakonitosti dokaza prikupljenih hakiranjem aplikacije SkyACC" https://www.nacional.hr/pravo-i-prav...kacije-skyacc/ Pravna "struka", očekivano jer to je struka bez čvrstih temelja, podijeljena oko mišljenja dal je masovni nadzor zakonit. Nikad čuo za ovu app, ali piše da je imala enkripciju (koja je probijena) i da su je koristili "kriminalci", ali i da se prisluškivalo više desetaka tisuća građana? Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 23.06.2024. u 20:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Bubba stvarno ima izvrstan tinfoil hat detektor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jos uvijek cekam odgovor kolege zasto koristi OS koji koristi ako mu je stalo tolko do privatnosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
![]() |
#157 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Čemu tolko panike oko ovoga, privatnosti, anonimnosti, tko sve tu na forumu i koliko puta je poslao samovoljno kopiju/presliku osobnih dokumenata sa svojom slikom, nekoj tamo aplikaciji, nekoj web stranici itd, dao sve svoje osobne podatke da skuplja neke tamo bodove u nekom dućanu? Zašto bi netko tko je to sve radio uopće brinuo dal neko čita njegove poruke na nekoj tamo aplikaciji ccccc......
![]() |
#158 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Navedenu aplikaciju su mahom koristili kriminalci, bila je ekstremno skupa (500 eura mjesečno pretplata) + uređaj koji je koštao nekih 1500 eura. Nisi je mogao instalirati na obični uređaj,nego je dolazila instalirana na uređajima koje si morao kupiti od njih (Google Nexus ili Iphone) Ne znam jesi skužio po novinama zadnjih par mjeseci da su svakih 2-3 tjedna uhićivali skupine dilera, pogotovo u Splitu i Dalmaciji. Uhićenja su se temeljila na porukama iz SKYECC. Na vrhuncu popularnosti koristilo je 70 000 ljudi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Koristim jer nemam što za skrivati, nisam kriminalac, a djelomično sam i konformist. Ali smijem se pitati neke stvari u životu jelda? Jel to normalno? Ono što ja naglašavam je van mogućnosti shvaćanja većine koja ne vidi opasnost u tome. S vremenom će biti sve gore i gore, a ljudi koji to ne shvaćaju će otežati život svima sa vremenom iz razloga što su u neku ruku, u nedostatku boljeg izraza, mentalno impotentni. Ja mislim da su sloboda i privatnost nekakve vrijednosti kojih se ne treba tako lako odreći, pa ni pod cijenu tzv. sigurnosti. Bubba i još poneki koji spominju alu foliju (etiketiranje uslijed nedostatka argumenata) su vam vrsta ljudi koji, da se od njih to traži, bi imali u ana*nom otvoru uređaj za praćenje ako to od njih država traži. Nemaju muda ili ih nije briga, a razgovor o budućnosti ili bilo čemu drugom im predstavlja znanstvenu fantastiku. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 24.06.2024. u 11:34. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nije poanta u hakiranju nego u tome da se u windowse, po pitanju privatnosti, ne može imati nikakvo povjerenje kako je njima stalo do bilo čije privatnosti. Ti si korisnik i oni su tebe kao korisnika spremni koristiti. Pomalo se krećemo u smjeru da nećeš ništa imati već samo biti korisnik dok koristiš. Subscription FTW. Kako reče Klaus: you will own ze nothing and you will be ze happy.
![]() |
#163 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#164 |
Premium
|
E, to je istina. Kako sam se prebacio na ibrewolf ovaj me stalo "upozorava" kako HTTPs ne dela ![]()
![]() |
#166 | |
Premium
|
Citiraj:
Upravo ovo. Dakle kolega Deamon101 > shvacamo sto zelis reci i do odredene granice si u pravu. Ali debelo pretjerujes a s druge strane ni ne vidis gdje radis propuste. Zivot nazalost nije crno-bijeli svijet. S druge strane ako taj "spyware" pomogne smanjiti kriminalitet u globalu - go for it - bit cu prvi za debeli sado mazo monitoring gradana. Osim u spavacoj sobi. Tamo ne. Necu da ljudima bude muka ![]() P.S.- mislim da trebamo posebnu Privatnost i sigurnost temu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako vam daju uređaj kojeg morate staviti svako jutro u "a otvor", čime pri pridonijeli općoj sigurnosti svih, biste li pristali na to? Biste li pristali na uzimanje uzorka svaki dan iz otvora radi testiranja odnosno preveniranja širenja nevidljivog neprijatelja, zbog općeg zdravlja svih? A zašto ne spavaća soba? Ako je pandemija i ako se uvedu pravila od 2 metra, zašto ne promatrati tko krši zakon vodeći ljubav? Gledam gdje je granica, ne se ljutiti, ovo je čisto informativno. Sve diktature, odnosno vlasti, su uvijek koristile izraze "radi vaše sigurnosti, zdravlja i slično", a količina ljudi koja to popu*ila je kolosalna, i onaj tko to nije shvatio do sada na neki način kao da je mrtav ![]() Mislim mogućnosti za prekoračenje ovlasti su neograničene onda, a to se onda i radi, praksa je to pokazala, u većoj ili manjoj mjeri, i nijedna optužba "kroz alu foliju" ovo ne može osporiti. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 24.06.2024. u 13:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Deamon Nije mi uopce namjera bila prcati i provocirati. Znaci legitimno pitanje, tako da ne vidim razloga zasto ne bi odgovorio. E da, imam jos jedno pitanje. I sam si rekao da koristis winse jer si djelomicno konformist. Kakva je razlika onda izmedju tebe i nas kako kazes, "konformisti sa otvorima". Zanima me zapravo kako si dosao do ove teze? Tj, da li je moguce mozda da smo mi djelomicni konformisti a ti konformist sa otvorima? Cisto da evo zamijenim teze pa da raspravljamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
|
Gle - vidim da i dalje ne shvacas na tom banalnom primjeru s obzirom da rijec konformist koristis tako siroko. Whatsapp je beba u odnosu na to kakve podatke Google i MS prikupljaju (bez brige Apple nije nist bolji). Privatnost koju trazis mozes postici samo na jedan nacin: https://www.youtube.com/watch?v=IOltGIaDPlY I ne ne zajebavam se, ne prcam te, ovo mislim krajnje ozbiljno. Ako zelis tu razinu privatnosti moras se odreci tehnologije u potpunosti (kao i tvoja familija). Pitanje je - dali si ti spreman na tu zrtvu? Ako jesi - go for it, sretno ti bilo. Ako ces iduci post opet lupat "komformisti" ili "da ali" onda nisi i znamo da ili kakis ili trollas ili si jednostavno "nedovoljno informiran". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
pa to je čovljek sam napiso, pretpostavljam da je i na sebe mislio, kad je već nas sve počastio, a ja sam slobodan reći da smo apsolutno svi ovdje konformisti u neku ruku, a onaj tko nije, on nije s nama na forumu, jednostavno ![]()
![]() |
#176 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Ne treba ni odgovoriti, tak jasno da je u prvim redovima kad Tony Cetinski ima predavanja o anti-gravitacijskim kuglama. Makar, lako za sve to i popratne teorije zavjere, jer lik i dalje iz stranice u stranicu priča o privatnosti i sigurnosti, a odavno je sve stavil u eter i sad se na WhatsApp aplikaciji koja je u vlasništvu firme koja se bavi prikupljanjem i preprodajom korisničkih podataka, bori za svoju "anonimnosti i privatnost". Nebrojeno puta mu je od strane raznih ljudi na temi rečeno da to ne ide i ne može očekivati da ima kontrolu nad nečim kaj nije u njegovom vlasništvu i besplatno je pristal na uvjete korištenja kad je on sam kao krajnji korisnik proizvod, ali eto - mora malo skratiti vrijeme do sljedećeg okupljanja na trgu.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Ali hej, you do you. <3
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#179 |
Premium
|
Dokumenti i privatnost ne idu u isti koš. Dokumente i brojeve nisi stekao ni na koji način, nego su ti dodijeljeni, još si za njih platio i maltretirat će te ako ih nemaš. Naravno, to je bitna stavka za eventualnu krađu (digitalnog) identiteta i na kraju je samo pitanje povjerenja prema datoj "instituciji".
![]() |
#180 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|