|
![]() |
#73711 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas odveo peticu na tehnički i lik me hoće slat na atest jer sam origigi Hella štopove s narančastim žmigavcima zamjenio s origigi Hella štopovima s bijelim žmigavcima. Ajd da su zamjenski s Aliexpressa ali ffs originalan element s part numberom za to vozilo on želi atestirat :facepalm: Kako to da ne traži radit atest i ako recimo stavim zamjenske metlice brisača, zamjenske diskove i pločice, zamjenski filter ulja/zraka, zamjenska ramena, spone, krajnike. ![]() Kak onda prolaze tehnički sve one poluispravne drlje s hrpom aliexpress ''tunning'' dijelova kojih ima na cesti ko dreka?
![]() |
#73714 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
jer su ljudi koji voze BMW seljačine. Vjerojatno si mu pljunija u facu i reka mu da je niže biće, da si ti bolja osoba. ![]() šalu na stranu, samo zovi voditelja smjene i popričaj sa njim.
![]() |
#73715 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Eto ga, danas pokupio kola. Hunjadi Tucson 1.6 gdi 150 ks. Origgi cijena 38k, ali je neka akcija s obzirom na ovo prvenstvo tako da me ispao 32k. Opremu nisam mogao birati, jer je akcija samo za taj model s tom opremom, ali ima sve kaj voliju mladi ![]() ![]() ![]() Ono sto me ugodno iznenadilo, rege na autu, covjek mi je rijesio sve papire i platio za mene, tako da sam jos to uplatio. Nema registracije i tehnickog, majko mila ![]() ![]() I u sklopu te akcije sam dobio i 5 godina redovitog servisa za đabe. Reko, može, ima da te lajkam ko rođena majka ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73717 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
čita sam nešto da tucson imaju nekih problema sa motorima, ali ne znam ni koji motori ni koji modeli.... da li je netko od vas tu pametniji? meni je taj auto predivan.
![]() |
#73718 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Imaju problema sa GPFom (benzinski DPF). Ne znam jel rijeseno, al ljudima se palila lampica GPFa i senf mode na 6-10k km https://www.forum.hr/showthread.php?p=95996067 @master cestitke i sretno, overall jeben auto za te pare! |
![]() |
![]() |
![]() |
#73719 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sta nije to isti motor kao i u drugim Hyundai modelima, cak i u Kiji? Jbt meni se sve poljuljalo kod te kupovine. Vozio na kraju i tog Captura, i nakon njega ne mogu vidjeti S-crossa vise istim ocima. Ali Captur ima nekako kratak gepek i to me deprimira. I auto je kraci u globalu pa je logicno. Ako mu gurnem zadnju klupu onda ima manje mjesta na zadnjoj klupi od ostalih. Ali je udoban, plovi ko brod. I boba se haha. Najudobnija sjedala so far... Back to square one! Inace, kaze mi lik u Renault salonu da velika vecina ljudi mu kupi auto bez da uopce napravi probnu, ma sta je to moguce? Meni je to nezamislivo
![]() |
![]() |
#73720 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
@Master_Hrc čestitke na novoj mašini, neka te dobro služi i uživaj u svakom kilometru ![]() Btw - vjeruj mi da kad jednom probaš grijanje sjedala i volana (ali više sjedala), kad dođu oni jesenski i zimski dani uživat ćeš u tome i nećeš moći bez toga . Isto bilo kod mene i frenda pa znam o čemu pričam @xlr onaj frend što sam spomenuo da je uzeo Meganea Grandtour 1g star sa 18k km na satu - uzeo ga u Berlinu, dok smo radili u Aalenu (cca. 600km dalje) bez da je vidio, sjeo i isprobao auto. Našao na netu, ispitao sve što ga zanimalo, vlasnik autokuće poslao video obilazak auta (inače official Renault dealer) . Nakon toga uplatio 19k € na račun, dobio papire, registrirao ga i otišao ga preuzet 2 tjedna nakon što ga je platio ![]() Auto u super stanju, sve top |
![]() |
![]() |
![]() |
#73722 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
@xlr,... joj kak si ti nestrpljiv, ja sam Kugu platio u četvrtak, otišao po nju tek u utorak slijedeći tjedan, a udaljenost od doma do trgovine je manja od 15 km tak da je njegovih dva tjedna i 600 km čist ok i normalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73723 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ali prije, vani -10, ti trebaš na poso, grijanje volana mi je popravilo jutro nakon struganja leda sa stakla. Top strav, baš smo žena i ja komentirali, sljedeći auto što mora imati, bilo bi poželjno i što stvarno ne mora. Grijanje volana je bilo između "mora imati" i "bilo bi poželjno". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73724 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73725 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
1.6 dizel je navodno problematičan kod Kie i Hyundaija. Ne znam za benzince. Da. Frend je radio u Roci. Dio njih zna već što kupuje ali veći dio njih samo kupi auto i baš ih briga kako se vozi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73726 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() Moraš to atestirat. Isto kao što sam ja morao atestirati sive stopke s FR/Cupra modela umjesto crvenih s običnih modela, isto kao što sam morao originalni FR/Cupra zadnji branik atestirati umjesto običnog, originalni prednji redizajn branik s FR originalnim mrežicama, originalni Cupra spojler gepeka umjesto običnog. Isto kao što su s Kauflanda skidali dečke i skidali im tablice jer imaju S-line branike na 1.6 TDI, jer nemaju "adekvatne" nosače tablica, pa se ovdje u temi i po portalima slavilo jer je seljačija skinuta s ceste
![]() |
![]() |
#73727 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
svaka stanica ima naputak koliko auta "mora pasti" taj dan/tjedan.. a sad zamsili oko sokolovo koje vidi promjenu takvog dijela i pošalje vlasnika na atest - postotak na plaću bar 15% |
![]() |
![]() |
![]() |
#73730 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Cestitke na autu. Ovo za dzabe servis, je fora je samo sto ce ti svaki puta naci par stvari mimo tog redovnog i to naplatit x4. Plus tipa 10€ za WD40 i 20€ za nadopunjavanje tekucine za pranje stakla. ![]() Citiraj:
Najbolji dio je taj da ja danas moram ic plinasu da mi da izjavu o sukladnosti za ecu plina jer veli lik ne podudaraju se homologacijski brojevi i onda na mali atest. Reko wtf. Tip je uzeo listu i svaku komeponentu gledao podudara li se s onom s popisa. Evo sad cekam da mi plinas napise papire i veli da sam ja jedan na 1000 kojima tak nekaj gledaju. Ali uvjerljivo vodi ekipa koju salju na atest jer su zamjenili filtere na plinskoj instalaciji. Ono, ekvivalent ko da me rusi jer sam umjesto Mann stavio Bosch filter ulja ili zraka na auto. Veli lik da mu dode da zapali CVH i idiote tamo.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 14.06.2024. u 10:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73731 |
Brat od Đon Vejna
|
Trn u oku si im jer voziš Benve Petcu, jbg. Da voziš Hyundai Matrixa s plinom ne bi te nitko pitao nizašto. Ovako si označen propelerom na haubi kao potencijalni tooner... ![]()
![]() |
#73732 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Dobra cijena i lijepi auto. Posebno servis ako su pošteni. Kad sam vidio pred par godina prve fotke, rekao sam si: "ovo je sljedeći", pošto mi se čini da je moj "Hunjadi" zaslužio mirovinu. Ali je onda ispalo da nema 2.0 CRDi, a to mi je dealbreaker. Vozio sam doduše jednom Sportage s tim motorom (1.6 benga čista) i iznenadio se kak dobro ide. No ipak nije za mene (brdo, teren, prikolica). Ja ću ipak starom balkanskom metodom. Ništa od mirisa novog auta. To je za neki drugi život. ![]() PS Što se tiče grijanja sjedala i volana, imam i nikad ne uključujem. Smeta mi. Adaptivni tempomat; nekad ga mrzim, nekad obožavam. Najviše ovisi o mojem psihičkom stanju. Radi. Ali problem kod adaptivnog tempomata, barem na VW je što je vezan uz tisuću drugih komada elektronike (sve one sigurnosne gluposti i senzori), i svaki problem s njim je manje više vrlo skup servis i limp. Tako da ne moraš žaliti. Manje nepotrebne elektronike znači manje potencijalnih problema. Obični tempomat je sasvim dovoljan, a na automatsko otvaranje bunkera ne treba ni trošiti riječi. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 14.06.2024. u 11:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73733 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Yup. Kalibracija radara je nešto što mrze raditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73734 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73735 | |
Moderator
|
Citiraj:
Al me htio rusit zbog tvornickog xenona bikoz reflektor i veli nema lecu to nije original. A jos na faru stoji D2R oznaka za kratko svjetlo plus gore pranje i brisaci farova. ![]()
![]() |
![]() |
#73736 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Jel to novi model ili prošli? Vidim da u ponudi imaju oba sada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73737 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Trenutnog XCeeda slično, probao ga jednom davno dok sam gledao neku drugu Kiu, kada sam ga išao uzeti samo sam platio i uzeo ga bez nove vožnje. Ne znam, mislim da što bih više gledao, da bih bio neodlučniji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73738 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
I meni. Nisam nikad kupovao novi auto, ali da kupujem, ne da bi isprobao taj, nego bi tražio da probam sve aute u salonu. Mislim ono, kad platiš, popušiš koliko kila € samo što si ga izvezao iz salona? Treba biti i neka sigurnost i usluga za to. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 14.06.2024. u 12:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73739 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Komponenta koju u "strogoj" Njemačkoj staviš na motor i ako EG broj nije vidljiv na loncu, samo nosiš papirić sa sobom za slučaj kontrole. A ovdje se te gluposti trebaju "atestirati". Ne znam jel se može na razini EU negdje podnijeti žalba za to, kao i za PPMV. Držim da je atest pljačka naroda, a PPMV je slučaj nezakonskog dvostrukog oporezivanja. Ako prometalo ima europsku tipizaciju, porez je plaćen u državi prve prijave. Ako dio ima europsku tipizaciju, a dio se ugrađuje na, za taj dio relevantni nemodificirani dio, tipizacija i dalje mora vrijediti. Samo čekam dan kad će njemačke tablice zaustavljati i pisati kazne jer modifikacije nemaju atest. Pošto o takvim slučajevima nisam dosad čuo, ujedno najvjerojatnije potvrđuje da je priča oko atesta donekle ilegalna. Samo smo mi kao narod takvi da je lakše se buniti na kavama i forumu nego dići žalbu na višu instancu, pa da se nešto preokrene.
![]() |
![]() |
#73740 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kad bi tako gledao, postalo bi vrlo upitno zašto se ne priznaju cijene autiju izvana pogotovo auti koji su kupljeni u salonima gdje postoji račun, porezna prijava,... Ali ne, bitne su CVH tablice, a CVH je privatna firma. WTF?
![]() |
|
|