|
![]() |
#73681 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Mislim da se to nemre izbjeć ![]() Prijenos se mora napravit, plaća se ta pristojba i nove reg.tablice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73682 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
To je bilo da ako auto kupi tipa žena i odmah ga tebi prepiše na kraju izbjegneš plaćanje jer je takvo darovanje oslobođeno upravne pristojbe. Ali to su prije jedno 2-3 godine popravili tako da nije moguće odmah prepisati auto prije nego što je plaćena pristojba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73683 | |
Premium
|
Citiraj:
https://kompare.hr/savjetnik/darovni...treabte-znati/ Zakaj ovo još stoji na webu.. Darovni ugovor je idealna opcija kad želite li pokloniti automobil članu obitelji, a pritom izbjeći plaćanje poreza. Jučer u razgovoru oko jednog rabljenog auta, veli meni "šoderaš" da se to kao da sredit, samo je pitanje za koga ![]() Ok, uglavnom, gotovo je s tim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73685 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Pita mene čovjek, dal vi imate onu panoramu po cijelom krovu koja se ujedno i otvara. I ja onak, kiselo, da... Opa, krivi model je uzeo čovjek, ajmo ponovo izračun. 1900EUR će biti ipak... Na žalost. Oni generalno ne vide ništa, oni samo klikaju po excel tablici, ništa previše oni tu ne rade. Kopiraju brojke i izračunaju na kraju. Tvoj auto je u njihovoj tablici vjerojatno užasno skup još uvijek + oprema + CO2 (sve preko 129 je jako skupo) i još je 4x4. I to je cijena. Na žalost. Jedan od razloga zašto nisam uzeo 4x4 auto je baš cijena poreza. Takav isti bembač bez 4x4 ima skoro 20g manji co2, to ti je soma eur dolje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73686 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Rimac je trebao završiti kampus u travnju, sada su mu dali odgodu na četiri godine Možda si 1v@n-e u međuvremenu progledao? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73688 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Pa to bu sada za 2 tjedna. Jedva čekam ![]() Rimac: Bešte ljudi, ide robotaxi. Predstavljanje 26. lipnja Il ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73689 |
Premium
|
Taman sam u ZG taj dan. Baš bi mogao otići pogledati to chudo. Jel se zna gdje će biti ta prezentacija?
![]() |
#73690 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73691 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Platit ću ceh i pomirit ću se s time da je to cijena uvoza takvog auta. Nakon jeb*nja nema kajanja, staro pravilo. Bitno da sam na kraju balade zadovoljan s autom. Sad još popiti pivu kod Bunkera u Samoboru i eto.
![]() |
![]() |
#73692 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Sretno stari, nemam kaj za reći. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73693 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Zakaj niko ne komentira ove EU carine na kineske električne aute? Ovaj Xiaomi SU7 je brutalan auto za 26-27k€ po cijenama na kineskom tržištu. Sad će EU birokrati lupit 25% carine na to. Inače nisam euroskeptik, ali ako tržište mora odlučiti o sudbini nekih proizvoda, onda nek pravila budu ista za sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73694 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Jel ti znaš kakva oni imaju ograničenja za nekineske proizvođače automobila ili bubaš napamet ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#73695 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#73696 |
Premium
|
Neće to njih puno pogoditi. Danas čitam negdje da neki Kinezi planiraju dofurati u EU jeftini EV koji bi imao cijenu 20k, a taj isti u Kini košta 10k. Neće imati 10 nego 8k profita. Neš ti razlike.
![]() |
#73697 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ala, ovo možeš i za Ameriku složiti, mislim kakvi su ovo filmovi ![]() Koliko samo imaš filmića sa Teslama i ostalim vozilima ![]() Smiješno mi je to gledati, pogotovo kad vidim Amera kako je složija taj video. ![]() U svakom slučaju, ima toga na svim stranama....ta elektrifikacija se gura šakom i kapom, a kvaliteta i opasnost tih baterija je upitna u najboljem slučaju....
![]() |
#73698 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Jednostavno bi htio znati pozadinu priče oko toga, jer mi nije jasno. Tim više jer su i Amerikanci uveli 100% carinu na njihove EV-ove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73699 |
PRO
|
Mi smo dio Europske unije. EU je pijavica Amerike i naš euro je direktno vezan za njihov petrodolar. Da bi i dalje bili uspješna pijavica, moramo do neke mjere njihove odluke poštivati, a među glavnima je bojkot kineskog tržišta. To je poprilično široko područje sa puno političke igre, ali ovo što sam napisao je poprilično pojednostavljen razlog.
![]() |
#73700 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kina fuj fuj. Zašto bi im kao EU dali da skupljaju sve podatke koje skupljaju kroz te aute kad iste te podatke možemo sami skupljati i zlorabiti ![]() ![]()
![]() |
#73701 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() još navodno lik živi u kini kak ga nije strah ? |
|
![]() |
![]() |
#73702 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73703 | |
PRO
|
Citiraj:
Vidiš, i ti si ih odmah osudija radi jednog filmića jer ti se to složilo sa uvjerenjem koji si gradio godinama kako je Kina smeće i sve otamo je smeće, iako ti većina stvari koje voziš i slušaš i koristiš i nosiš dolazi iz Kine. Oni se sada bore sa tim. A Ameri i njihove monade sa Fordovima, Christlerima, Tesle i njihove laži i obmane stalne, šta o cijenama, šta o kvaliteti, šta o isporukama.... nitko im ništa ne prigovara, jer oni imaju skalameriju Hollywod koji gradi sliku o njima kao najjačima, najboljima itd itd. Jednostavno i efikasno. Želim reći da toga ima posvuda, ali su ljudi jednostavno, kada je Kina u pitanju, odmah spremni reći da su smeće i da nisu kvalitetni.
![]() |
![]() |
#73704 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Svatko tko je voljan kupiti čajniz šit car neka ga i plati ali platiti će ga masno. Jasno da su kinezi jeftini kada ih subvencionira i financira država. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73705 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Bingo. Neznam jesmo li kao Europljani glupi ili zaboravljamo lekcije iz proslosti. Kinez ce prodat jeftino dok ima konkurencije. Kad konkurencije nema > idu cijene gore. Shvacam da pogotovo danas u vrijeme inflacije i geopolitickih problema danasnjice ljudi nemaju love na bacanje (a neki ni za osnovne zivezne namirnice) ali kod ovakvih stvari uvijek treba imat na umu dali se isplati naguziti Kini samo da bi jefitnije prosao. Neki EU Politicari mislim da su skuzili da je dugorocan export proizvodnje van EU pogotovo u ovim vremenima skoro ko da sam sebi odrezem m*da. Europa mora dati gas na proizvodnju i razvoju tehnologija i proizvoda tuzemno (a samim time i pojeftinjenje proizvodnje unutar EU) jer bi u skoroj buducnosti posljedice mogle biti katastrofalne (za neke stvari vec sad jesu al jebiga). Da se razumijemo - shvacam da danas "Made in China" proizvode ne mozemo izbjeci - ali vec je to posljedica dosadanje politike EU. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73706 |
Premium
|
Novi udarac na Matu - Nev(j)era više nije najbrži EV na svijetu https://www.youtube.com/watch?v=uy4gkEGFH7c
![]() |
#73707 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislin da nije nikad nije bio najbrži već najbrži cestovni EV ako se nevaram. Ovaj na videu nije baš za cestu.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220 Zadnje izmijenjeno od: VandaL.pr!. 13.06.2024. u 08:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73708 | |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 13.06.2024. u 09:40. |
|
![]() |
![]() |