|
![]() |
#73501 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Previše sitnih slova u “7 godina garancije”, (pre)skupi ovlašteni servisi, mekani lak, neki dijelovi karoserije na nekim autima nisu bili pocinčani, slabija zvučna izolacija, jeftin interijer, slabija dostupnost zamjenskih dijelova, slaba dodatna oprema često u čudnim kombinacijama paketa, ne dobiješ od opreme uvijek ono što si i naručio… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73503 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
A sto fali nekom Audi A3 ili Q3? Imas u Njemackoj jako finih rabljenih primjeraka iz 2018 koji bi ti usli u budzet, a imaju po 50-60.000km na satu (realnih, ovo su od Audija primjerci, sa njihovim jamstvom)... Odradis unos vozila u RH i to ti je to... Vec primjerci iz 2019 ti nece uci u budzet jer je to najnovija generacija... https://www.audi.de/de/brand/de/gebr...rgebnisse.html
![]() |
![]() |
#73504 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne idem u tom smjeru nikako, maks. 1-2 godine i 10-15t km ako bas mora biti rabljeno. Ne vidim se u tom autu. Netko ne voli recimo Suzuki/Dacu/MG, ja ne mogu nikako taj Audi/BMW/Mercedes. Totalno glup razlog.
![]() |
![]() |
#73506 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kad smo kod starijih automobila koji su bomba ![]() https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...bfcfcab&vc=Car Žena već neko vrijeme gleda neki novi autić za sebe. Sada joj je za oko zapeo t-rock. Već vidim da ću morati u DE po to https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...AL_GEAR&vc=Car |
![]() |
![]() |
![]() |
#73507 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Klizači za podešavanje klime... Na Golfu je to bio teški fijasko. A i cijena mi se čini prevelikom. Samo da znaš, prošle godie sam za samo 2k više kupio novog Captura eTechno 140 EDC, 2T karoserija, 10" navigacija i 360 kamera. Osim toga, Švabe su tvrde. Za gradsku vožnju bi bilo poželjnije nešto mekše.
![]() |
#73508 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
A našao Matrixa za usporediti s ičim, isto ko i njegov rođo Rio. Furao sam nekih skoro 100.000 km, Sephiu iz 98'e. E to ti je pila ako je uspiješ pokrpati od hrđe. Kia i Hyundai su nekad bili kao i Suzuki što je i danas, hrpa smeća sa motorom koji se nemože poderati. Doduše nakon 2015.g. je krenula revolucija, kvaliteta materijala zajedno sa završnom obradom otišla nebu pod oblake (isto tako su i poravnali cijenu vozila). Mada dan danas ih ljudi i dalje imaju u glavi kad netko spomene Kia auto ... Kia Pride, Sephia, Matrix i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73509 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
"Revolucija" je krenula 2012. kad su zaposlili kompletno novi tim ljudi i počeli raditi redizajn svih auta. A ovo drugo, jednostavno se ne mogu složiti s tobom. Možda nekome koji je došao s Sparka ili auta kojemu je plastika stvarno dno, Kia prezentira nešto svemirsko, no Kia je i dalje entry level auto za, po meni, trenutno previsoku cijenu ako se gleda novo. Najgore kod Kie je ta garancija koja generalno ne znači ničemu. Ovlašteni servis preskup, garancija ne pokriva ništa osim nešto tvorničkih grešaka (mada ja sam i s time imao problema svojevremeno). Što prije ljudi shvate da ako nađu svog, dobrog mehaničara da će imati isti, ako ne i bolji auto za manje novaca, to bolje. Ne znam, Kia je dobar auto generalno, ali po meni se previše priča o nekakvoj ekstra kvaliteti i izdržljivosti auta, Kia to nije. Baš sam se vozio sada u XCeed 2002. godište, nekih 4 dana po Hercegovini, koliko para, toliko muzike. Nikakva ekstra kvaliteta ili slično. Da, auto ide ok i ne troši previše, za taj 1.5 motor, sasvim solidno. Ali nije jedini na tržištu koji ima takve ili slične motore. Ali dobro, ja tražim više možda i radim preko 30k godišnje, što privatno, što službeno, tako da, meni kvaliteta izrade i sam auto dosta znače. Ja nisam zadovoljan ni s Sportlineom i alkantarom 100%. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73510 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nekad prije smo mislili da je BMW sišao s uma kada je odobrio dizajne Chrisa Banglea. Ali ljudi moji šta je ovo? ![]() Dizajn Ford Fieste od prije 12 godina, ali lošiji ![]() U cijelom Bangleovom portfelju, samo e65 i dan danas izgleda kao promašaj, što je rješeno s faceliftom u velikom stilu, dok danas promašaje redaju jedan za drugim ![]()
![]() |
#73512 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#73514 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Nema više inspiracije, trendovi su skroz okrenuli nekamo vrit. Moram priznati da sam uzbuđen što kupujem svoj prvi BMW. Nadam se da ću više biti na cesti nego kod mehaničara. Moram s nekim podijeliti sreću pošto moju ženu tak boli kifla ![]()
![]() |
#73515 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73516 |
Premium
|
X3 2.0d xdrive s M paketom, 130tkm, od kolegice iz Celja, prvi vlasnik i održavan u ovlaštenom u Celju... Malo se bojim kilometara jer nije mala brojka, ali auto je uredan zasad, baš je kao novi, ni crtice unutra ni izvana.
![]() |
#73519 |
Premium
|
Hvala ti. To je 190ks, čak nije ni crna nego neka tamno siva tako da prašina na njemu izgleda ok. Iznutra je fino očuvan Odlučio sam se počastiti jer stalno vozim neke krševe i reko kupujem auto za slijedećih 5-6 godina, drugo dijete na putu... kaj sad, jednom se živi. Imam jednog mehu ovdje koji ima svoju radionu i baš radi samo BMW-e (ne izdaje račune, ali puni servisnu) pa će valjda i održavanje biti malo jeftinije. Ne znam koje su im najčešće mane. Čitam da je bio recall za EGR, to još nisam provjerio jel napravljeno, ali vjerujem da je. Osim ulja i filtera nadam se da neće biti previše kvarova.
![]() |
#73520 |
Premium
|
Kasko odmah pikni, svaki popravak na takvom autu je skuplji od cijene godišnjeg kaska. ![]() I nemoj ga slučajno prati s četkama na ovim samoposlužnim praonama, ja sam se sjebao dan nakon što sam kupio svog, slične boje. Jel što rađeno na 100 000km? Mjenjač servisiran? Lanac ima taj vrag? |
![]() |
![]() |
![]() |
#73521 |
Premium
|
Tek čekam da mi kolegica preda servisnu (još nismo napravili kupoprodajni) pa ću provjeriti što i kako. Budem postao ovdje, ima pametnijih ljudi, pa da procijene jel sve ok ili ne. Kasko pod obavezno, soma eura minimalno.
![]() |
#73522 |
Brat od Đon Vejna
|
Zamjena ulja na max 15k km i zlatan si..Dizajn razvoda paljenja je na B47 unaprijeđen naspram N47 motora, ne bi trebao imati problema s lancem, pogotovo ne na ovim kilometrima, ali na 180k km bi trebalo vodit brigu o zamjeni. Servis mjenjača je preporuka svakog osim tvornice, iako je "lifetime sealed" to se slaže sa životom automobila koji tvornice očekuju, a to je ~200 000km, nakon toga očekuju da kupiš novi ![]() Puno sretnih KM ti želim, uvijek podržavam takvu kupnju naspram nove Dače ![]() I sam gledam uzeti F11 u neko skorije vrijeme. Mogu reć da sam se malo zaljubio u dinamiku vožnje koju BMW nudi, a kako nas zakoni stišću i kako ružni su novi modeli, vrijeme je taman za isprobati ![]()
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 05.06.2024. u 10:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73523 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73524 | |
Premium
|
Citiraj:
Mi komentiramo Kiu prije 20 godina, a pogledajte danas na sto to lici. Evo ovaj TRoc od Hamdije, covjece stojadin i ascona koju smo imali kad sam jos bio balav su bili space shuttle po pitanju unutrasnjosti u odnosu na taj kramp ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73526 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kakav si sa prostorom na stražnjoj klupi u capturu? Širina bi mi bila malo issue jer mi iza u auto treba stati sjedalica od djeteta i transporter za psa. Captur je nešto sitno uži ali mislim da hibrid ima osjetno manji gepek. Citiraj:
![]() Nego vi kia loveri. ![]() ![]() @masterhrc..da se mene pita kupila bi scalu sa malo jačom opremom istim 1.5 motorom nova 27k eura. Ali to nije auto kojeg ću ja voziti nego ona. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73529 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73530 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
![]() Gepek je manji cca 100 litara na hibridu. Obični ima 422, hibrid 326 litara. Tak da da, to može bit deal breaker. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|