|
![]() |
#73411 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
A6 Allroad, kako ti je kolega sugerirao, je odlican auto... Zadnje dvije i pol godine vozim 2018 model (zadnji mjesec proizvodnje) kojeg sam nabavio u Njemackoj iz Audi salona sa realnih 45.000km... Moj savjet ti je da nadjes neki na Njuskalu koji ti je blizu pa isprobas i vidis kako ti lezi na cesti... Zatim odes na https://www.audi.de/de/brand/de/gebr...rgebnisse.html i tamo si odaberes auto koji ti odgovara i uvezes ga... To su sve auti vraceni sa leasinga, pregledani u brdo tocaka i pod Audijevim jamstvom (1-3 godine, ovisno koliko si uzmes)... Imas ih koji imaju 45.000 - 75.000 km na satu... Najslabiji A6 Allroad iz tih godina je 3.0TDI sa 190KS kojem za parsto EUR mozes zamijeniti mapu i staviti na 245KS jer se radi o istom motoru... Imas permanentni quattro, tako da si na cesti ko vlak na tracnicama... Potrosnja - 8L na autoputu, sto je za auto od 2 tone i preko 200KS skroz pristojno... Na otvorenoj cesti pri nekih 70-80km/h, potrosnja je onako, 4.5L? Po zimi trosi ko budala dok se ne zagrije, pricamo o 17L, tako da nije bas masina za vozikat se bezveze po gradu... AdBlue treba tankati kad ti javi (javlja da imas jos 2500km za prec pa trebas dotankat u medjuvremenu)... Sto se opreme tice, tu bih ti preporucio da u startu trazis big-navi i kolor instrument tablu... Ako te vesele matrix svjetla i adaptive cruise control, so be it, ali racunaj da su takvi auti barem 5000EUR skuplji u startu... Mene je unos u Hrvatsku za 190KS model kostao nekih 45.000kn... Sto se tice adaptivnog zracnog ovjesa, u ovoj generaciji i na toj kilometrazi je pouzdan i neces sa time imati problema kao na prijasnjim generacijama... Adaptivni je, tako da se pri brzinama vecima od 130km/h automatski spusta u najnizi mod... Ako pak ides po makadamu, dignes ga u 2-3 klika... Jako je udoban u voznji, iako ne kao recimo francuzi... Odrzavanje nis posebno, jednom godisnje mu zamijenim sve filtere i ulje i to je to... Racunaj da sa njim idu 19" felge pa ti ne gine 200EUR po gumi... Jos jedna stvar - na servisu su mi rekli da pripazim na A6ice sa preko 120.000km jer im odlazi DSG mjenjac, a reparacija toga kosta cca. 5000EUR ako se dobro sjecam...
![]() |
![]() |
#73414 | |
Premium
|
Citiraj:
As before, the Superb is the largest car of Skoda and is built on the Volkswagen group platform shared with Passat. In this generation, it rides on the MQB Evo platform, whose name suggests that it is only a mild evolution from the last generation's MQB platform. Imas i ovdje... https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Superb
![]() |
![]() |
#73416 |
Premium
|
![]() |
#73417 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Moze dva glupa pitanja ![]() Gdje se nalazi posuda za ulje za servo volan? Kada se to mijenja? Nikada? Kako se kontrolira razina ulja servo volana? I jos nesto sta me buni - kocnice i kvacilo spadaju pod isti "sistem" ili ne? Ona mala prozirna posuda s DOT tekucinom je jedna te ista i za kvacilo i za kocnice? Ili kvacilo ima svoje cijevi i sistem, a kocnice svoje xijevi i sistem? ![]()
![]() |
#73418 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Superb je ispred A4 i jasno ni blizu A6. Nešto ko da uspoređujemo A6 i A8. ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73419 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Ne treba mi neki extra luksuz. Treba mi ekstra tisina, puno mjesta i po mogucnosti da nemam osjecaj da lezim u njemu da kad izlazim se moram pridrzati ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: spawn. 30.05.2024. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73420 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Po pitanju Superba i tisine, moj dojam nakon jedne voznje kao suvozac i usporedba s Passatom na istoj relaciji kao suvozac. Dojam je cisto osobni, oba auta su mi djelovala udobno naspram svega sto sam vozio. Ne mogu se vise sjetiti na cija sjedala sam tocno prigovarao u postu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3623869
![]() |
![]() |
#73421 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#73422 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mommistake ima superba, više informacija ćeš od njega dobit.
![]() |
![]() |
#73424 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Nema nista u VW koncernu u rangu kvalitete i luksuza kao sto je A6. ![]() https://autonet.bug.hr/auto-tehnika/...e-motore-41240 |
![]() |
![]() |
![]() |
#73425 | |||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Plus RWD auti imaju uzdužno postavljen motor pa je i getriba duž te osi zato imaš dosta širok pojas između prednih siceva. Ekipa koja uspoređuje recimo koliko mjesta ima jedan Golf i jedna serija 3 mora imat na umu layout pogona. Također trojka nikad nije bila ''velik'' auto, to je bio više sportski autić u koji kad si sjeo sve je bilo podređeno vozaču. Do tamo E90 serije nakon koje su samo postali sve veće i sve teže krmače. ![]() Recimo jedan E36 je unutra full mali i imaš osjećaj kao da si auto navukao na sebe. Nije fora ako tražiš neki luksuz ali je fora ako tražiš auto koji ima odlična vozna svojstva i odlično komunicira s vozačem. Iskreno od tih ''luksiznih'' vozila srednje klase Audi/BMW/Mercedes, uvjerljivo je najmanje mjesta imao jedan Volvo S40 ![]() Ali zato Serija 5 i 7 imaju mjesta na bacanje. Citiraj:
Radije standardni automatik s torque converterom ili jednostavno manualac. Citiraj:
U pravilu sve ti je pod haubom u motornom prostoru. Tekućina za servo je u pravilu ATF osim ako nemaš recimo neke modele koji koriste egzotiku tipa CHF 11S koja je onak pet puta skuplja. U pravilu se preporuča zamjena jednom u tri godine ili 50k km. Tekućina za kvačilo je ista koju koristi kočioni sustav, nekad je u istom spremniku a nekad ima svoj spremnik. Interval izmjene bude tipa jednom u dve godine.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 30.05.2024. u 22:06. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#73426 |
Premium
|
Od opreme ovaj moj A6 Allroad ima, a ono, svasta... Standard za A6 3.0TDI modele je DSG mjenjac, quattro pogon, pneumatski ovjes (Allroad)... Gepek je ogroman, moras uc u gepek da bi dohvatio neke stvari koje su tamo kod straznjih sjedala... - tempomat (ili adaptivni tempomat ako imas ACC) - LED svjetla - ambijentalna rasvjeta pod nogama - osvijetljene rucke na vratima - gepek se otvara i zatvara na gumb - lane assist - side assist (indikator da ti je netko u mrtvom kutu ili da ti netko dolazi sa 200 na sat) - Audi navigacija (ja recimo ovo koristim jer mi je sve drugo preglupo) - Android Auto / Carplay podrska - instrument tabla u boji u potpunosti integrirana sa navigacijom i kojecime - 2x SD card + DVD - kamera za voznju unatrag - parking senzori napred/nazad pa i po boku - automatsko parkiranje - lumbalni jastuk za prednja sjedala - podesavanje prednjih sjedala napred/nazad/gore/dole (rucno) - automatska 4-zonska klima - nadzor tlaka u gumama - krovni nosaci Ma ne znam ni sam sta sve ima, a to je okljastreni model bio po pitanju opreme... Oni ozbiljniji imaju matrix LED svjetla, trcece zmigavce, adaptive cruise control i jos kojesta...
![]() |
#73427 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Superb nije baš kralj tišine. Sve ostalo odlično ..😀 Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#73428 | |
Moderator
|
Citiraj:
Zakon je kako kod njih auti te klase imaju po 30-50k km godišnje (2021. godina sa preko 150k km) a kod nas svi budu tipa 10-15k godišnje ![]() Dovezu ovo pa ga prodaju pod auto sa 50k km ![]() https://www.audi.de/de/brand/de/gebr...wNTE5MDQ=.html
![]() |
![]() |
#73429 |
The mighty pirate
|
Ja sad već ozbiljno razmišljam da se bacim na dovoženje auta iz UK kad gledam ove cijene i pakete opreme. Primjer: https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra Ako ima netko s više informacija o proceduri, nek mi se slobodno javi ![]()
![]() |
#73430 |
Fresh Juice
|
Škoda isto ima akustična stakla u konfiguratoru za odabrat. Samo pitanje koliko ljudi to uzme |
![]() |
![]() |
![]() |
#73431 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kaj ce ti RHD auto u RH, da te jebe svaka garaza s naplatom, drive in ili suicide pretjecanja? ![]()
![]() |
![]() |
#73432 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Svjetla, branici, interijer...uglavnom ono što je dodatna oprema. Jel se motori gledaju kao obični dijelovi prema tome ili su na neki način vezani za "donora" preko VIN-a ili kako. Razmišljam na glas samo. Ne znam ništa o uvozu, ali koliko vidim, procedura je ista kao iz EU.
![]() |
![]() |
#73433 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Ima i nekompatibilnosti s dijelovima, recimo farovi ne bacaju kako spada ako bi stavio kod sebe jedan vozacki far (koji je gore suvozacki), to sam citao da je kod mene situacija, moguce da postoji neki switch na drugim modelima
![]() |
#73434 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#73435 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Takvo je i moje mišljenje o trojci. Ali stvarno ne mogu reći da je trojka neudobna za vozača/suvozača, a vozio je i prijatelj koji ima 205 cm i nije se žalio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73436 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Mph i kmh se također biraju u meniju, kad je sve prikazano na ekranima… Zvuči jednostavno, ali sigurno nije samo tako da sjednem u auto dvaput mjesečno i ostavim ga tu. Gore više manje znam proces, tu ne
![]() |
![]() |
#73437 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako želiš ekstra tišinu onda moraš ići na A6 sa akustičkim staklima. Vozio sam takvog manualca 2.0 TDI po autoputu pri 150km/h. To je najtiši auto kojeg sam vozio. Tiši je i od Q5 3.0 TDI. A4 i Superb se mogu konfigurirati sa akustičkim staklima ali to nije to. Uzmi A6 ako je tišina imperativ. Superb je veći auto od A4 ali A4 je bolji auto. Superb nije pretjerano udoban u vožnji osim ako nadoplatiš DCC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73438 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pitanje za Thule krovni nosac. Sjecam se dok sam imao nosace za Golfa 7, upute su pisale kolko mora biti udaljenost od vrha šofer šajbe do prvog nosača. Imam sad za drugi auto i nove upute pokazuju samo udaljenost izmedu nosaca mora biti minimalno 70cm. Kak ih vi stavljate, odokativno ili ima neka min/max udaljenost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#73439 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam stavio po uputama na 70cm, ali može i više, dok god se kutija može monitrati na nosače sa onim Power Click hvatačima. Pomaknuo sam ga unazad toliko da gepek ne udara u kutiju kad je otvoren, jer je kutija 215 cm i ne želim da prelazi šofer šajbu... Motion XT XL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73440 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Servo ulje se mijenja kad krepa nešto i mijenjaš pumpu ili letvu, inače nažalost ne. Ako misliš duže auto voziti, zamijeni ga. Inače ATF ulje je loše za servo volane, jako nagriza gumice. VW ima neko specijalno ulje samo za volane, rjeđe je. Ja sam to stavljao u Fiata nekad davno, i nikad ništa od servo sustava nije propišalo niti nakon 300 000km koliko je auto imao. Da, kočiona tekućina je ista za kvačilo i kolnice, spremnik je isti, ali cijev za kvačilo je odvojeno i ide prema cilindri kvačila, koji može biti vanjski (vidiš ga na getribi=jeftiniji je), i unutranji (ne vidi se izvana=dosta skuplji). Jedan cilindar kvačila je i ispod papučice kvačila
![]() |
![]() |
|
|