|
![]() |
#30391 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
da, toga nema u filmu, tj. ima jako kratko u samo dvije scene od koji jedna nije u SAD-u već iz nekog prethodnog sukoba kojeg se novinarka sjeća, a druga je iz dijela s likom s crvenim naočalama. Te dvije scene jedine pokazuju brutalnost rata, ostalo je bzvz Imam osjećaj da se redatelj nije htio zamjeriti američkoj publici pa je pokušao smanjiti (tone down) koliko god je mogao potencijalnu brutalnost na kakvu bi se mogli srozati građani SAD-a da im uistinu dođe do civilnog rata. Naravno, ima scena s rednecks-ima ali i oni su prikazani poprilično benigno, ni blizu Deliverance "squeel pigi!" brutalnosti. Na kraju film ostavlja dojam kao da su željeli poručiti gledateljima "da kod nas u SAD-u i dođe do civilnog rata, mi bi bili vrlo kulturni oko toga i odradili bi samo onaj dio ubijanja koji je eto nužan, a sve manijake i ostale ne civilne kretene bi sredila karma" Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 28.05.2024. u 07:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30392 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Dawn of the dead iz 2004. od Snydera? Odličan film za ljubitelje žanra. Pogledao nekoliko puta ![]() Nekidan stigao novi LG OLED 55 pa sam se počastio s Interstellarom - show program! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30393 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Da, da od snydera filmčina... i ja sam ga nekoliko puta pogledao jer obožavam zombie filmove koliko god da bili glupi. Ovaj je pravo strašan i bez praznog hoda i prava je šteta što nema "nastavka". Što se tiče zombija, imamo nemrtve, imamo ove bolesne tj bijesne, imamo ove poremećene bojnim otrovom i imamo gljivare - sve su to zombi kategorije jer više manje isti su problemi tj isti modus operandi imaju - osim ovih koji su najebali od bojnog otrova ti ne šire svoje ideje ugrizom ili slinom ili kako već. Nikad mi nije bilo jasno tj nikad nisam mogao nać razlog zašto bi ovi spori zombiji uspjeli poharat cijeli svijet ili kontinent - i svejedno gledam takve filmove. Zadnje izmijenjeno od: IHrvojeI. 29.05.2024. u 14:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30394 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Odgovor na to pitanje možebitno leži u ljudskoj psihi. Ljudi su se često voljni pretvarati kako ono što je stvarno nije stvarno pa onda bi se dalo zaključiti kako bi a) skrivali da su "zaraženi" b) skrivali kako su im bližnji "zaraženi". I jedno i drugo bi u takvom scenariju pomoglo širenju "zaraze". Makar u urbanim krajevima, u ruralnim takav scenarj ne drži vodu nikako.
![]() |
#30395 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni je koncept zombia totalno bezveze. Ono mrtvi su pa kao nekako ozive zbog virusa?! Kako mrtvo tijelo, srce, misici mogu funkcionirati na taj nacin? I svi hodaju tako mutavo, glasaju se mutavo i kao sto kolega rece gore, nema smisla da takvi poharaju ikog. Ajd pogledao sam Resident Evil, vecinom zbog glumice koja nije nesto super zgodna ali nije ni nezgodna ![]()
![]() |
#30396 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Pa možeš ih gledat uživo svaki put kad su izbori, blagdani, utakmice... 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30397 |
Premium
|
Meni je od svih rupa u zapletu daleko najbolja situacija u kojoj se živi junaci nađu u nekom dosta otvorenom predjelu, uslijed zombi apokalipse. Onako, zapričali se, tko će kome staviti, tko misli da je trudan i tako to, kad li ono čuda li neviđenog, iz vedra neba ih iznenadi nekoliko stotina trulih hodajućih trupala koja postanu iznimno glasna tek kada im uđu u vidokrug. A ušli bi i ranije u vidokrug kada bi netko pratio, ali svi nešto drame. Ono što bih ja volio vidjeti je zombi film (zombiji koje god vrste samo da nije parkour spika jer mi to ide na jetru) bez ogromnih rupetina u zapletu. Od svog konzumiranog sadržaja jedino je walking dead strip bio kako spada, jedino što to nisam već neko vrijeme pratio a čisto sumnjam da je došao svom kraju. Razukli su ga ko postizbornu koalicijsku trakavicu.
![]() |
#30401 | |||
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Trebalo je to sve završiti s 8. sezonom. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#30402 |
Premium
|
Ja pričam o stripu na kojem je serija bazirana. Seriju ne bih gledao niti pod razno nakon onih prvih par sezona koje su po meni također bile očajne. Možda bi mi to bilo OK da nisam čitao strip, ali ovako nula bodova.
![]() |
#30403 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Mad Max novi, meni uopće nije sjeo. Realno bez glave i repa, vozi tamo, vozi ovamo, pa vozi nazad. Hemsworthu fali nešto bolesno i uvrnuto da ga ozbiljno shvatim. Generalno, na momente da netko pusti, ne znaš jel prvi ili drugi dio. 6/10 max od mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30404 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() PDF kvaliteta se čini sasvim OK, veličina fajla vrlo popularna. 4ti kompendijum je samo u obliku ZIP arhive na dnu, desno dolje. https://archive.org/details/the-walk...15%29/mode/2up
![]() |
![]() |
#30405 |
Premium
|
Evo pogledao i ja netflix SF s JLo, Atlas. Ajtemo reć da je film gledljiv, nije to niti toliko loše. Kraj bude malo pretjerano retardiran, rupe u zapletu na sve strane. Jedino ostaje jedno otvoreno pitanje: je li Elon Musk sponzorirao film ![]()
![]() |
#30408 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30410 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tko ono rece da je ovaj novi Guy Ritchiev film dobar? Izdrzao sam jucer do pola i ugasio. Uzasno protracenih sat vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30411 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Atlas s Đej Lo... Dakle toliko me iritirala prvu polovicu filma sa svojim skvičanjem i kreštanjem da sam želio da je konačno krknu i da film završi. Bio bi to happy end.
![]() |
#30412 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
problem je u tome sto se takav film, isto kao i inglorious baterds i slicni, ide gledati kao bedastu zabavu, a ne kao realni film o ratu. ko god oce realu bez bedastoca to nije film za njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30413 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Najgore mi je sto ja u stvari volim takve bedasto-zabavne filmove i da je takav onda bi mi definitivno legao. Meni je problem sto sam morao par puta doslovno "premotavati" 10 minuta unazad jer mi film jednostavno nije drzao paznju i onda bih se pogubio u radnji. Na kraju sam odustao. Jednostavno mi nije bilo vrijedno truda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30415 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
I ima dobar kraj. Pročitaj ga do kraja. Strip je izlazio u c/b verziji, a kada su ga završili su krenuili izdavati u boji. Već su dosta obojenih izdali, ali TWD mi je nekako bolji c/b. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30417 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30418 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Fall Guy...ne znam šta bi rekao. Imdb 7 i kusur, nama doma možda 5. Baš ono bezveze. Čak je i premise bio ok ali izvedba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30419 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Film godine zasada, IMHO. Nemojte da vas zavara opis, ne čitajte recenzije. Gledajte na vlastiti rizik i ne zaboravite treptati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30420 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Back to Black Mršavih 6/10 Premalo glazbe, previše patetike. Ok, nema previše materijala kad je otišla sa samo 27 godina, ali mislim da se moglo i trebalo bolje. Biografski filmovi su sve lošiji i lošiji.
![]() |
|
|